Repsol, Rossi Nedeniyle MotoGP’den Ayrılma Tehdidinde Bulundu

yazar:

kategori:

MotoGP’de Honda’nın yıllardır isim sponsoru olan Repsol, Malezya GP’de Valentino Rossi’nin yaptığı “sportmenlik dışı” hareketten dolayı spordan ayrılabileceğini açıkladı.

Rossi, Malezya’da yarışın başından itibaren kendisini sıkıştıran ve şampiyonadaki rakibi Jorge Lorenzo ile arasındaki farkın açılmasına neden olan Marc Marquez ile temas yaşamış, bu temasta bacağını kaldırması sonucu Marquez’i düşürmüştü. Bu olay sonucunda 3 ceza puanı alan Rossi son yarışa son sıradan başlayacak.

1995’ten beri Honda’nın sponsoru olan Repsol’den yapılan açıklamada “Dani Pedrosa Malezya GP’de harika bir zafer kazandı ancak ne yazık ki bu galibiyet, Valentino Rossi’nin Repsol Honda sürücüsü Marc Marquez’e yaptığı kabul edilemez ve sportmenlik dışı davranışla gölgelendi.”

“Yarışın 7. turunda, Marquez ve Rossi 3.lük mücadelesi verirken ve aralarında bir çok geçiş yaşanmışken, İtalyan sürücü kesinlikle kasıtlı bir şekilde, sportmence olmayan bir şekilde Repsol Honda sürücüsünü tekmeleyerek düşürdü.”

“Marquez bu saldırıdan şans eseri yara almadan kurtulurken Repsol açısından Rossi’nin bu hareketi kesinlikle kabul edilemez. Sportmenlik dışı davranışla Repsol Honda sürücüsünün güvenliği tehlikeye atıldı.”

“Repsol, bu sportmenlik dışı davranışın sporun değeri ve mücadelesiyle uyuşmadığını düşünüyor.”

“Repsol Sepang’da yaşanan bu olaylar nedeniyle çok üzgün çünkü şirketimiz ‘Arkadaşlık, rekabetçi ruh ve pilotların adanmışlığı’ gibi sportif değerlerden gurur duyuyor.”

“Bu değerler yoksa Repsol’ün sporda sponsor olarak kalmasının bir anlamı olmaz.” sözlerine yer verildi.


Yorumlar

“Repsol, Rossi Nedeniyle MotoGP’den Ayrılma Tehdidinde Bulundu” için 26 yanıt

  1. marguez kaşındı, cezasını buldu, repsol v.s hikaye ,geçmişte simoncelli de böyleydi ,hatta pedrosayı düşürdü pedrosa en sonunda birini öldürecek, dikkatli geçiş yapması lazım dedikten 3.5 yarış sonra simon kaza yaptı öldü, bu spor diğerlerinden daha tehlikelidir, tehlikeli rekabet eden sürücü riski de göze alır, bu kadar basit ,uzatmaya gerek yok, rossi hata yaptı ama karşı taraf haketti bence bu kadar basit, bu olay ,ayrıca marguez düşünce ne olur yaralanır ,bir yeri kırılır gibi ,benim gözümde değersiz cümleleri kullananlara şaşırıyorum, bu işi yapan sonucuna da katlanır ,kaldı ki kaç milyon euro para kazanıyorlar, ülkemizde trafik kazalarında boşu boşuna bu kadar ölen varken, buradaki insanlara açıkcası pek üzülmüyorum, çünkü bu sporları yüksek paralar karşılığında yapıyorlar, sonucu tahmin edilen riskleri göze alıyorlarsa ( aşırı üzülmem )

  2. Rossi kadar marquez de cezayı hak etti o yarışta. Marquez in sütten çıkmış ak kaşık olugunu söylemek çok iyimser olur.Sorun çıkarmak için bahane arıyordu ve Rossi onların oyununa geldi ne yazıkki.

    1. Marquez’in yaptığı bütün davranışlar kurallar dahilinde. Yaptığı geçişler tamamen temiz ve temassız. Ceza verilmesi için hiçbir gerekçe yok.

      1. Aynı takımdan olmayan vatandaşına yol verip ve diğer şampiyon adayı ile mücadeleye girmek belkide orda tekmeyi atmasa idi marquez rossi yi düşürebilirdi kim bilir.Ben mgp haranı değilim ama gözükenler pek hoş değildi.
        Hatırlarsan 2012 de brezilya da vettel massa nın arkasına gelince pit duvarı uyarmıştı dikkatli ol diye vetteli.Böyle bir olayın f1 olduğunu bi hayal etsene

        1. Mücadele etmek suretiyle şampiyonayı etkilemek hiçbir kurala aykırı değil ama. Formula 1’de de yapıldığını görüyoruz, genellikle takım arkadaşları tarafından. Schumacher mesela 2012 Brezilya’da Vettel’e geçildiği için çok eleştirilmişti. MotoGP’de de görülmüş bir şey. 1990 Phillip Island GP’sinde Capirossi ile Spaan şampiyonluk mücadelesi veriyordu. Capirossi’nin vatandaşları Dario Romboni, Fausto Gresini ve Bruno Casanova hepsi birden yarışlarını Spaan’ı engellemeye adadılar.

          Hoş, Rossi yarıştan önce perşembe günü Marquez’in kendisi engellemeye çalıştığını söyleyip cadı avı başlatana kadar onun Lorenzo’yu desteklediğini iddia eden bir kişi bile yoktu. Ayrıca Aragon’dan sonra Rossi’nin Dani Pedrosa’yı bulup neden kendisi ile mücadele ettiğini sorduğunu da biliyoruz. Kaynak: http://deportes.elpais.com/deportes/2015/10/26/actualidad/1445852047_686684.html

          Anlaşılan Rossi, Lorenzo ile şampiyonluk mücadelesi verdiği için herkesten kendisine yol vermesini bekliyor.

      2. Temazsız ayrı şey temiz ayrı.

        Marquez’e “Temiz” demek için bin şahit gerek.

        Bu adam iki sene önce Pedrosa’yı düşürüp sakatlanmasına neden olmuştur.
        Aynı sene Lorenzo’yu Jerez’de pistin dışına uçurdu.

        Rossi’nin hatalı olduğunu düz mantıkla yazmak çok kolay, fakat Marquez’in de aşırı agresif ve liseli bir ergen gibi “X” pilotuyla uğraşacağım diye yarışa başlamasını eleştirmek de zaruridir.

        Yaptığı geçişlere/ataklara hem bu yarışta hem de önceki yarışlarda temiz demek tartışılacak şey değil.

        1. Senin yaptığın şey Schumacher’in 2011 İtalya’da Hamilton’a karşı yaptığı savunmanın kirli olduğunu savunmak için 94 Avustralya ve 97 Jerez’i masaya süren taraftarlar gibi. Geçmiş tamamen ayrı bir şey. Bu yarışta kirli olduğunu iddia ediyorsan sadece bu yarışa bakarak konuşacaksın.

          Marquez’in bu yarışta yaptığı her geçiş tamamen temiz. Aksini savunmak istiyorsan göstereceksin hangi geçişin neden kirli olduğunu. Bunu yapamıyorsan boş boş konuşmanın, seneler önceki olayları getirmenin anlamı yok.

          1. Kimin boş boş konuştuğu senin derdin degil yazdıklarını beynin doğru algılasın, dilini fazla uzatma. ve ek olarak yarış kurallarını öğrenerek başlayabilirsin.

            yarış-geçiş kurallarını öğren de gel ondan sonra cevap vereyim: 94 Avustralya’da çizginin Schumacher’de olduğunu ve 2000lerin Fıa kurallarıyla Hill’e dahi ceza çıkabileceğini öğrenmen lazım. (bkz. raikkonen bottas Rusya 2015) yepyeni ornek taze taze.

            Bunlardan sonra gercekten yarış çizgisi kimdedir, hangi geçiş temizdir anlaşılırsa, Marquezin bu yarışta da temiz olmadıgını nerede bahsetmeyip de anlamadığını ve bir ergen gibi bu sene Arjantin yarısında olan geçişi Malezya 9. viraj çıkısında kasitli (benim net kanaatim) tekrarlamasının tartışabiliriz diye dusunuyorum.

            Not: ilk yazdığın cümlelerden de samimi olarak hicbirsey anlamadım..

            1. Anlamadığın belli oluyor zaten. Önce Türkçe’yi öğrenmen lazım. Sonra laf atmaya ve hakaret etmeye başlarsın. Yarış kurallarını öğrenmene ise daha yıllar var. Muhtemelen ömrün yetmeyecek.

              1. Hakaret mi? Yarası olan gocunur.

                Tam lafı ağzımdan aldın.
                Türkçeyi ve yarış kurallarını öğren oyle gel:)

  3. bence en iyisi süperbike ta yarışabilir repsol ispanyol lorenzo gibi bide marghez baksınlar işine ben f1 fanatiğiyim dtm wrc bazen izliyorum tatmıin olmak için moto gp de rossi olmasın hiç izlemem aynı saattte gider pembe smarttı açıp deli yürek izlerim vallaha

  4. Çekilesin varsa pistte yaşanan olayları bahane etmeye gerek yok! Red Bull da böyle yapıyordu şu an hala elinde motor yok…

    Marquez’in zamanından beri bir çok olaylı kazası oldu. Onlarda niye sesin çıkmadı o zaman çok sportmen Repsol? Ki Rossi’nin olayında Marquez’in yaralanacağı bir durum söz konusu değildi.

    Google’da Marquez Dangerous yazdım karşıma çıkan bir videoyu sizinle paylaşmak istiyorum.

    http://klipland.com/video/craziest-and-most-dangerous-moves-by-motogp-rider-marc-marquez/12475

    1. Maldonado dan betermiş gerçekten 😀

    2. Ferrari Racing avatarı
      Ferrari Racing

      Bu videodai örneklerden anlaşılacağı üzere; dünkü yaptığım yorum içeriğinde de belirttiğim üzere Rossi o tekmeyi basmasa Marquez motoru yatırdığı anda düşecekti. 36 yaşındaki tecrübali adam. O kadar yanaşan bir pilotun motoru yatırdığı anda kendisini düşüreceğini sırf yarışçı içgüdüleriyle anlar.

      Bunu bilmek için Rossici Marquezci olmaya lüzum yok. Birazcık vicdanla yorum yapmak yeterli Marquezin 2013 şampiyonluğu şaibelidir. Lorenzonun 2013’teki şampiyonluğunu çaldığından beri zaten kazanmak için diğer rakiplerini tehlikeye atan daha yetenekli bir Moto gp Maldonadosu olduğunu anladım. Geç frenlemelerle diğer rakiplerini tehlikeye atan sürüşünü değiştirmezse iddia ediyorum seneye 4-5 kere daha düşer.

  5. Bariz bir şekilde tekmeyi basmış. Ayrılma tehdidi falan bana saçma geldi ama.

  6. Marc Yaparken bir sorun yoktu dimi Repsol ? Jorge ile anlaşın seneye renginizi çoktan belli etmiştiniz siz

  7. Gören de sanacak ki Rossi insansız hava aracıyla piste bomba yağdırdı. Ortadaki oyunu görmek için Einstein olmaya gerek yok.

    1. Yorum çok iyi:))
      +1

      1. Messier 92 (ex always) avatarı
        Messier 92 (ex always)

        +1000

  8. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    İmzamı atarım.Moto gp yönetimi istifa etmeli.Böyle saçma bir ceza ile son yıllara damga vurdular.Adam resmen tekmeyi koydu.Savunulcak bir tarafı yok.Rossinin bu demeci herşeyin doğru olduğunu kanıtlıyor.“Temas ettik ancak onu ittiğim doğru değil; Onun motoru benim bacağıma dokundu ve daha sonra kaydı” ve ”Onu düşürmek istemedim. Niyetim bu değildi. Sıkılmıştım onu çizgi dışına çıkarmak istedim. Bu sayede onun amaçlarından uzaklaşabilecektim” Çünkü yalan söylüyor.Yaptığı kabul edilemez.Taraftarları çok diye Rossi haklı çıkmak istiyor ama geçsin bu işleri.O günde söyledim orada pilota bir şey olsaydı ne olcaktı ? Marquez çok agresif yarıştı diyip eleştirebiliriz.Yanlız bu adam her zaman böyle.Ama Marquezde çakaldır,çok temiz değil yani.Olayın özeti Rossi zaten şampiyonluğunu kaybettiğini Lorenzonun Marquezi geçtiği zaman anladı ve pilotun hayatını tehlikeye atacak çirkin bir hareket yaparak nasıl olsa aklanırım haklı çıkarım diyerek bu seneye damga vurmak istedi.Ve Lorenzonun şampiyonluğuna gölge düşürmek istedi.Taraftarları da anlamak mümkün değil.Lorenzoyu neden yuhalarsın orada ? Çirkinliği yapan kendi pilotun.Hakkıyla şampiyon olacak Lorenzo.Sosyal medya hesaplarına bakıyorum Lorenzoya,marqueze söven sövene.Hani biz diyoruz ya Türk taraftarlar aşırı fanatik.Yemin ediyorum biz onların 10’da 1’i kadar olamayız.

  9. Repsolün Rossi hondadan Yamahaya geçtiği andan itibaren karın ağrısı var. Çekilsin, honda da çekilsin gitsin F1’de adam akıllı bir motor üretsin. Marquez’in 3 ile 5.turlar arasında atak yaparken Rossi’yi çizgi dışına itip yarış dışı kalmaya zorladı başaramadı, Rossi bir atağında Yiğit Top ne yaptığını sanıyosun diye söyledi ama o el hareketi kaşınırsan kaşırım demekti. Kaza anında da Rossi ”karınca’yı ezdi.” Ama asıl sorun; Lorenzo’nun Marquez’i geçmesi zamanın Barrichello’nun Schumacher’e yol vermesinden farksızdı. Asıl bunu tartışmanız gerekir.

  10. Fazla lafa gerek yok. Resmen Rossi, Marquez’i tekmeleyerek düşürdü ve bunun sonucunda komik bir ceza aldı.
    Aynı hareketi genç bir sporcu yapsa, şampiyonadan men edilmesi dahi gündeme gelirdi.

    1. Senin düşüncen ceza hafifletilmiş oluyor,bu yoruma katılmıyorum bu kazada Petrucci yada Barbera veya Vinales bile olsa aynı ceza çıkardı. Daha önce böyle bir olayda men edilen sporcu varmı bilmiyorum ama 1 yarış kalmışken men durumu olmaz. Bu da benim görüşüm.

    2. ForçaFelipeMassa avatarı
      ForçaFelipeMassa

      Tekmenin ne oldugunu ve nasil atildigini biliyorsun degil mi? 🙂 komiksiniz ya

      1. Tekme diyerek hafifletmiş aslında orada jiu-jitsu darbesi ile indirdi, Rossi asılmalı dimi Cumhur Bey?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir