Horner: "Henüz Kimse Elini Göstermedi"

yazar:

kategori:

Horner: “Analizlerimiz gösterdi ki, çok yakın olan 3 takım var ve durum artık o gün kim işini doğru yaparsaya kalmış. Ama henüz kimse elini tam olarak açmadı”

“Mercedes’in biraz değişken göründüğünü düşünüyorum. Performanslarını okuması zor. Ama Michael orada. Ayrı kaldığı sürede hiç bir şey kaybetmemiş. Michael Schumacher’in yarışıyor olması harika”

“Onu, Fernando’ların, Sebastian’ların, Mark’ların, Lewis’lerin,Jenson’ların arasında yarışırken izleyeceksiniz. Bu sene bazı titanik mücadeleleri izleyeceğimizi düşünüyorum”

Horner, Red Bull Racing’in hedefinin dünya şampiyonu olduğunu belirtti.

Horner: “Başarmak istediğimiz tek şey şampiyonluklar. Dolabımızda eksik olan ödüller sadece ikisi. Bu yüzden amaç, bunun için piste çıkmak olmalı”

“Kazanmak için elimizden geleni yapacağız ama bazı zorlu rakiplerimiz var. Ferrari ve McLaren, geçen sene bir ara verdiler ama ikisi de büyük kaynaklara sahip muazzam takım. Ayrıca Schumacher/Mercedes/Brawn kombinasyonu da potansiyel. F1, yıllardır olmadığı kadar rekabetçi”

“Düşünen pilotlar bu sene öne çıkacak. Sebastian, düşünen bir pilot ama her iki adamımız da öyle. Sebastian geçen sene muhteşemdi. Aracını kollarken çok güçlü bir tempo ortaya koyabilmişti.”

Horner, öndeki takımların kendi lehlerine ve alehlerine unsurlara sahip olduklarına inanıyor.

Horner: “İngiliz, Alman ve Latin takıma sahip olmak ilgin. Biz biraz daha çok ulusluyuz”

“Lewis ve Button arasındaki durumu görmek ilginç olacak. İşin idaresi takıma kalmış. Her ikisi de profestonel ve dinamiklerin nasıl çalışacağını görmek ilginç olacak.”

“Jenson’un, dünya şampiyonluğu kazandığı takımı terk etmesi cesurca bir hareketti. Ayrıca dünya şampiyonu olmuş bir takımın, bir dünya şampiyonunun gitmesine izin vermesi de oldukça şaşırtıcı”

“Öte yandan Jenson’un, Lewis’in ortamına girmesi de cesurca. Ama Lewis’in ortamında onunla aynı şartlara sahip olacağını hissettiği açık. Doğru karar oldup olmadığını zaman gösterecek ama bu kesinlikle cesurca bir karardı”

“Jenson bence candan biri. Etrafında çalışan grubu kendine bağlayacağında eminim. Esas nokta şu ki eğer hızlı olursa, takıma hemen ona aşık olacaktır”

“Jenson, sırtındaki baskıyı neredeyse atmış, dışarıdan bakılınca çok rahat görünüyor. O, son dünya şampiyonu ve bana göre bunun sonucunda daha rahat sürüş yapacak.”

“Alman ve İngiliz takımlarında bazı ilginç dinamikler vardır. Ama Alonso’nun Ferrari’ye geçmesi, ya muhteşem bir müzik ortaya çıkaracak ya da havai fişek gösterisi olacak.”

“Massa iyiydi. Bu yüzden, Alonso’yu idaresi büyüleyici olacak. Birden bire yanınızda başa çıkmanız gereken farklı bir durum oluyor, önce Raikkonen, şimdi Alonso”

“Fernando, oldukça acımasız bir operatör ve hiç kimseyi esir almayacaktır. Çok arzulu biri olduğunu görebilirsiniz. Muhteşem bir pilot ve bir Ferrari-Alonso kombinasyonu, güçlü olacaktır. Ama (Alonso), işler istediği gibi gitmezse tolerans gösterecek tipte biri gibi görünmüyor”


Yorumlar

  1. Ben 10 senedir f1 izliyiyorum ve bu sene oldugu kadar hic bir bir zaman yarışlar başlamadan kimin en önde oldgunu analyamadıgımız olmamıstı. Bu sezon inanılmaz olacak xD insalalh cok zevkli bir yarış izleriz eğer söylenilenler dogruysa bahreynde mclarenin düzlüklerde 10 km/h yakın hız farkı varmıs . Açıkcası yarışın sonucunu cok merak ediyorum xD

  2. efendimayin  avatarı

    Kesinlikle kimin güçlü olduğunun belli olduğunun belli olduğuna inanmıyorum cumartesi İnşallah göreceğiz pistte.

  3. Horner gerçekten güzel konuşmuş.Kimse elindeki kartları oynamadı daha.Red Bull Ferrari ve Mclaren çok yakın.Mercedes ise söylendiği gibi güncellenmiş yeni bir paketle ya iyi bir ivme kazanacaklar ya da biraz geriden takip edecekler.İlk yarışta geride kalsalar bile önemli değil açıkçası.Önemli olan sezon içerisinde gelişebilmek.Schumi faktörünü saymıyorum bile 🙂 Bize sadece 4 takım arasında kıran kırana geçecek olan bu efsanevi sezonu izlemek kalıyor 😉

  4. "Alman ve İngiliz takımlarında bazı ilginç dinamikler vardır. Ama Alonso'nun Ferrari'ye geçmesi, ya muhteşem bir müzik ortaya çıkaracak ya da havai fişek gösterisi olacak."

    saadece bu ikili kombinasyonu merak ediyorum bakalm ne olacak bekleyip görelim…

  5. bu adam çok fazla konuşuyor. spor mücadelesinin yanında sinir harbinide yapmaya çalışıyor. ama unutmamalı ki; çok konuşanı kimse dinlemez, daha az ve öz konuşup kendisini kabul ettirmeli.

  6. bu adam çok fazla konuşuyor. spor mücadelesinin yanında sinir harbinide yapmaya çalışıyor. ama unutmamalı ki; çok konuşanı kimse dinlemez, daha az ve öz konuşup kendisini kabul ettirmeli.

  7. çoğu yorumcudan-yazardan daha tarafsız bir yorum -taraf olmasına rağmen-
    Sir Jack e katılıyorum. Hızlı bir araç yapmak ile yarış kazanmayı bilmek ayrı şeyler. Honda ve özelliklede Toyota en büyük örnekler. Umarım RedBull daha başarılı olur..

  8. thriller cd şu lafını çok tutuum… 'Bunun için söylenecek tek bir şey var 1 dünya şampiyonu gider 7 dünya şampiyonu gelir :)) '
    Alonso için söylenilen işler iyi gitmediği zaman derken; o çırpınırken birilerinin yan gelip yatmasına dayanamıyor.Ferrari ninde Renault tipinde bir takım olmadığı bellidir.

  9. Sir Jack B.  avatarı

    Horner güzel açıklamalar yapmış. Açık konuşmuş. Çoğu fikrine katılıyorum.

    Ancak şunu söylemeliyim ki eğer çok yakın 3 4 takım olacaksa ve başarı işini iyi yapana kalacaksa Red Bull'a pek şans vermiyorum. Onların başarılı olmaları için belirgin bir performans farkına ihtiyaçları var. Geçen sene gördüğümüz üzere çoğu yarışı hızları olmasına rağmen kazanamadılar. Kazandıkları yarışlarda da araç resmen uçuyordu. Kazanmayı bilmeyen yada yeni öğrenen, strateji üretemeyen bir takıma sahipler. Ayrıca pilotlarıda yetersiz buluyorum. Vettel çok hızlı gösterilsede tuttuğunu koparacak bir performans sergileyemiyor. Yeterli mücadele gücü yok, hata da yapıyor.

    Dolayısıyla yakın performanslarda Mclaren Ferrari gibi tecrübeli, kazanmayı iyi bilen takımlar karşısında çokta şansları yok. Çünkü mesele sadece hızlı olmak değil aynı zamanda başarıya da ulaşmak.

    Tabii geçen sene ki hatalardan ders çıkarıp kendilerini geliştirebilirlerse durum değişebilir. Bu yönde zaten bir çok demeçleri var. Bakalım nasıl olacaklar.

  10. Fernando, oldukça acımasız bir operatör ve hiç kimseyi esir almayacaktır. Çok arzulu biri olduğunu görebilirsiniz. Muhteşem bir pilot ve bir Ferrari-Alonso kombinasyonu, güçlü olacaktır. Ama (Alonso), işler istediği gibi gitmezse tolerans gösterecek tipte biri gibi görünmüyor"
    Kesinlşkle ben katılıyorum benim 2003 den buyana tanıdığım fernando ise restini çeker hiç dinlemez ama orası ferrari diye sesini çıkarmazsa orası ayrı

  11. "Jenson'un, dünya şampiyonluğu kazandığı takımı terk etmesi cesurca bir hareketti. Ayrıca dünya şampiyonu olmuş bir takımın, bir dünya şampiyonunun gitmesine izin vermesi de oldukça şaşırtıcı"

    Bunun için söylenecek tek bir şey var 1 dünya şampiyonu gider 7 dünya şampiyonu gelir :))

  12. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    "Fernando, oldukça acımasız bir operatör ve hiç kimseyi esir almayacaktır. Çok arzulu biri olduğunu görebilirsiniz. Muhteşem bir pilot ve bir Ferrari-Alonso kombinasyonu, güçlü olacaktır. Ama (Alonso), işler istediği gibi gitmezse tolerans gösterecek tipte biri gibi görünmüyor"

    Son cümlelerine katılmıyorum. Çünkü Alonso'nun takıma geldiğinden beri yaptığı açıklamalar bize farklı bir manzara çiziyor. Umarım bu sene şampiyonluğa ulaşacak.

    Horner'ında dediği ve herkesinde milyon kez tekrar ettiği üzere uzuuuun yıllardır,hiç bu kadar rekabetçi ve heyecan dolu bir sezon geçirmemiştik.. Güzel oldu güzel, tek eksik Kimi ve Heidfeld… Onlarda katıdılar mı ver elini nirvana:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir