Ricciardo, Sanal Güvenlik Aracına Açıklık Getirilmesini İstiyor

yazar:

kategori:

Daniel Ricciardo, Amerika GP’de sanal güvenlik aracı periyodunda Nico Rosberg tarafından geçilmesinin ardından bu kurala açıklık getirilmesini istedi.

Red Bull pilotu, sanal güvenlik aracı periyodunda Rosberg’in önünde 3. sırada yer alıyordu. Ancak sanal güvenlik aracı periyodu biter bitmez Rosberg kendisini geçti ve yerini vermedi.

Ricciardo “Sanal güvenlik aracı periyodunda fark olması lazım ve Rosberg hemen kıçımızda değildi. Saniyelerce arkamdaydı.”

“Ancak sanal güvenlik aracında onun fark kapattığını gördüm. Onun tekrar yavaşlayacağını düşündüm.”

“Ardından o beni geçti ve yeşil bayraklar sallanıyordu. Orada ne olduğunu bilmiyorum ancak ben kuralları takip ediyordum.”

“Genel olarak sanal güvenlik aracını konuşmalıyız çünkü ne zaman yeşil bayraklar sallandığı açık değildi.”

 

 


Yorumlar

“Ricciardo, Sanal Güvenlik Aracına Açıklık Getirilmesini İstiyor” için 4 yanıt

  1. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Rosberg vsc periyodunda da çakallık yaptı resmen. 3-4 saniye gerideydi tam vsc moduna girilirken bir baktım vsc biter bitmez ric’in yanından geçti gitti.İnanılmazdı kesin ceza verilir demiştim hatta.Ama Mercedes ve ceza zıt kelimeler tabi ya da kural açığı herhalde çünkü kabul edilemez bir olay .

  2. Le Mans gibi yapsınlar işte? Aşırı ısınma mı olur? Orada benzer bir durum olunca araç pit limitöründe devam ediyorlar. Herkes aynı hızda gittiği için yaklaşma filan da olmuyor.

  3. Yarış durdurulduğunda aradaki sürelerin yazılım tarafından, araçlar sınırlanarak korunması gerrk bence. Adam orada zar zor 20 saniye farkı yapıp strateji yapıyor, birisi gidip duvara gömüyor, en baştan bir daha al.

  4. Sanal güvenlik aracı çok ham. Normal şartlarda pilotlara bir süre veriliyor. Bir turu bu sürenin altında atmamaları lazım. Ama sanal güvenlik aracı turun ortasında devre dışı bırakılıyor. O sırada bu kural nasıl işliyor orası tam belli değil. Rosberg’in Ricciardo’yu geçişinde de böyle bir durum vardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir