Ultra Hızlı Pit Stop Savaşları Kızışıyor

yazar:

kategori:

Williams tarafından yapılan açıklamalarda pit stop süresinin 3 saniyeye kadar düştüğü belirtilmişti ama kış testlerinde takımlar tarafından bu sürenin daha da aşağıya çekildiği düşünülüyordu.

Red Bull takım patronu Christian Horner, Mirror gazetesine verdiği demeçte pit stop süresinin 2 saniyenin altına düşeceğini, takımın şu anda resmi olmayan rekorunun 1.8 saniye olduğunu söyledi. Red Bull takımı 18 kişilik bir pit ekibiyle çalışıyor.

“İki saniyelik pit stoplar yaptık. Kesinlikle ışık hızındaydı.”

“Çocuklar kış ayları boyunca deli gibi çalıştılar, deneme yaptılar. Bu süreçte hepsi kilo kaybetti ve daha zinde oldular. Kasım ayından beri her gün saat 12 ile 4 arasında fitnes salonunda çalışıyorlar.”

“Her zaman hızlıydık ama artık daha bilimsel bir yaklaşımla çalışıyoruz.”


Yorumlar

  1. bence bu herif yalan söylüyor:)

  2. harbiden şaka gibi bu yaa. 4 lastik sökülecek 4 lastik takılacak .bu lollypop adam hangi arada tabelayı indirip kaldıracak,çinli bir ekip kurmak lazım :))

  3. 1.8 sn ne yaa adamın pite girdigine degmezpilot önceden bi 6-7 sn soluklanıyordu oda gitti artık. =)

  4. bakalım kimlerin canı yanacak pit stop yüzünden.. ben de mutlaka hatalar bekliyorum takımlardan. bu kadar hızın karıştığı bir faaliyetin içinde illa ki hata olacak.

  5. yoo dostum yoo.. 🙂

  6. Arkadaşlar konuyla alakası yok ama wtcc nin 2. yarışı birazdan başlayacak eurosportta canlı haberiniz olsun 🙂

  7. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    luris senden nefret ediyorum kavga hadi!:p

  8. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    yakında çalışanlarada aeorodinamik parça eklerlerse şaşırmam:D

  9. Bencede çok hata görebiliriz.. Sezon sonuna doğru 0.5sn.kadar iner artık :))

  10. alonsomassa avatarı

    bir kaç yarış sonra pilotlar start finish çizgisinden geçerken mekanikerler 4 lastiği havaya atacak.araçlar transformers modunda o lastikleri havada değiştirip tekrar araç moduna geçip yarışa devam edecek.

    1.8 nedir ya…bakalım göreceğiz.

  11. Ben bu sene çok daha fazla pit stop hatası göreceğimize inanıyorum. geçen senelerde yakıt alırken rahat rahat lastik değiştiriliyor, genellikle yakıt alımı tamamlanmadan 1-2 saniye önce lastikler hallediliyordu. Videolarda da görüleceği üzere araç çoğu zaman benzin yüklemesinin bitmesini bekliyordu. bu seneyse hatalar daha fazla olacak gibi özellikle yerine tam oturmayan lastikler büyük problem olacağa benziyor.

  12. bu demek oluyorki daha cok pitstoplarda hata gorecegiz ve daha adrenalin dolu dk lar olacak xD

  13. o değil de site canlanmış yahu, yarışa 1 hafta kaldığı belli oluyor artık, tartışmalarla birlikte daha çok yorum var bu aralar.

  14. ne bilim acele işe şeytan karışır derler takımlarda lastikleri takmayı unuturlar gibi valencia gibi getirmezler belki

  15. Scuderia 4 Ever avatarı
    Scuderia 4 Ever

    mesela bu sene hamiltonun valenciadaki gibi bi pit stop yaşanırsa çok gerilere düşcekler

  16. Güzel haber, hızlı pitstoplar çok ilginç görüntüler sunacak bize. İlginç kareler ve ilginç hataları da seyredeceğiz.

    Williams'a ve Red Bull'a uçuk süreler için tebrikler.

  17. MagicAlonso avatarı

    oha diyorum başka bişey demiyorum inanılmaz hızlı.Eğer yarış içerisinde lastik değişiminde bir problem olursa eskisinden çok daha fazla etkileyecektir pilotları

  18. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    vöha!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir