Schumacher, 2010 Sezonu İçin Hazır

yazar:

kategori:

7 dünya şampiyonluğu bulunan pilot, Bahreyn’de ilginin odak noktalarından biri olacak ama ne takımı ne de kendisi, ilk yarışta güçlü bir sonuç beklemiyor.

Resmi sitesindeki söyleşisinde uzun bir mücadeleye hazır olup olmadığı soruldu.

Schumacher: “Kesinlikle evet. Burada, bu yüzden varım zaten. Bu mücadelede de bir rol üstleneceğimize inanıyorum”

“Eğer kazanırsak sonuçta farklı bir soru olacak, sporda her zaman olduğu gibi. Ama bütün takım oldukça motive durumda, benim gibi. Bu çocuklar geçen sene şampiyonluğu kazandı ve şimdi Mercedes’in gücü ile birlikte bu başarıyı tekrarlamak istiyorlar.”

“Hepimiz kazanmak istiyoruz. Sezon uzun ve zor olacak, bunda şüphe yok. Ama bu mücadeleye bayılıyoruz. Bu mücadele için Formula 1’e geri döndüm”

Mercedes GP W01, sezon öncesi testlerde en hızlı araç olarak ortaya çıkmadı ama nihai performanslar tam olarak Bahreyn’de ortaya çıkacak.

Schumacher, parçalarını son ana kadar geliştirmeyle uğraşmalarının karşılığını göreceğini düşünüyor.

Schumacher: “Araç, testlerin sonunda tam olarak diğer takımların seviyesinde değildi, bu doğru. Ama yakıt yükü, bu izlenimine çok etkide bulundu. Çoğu zaman diğerlerine göre daha fazla yakıt yükü ile çalışıyor gibiydik. Bu nedenle de oldukça iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Ama kimlerin kartlarını masaya koyduğunu söylemesi de zor”

“Ayrıca aracımız son durumunda değildi. Bu, bilerek yaptığımız bir şeydi. Son test ile Bahreyn’deki yarış arasındaki iki haftalık gelişim zamanını kullanmak istedik.”

Geri dönüşünde kendisi için iyisinin yine başarıya ulaşmak olduğunu bilen Schumacher, üzerindeki baskının o kadar da yüksek olduğunu düşünmüyor.

Schumacher: “Baştan beri çok net bir şekilde söyledim: başlangıçtan itibaren kazanacak konumda olmak zorunda değiliz, olmayacağız. Yakın olmak ve ardından uzun sezonu zirvede tamamlamak önemli. Önemli olan başlangıç değil, bitiş”


Yorumlar

  1. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Schumi kimseyi ürkütmemekten yana belli. 🙂

  2. _bianconera_  avatarı

    Adamım sen hazırsan biz de hazırız.

  3. alonsomassa avatarı

    biz de hazırız:) heyecan sardı inanılmaz bir şekilde.bence mercedes te diğer 3 üne yakın olacak.ayrıca str williams renault ve özelliklede sauber ve olursa india da bu 4 liye sıkıntılar yaşattıracaklardır.yeniler için ise henüz erken.ancak ben lotus u daha hazır görüyorum

  4. emre özduru avatarı

    Ya ben gerçekten anlamıyorum artık bunları. Bir tanesi diyor podyum şansımız yok bir tanesi benzin yükümüz hesaba katıldığı zaman rekabetçiyiz bir tanesi diyor büyük güncelleme olacak araç yeni bir araç olacak diyor. Ben anlamadım bu işten Ross sanki bütün diğer takımlara inat hiç konuşmuyor gibi. Ferrari,Mclaren ve Redbull takım yöneticileri ve sürücüleri iyi yorumlar yapıyorlar. Sanki Mercedes'te hiç bir şey iyiye gitmiyor gibi konuşmalar insanın canını sıkıyor.

    Taktiksel anlamda hala gizliyecek kartları vardır ama insanlara bu kadar da doğum sancısı çektirir gibi sinir etmesinler artık. Bunun yanında ben hala araçtan bu senenin ilk 3 yarışı bir şey beklemiyorum.En azından avrupa'ya dönene kadar.

  5. Mercedes gerçekten kendini gizliyor.Eldeki verilerle daha geride duruyorlar ama taktik de yapıyor olabilirler.Denilene göre büyük bir güncelleme ile geldiler.Bakalım 4 takımda güçlü duruyor.

  6. Schumacher: "Araç, testlerin sonunda tam olarak diğer takımların seviyesinde değildi, bu doğru. Ama yakıt yükü, bu izlenimine çok etkide bulundu. Çoğu zaman diğerlerine göre daha fazla yakıt yükü ile çalışıyor gibiydik. Bu nedenle de oldukça iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Ama kimlerin kartlarını masaya koyduğunu söylemesi de zor"

    "Ayrıca aracımız son durumunda değildi. Bu, bilerek yaptığımız bir şeydi. Son test ile Bahreyn'deki yarış arasındaki iki haftalık gelişim zamanını kullanmak istedik."
    İşte size kış testlerinin özeti:))) Hadi bakalım efsane göster kendini…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir