Wolff, Mercedes – Red Bull Görüşmesindeki Ayrıntıları Açıkladı

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, Red Bull’a motor tedariği konusunda yaptıkları anlaşmada iki kilit noktaya odaklandıklarını ancak Red Bull’dan gereken cevapların gelmediğini söyledi.

Bernie Ecclestone, Red Bull’un Mercedes’ten motor alacağına inandığı için Renault ile bağlarını kopardığını söylemişti.

Bu konuyla ilgili konuşan Wolff, Red Bull’dan iki konuda garanti istediklerini söyledi.

Wolff “İlki Renault ile resmi olarak ayrılmalarıydı çünkü Renault’nun Mercedes ile ticari ortaklığı var ve onların aksine bir şey yapamayız.”

“Renault bize izin vermeseydi onlara motor tedarik edemezdik. Bu anlaşmamızın ihlali olurdu ve Mercedes-Renault için Formula 1’den daha büyük olan, Meksika’daki ortak fabrika gibi durumlar var.”

“Diğeri ise Red Bull’a F1’de motor tedarik edeceksek, onların bizim motorumuzla çok başarılı olma ihtimali olduğu için başarıyı paylaşmaktı.”

“Bu adil olurdu ancak bunu kabul etmemiz için tüm dünyada pazarlama aktiviteleri konusunda neler yapabileceğimizi öğrenmek istedik.”

“F1 tarafında zarar görürsek küresel anlamda ne kadar fayda sağlayabilirdik? Araba şeması, ortak etkinlikler ve ortak platformlar kurabilir miydik? Bize tüm bunları konuşabileceğimiz kişinin gelmesini istedik.”

“Ve bildiğiniz üzere sonunda hiç bir şey olmadı.” dedi.

 


Yorumlar

“Wolff, Mercedes – Red Bull Görüşmesindeki Ayrıntıları Açıkladı” için 14 yanıt

  1. Hiç yazan biri degilim ama sürekli yazıları ve yorumları takip ediyorum, herkezin fikrine saygım var.
    1988den beri f1 fanıyım spor kan kaybediyor evet dogrudur bmv. Toyata önemli kayıp spor için redbul f1 için kayıp olmaz ama onların bu mızmızlanmaları yüzünden renoultu kayıpedersek f1 yara alır ama ölmez

  2. Gayet haklı talepler gibi duruyor. [insanların pek aklına getirmedikleri bu otomotiv işinde ki gibi bu ikilinin bu dönemi nasıl getirdiklerini hatırlatmak gerekiyor]

    Haklı çünkü Merso’nun tüm olayı (yarışmak değil) bu başarıyı otomotiv işin de kullanıp, yüceltmek ve bu manada ki global marka değerini arttırmak. Pilotların altına Mercedes AMG araçları vermek en hafif uygulaması.
    Diğer taraftan Redbull’da Renault’nun salakça ve gereksizce Nissan, Infinity’e prim yaptırma yani bazı yönlerde ki otomotivci kafasından, yılların mühendislik şubelerine birşeyler öğretmek zorunda kalıp üzerlerinden prim yapmalarından bıkmış olabilir (Renault gibi defalarca ileri takım, makine yönetmiş birinin Redbull gibi tarihi geçmişi olmayan birinden mühendislik desteği aldığını hatta bazı şeylerin oturtulması oluşturulmasına yardım ettiğini (bu kim daha ileri sorusunu sordurur) okuduk)…
    Redbull da bir otomotiv sanayii şirketi olmadığından markasını [çoklu motorsporlarına büyük sponsor olmasına rağmen] satmada büyük ortak istememiş göze alamamış olabilir. bu merso idarecilerinin oha yuhlu 🙂 sorularına cevap beklemesi ilgisinde de olabilir.
    Benzer bir fikri McLaren yaşadı belki bilemiyoruz ancak ortam şartlarının çok aşırı değişmesinden, arka planda dev eli kaybedince büyük savaş vermek zorunda kalmasından ve bazı hatalı kararlardan… fena çakıldı sınıf dışı kaldı. Mercedes’te iyi bir altyapıya sahip ortama fırsatı görüp üstüne konunca çakılmanın açısı daha büyük olmuş oldu. Ama adamlar harcıyor arkadaş Renault para da harcamıyor… görüyoruz..
    Redbull daha kuvvetli bir yapı aynısı olabilir de olmayabilir de.
    Bildiğim şu ki bu kadar büyük fark oluşturmaya rağmen halen MB’in halen Redbull kaabiliyetinde bir dominasyona, ezme becerisine ulaşamadığıdır. Bunu Redbull da başkaları da Ferrari de biliyor.
    MB’nin ki sadece Scuderia’nın uzun dominasyonun da geri kalan herkesin beceriksizliğin zirvesine vurmasında ki gibi bir durum. Geri kalan herkes makine toplamayı bilemeyince biri çok farklı görülür ta ki diğerleri toplamanın keşfine varmaya başladığı ana kadar. Redbull’un ki 2009 dan itibaren daha farklı bir savaş. Bu kibir kaybettirmiş galiba 🙂

  3. 1. Renault’dan ayrılın, ondan sonra motor verelim.
    2. Ayrıldınız demek. Peki ama yok size motor.
    3. …
    4. Başkanım. Rakibimizi başarıyla elimine ettik.

    1. 5-Ama bunlar emziği alınmış bebe gibi ağlıyorlar.

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        6-Mercedesin dondurulan motorun serbest bırakılmaması için ağladığı gibi dimi.

        1. Dondurulan motor açılınca fark dahada açılır.İş iyice zıvanadan çıkar.O zaman Mercedesin motoru iki litre diye iddia eder Bernie.Bu yıl token kullanımı ile 90 Hp civarında güç geldi.Ferrariniki de bu rakama yakındır.Sınırsız gelişim olursa bu rakamda kalmaz.
          Sanıyorum 32 tokenle Renonun bu yılki kazanımı sıfır gibi.

          1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
            [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

            Serbest bırakılırsa fark daha da değil illaki açılır uçuk olmaz.Açılsa bir şekilde kapanır.Ferrari için değil çünkü biz yırttık paçayı.Renault ve Honda için.Motorun bazı yerlerindeki o dondurulan kısımlar kışın ve sezon için serbest bırakılsa motor üreticileri yetişebilirler.Aksi halde seneye yine Reno ile Hondanın 32 tokanle yine 0 çektiğini görebiliriz.Onun dışında bu kadarda aşağı görme Reno ile Hondayı Dünya klasmanında ikiside geliştiremicekleri bi motor olamaz kolay kolay tabiki kurallar yasak koymasa..

            1. Bir proje icin para.insan gucu ve zaman gerekir.Belli olcylerde
              Birini artirarak digerindeki eksikligini giderebilirsin.Ferrari gecen yilki fiyaskodan sonra
              Deli gibi kaynak harcadi.Reno harcamadi.Honda gelisim suresini kisaltmaya calisti.
              Sonuc belli.

        2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
          Schumi Nerde Ben Orda

          yoo mercedes kabul etti dondurlmucak şubat ayında yine sezon içi gelişim ve bu seneki gibi token kullanılacak…biraz gerçek dünyaya dön istersen

          1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
            [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

            Token her zaman vardı.Yazmadan önce okuduğunu bir anla ondan sonra benle laf güreştir.

  4. Hani bir laf var ya en kötü karar kararsızlıktan iyidir.Red bull önce bir karar versin sonra çıksın sağa sola çamur atsın

  5. Gerçekler buysa Red Bull’un sızlanması gerçekten garip. Hatta her şeyi hak ediyor denebilir.

    Renault’yu motor partneri olarak başarılarında ortak görmeyen Red Bull, Mercedes motoruna geçip yanı şekilde davranmak istemiş gibi görünüyor.

  6. Hem bu şartları kabul etme hemde Mercedes bize motor vermedi diye ağla.Çok tuhaf bu Redbull yöneticileria

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir