Bahreyn Öncesi Bridgestone

yazar:

kategori:

Bahreyn’e Bridgestone’un süper yumuşak ve orta sertlikteki lastikleri getirildi. Bu sene yapılan değişikler ön lastiklerin daha dar olması, ve ağır araçlar nedeniyle lastik hamurlarındaki bazı modifikasyonlar gibi
kuralları içeriyor.

Takımlar her yarışta yine önceden olduğu gibi iki farklı lastiği kullanmak zorundalar. Yumuşak olan lastik yine yeşil çizgilerle işaretlenecek.

Takımlara bu sezon 6 prime ve 5 de opsiyon olmak üzere bir hafta sonunda 11 set lastik verilecek. Ayrıca 3 set yağmur lastiği ve 4 set de geçiş lastiği tedarik edilecek.

Bahreyn, bu yıl tarihinde ikinci kez sezon açılışına sahne olacak. Pistte yapılan değişikliklerle pistin uzunluğu 5.412 km’den 6.299km’ye çıktı. Böylece Sakhir pisti Spa’nın ardından takvimin en uzun ikinci pisti oldu.

Hiroshi Yasukawa – Bridgestone Motor Sporları Müdürü:

“Bu sezon Formula 1’deki on dördüncü sezonumuz olacak ve heyecanlı yarışlar ile birlikte fantastik bir sezon bekliyoruz. Yeni takımlara ve üç yılın ardından geri dönen Michael Schumacher’e hoş geldin derken, hepsinin bu yıl Formula 1’in izlenmeye değer bir spor olmasında katkı sağlayacaklarını biliyoruz.”

“Bridgestone için, bu sporun bizim için çok büyük pazarlar ortaya çıkartmaya devam edeceğini biliyoruz ve Orta Doğu bizim için önemli bir Pazar alanı ve orada sezona başlamak çok iyi.”

Hirohide Hamashima – Bridgestone Motor Sporları Lastik Geliştirme Müdürü:

“Bridgestone 2010’da hem teknik hem de lojistik mücadele yaşayacak. Yakıt ikmalinin yasaklanması bizim de tüm lastik hamurlarında yeniliklere gitmemize neden oldu. Yarışın başında ortalama olarak 100 kg daha ağır olacak olan araçlar nedeniyle farklı pit stop stratejileri göreceğiz. Ayrıca ilk on araç sıralamalarda son seansta kullandıkları lastiklerle piste çıkacak ve bu da stratejileri etkileyecek.”

“Lojistik açısından bakarsak, yeni takımlarımız ve 19 yarışımız var. Sakhir pisti bu sene daha farklı. Fazladan sekiz viraj var ve bunlar lastikler ile araç ayarlarında değişikliğe neden olacak. Buraya süper yumuşak ve orta sertlikteki lastiklerimizi getirdik. Tüm bunlar, özellikle de limitli kış testlerinin ardından, heyecanlı bir sezon açılışına hazır olduğumuzu gösteriyor,


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir