Buemi, Az Çalışmaktan Şikayetçi

yazar:

kategori:

Toro Rosso pilotu, aracının arkasındaki bir sorun nedeniyle öğleden sonraki antrenmanı kenardan izlemek zorunda kaldı.

Buemi, sabahki antrenmanda da 13 tur atabilmişti.

Buemi: “Simülatörümüzde bu pistte çok zaman geçirdiğim için memnunum. Öğleden sonra hiç bir tur derecem yoktu. Çünkü aracımda sorun vardı. Pistte yapılan değişiklikler, beklediğim gibi fazla ve 6.virajda büyük bir tümsek var”

“Yeni bölümde hiç geçiş şansı yeri yok ama pisti uzatıyor, bu da sürüşü daha ilgi çekici kılıyor.”

“İyi bir tur derecesi için ikinci sektörde rekabetçi olmalısınız. Bu da, yavaş yerler için gerekli olan yüksek yere basma kuvvet ile diğer sektörlerde hızlı olmanız için gereken düşük yere basma kuvveti arasında bir uzlaşı yapmanız anlamına geliyor.”

“İyi ki Jaime’nin verilerini değerlendirebileceğiz ve yarın, daha iyi bir konumdan başlayacağız. Bununla birlikte Cuma testlerinin çoğunu kaçırdığınızda hayat kolay olmuyor. Ama bununla başa çıkmalı ve yarına yoğunlaşmalıyız”

Takım arkadaşı Jaime Alguersuari ise iyi bir gün geçirdi.

Alguersuari: “Mümkün olan bütün turları attığımı iyi bir gündü, bir çok farklı şey denedik. Gün içinde geliştiğimizi düşünüyorum ama yakıt yükleri hesaba katıldığında nerede olduğumuzu söylemek zor. Performansımız olduğunu hissediyorum ve eğer yarın da iyi bir gün geçirirsek, araçtan azami potansiyeli çıkarabileceğimizi düşünüyorum”

“Sabah pist çok kirliydi. Ama öğleden sonra kauçuk kaplanmaya başladı. Yeni sektörde özel bir şey yok ve çok yavaş. Ama nereden döneceğimi ve fren noktalarının nereler olduğunu simülatördeki çalışmalarımdan biliyordum”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir