Renault, Motorda Değişiklik Talebini Sundu

yazar:

kategori:

Formula 1’de şu anda motor dondurma kuralının yer almasına rağmen rakiplerinin kendi ünitelerinde yaptıkları ufak değişiklikler nedeniyle Renault motoru, son senelerde geride kaldı.

Motor performanslarının eşit olması öngörülüyor ama şu anda inanılan o ki üreticiler arasındaki motor gücü farkı 30 beygire dayandı.

Red Bull Racing yetkilileri de kış boyunca bu konuya parmak bastı ve FIA’nın motorlara dikkat göstermesi gerektiğini belirtti.

Kaynaklardan alınan bilgilere göre Renault, bu yönde harekete geçti.

Anlaşılan o ki Renault, RS27’nin dayanıklılığı ve maliyetlerinde azalma amacıyla bazı değişikler yapmak için FIA’dan izin istedi.

Yapılacak düzenlemelerin dayanıklılık ve maliyetlerin düşürülmesi amacını gütmesine rağmen performansta da gelişim görülmesi bekleniyor.


Yorumlar

  1. yetti kardeşim ne motormuş anasını satayım! adamlar 2 kez performans gelişim izni aldı, fia izin verdi 2 kez; sonuç yine aynı. 3 yıldır aynı masala devam. renault fia'dan gelişim izni isteyeceğine, adam gibi bir motor mühendisi transfer etsin o halde.

    fia da versin izni bari. çıkarsınlar motoru 1000 beygire. red bull'un ciyak ciyak öten patronunun sesini kessinler. yok mclaren'in kanadı, yok renault'un motoru.. adamın işi gücü şikayet etmek. yarın öbürgün pilotlar da başlar ciyaklamaya. zaten genç olanı, hep bir şeylerden şikayet etmeye programlı.

    madem renault motoru'nun zayıf kaldığını biliyordun, neden anlaşmayı renault ile yaptın? aklı sıra az yakan motora devam edip, "nasıl olsa fia gelişim izni verir" gibi bir mantıkla gidersen, böyle yaya kalırsın işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir