Red Bull, Mercedes’ten Motor Alacağını Düşünmüş

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, Red Bull’un temmuz ayındaki toplantıda Mercedes’ten motor alacağına inandığı için Renault’a anlaşmalarını erken bitireceğini duyurduğunu söyledi.

Red Bull’un normalde 2016 için de Renault ile anlaşması bulunuyordu ancak taraflar arasındaki gerginliğin yükselmesinin ardından temmuz ayında Renault’a anlaşmaya devam etmeyecekleri bildirilmiş.

O andan beri Red Bull’un motor konusundaki sorunlarına bir çözüm bulunamadı. Mercedes’ten istediğini alamayan Red Bull daha sonra Ferrari’ye gitti ancak oradan da istediğini alamadı. Volkswagen-Audi ile uzun süreli birliktelik uman takım bu sefer de dizel motor skandalıyla açıkta kaldı. Renault ile devam etmenin çözüm olduğu düşünülse de Renault’nun buna sıcak bakmadığı söyleniyor. Son seçenek Honda’da ise McLaren’in bu birlikteliği veto ettiği söyleniyor. Sonuç olarak Red Bull hala 2016 için bir motora sahip değil.

Ecclestone “Red Bull ya da Christian’ı savunmam gerekirse, onlar Renault ile anlaşmalarını iptal ettiler çünkü Mercedes’le anlaştıklarını düşündüler.”  dedi.

Mercedes’ten Niki Lauda ise Red Bull’un sahibi Dietrich Mateschitz’in soğuk tutumunun bu konuda etkili olduğunu düşünüyor.

Lauda “Onu görüşmelerin ilk evrelerinde ziyarete gittim çünkü onu çok iyi tanıyorum.”

“Ona ‘Mercedes’e karşı olan negatif düşüncesinden kurtulup normal olup olmayacağını’ sordum.”

“Bana bir süre baktı çünkü her nedense o Mercedes’i sevmiyor ve ‘Tamam, bunu yapabilirim’ dedi.”

“Konuştuğumuz diğer şey, onlara motor sağlarsak birlikte büyümek istememizdi.”

“Onlara motor veririz çünkü Red Bull çocuklarının Daimlers sürmesini isteriz. Bu yüzden uzun vadede Red Bull ve Mercedes arasında sağlıklı bir ilişki olabilir.”

“Hedeflediğimiz buydu. Ancak o asla geri dönmedi bu yüzden konuşmalar gerçek anlamda asla başlamadı ve her şey öldü.” dedi.

 


Yorumlar

“Red Bull, Mercedes’ten Motor Alacağını Düşünmüş” için 2 yanıt

  1. Dayımlar aslında reklam için mantıklı bir şey istemiş. Neden geri dönülmediği ise muamma. Muhtemelen 2015 motoru teklif edilmesinden korktular veya başka bir markayla anlaşmaları var. Infiniti?

  2. Sap gibi ortada kalmak tam da Redbull’un bu durumu için söylenmiş bir söz
    2014 Ferrari yada 2015 Honda motoruyla idare etsinler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir