Lotus-Renault Anlaşması Gerçekleşmeyecek Gibi Görünüyor

yazar:

kategori:

Renault-Lotus görüşmelerinden haber çıkmamasıyla beraber taraflar arasındaki görüşmeler olumsuz ilerliyor olabilir.

Renault Red Bull ile yaşadığı sorunların ardından F1’de motor üreticisi olmayacağını, bunu yerine ya kendi fabrika takımı ile yarışacağını ya da F1’den ayrılacağını açıkladı.

Lotus’u satın alma görüşmeleri yapan ve nihayet satın alma mektubunu imzalayan Renault, Red Bull’un Renault’ya geri dönmek istemesiyle görüşmelerde herhangi bir yol katetmedi.

Perşembe günü konuşan Grosjean “Niyet mektubu sıradan birşey. Ama gerçekçi değil. Umarım hayatta kalırlar. Orada pek çok iyi insan var” dedi.

Takımın sponsor destekli Maldonado ve yine güçlü sponsorlara sahip olan Palmer ile yola devam etmesi takımın satılmayacağının işareti olduğu düşünülüyor.

Meksika’da konuşan Venezuelalı pilot “Daha fazla kaynakla tamamen farklı bir yıl olmasını umuyoruz. Özellikle araç sezon içerisinde bu yıl olduğundan daha fazla gelişmeli” dedi.

bir teoriye göre Lotus eğer Renault olursa yedek pilotluk için en az bir Franzsız pilot istiyor olabilir.

Danimarkalı bir gazete Kevin Magnussen’in 2017 yarış koltuğu için takım ile görüştüğünü iddia etti.

Lotus “Bunlar sadece spekülasyon. Takımın üçüncü sürücüsü için herhangi bir düşüncemiz yok” dedi.


Yorumlar

“Lotus-Renault Anlaşması Gerçekleşmeyecek Gibi Görünüyor” için 7 yanıt

  1. Lotus anlasması olmazsa Renault çekilir defalarca söylediler ya F1 den çekilecekler ya da takım satın alınacak motor tedarikçisi olarak devam edilmeyecek lotus alınmazsa redbull la sadece 1 sene sözleşme gereğince motor sağlanacak

  2. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Tencere kapak işte. Al birini vur ötekine. Beraber devam ederler bu döngüde

  3. En başta da dediğim gibi. Olan Lotus’a oldu. Artık Mercedes motorları olmayacak. Grosjean gibi bir pilotları da olmayacak. Manor’lara geçilmezlerse dua etsinler. Renault Red Bull geri adım atınca yelkenleri hemen suya indirdi. O kadar laftan sonra Red Bull’la devam ederlerse (gözüken o ki devam edecekler) yazıklar olsun. Grosjean’ın çok çok doğru bir karar verdiğini tekrar görmüş olduk.

  4. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    bu anlaşma artık %99 olmadı, lotusun içinde bulunduğu çamura girmek istemedi renault. Hemde kendi motorunun kötülüğünü bir nebze de olsa göstermeyen redbull kendisini tekrar istemeye başlayınca tekrar eski günlerdeki gibi oluruz diye etkilendi. Renault tekrar redbull ile devam edecek. Lotus motorsuz kaldı, onlarada sadaka olarak bi motor verirler tamam işte.

    Renault lotus’u alıp kendi takımını kursa belini doğrultamazdı. O motora birde kötü şasi verdin mi iyice madara olurlardı 😀

  5. Renault Lotusu almaktan vazgeçmek ile çok büyük bir yanlış yapar,ama asıl büyük hata Redbull ile devam etmeleri olur,tamamen F1den çekilmeleri daha doğru olur.

  6. Redbull Renault devam eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir