Todt %107 Kuralını Destekliyor

yazar:

kategori:

Ancak Fransız başkan bunun bu sezon olmasının muhtemel olmadığını ama 2011’de bu kuralın getirilebileceğini söyledi.

2002 yılına kadar, pol pozisyonunu elde eden tur zamanının %107’si oranında gerisinde kalan herhangi bir pilota olağan dışı durumlar dışında Pazar günü yarışa çıkma hakkı tanınmıyordu.

Todt, bugün yaptığı açıklamalarda FIA’nın bu kuralı yeniden gündeme getirmeye niyetli olduğunu söyledi.Kuralın geçtiğimiz yıllarda uygulanmamasının nedeninin ise değişen sıralama turları formatı olduğunu belirtti.

Todt’un bu yorumlarını, yeni takımların bu sezon ortaya koyacakları hız ile diğer takımların karşı karşıya kalması muhtemel tehlikelerin gündeme getirilmesinin ardından geldi.

Araç ile ilk kez piste çıkan HRT pilotu Senna bugün liderden yaklaşık 11 saniye kadar yavaştı.

Heikki Kovalainen ise yeni takımların içinde en hızlı pilottu ancak o da Nico Rosberg’in ikinci seansta elde ettiği tur zamanını 5.4 saniye gerisinde kaldı.

Ancak tüm bunlara rağmen Todt, yeni takımların spora girmesinden yana olduğunu ve onların desteklenmeleri gerektiğini düşündüğünü belirtti.

Ayrıca Todt, USF1’in bu sezon gridde olamamasının hayal kırıklığı olduğunu ama yatırımcıların ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Todt son olarak da USF1’i yerine gridde olmayı uman Stefan’a direkt olarak bir şans verilmesindense 2011 için başvuru ürecini yeniden açmanın en adil çözüm olduğunu belirtti.


Yorumlar

  1. bu düşük bütçeli takımcıkları f1 e dahil ediyorsanız %107 kuralından bahsedemezsiniz. durumun bu şekilde olacağı en başından belliydi. hem teşvik et masraf yaptır hem kural koy yarıştırma. bu ne tezatlık arkadaş. f1in içine etmeyin artık..

  2. Bundan sonra F1 e motorsporu geçmiş olmayan hiç bir takımı almayacaksın bu ne rezillik tir ya adamları geçerken kaza olmaması içten bile değil. Destekliyecek başka bişey bulsalar bari…

  3. Rosberg`in derecesi 1:55.00 kabul edersek %107 si 2:03:00 yapar, 2:06:00 ile HRT ler disarida kalir, 2:02:00 ile de Virgin ler limitte 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir