Hulkenberg Kendisine “Kapa Çeneni” Denmesini Önemsemedi

yazar:

kategori:

Nico Hulkenberg, Meksika GP sıralama seansında yarış mühendisinin telsizden kendisine “kapa çeneni” demesinin pek önemli bir şey olmadığını söyledi.

Hulkenberg sıralamalarda 10. sırada kalırken kendi evinde yarışan takım arkadaşı Perez 9. sırada yer aldı. Her iki pilot da sıralamaların son seansında geç piste çıkarak tek hızlı tur attılar.

Ancak Hulkenberg piste çıktıktan sonra zaman turunda olduğunu farketmeyince telsizden kendisine uyarıda bulunuldu. O esnada Hulkenberg, Williams’tan Bottas’a yol vermeye niyetlenmişti.

Telsizden kendisine Bottas’n 2.5 sn geride olduğunun söylenmesi üzerine Hulkenberg “O zaman beni zorlarsa onun geçmesine izin vereceğim.” dedi.

Bu cevabın üzerine yarış mühendisi Bradley Joyce “Hayır, bunu yapmayacaksınız! Sen zorluyorsun! Zorluyorsun! Bunu yapma! Zorluyorsun! Zaman turu atıyoruz Nico!” dedi.

Hulkenberg’in tekrar ‘ısınma turu değil mi?’ diye sorması üzerine Joyce “Kapa çeneni. Isınma turu değil! Zaman turu. Arkandaki Bottas ısınma turunda.”

“Ben sana trafiğin nerede olduğunu söyleyeceğim. Sen sürüşüne odaklan!” dedi.

Bu mesaj trafiği için Hulkenberg “Biraz karışıklık oldu. Mühendislerimle konuşmam lazım çünkü neler olduğunu anlamadım.”

“Piste doğru zamanda çıktık. Bunun sorun olduğunu düşünmüyorum.”

“Ne yazık ki tek turluk performans bundan daha iyi olamazdı.” dedi.

 


Yorumlar

“Hulkenberg Kendisine “Kapa Çeneni” Denmesini Önemsemedi” için 5 yanıt

  1. Bottas’ı arkada tutmak amacıyla hızlı turdayız bahanemiz olur diye düşünmüşler ama Hülkenberg safı ayıkamamış 😀

  2. Tek bir hızlı tur atmak, bakalım yarış neler göstericek..

  3. Ambale olmuş bunlar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir