Kubica: "Renault'un Yeniden Canlanması İçin Zaman Gerek"

yazar:

kategori:

Takım geçen sene 8.sırada yer almış ve 2008’deki kaza skandalıyla boğuşmak zorunda kalmıştı.

Kubica, 4 sene öncesinin şampiyonu Renault’un, şu anki durumuyla önündeki görevi küçümsemediğini söyledi.

Kubica: “Zamana ihtiyacımız olacak. Geçen senenin sonuna baktığımızda çok gerilerden başlıyoruz. Takımların çoğunun da araçlarını, geçen senekilerin üzerine inşa ettiğini veya geçen senenin en iyi aracını takip ettiklerini düşünüyorum. Bu yüzden, bir gelişim programımız olmalı ve (öndekileri) yakalamalıyız”

“Renault’taki herkes, dünya şampiyonluğunu kazanma zamanlarının çok geride kaldığını biliyor. Gerçekçi olmamız gerek. Geçen sene Renault oldukça büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Bu yüzden geçen seneye göre daha iyi bir iş çıkarmamız gerekecek.”

Kubica, yeni takımına çok çabuk alışmasından memnun.

Kubica: “Takım olarak Renault’ta bulduklarımdan çok memnunum. Takımla bütünleşme ve alışma kısa sürdü. Araç üzerinde çalışmaya hemen başlayabildik”

“Ama test biraz farklı. Bu yüzden şüphesiz yarışlarda da yeni bazı şeyler olacak. Bunlara alışmamız gerek”

Polonyalı pilot, takımın şu anda diğerlerine göre nerede olduğunu tahmin etmekten kaçınıyor.

Kubica: “Şu anda ve sonra nerede olacağımızı tahmin etmek zor diye düşünüyorum. Gerçekten hiç bir fikrim yok. Şüphesiz bazı düşüncelerimiz var ve testlerde de bazı şeyler gördük. Örneğin Jerez’de bana göre çok iyiydik, sonra Barselona’da o kadar iyi değildik. Bu yüzden anlaması zor. Ayrıca diğer takımların gelişimin hangi safhasında olduklarını da bilemezsiniz”

“Görmek için bir kaç yarış beklememiz gerek. Ama şüphesiz sezona iyi bir başlangıç yapmanın faydası olacaktır. Kış testlerinde planladığımız çoğu şeyi yaptığımızı düşünüyorum. Bu yüzden hazırız”


Yorumlar

  1. kubicanın kaskı süper olmuş çok beğendim

  2. Sezon uzun herşey olur ama tekrar 2009 yılı gibi bir sezon yaşamak istemiyorum bir taraftar olarak

  3. Kubica iyi bir aracı hak ediyor.Umarım bu sezon Renault aracı maksimuma çıkaracak çizgiyi bulur,aracını geliştirerek seneye bu çabalarının meyvelerini toplayıp, 2011'de zirve mücadelesinin içinde olurlar 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir