McLaren'in Arka Kanadına Onay Çıktı

yazar:

kategori:

Red Bull Racing’den Christian Horner’in dile getirdiği ve FIA’dan açıklık getirmesini istediği konuda, McLaren’in arka kanadında uyguladığı sistemle düzlüklerde 6 km/sa gibi bir fayda sağladıkları öne sürülmüştü.

FIA’dan Charlie Whiting, geçen hafta inceleme yapması için Woking’deki McLaren merkezine davet edilmiş ama uçuşundaki ertelenme nedeniyle denetleme Bahreyn’e kalmıştı.

Teorilere göre McLaren, üstte takla-yapısındaki girişten alınan havayı arka kanada iletiyor ve kanadı etkisiz hale getiriyor. Bunun konuya açıklık getirilmesinin yanında itiraz edilen bir husus da, sistemin pilot tarafından idare edildiği şüphesi.

Alman Auto Motor und Sport’a konuşan bir FIA yetkilisi, McLaren’in uygulamasını “basit ama akılıca bir  numara” olarak niteledi.


Yorumlar

  1. Bu son zamanlarda McLaren taraftarlarının ağlamaları dilencilere acınacak durum meydana getiriyor.Adamlar sitemin otonom değilde footmade yapınca işler tamam oluyor.Acaba kıçmade ile çalışan sistemleride kabül edeceklermi.Pilotlar kurufasülye yiyip çok gaz yapsalar ve araç geçerken bir parça gaz çıkarıp biraz yere basma kazansalar yasak olurdu sanırım…
    FIA daki bey amcalarım yaa bu kuralları adam akıllı uygulasınlar yarışlarda heyecan bulalım yada tamamen serbest bıraksınlarki teknolojiyi yaşayalım. bıraksınlarki teknolojiy

  2. f1One ff arkadaşım fark göremedin mi yanlış bakıyorsun heralde aşşağıda eskisiyle yenisi arasındaki farkı verdim birdaha bak istersen.Difüzerin enresine bakıyorsunuz anlamadımki.Köşelerine bakıyorsanız orası zaten bütün takımların aşşağı yukarı aynıdır.Asıl fark yaratan orta kısmıdır.Mercedesin de orta kısmı da büyük bölüü değişmiştir veya daha fazla bölme eklenmiş diyelim hem altına hem üstüne.

  3. evet kaan mercedes difözüründe fark yok eskisinden. Yarın veya öbürgün cıkacagınıda sanmıyorum araçları artık monte etti takımlar. yarınki testler için. Yani yeni difüzör monte etmek içinde aracı söküp tekrar kurmak gerek. Sanırım mercedes o difüzörü kullanacak.

    Benim dikkatimi çeken bir olayda ferrari ve mclarenin aerodinamik olarak bircok yenilikli parçaları var. Özellikle ferrari ve mclaren dışında yarıkları kullanan takımlar göremedim. Bilmiyorum nedendir mclaren ve ferrari motor kapakları üzerinde imkan verdiğince yarık açmışlar ve boşluk yaratmışlar downforce için. Yarıklar özellikle cok fayda sağlıyor araca.
    Mclaren ve ferrari dikkat çekiyor.Bakalım neler olacak…

  4. kaan kaanhan avatarı

    söylendiğine göre,şaside yılboyunca gelişimin yasak olduğu bölgede de çalışma yapılması gerekeceğinden diğerlerinin bu sistemi uygulaması zor görünüyor, C.Horner; mühendisler yaratıcıdır, başka bir yol bulup bunu uygulayacaklarına eminim diyor.

  5. evet withmarsh'ın açıklamasını eklemenizi bekliyorum şu anda:) çok uzun, okumaya üşendim:)

  6. kaan kaanhan avatarı

    MW bazı açıklamalarda bulunmuş 🙂

    Merco difuserinde pek fark göremedim, belkide yarın monte edeceklerdir.(ışık farkı göz yanılması yapıyorda olabilir)

  7. alonsomassa avatarı

    işte dediğim gibi bunun (Umarım) rekabeti kaybettirecek birşeyler yaratacağını sanmam.ancak bahreynin esas konusu
    mclarenin uyumu,alonso nun uyumu vs olacak ancak

    schuminin performansı
    mercedesin yeni difizörü diğer 3 lüye karşı neler yapacak…bakalım az kaldı.

  8. Buyurun arkadaşlar…İşte size MErcedes gp nin yeni difüzörü afiyet olsun hepimize:))))
    http://motorsport.nextgen-auto.com/gallery/index.php?iID=7952
    buda barcelonadaki difüzer farkı görmek açısından
    http://motorsport.nextgen-auto.com/gallery/index.php?iID=5441

  9. geçis yaparken öndeki aracın hava koridoruna girmeden geçmeyi seçerlerse bu gerçekten komik ve sıradışı olacak. pisten piste değişecektir bu sistemin avantajı, yarınki top speed istatistiklerini merakla bekliyoruz.

  10. Şimdi mclaren geçen seneki gibi ilk birkaç yarışı domine ederse o zaman ortalık karışır…Sürekli her sene farklı bir konuda kaos ortamı oluşuyor..Acaba ne zaman herkesin susup aracını sürmeye odaklandığı bir yıl izleyeceğiz ? 2005'ten beri sürekli değişen kurallarla birlikte bu döneme kadar gelen sürekli bu sisli ortam ne zaman sona erecek bakalım

  11. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    gelişimde Mclaren çok iyi bir takım (geçen seneyi de unutamıyorum zaten Abu Dhabi'de sıralama turlarında Lewis ve aracın performansı mükemmeldi)
    akıllıca çalışarak bu arka kanadı yapmışlar bravo 🙂

  12. "Alman Auto Motor und Sport'a konuşan bir FIA yetkilisi, McLaren'in uygulamasını "basit ama akılıca bir numara" olarak niteledi."

    Zaten başarılı araçlar bu numaraları yaparak üretilmiyor mu? Böyle hamleler yapan tüm mühendisleri kutlamak lazım bence.

  13. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    doğru olan buydu. doğru karar bence mclaren herzman gelşimde ilgnc parcalar üretmede cok iidr. gelişimde en ii takım ferrariyle birlikte.

  14. Habere gelince sistemin legal çıkmasına sevindim.Anlatıldığı kadar komplex bir sistemse diğer takımların bu sistemi kolayca araçlarına uygulayacaklarını zannetmiyorum.Tabi FİA sözcüsünün demeciyle çelişmiyorda değil.Mclaren gerçekten de güzel bir çözüm bulmuş aracına =)

  15. hahaha bende sabahtan beri bilgisayarımda arıyordum suçu :)İlk önce Sir Jack B. sonra alonsomassa ve j.button nicki çıkınca önüme bilgisayara kızıp kapamıştım =)

  16. alonsomassa avatarı

    bu arada legal ise çok çok büyük bir farklılık katacağını sanmam.yani tabiki işe yarıyordur ancak tur zamanlarınada baktığımızda diğerlerine bariz bir üstünlüğü yoktu.zaten artık takımların üstünde durduğu çizgi kıldan ince ve ordada 0.1 lerin hesabını yapıyorlar.

    ve büyük takımlar denedikleri ve yaptıkları bu şeylerle diğerlerinin 0.1 önünde olmayı hedefleliyorlar.sanırım sonuç önde olmak olunca fark değil önde olmak ağır basıyor.

    ne demişler 1 inc yada 1 km farketmez.kazanmak kazanmaktır..

  17. alonsomassa avatarı

    bu arada legal ise çok çok büyük bir farklılık katacağını sanmam.yani tabiki işe yarıyordur ancak tur zamanlarınada baktığımızda diğerlerine bariz bir üstünlüğü yoktu.zaten artık takımların üstünde durduğu çizgi kıldan ince ve ordada 0.1 lerin hesabını yapıyorlar.

    ve büyük takımlar denedikleri ve yaptıkları bu şeylerle diğerlerinin 0.1 önünde olmayı hedefleliyorlar.sanırım sonuç önde olmak olunca fark değil önde olmak ağır basıyor.

    ne demişler 1 inc yada 1 km farketmez.kazanmak kazanmaktır..

  18. alonsomassa avatarı

    bu arada sitede cuma antremanları verilecekmi?bakalım o sadece bir iddaa dan ibaret.mclarende tıpkı diğer takımlar gibi tüm kartlarını açmadı.yarın 9 da poker partisi var bahreynde.açıkçası artık yarın sabah testleriyle birlikte saklayacak veya gizliyecek başka bir performans kalmayacak.

  19. m-sc efsane avatarı

    6 km/sa ciddi bir avantaj gibi görünüyor.. düzlüklerde kers etkisi yaratır belkide.. pazar günü görürüz artık.. mercedesi çok merak ediyorum….

  20. alonsomassa avatarı

    ben şimdi kimmpa oldum =)

  21. Merak etme arkadaşım sen gözüksende altına ben aslında feel_it61 im bana tepki verin derim:)))
    Hem zaten loginde başkası gözüksede yorumlarda biz gerçek biz çıkacakmış:)

  22. alonsomassa avatarı

    bu arada editör arkadaşlardanda ricam artık yorumlarımda daha sakin olduğuma göre şu kontrolü kaldırmanızı rica etsem?

  23. yok o sorun değil hani rakip takım veya pilot taraftarlarını kızdıracak yorumlardan kaçınalım demek istedim.hani benim hesaptan çalışıyorsunya o bakımdan:)

  24. Geçici bir sorun arkadaşlar. Login kutusunda başkasının ismini görebilirsiniz yada sık sık login düşebilir. Yorum yaparken sizin nickiniz çıkacaktır. Kişisel bilgilerinize ulaşmak isterken farklı birininkine ulaşıyorsanız lütfen sorunu bize bildirin.

  25. yaşar koçyiğit arkadaşım kusura bakma kalın parmaklı oluşum yüzüden i yerine ü yazdım.Eğer sorun buysa tekrar kusura bakma ama başkaysa anlamadım hangi konuda kavga çıkacakmış??

  26. alonsomassa avatarı

    zaten legal olduğu tahmin ediliyordu.öte yandan ferrari nin yarıkları ve motor açısı,mercedesin difizörü de epey knuşuldu.bakalım hangisinin çözümü daha etkili duracak.

    ben bütün takımların değilde,bu tip motor kapağı kullananların uygulayacağını düşünüyorum

    ya mclaren başka bir yol bulsunda çu kapak kaldırılsın.umarım ferrari ve mercedes kullanmaz.(estetik açısından)

    şimdi öldük bittik yandık.geri geri gidip bizi geçerler farklı çizgi kullanırlar diyip,hemen karamsarlığa bürünmeyin.her takımın farklı yolu var.eh buda mclaren,bütün büyük takımlar gibi sınırları zorlaaycaktır.yasal bulunmasına sevindim.

    neden derseniz:mclarenin illegal bulunup,bizim kazanmamızdansa (veya başka takım-başka takıma karşı)legal bulunması ve biz nasıl yeneriz daha önemli ve zevkli.kaldıki geçen sene difizör dü renaulttu,ayrı seri gibi politikalarla çok zaman geçti ve ilk yarış gölgede kaldı.bu sene böyle beklemişken başkalarınında hevesini kırmamak ve sözü pitte bırakmak daha hoş oldu benim açımdan seyirciler olarak ele alırsak.

  27. efendimayin  avatarı

    Herşey soru işsreti neyse 1 gün kaldı 🙂

  28. neyse ben bızım j.buttondan girmiş gibi görunuyorum yabancı değil kendisi 🙂 evet arka kanatımız onay aldığına göre bıze düşen mühendislerimizi tebrik etmek tabi bize bir fayda sağladığını yarışlarda görebilirsek çok hoş olur..

  29. m-sc efsane avatarı

    bende önce 91 den beri sonra yaşar koçyiğtin hesabı çıktı.çç kısa sürede düzeltseler bari…

  30. feel_it61 aman abi yazdıklarına dikkat ette mazallah kavga felan çıkmasın.

  31. didem sabahtan beridir var o sorun. bir bakıyorum kendiliğnden sisteme girmiş bir bakıyorum çıkmış.bir anormallik var ama anlayamadım.

  32. Hilton yazıyor Mclarenin arkası o.Mercedesin difizörü hala ortalıkda yok

  33. yaşar koçyüğit ve de jbutton hesabından yazıyorum yine değişti önce jbuttondu şimdi yaşar koçyüğüt haberiniz olsun arkadaşlar:@

  34. m-sc efsane aynısını bende yasıyorum şuan.

  35. kaan kaanhan avatarı

    gündemi gereksiz yere meşgul eden bu sorundan da kurtulmuş olduk.

  36. m-sc efsane avatarı

    site yönetiminin dikkatine..az önce haberin altına yorum yapmak için giriş yapmak istediğimde başka arkadaşların bilgileriyle karşılaştım.. bu güvenlik zaafiyetinden haberiniz varmı bilmiyorum ama çok ciddi bir sorun..

  37. AYnen şimdi bende teyit ettim teşekkür ederim.Çok benziyordu Mercedesin geçen seneki difüzörüne bian yanıldım.Neyse 1 gün daha kaldı arkadaşlar.Sabredememekten bunların hepsi:DDD

  38. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    O görüntüler Mclarene ait ….

  39. efendimayin  avatarı

    Arkadaşlar başlıkla alakası yok ama bu sene sıralama turlarında değişiklik varmı geçen seneye göre?

  40. Belliydi böyle bir sonuç çıkacağı.Bu arada arkadaşlar kesin emin olamamakla birlikte işte size Mercedes in yeni difüzeri (yanlışsam düzeltin)
    http://f1.gpupdate.net/en/photolarge.php?photoID=147461&catID=1102-4456

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir