Button, Bahreyn’deki İlk Günden Memnun Ayrıldı

yazar:

kategori:

İngiliz pilot bugün Bahreyn GP serbest antrenmanlarını dördüncü sırada tamamladı.

Button: “Uzun sürüşler olumlu sonuçlar verdi gibi görünüyor. Araçta arkadan kayma yaşıyorum ama bu herkes için aynı. Araçtan temel olarak memnunum ama ayarlar üzerinde çalışmamız gerekiyor. İkinci seansta yapmak istediğimi buydu. Çok yoğunduk ve yeni lastiklerle piste çıkıp aracın nerede olduğunu görmeniz gerekti. Şimdi nerede olduğunu ve aslında nereden olmak istediğimizi biliyoruz ve çok zor olmayacak.”

“Kısa sürüşlerde trafik nedeniyle yeterli bilgi toplayamadık ama uzun sürüşler iyiydi.”

Button, araçların tam dolu depoyla farklı tepkiler verdiğini de ekledi.

“Bence herkes daha az yakıt varken daha memnun çünkü araçtan çok daha fazlasını alabiliyorsunuz öyle olduğu zaman. Ağırken, araç biraz şımarık oluyor. Bir F1 aracına şımarık demek çılgınca gelebilir ama öyle.”

“Pistteki herhangi bir tümseği gerçekten hissediyorsunuz ve yaşadığınız herhangi bir problemin sonuçları daha büyük oluyor. Bu yüzden düşük yakıt yükü daha iyi. Ama yüksek yakıt yükünde bugün aracımız iyiydi. Tabii üzerinde çalışmaya devam etmemiz gerek.”

Dünya şampiyonu olduktan sonra yeni bir mücadele için McLaren’e geçtiğini ve burada da savaşçı ruhunu devam ettireceğini söyleyen Button, McLaren’in FIA’dan onay alan yeni kanat sistemi hakkında ise şunları söyledi:

“Hiçbir sorun yok. Otoriteler tarafından birkaç hafta önce onay aldı zaten. Hepsi bu.”

“Heyecan verici, yenilikçi bir tasarım ve çok iyi çalışıyor gibi görünüyor. Hepimiz araçta daha fazla downforce’u severiz. Şu anda buna sahip değiliz ama düzlük hızı kabul edilebilir şekilde fazla.”


Yorumlar

  1. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Birinci antremanda Ferrariler oldukça iyiydi.İkinci antremanda pist ısındı-yol tutuş arttı.İkinci antremanda Mclaren ve Mercedes in yakın olduğunu gördük ancak Ferrari'nin ağır çalışması nedeniyle bir fikir oluşmadı hala.

  2. DF eksik demiş biraz ama her zaman biraz eksiktir zaten, yani her zaman daha fazla tutuş ister pilotlar, o da bunu demek istemiş belli, ama biraz daha kanat açısı kullanmalıyız belki de, orta sektörü geliştirmeliyiz kesinlikle.

    ''Şimdi nerede olduğunu ve aslında nereden olmak istediğimizi biliyoruz ve çok zor olmayacak''

    burda da çok iyimser konuşmuş mesela, bence bu aralar her pilot biraz çelişkili açıklama yapmanın ileride fayda sağlayacağını düşünüyor, çok esnek cümleler kuruyorlar.

    ancak açıklamanın genelinde bir olumlu hava var, lewis de olumluydu, bakalım yarın nasıl olacak.

  3. kaan kaanhan avatarı

    yine mi DF eksikliği :S

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir