Hamilton: Kariyerimi Mercedes’te Bitirmek İstiyorum

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, gelecekte F1’i bırakacaksa bunu Mercedes’te yapacağını söyledi.

İngiliz pilot 2013 yılında takıma katılmış ve 2014 ve 2015 yıllarında elde ettiği şampiyonluklarla toplamda üç kez dünya şampiyonu olmuştu.

Geçtiğimiz pazar günü şampiyonluğunu ilan eden ve Ayrton Senna’yı yakalayan Hamilton, artık hedefi kalmadığını söylemiş ve Hamilton ayrılıyor mu? sorusu akla gelmişti.

Meksika’da konuşan İngiliz pilot “Önümüzdeki üç yıl için sözleşmem var. Bu üç yılın ötesinde yeni bir üç veya dört yıllık sözleşme imzaladığımı hayal edebiliyorum”

“Başka takımlar ile de konuştum. Her zaman seçeneklerim vardı. Ama ben kendimi başka bir yerde göremiyorum. 13  yaşımdan beri Mercedes sürüyorum”

“Bunu söylemekten nefret ediyorum ama kariyerimi bu ekipte bitirmek harika olurdu” dedi.

Hamilton 2007 yılında Formula 1’e girmiş ve 2008 yılında McLaren ile ilk dünya şampiyonluğunu kazanmıştı.

İngiliz pilot yaşadığı teknik sorunların ardından Michael Schumacher’in 43 yaşında ikinci kez emekli olmasının ardından Mercedes’e geçti.

Hamilton “Belki de Schumacher geçmiş yıllarda burada (Formula 1’de) kalabilirdi.. Bu işi zevkle yapıyordu.. Eğer kalsaydı bu gridde bir koltuğun eksileceği anlamına geliyordu”

“Eğer 2006 yılında ayrılmasaydı belki de bugün başka bir yerde olurdum. Yeterince iyi kimse yoktu ama durum buydu” dedi.

Michael Schumacher 2006 yılında emekli olmuş, Alman pilotun yerine McLaren’den Kimi Raikkonen geçmiş, Raikkonen’den boşalan koltuğa ise Lewis Hamilton getirilmişti.

2012 yılında ise Schumacher’in bırakmasıyla Hamilton Mercedes’e geçmiş ve 2014 ve 2015 yılında şampiyon olmuştu.


Yorumlar

“Hamilton: Kariyerimi Mercedes’te Bitirmek İstiyorum” için 5 yanıt

  1. McLaren tulumunu tekrar’dan giyersen görürüm ben seni.

  2. Başka alternatifin yok zaten. Şampiyon olmak istemiyorsan tabi ki seçenek çok. Ayrıca yıllarca McLaren’de yarışmana rağmen onları yok saymanı yakıştıramadım. Onlar seni spora sokmasa bugün üç kez şampiyon bir pilot olamazdın.

  3. McLaren i niye saymaz bu Ham anlamıyorum. McLaren bir ingiliz takımı ve sen bir (yarı) ingiliz olarak seni yetiştiren takım McLaren di. McLaren sürücü akademisinde yetiştin Mercedes değil, sadece kullandığın araç motorları Mercedesti. F1 in 2 büyük takımından biri McLaren bu değişmez elbet bir gün her şey normaline dönecektir. Mercedes kötü olmaya başladığında görebilecek miyiz bu lafı.? Singapur da tek yarışta aracın performansı Ferrari den geri kalınca yüzünde oluşan ağlak ve sinirli ifadeyle bu açıklamayı yapsaydın ya. ikiyüzlü yorumlar hoş değil. Fanlarının büyük kısmı McLaren destekçileri sadece onların yetişdikleri pilotsun diye Mercedeste olmana rağmen seni de destekliyorlar. Zaten en büyük rakibin Alonsonun da en büyük sevilmeme nedeni bu tarz açıklamaları.

  4. Alonso da Ferrari’de birakacakti Hamilton 😀 buyuk konuşma hic belli olmaz. Mercedes’in buyusu bozuluverir oradan ayrilmak zorunda kalirsin.

    1. Yok, eksik yazmışsın dostum, alonso Renault’ta bırakacaktı, sonra McLaren’de bırakacaktı, sonra Ferrari’de bırakacaktı, şimdi yine McLaren’de bırakacak gibi eğer Renault geri dönmezse..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir