Sauber “Alternatif Motorları Boşverin; Motor Fiyatlarını Düşürün”

yazar:

kategori:

Sauber takımı, FIA’nın en son alternatif motor planlarını desteklemediğini, bunun yerine motor üreticilerinin müşterilerine uyguladıkları yüksek fiyatları düşürmeye çalışması gerektiğini düşünüyor.

FIA, motor fiyatlarında düşüşün reddedilmesinin ardından standart motor fikrini gündeme getirdi ve önümüzdeki günlerde bu konuda bağımsız motor üreticileri için süreç başlatılacak.

Force India bu süreci desteklese de Sauber desteklemiyor.

Monisha Kaltenborn “Kişisel olarak iki farklı motorun doğru olduğunu düşünmüyorum. Geçmişteki deneyimlerimden üreticilerin iki farklı motor türünün olduğu şampiyonada yarışmak istemediğini biliyorum.”

“Teknik olarak da nasıl eşitlik sağlanacak merak ediyorum. Güç çıkışı ile eşitliğin sağlanacağını söylemek çok kolay olur.”

“Aracın ağırlığıyla, yakıt akışıyla, yakıt ikmali ile oynarsanız farklı şeylere bakmanız gerekir. Bunun nasıl mümkün olacağını bilmiyorum bu yüzden bu konu hakkında bir şey diyemem.”

“Bunun yerine gelişimi durdurabilirler. Diğer seriler bunu yaptı. DTM’e bakın.”

“Bu doğru ya da yanlış olabilir ancak bir takımla diğerleri arasında fark gördüler ve bu şekilde diğerlerinin yakalayabileceği kurallarda anlaştılar. Buna izin verirsek her şey bitebilir.”

“Motor gelişimi devam ederken ve motor üreticileri için bir fiyat belirlenmezse motorların katlanılabilir olma şansı yok.”

“Bir üretici olarak 40 milyon ya da 50 milyon dolar gelişime harcaması onun sorunu olmalı. Bunun için Sauber’e ihtiyaç duymamalı. Bunu kendisi her halükarda yapıyor.”

“Bu yüzden tek gerçekçi çözüm müşteriler için fiyat belirlemek. Geri kalanı üreticinin iş modeli olmalı.” dedi.

 


Yorumlar

“Sauber “Alternatif Motorları Boşverin; Motor Fiyatlarını Düşürün”” için bir yanıt

  1. Ferrari motor fiyatı üst limiti kuralını veto etti. Yapabilecekleri bir şey yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir