Chandhok: "Bu Farklar Tarihte İlk Değil"

yazar:

kategori:

Yeni takımlar Virgin Racing, Lotus ve HRT’nin bu hafta sonu mevcut takımlara göre bir kaç saniye yavaş kalacak olması nedeniyle bazı pilotlar ve takımlar, endişelerini dile getirmiş, hatta sporun kalitesinin düşürüldüğünü belirtmişti.

Ama Chandhok, yeni takımları yavaş olup tehlike yarattıklarını söyleyerek suçlayanların öncelikle tarihe bakmaları gerektiğini düşünüyor ve önceden daha büyük farkların da olduğunu belirtiyor.

Chandhok: “Bütün dürüstlüğümle söyleyebilirim ki, bir yere kadar bu endişeleri anlayabiliyorum. Çünkü, eğer onların durumunda olsaydım, ben de endişe ederdim. S3’te isteyeceğiniz son şey, pist temizlendiğinde son turda, birinin sizin yolunuza çıkmasıdır”

“Ama her şeyden önce yeni takımlardan birinin S3’e kalmaları beni şaşırtır. Ve ikinci olarak, F1.2de tarihin anlamına büyük saygı duymamla birlikte, çok uzun süre önce değil, 2000’lerin başlarına baktığınızda öndekiler arkadakiler arasındaki farkın şimdiden farklı olmadığını hatırlıyorum”

“Eğer daha geri giderseniz, mesela (Avustralya’da) 1997’de Jacques Villeneuve’nin, ilk cepte olduğunu, yanında da Heinz-Herald Frentzen, aynı 5-6 saniyelik farklar vardı”

“Bu yüzden (şikayet eden) bütün bu insanlar, sadece 2-3 seneyi düşünüyor. Ama tarihe bakarsanız F1, sadece son 2 senden ibaret değil. Belki de bunları hatırlamalıyız”

1997 Avustralya GP’de Villeneuve’nin sıralama derecesi, gridin en yavaş ismi Arrows pilotu Perdo Diniz’den 6.603 saniye daha iyiydi.

Chandhok, Bahreyn’de işlerin HRT için kolay olmayacağını biliyor ve kendi sezonlarının aslında Barselona’dan sonra başlayacağını düşünüyor.

Chandhok: “Oldukça zor olacak. Daha piste çıkmadık. Bu yüzden, çok zor bir hafta sonu olacağı sır değil. İşin artı tarafına bakarsak, en azından Dallara, saygı duyulan bir araç üreticisi ve aracı önceden araç üretmişlerdi. Bu yüzden başka birisi olsaydı durum daha kötüydü. Ve ilgili insanlar iyi”


Yorumlar

  1. bu sözleri massa söylese şakşakcısı çok olurdu. güzel oturtmuş karun.

  2. Ne kadar haklı ve doğru. Yakını kolay yorumluyor millet.
    Bizde bunları düşünmüş ve söylemiştik.

  3. Yiğidi Öldür Hakkını yeme derler
    çaylak maylak ama iyi konuşmuş

  4. alonsomassa avatarı

    aslında aguri başlarda yavaştı.daha sonra gelişti.gelişsecekse bu takımlarda neden olmasın.ben lotus tan ümitliyim açıkçası.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir