Coulthard, Ferrari'ye Hak Veriyor

yazar:

kategori:

Emekli pilot, Virgin, Lotus ve HRT’nin standartlarının kendisini endişelendirdiğini söyledi.

38 yaşındaki İskoç, eleştirileri konusunda Ferrari’ye hak verdiğini belirtti.

Daily Telegraph’taki köşesinde Coulthard: “Kabul etmeliyim ki Ferrari’nin tarafına biraz sempati duyuyorum.”

“Formula 1, bir hazırlık okulu değildir. Ya hazır olarak gelirsiniz, ya da başarısız olmaya hazır olursunuz. Burası dünya motor sporlarının zirvesidir”

“Bütçe sınırı kapsamında katıldıktan sonra işlerin değiştiğini söyleyerek mızmızlanmanın anlamı yok. Formula 1 Takımlar Birliği (FOTA), bu sınıra asla imza atmadı”

Bu şeylerin Formula 1 için kötü bir reklam olduğunu düşünen Coulthard, ayrıca işin güvenlik tarafına da değindi. Coulthard, yavaş araçların, hatta yeni araçlarıyla hiç tur atmamış pilotların Cuma günü piste çıkmasının çok tehlikeli olduğunu söyledi.


Yorumlar

  1. Bende Coultharda hak veriyorum.Cunku eger bir yarista bolidler 300 km/h giderse o zaman o cocuk oyunu degil.Bu sezon daha cok yeni takim ve yarisci katiliyor onun icin daha cok kaza gorecegiz.Bir bolid tur icinde 2 saniyede geride kalirsa o zaman onu f1-e sokmamak lazim.Ama Coulthard Mclarende yarisirken Ferrariyi hicbir zaman hakli bulmuyordu, oysa simdi degismis galiba!

  2. FIA kural koyucuydu, ama aslında daha önce kendisine biçildiği gibi kural koyucu değil uygulayıcı olmalıydı, FIA (Mosley öncülüğünde) bazen kendine verilen işin dışına çıktı, Politik olaylarla uğraştı, yeni gelen tüm takımların Cosworth motorlu olması tesadüf mü? Prodrive vb. bazı girişimciler muhtemelen daha iyi araçlar üreteceklerdi, en azından ilk yarış öncesi testlerini adam gibi yaparlardı. FIA üreticileri kaybederken (ki ne yapsa kaybedecekti çünkü spora gönülden bağlı olmayan kimseyi uzun süre burada tutamazsınız) yanlış adımlar attı, bu konuda seçici olmalı, üç beş hevesli zenginle değil bu spora gönül verecek adamlar seçmeliydi, Örnek mi? Richard Bronson değil David Richards seçilmeliydi..

    Hiçkimse yeni takımların gelmesine karşı değil hatta muhtaç, ancak bu şekilde pistte tek tur atmadan yarışa çıkmak olası bir faciaya davetiye çıkartır. Geçen sezon Massa ya olanları gördük, bu araçların neresinden ne kopacağı belli değil, daha düne kadar 2008 de Kimi nin Fransa da sallanan eksoz borusunu tartışıyorduk, ve tek turda 5 sn fark kim ne derse desin bir güvenlik sorunudur..

    Geçen sezon takımlar harika bir birliktelik örneği gösterek FOTA diye bir oluşum kurdular ve bundan sonra muhtemelen kuralları FOTA koyacak, FIA da uygulayacak. Doğru olanda budur..

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yaklaşımlarınız gerçekten çok hoş, aslında cevaplar yaklaşımlarınızda ve önünüzde duruyor amma illa biz yarışalımla olmuyor bu, kural koyucu demişler evet bu işin kural koyucusu FİA beğenirsiniz beğenmezsiniz ayrıca madem takımlar ve pilotlar bu kadar tepki veriyorlar geçen yıl neden ayrı bir seri oluşumuna yanaşmadılar veya Ron amcanın söylediği gibi 4 takım ve her takımın 4 aracı pekala bu uygulanabilirdi büyük diye tabir edilen takımlarca hakeza Montezemelonun söylediği 3.ncü araç fikri büyük 4/5 takımca uygulanıp ayrı bir seri halinde hayata geçirilebilirdi, amma içerisinden eleştirmek daha kolay değil mi? madem karşısınız FİA nın bu tutumlarına ayrı seri kurun kardeşim ayrı seri neden kasıyorsunuz kendinizi ….

  4. burak bocek avatarı

    Evet bence almasınlar eğer alıcaklarsa tehlike arz etmeyeni alsınlar.Olaya takımlar ve pilotlar açısından bakarsan anlarsın.Mecbur mu Button yada Massa en rekabetçi sezonlarından birini geçirebileceği bir anda abuk subuk admaların ayağına dolanmasına.Herşeyin her yerin bir kuralı var burası f1

  5. ne yani ne yapalım yeni takımları siz tehlike arz ediyorsunuz diye gride almayalımmı.2 yarış yapalımmı önce en hızlı takımlar yarışsın sonra daha geridekiler.sen büyük takımsan pilotunda büyüktür.bayraklar var kurallar var.telsiz var tur bindirirsin olur biter.onlarında bir şansa ihtiyacı var kalıcı olmak için.onlarda kendi aralarında çekişecek.böyle tehlikeler motor sporlarında her zaman var.

  6. burak bocek avatarı

    Honda ve Toyotada para vardı da ne oldu?Bu iş parasıyla evet ama yeni giren takımlar nerdeyse para vermeyecek yakında:)Daha önce yine söyledim azcık ucuzlatsalar giricem yani.Önce Ferrari sonra Massa,Button ve ardondan Dc aynı görüşü belirtiler.Başlayacaklar 4-5sn sezonlar ilerledikçe 1-2sn düşer belki ama ondan sonra alır başlarını giderler yerlerine yenisi gelir öyle dönüşümlü araçları izleriz.Bu işte başarın varsa kalırsın yoksa istediğin kadar paran olsun

  7. bu iş parasıyla değilmi? gidin bakın nba ye aynı sistem var. bazı takımlar sürekli en alttalar. onlarda göre göre gelişcekler. özellikle lotus ve virgin bence bu işe asılacaklar. force india geçen sene neredeyse birkaç yarış kazanacaktı. ne idi ne oldu? bebek gibi sabır lazım.

  8. zorla rakip yaratmanın neresinde rekabet ruhu var. f1 hodri meydan sporudur hilal-i ahmer cemiyeti değildir.

  9. MagicAlonso avatarı

    Evet ide yi hatırlar birçok seyirci.Bakalım ne tarz aksaklıklar veya kazalar yaşanacak.

  10. Aynen katiliyorum. Bu bir guvenlik sorunudur. Hatirlarsiniz Super Aguri de Yuji Ide diye bi pilot yarismisti, bu pilot piste ciktiginda takimlar telsizden pilotlarina Yuji pist cikti dikkatli ol diyolardi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir