Formula 1'in Yeni Bilgisayar Oyunu Eylülde Piyasada Olacak

yazar:

kategori:

Codemasters tarafından geliştirilen oyunda 2010’un resmi olan tüm takımları, pistleri ve pilotları yer alacak.

Oyunda Silverstone’daki yeni pist ve Kore Grand Prix’si de olacak.

Oyun, HD konsollar ve bilgisayar için çıkarılacak. Ayrıca ilk kez F1 oyunu Xbox’da da oynanabilecek ve sekiz yılın ardından ilk kez bilgisayar formatında da sunulacak.

Codemasters, oyunun Xbox 360, PlayStation 3 ve PC versiyonları için hazır olma tarihini 2010 yılının eylül ayı olarak açıkladı.


Yorumlar

  1. alonsomassa avatarı

    http://www.psfocus.nl/_images/screenshots/20090622093756_F12010-001.jpg aynen böyle olacak.takımlarla ve pist yöneticileriyle birlikte çalıktıkalrını ve 2009 un bir geçiş olduğunu 2010 da pc ye odaklandıklarını söylemişlerdi.haziranda eylüle atmaları ise (codemasters) genelde ertlemez bu işi ciddiye aldıkalrını gösteriyor.

  2. mert merter avatarı

    Codemaster in GRID oyununu windows7 de iyi bir Grafik karti iule oynarsaniz Codemaster in bu isde ne kadar iyi oldugunu anlarsiniz ki Codemaster in bir cok oyununda bu kaliteyi görürsünüz GRID de ki sarimtrak renk o oyuna has birsey yoksa Codemaster in her oyununda burenk tonlari yok PC icin diyorum oyun oynamak istiyorsaniz Grafik kartinizin gücüne güc katan windows7 yi yükleyin bakin o zaman oyundan nasil zevk alinirmis Codemaster in F1 oyunu da cok harika olacak zaten 8,5 yil dir bekliyoruz 5,5 ay daha bekleriz ve bundan sonra her yil yenisi eklenir .hayirli olsun PC de oyun sevenler icin…

  3. serhat altin avatarı

    arkadaşlar grid i bitirip 1 bucuk senedir online oynuyorum nfs serisinden sonra oynadıgım tek yariş oyunu codmaster yapıyorsa en iyisini yapar içiniz rahat olsun ama kolay olmaz çıkış tarihi geç biraz

  4. Bunu simülasyon olarak bekleyenler ve simülasyon severler bence çok ümitlenmesin. Codemaster bunu simülasyon yapmaz. Sürüş fiziği Dirt2 ve Grid gibi olur. Geniş kitleye hitap etmek isterler böyle olunca beklenenden mutlaka daha kötü olur. İki arada bir derede olan arşivlik olmaz öyle. Simülasyona yakın kitle bekliyor zaten bu oyunu. Arcade severlerin çoğunluğu pist yarışlarını sevmez. Grid ve Shift'den ötesini beklemek hata olur ki ben ondan da şüpheliyim. Grafik olarak çok birşey beklenmiyor zaten Codemaster'ın elindeki motorlar zaten yeterli, binek araçlardan daha kolay bunları yapmak en azından.
    O yüzden acaba resimdeki gibi mi olacak diye çok düşünmemek gerekiyor şuan zaten bu görüntüler mümkün. Sadece şuana kadar sunulanlara göre Grid'in renk tonlamasını kullanmaları bence çok kötü. Sarımtırak havası diğer oyunlara göre hiç iyi değil.
    İyi grafikli, efektli güncel bir kullan at oyunumuz olacak.
    Gerçekçi F1 severler yine Rfactor, F1C hatta GTR modlarına devam edecekler gibi geliyor. 🙂
    Grid'i epey geniş bir kitle oynadı keşke sokaklarda da turlayabilseydik diyenler çıktı ve genelde bunlar bitiremediler. 🙂 Dirt2 zaten oynanış olarak basit ve iyi ama gerçekçiliği sevenler halen Richard Burns oynuyorlar. 🙁

  5. gokhan cinar avatarı

    çok var daha yaww ben nisan gibi bekliyordum 2 yıldır reklamını yapıyorlar nerdeyse

  6. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Yok Yok X-Box 360 Ve Full HD Plazma Sart Oldu Artık Ya 😀
    Para Yokki 😀

  7. ea en son 2004 icin f1 oyunu cikardi. o da ps2 icin. pc icin cikan son resmi oyun 99-02'dir. daha sonra sony resmi oyun cikarma hakkini aldi. ps2 icin 2005 ve 2006 oyunu cikardi. ps3 icin de 2006'nin champ edition olanini cikardi. iste ps2'dekinden farki analog devir saati grafikleri vs, 2005'inkine benzer. 2007 ve 2008 icin resmi (=lisansli) oyun yok bildigim kadariyla. ki olsa cok iyi olurdu.

    digerleri mod falan arkadaslar.

    bu arada konsollarda direksiyon vs. ile oynamazsaniz pek zevk vermiyor. gerci ben wii'de oynadim, 2009 oyunu o kadar guzel degil. nasil ki call of duty tarzi oyunlar konsolda zevk vermiyorsa (benim gorusum).

    bu arada f1 challenge'in bu kadar cok tutulmasi, uzerinden o kadar cok yil gecmesine ragmen sezon modlarinin cikmasinin "bence" en onemli nedeni, telemetry'dir. baska hicbir oyunda boyle guzel bir sistem gormedim. ea'nin diger simulasyon tarzi oyunlarinda da var telemetry (superbike 2001 gibi mesela) ama hicbiri bu kadar cok zevk vermiyor bence.

    pc icin cikacak oyunda telemetry olmazsa gercekten cok buyuk bir eksiklik olur. bir de, lastik patlamasi coook onemli. asinma falan zaten oluyor. sicaklik olayi illaki var ama bu da onemli. mesela cime falan ciktigimizda pc'deki oyunlarin cogunda lastige cim, toprak vs bulasmiyor. bunlar cok onemli ayrintilar. sony boyle seylere onem veriyordu. ama yine de surus vb. konusunda cok yol katetmeleri gerek.

    surusun ozellestirilmesi de cok onemli. yani "kanka ver bakayim ist park'ta biraz turlayalim ehehe" diyen adam da "hmmm, radyatoru biraz buyutelim, fren dengesiyle oynayalim azicik" diyen de oynayabilmeli. gerci artik bircok yaris oyununda bu var. arcade ile simulasyon arasinda istediginiz secenegi kendinize gore belirleyebilmelisiniz.

    bu kadar saydim ama ben hicbir sekilde dort dortluk bir oyun beklemiyorum. zaten teknoloji alaninda bir stratejidir bu. ozellikle donanim ve yazilim gelistiriciler bir ozelligi koyar baskasini cikarir bir sonraki jenerasyonda.

    ha bi de, screenshotlara pek aldanmamak lazim 😉

  8. Codemasters rahatlıkla bu işin üstesinden gelir. Colin McRae Rally serisinin 1, 2, 3, 4, 2005, Dirt; TOCA Race Driver serisinin 1, 3, Grid oyunlarını uzun süre oynamış biri olarak böyle tahminim var. Yarış oyunu deyince akla Codemasters geliyor artık PC'de.

    Ayrıca Formula 1 2000 ve Formula 1 99 oyunları da Ekim (2000 Ekim, 1999 Ekim)ayında çıkmıştı. Zamanında 2 oyunu da almıştım. Bir an eskiye gittim. =)

  9. alonsomassa avatarı

    bu arada arkadaşlar f1 mania da 2007-2008-2009 patchleri var. 99-06 oyununu alırsanız baya güzel oluyor bu patchlerle.2010 patch için sanki erken.ayrıca codemaster ın grid ve colin mc rae dirt serisine bakınca bu işoldu diyorum.kaşke haziran olsaydı.

  10. arkadaslar beklemeye tahammülü olmayanlar için http://gphungary.hu adresinde 2010 için yapılmış modlar var.EA sportsun 99-02 oyununa dosyaları dahil ediyorsunuz sadece.

  11. F1 challenge, Rfactor derken artık bu oyunu sabırsızlıkla bekliyoruz…Psp'ler için yaptıkları oyun bile psp standartı için fena değildi…Codemasters firması Grid oyunundaki tecrübeleriyle beraber yeni bir altyapı ile muhteşem bir oyun yapacağa benziyor ki ilk renderlerinde belli olmuştu

  12. ps 3 e en son 2007 yılında yapıldı f1 2009 yılında çıkan oyunlar psp ve wii içindi.

  13. talha hüseyin eyibil avatarı
    talha hüseyin eyibil

    alp sys arkadaşım.En son playstation3e çıkan Formula 1 champinship edition çok gsl bir oyundur.harika grafikler sahiptir.pit stopunu kendin yapma podyumu görme gibi bu oyun için gamespota bakabilirler oyunun adını yazıp.bu arada oyunda podyum olacakmış die okumuştum wikipedia da bilmiyorum artık inşallah gsl bir oyun oynarız

  14. alonsomassa avatarı

    oyun güzelde hani hazirandı?

  15. evt arkadaşlar adamlar yaptımı çok iyi oyun yapıyor dirt 2 yi oynamanızı tavsiye ederim bende bakalım inşall1ah güzel bir oyun olur

  16. evt arkadaşlar adamlar yaptımı çok iyi oyun yapıyor dirt 2 yi oynamanızı tavsiye ederim bende bakalım inşall1ah güzel bir oyun olur

  17. Alp Sys arkadaşım o psp ve play station bu bilgisayar codemasterin bilgisayara cıkarttığı oyunlarla ilgili daha ayrıntılı bilgi orenmek istiyorsan dirt 2 den başla

  18. Beta sürümü demeye çalıştım yani oyunun ismi f1 2010 du ancak 2009 araçlarıyla psp ve ps3 e oyunu çıkarmışlardı ve o çok kötüydü.

  19. Beta sürümü demeye çalıştım yani oyunun ismi f1 2010 du ancak 2009 araçlarıyla psp ve ps3 e oyunu çıkarmışlardı ve o çok kötüydü.

  20. Psp ve Playstation 3 çıkan oyun tam anlamıyla rezalet 2 sini de oynadım ve F1 mania,Rfactor vs yamalar bile daha eğlenceli , insallah öyle olmaz ama sonuc olarak aynı yapımcı sirket benim fazla bir beklentim yok malesef…

  21. Psp ve Playstation 3 çıkan oyun tam anlamıyla rezalet 2 sini de oynadım ve F1 mania,Rfactor vs yamalar bile daha eğlenceli , insallah öyle olmaz ama sonuc olarak aynı yapımcı sirket benim fazla bir beklentim yok malesef…

  22. al işte ya 2009 sonunda çıkartacaklardı 2010 a ertelediler sonra 2010 un ortalarında çıkacak dediler simdi eylül diyorlar hazirandada 2011 de cıkacak derler bunlar hevesimizi kursağımızda bıraktılar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir