Bridgestone: "Lastik Avantajı Sauber'de"

yazar:

kategori:

Sezon öncesi testlerde bazı etkileyici performanslar ortaya koyan C29’un, verilere göre Ferrari, McLaren, Red Bull ve MercedesGP’ye göre lastiklerine daha iyi bakması, takımın ümitlerini arttırdı.

Lastiklere iyi davranmak, bu sezon çok daha önemli olacak. Çünkü, yumuşak olan lastikleri kullanabilme, rakiplere göre bir avantaj sağlayacak.

Bridgestone Lastik Gelişim Sorumlusu Hirohide Hamashima, lastik bozulmaları konusunda büyük 4 takımın çok yakın olduklarını ama Sauber’in farklı göründüğünü söyledi.

Hamashima: “Bir çok takımın verileri kıyasladık ve hızlı takımlara (ilk 4) baktığımızda aşınma eğilimi çok ama çok benzer. 150 kg.’lık başlangıç ağırlığında, hem orta hem de yumuşak hamurla, çok ufak fark var. Bu yüzden çok yakın tempolar bekleyebiliriz. Bununla birlikte Sauber, daha istikrarlı”

Bu hafta Bahreyn’deki yarışın ön lastiklere çok yüklenmemesine rağmen Hamashima, C29 ile diğerleri arasındaki farkın, takıma strateji açısından ilave seçenekler sunacağını düşünüyor.

Sauber’in, rakiplerine göre çok farklı lastik seçim şansına sahip olup olamayacağı sorusuna Hamashima: “Evet, bu mümkün”

“Kolay bir araçla bunu yapma imkânınız var. Barselona gibi yerler çok ilginç olacak. Çünkü pist, sert; yumuşak lastikler, yarışta çok aşınmadan önce belki de sadece tek tur derecesi için iyi olacak.”

“Ama Monako ve Bahreyn gibi lastikleri zorlamayan pistlerde belki de en iyi tur derecesi aldığınız lastik, yarış lastiği de olabilir, bu da durumu ilginç kılar.”

BMW Sauber’in teknik patronu Willy Rampf da C29’un, lastikler üzerindeki durumunu doğruları.

Rampf: “Aracın istikrar sorunu yok. Yüksek yakıt yükünde dengesi ve performansı, güçlü yanı. Bunun üzerine gideceğiz. Bu çok iyi bir şey. Aracımız, lastiklerine sert değil. Bu yüzden (lastikleri) öldürmeden makul derecede uzun sürüşler yapabiliriz.”

“Lastik aşınması ile pite gelmek zorunda kalmamak, stratejinin daha esnek olmasına yardım edecek”

Hamashima, ön gruptaki rekabetçiliğin Barselona’da sezon öncesi testlerde yakınlaştığını, McLaren ve Red Bull’un, gelişim kaydettiklerini belirtti.

Hamashima: “İlk 3 testte Ferrari, tek turda bir avantaja sahip gibi görünüyordu. Bununla birlikte Barselona’da, McLaren ve Red Bull son araçlarını kullandı ve manzara, çok karışıktı. Şimdi değerlendirmesi çok güç”


Yorumlar

  1. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Herşey bir yana takımın ismi Bmw- Sauber ama kullandığı motor Ferrari.

    Nasıl bir bağlayıcı sözleşme Bmw'nin böyle bir utancın içinde olmasını sağlamıştır anlamıyorum.

  2. Ağır araçların lastiği çok aşınır.Kimin ağır olduğunu kimin hafif olduğunu açıklıyorlarmı?Yoksa sadece aşınma göz önüne alınarak yapılmış bir açıklamamı…

  3. alonsomassa avatarı

    zaten sauber ve renault un ilk 4 e skınıtı yaşatabileceğini az çok tahmin edebiliyorduk.ancak sezon içinde ne kadar gelişir o var.ve sauber de bu potansiyel varsa str ve india da muhtemelen çok geride değil.williams ta öyle.yeni takımlar hariç farkın en fazla 1.5 olacağını düşünüyorum.

  4. MagicAlonso avatarı

    Sauberde biri deneyimli biri çaylak olmak üzere 2 hızlı ve agresif pilot var ve her iik pilot da bize güzel anlara yaşatacak gibi görünüyor altındaki araçlarla

  5. arkadaşlar spora yeni giren takımları bir kenara bırakırsak artık kötü taım iyi takım ayırımı kalmadı gibi… (takımlar arasında yüksek bütçeli düşük bütçeli ayırımı var sadece)
    bunun nedenide; araçların eskisi gibi yeniliklere açık olmaması. f1 araçları gp2 araçları gibi neredeyse standata bindi artık. diğer araçlarla aranızda fark yaratacak bir şey keşfettiğinizde ise artık illegalliğin sınırlarında dolaşırken buluyorsunuz kendinizi. yani takımlar artık sinekten yağ çıkarmaya çalışıyor.

  6. Bu senenin sürprizini Sauber yapabilir mi acaba. Kobayashi, podyumun hemen altında olacağız diye bir açıklama yapmıştı, ne kadar gerçek olacak bu hedef… İyi giden bir Sauber yarış zevki kat sayısını yükseltir diye düşünüyorum.

  7. c29 testlerde şaka yapmıyormuş.düşündümde bu sauberde hidfeld olsaydı.(hep peter sauberin onu almasını istedim.hiedfeld mercedes ve mclarenne gidemeyince)neler olurdu.sauber tarihinin puanlarını alırdı.podyum şansı olurdu.şu durumda delarosa ile bu durum zor.(delarosanın neler yapabileceğini daha doğrusu yapamayacağını yarıştığı yıllarda gayet net gördük)kamui bakalım ne yapacak.umarım başarılı olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir