Trulli: "Lotus'un Hedefi Yarışı Tamamlamak"

yazar:

kategori:

Lotus, şubat testlerinde lider takımların 5 saniye gerisinde kalmıştı.

Deneyimli İtalyan pilot basına yaptığı açıklamada, “Zirvedekilerden üç-dört saniye geride olacağız ki bu çok fazla. Hedefimiz her iki araçla da yarışı tamamlamak ve tecrübe kazanmak.” diye konuştu.

Trulli, Lotus ismini temsil etmenin ise büyük sorumluluk olduğunu düşünüyor.

“Başladığımız yerde kalmamalıyız. Yukarı çıkmak için zorlayacağız. Kolay olmayacağını biliyorum. Özellikle ilk beş ya da altı yarışta dört saniye geride olacağımızı düşünürsek, kolay olmayacak.”

“Sınırlı zamanda aracı tasarlamak ve piste çıkarmak zorundaydılar. Fabrikadaki çocuklar harika iş çıkardı. Ama muhakkak ki toplam ağırlıkta değişikliğe gidip, genel performans konusunda ilerleme kaydedilmesi gerekiyor ama dayanıklılık açısından sorun yok, testlerde çok fazla yol kat ettik. Şimdiya kadar harika şeyler başardık.”

Geçen sene Toyota ile Bahreyn GP’sine pol pozisyonunda başlayan Trulli bu seneki durumu kabullenmenin kolay olmadığını da belirtti.

“Bu sabah piste gelirken ‘geçen yıl burada poldeydim ve bu yıl ise çok geride olacağım’ diye düşündüm .”

“Ne diyebiliriz ki? İşler değişti ve ne yazık ki, ben takımı zirveye taşımaya çalışırken onlar çekilme kararı aldılar ve ben de her şeye sıfırdan başlamak zorunda kaldım.”

“Hayat böyle bunu değiştiremeziniz. Ama bu herkesin başına gelebilir. Eğer Ferrari çekilmeye karar verse, Fernando Alonso ve Felipe Massa da bir şans daha elde edebilmek için yeni bir takım arıyor olurlardı.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir