Alonso: "Araç, Gücünü Kanıtladı"

yazar:

kategori:

Ferrari ile ilk yarışına çıkacak olan Alonso, ilk sıralama seansında en hızlı isimdi ama daha sonra ilk ikinin dışında kaldı ve Vettel ile Massa’nın arkasında kaldı.

Alonso: “Açıkçası çok mutluyum. Yakıt yüklerindeki büyük farklarla geçen kış, bütün testler ve dünkü antrenmanların ardından ilk yarışta cevaplanması gereken çok şey var. Rakiplerinizin ne yaptığını bilemezsiniz.”

“Sezonun ilk sıralamalarından heyecan duyduk. Bu yüzden şimdi her iki pilotu ilk 3’e sokmak, bizim rekabetçi bir araca sahip olduğumuzu gösteriyor. Biz de öyle düşünüyorduk. Ama bunun doğrulanması gerekiyordu. Harika geçti. Harika bir gündü. Mücadelenin içinde olduğumuzu görmek hoş bir şey. Çünkü sıralamalara kadar bir şey bilemiyorsunuz”

İspanyol pilot, yarışta güçlü bir sonuç almayı hedefliyor.

Alonso: “Kurallarda büyük değişikliklerin olduğu yeni bir şampiyonaya nasıl başlayacağınızı bilemezsiniz, ayrıca ben takım değiştirdim. Benim için her şey harika geçti ve çok iyi başlangıç oldu. Şimdi, eşit şartlardayız. Yakıtsız çıkılan sıralama, araçaların potansiyelini gösterdi. Bu yüzden iyi bir araca sahip olduğumuz görüldü”

“İlk yarıştan puanlarla başlamak çok önemli”

Alonso, Pazar günü için Ferrari’nin belli bir strateji planlamadığını, yarışta esnek olmanın fayda getireceğini belirtti.

Alonso “Stratejinin ne olacağını bilmiyorum. Esnek olmalısınız, yarışı anlayacak, durumu anlayacak kadar zeki olmalı, gerekli olduğunda pitstopları yapmalısınız. Bunlar belirlenmedi, planlanmadı. Çok esnek olacağız”


Yorumlar

  1. Alonso said his lap was "not perfect" and team boss Stefano Domenicali confirmed that he had made a mistake on his final lap. – BBC Sport

    Stefano da onaylamis son turunda hata oldugunun Alonso'nun.

  2. özgür özel avatarı
    özgür özel

    haydi alonso..ferrariyle şampiyonluk sana cok yakısacak bu sene..potansiyelini tekrardan gostermek ıcın super bir fırsat sana

  3. Yuruyedir Alonso.Ivmeyi yakaladadinmi ucacan dostum.
    Massa yada basarilar.

  4. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Durup duruken ortalığı bulandırma.Biz Alonso ve Massa dan memnunuz,komplo falanda yok.Sana wonderland de mutluluklar dilerim.

  5. alonso'ya takım tarafından kesin komplo yapılmıştır. o yüzden geri kalmıştır.

    haydi massa, sen o'ndan daha iyisin, getir bebeği evine.

  6. Aziz Büyükbayram avatarı
    Aziz Büyükbayram

    ferrari forewer sen nerden öğrendin bu bilgiyi acaba öğrenebilirmiyim?

  7. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Massa Alonso yu geçer,Alonso Massa yı geçer.Daha adamın ilk yarışı.Kimi 2007 de şampiyon olurken gerçek anlamda Massa yı Fransada yenmişti.(sezonun 8.yarışı)

  8. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    alonso hata yapms son turnda ve onunde sutil varmıs

  9. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Araç kanıtladı kendini bakalım sende kanıtla kendini .
    Massa ile aradaki fark duble champ için çok fazla.Bir miktar hayal kırıklığı var.

  10. yarıştada redbull önde olacaktır gibi zira serhan acarın demesi yarışta 15-20 litre daha az tüketiyor reno motoru buda demek oluyorki 15 kg civarında daha hafif olacak arayıda açabilir.tabi ferrarinin yarış temposuda burda öne çıkıyor yarın güzel bir yarış olacağı kesin herkese başarılar.

  11. elif çivici avatarı

    Fernando baya iyi gidiyordu aslında ama dediği gibi pist çok uzun ve hata yapmadan geçmesi zor,ve alonso bazı yerlerde yavaş kaldı.Ama Vettel de çok hızlıydı araç cidden kanatlandırıcı.Ama Massa nında 2. cebe yerleşmesi de süper.Ama lastikler ve benzin harcama herkesin beynin de soru işareti.Ama hataya yer yok,çünkü puan farkları çok fazla,kapatması imkansız olabilir.Ama Vettel in de geçen gün fren sorunu yaşadığını biliyoruz,Bahreyn gibi bir yerde aracı bir sorun çıakrtırsa yarış bizim olabilir,ama aksi takdirde Red bull baya hızlı.

  12. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    İşte Sıralama bu su anda araclarin gercek yüzleri ortaya cıktı ancak bilinmeyen bir şey var arkalarda sessiz sedasız bekleyen bir mclaren var birde mercedes gp bunların sessiz kalması hic iç acıcı değil buyuk ihtimal yakıtları ağzına kadar dolu strateji nin önemi çok büyük istediginiz kadar hızlı olun sadece hız deil zeka ve taklit plan da gerektiriyor ferrari 20 sn fark atarsa anca rahat eder bu da zor gibi gorunuyor cunku araclar tur basina ayni hızda gidiyor gecen sezon gibi değil ilk 3 icin konusdum liderlik oynar gibime geliyor ama hamilton da cok sessiz kaldı araci muhtemelen full o bakımdan heyecan dolu dakikalar bizi bekliyor mclaren starta bir sıcrama yapabilir goricez umudum alonsonun vetteli gecmesi simdiden heyecanlanıyorum.

  13. lewis hamilton avatarı
    lewis hamilton

    tebrikler fernando ..

  14. beni yarın için tek mutlu eden şey -tabii alonso ile ilgili- temiz taraftan kalkacak olması. bunun dışında 3.lük iyi bir sonuç olmasının yanında 2. seansta daha hızlıyken 3. seansa 0.4 sn geride kalmasının (massa ya oranla tabi)sebebini de merak etmiyo değilim. ferrari ile ilk yarışı olduğunun farkındayım ama fark biraz fazla geldi bana. son seansı izleyemediğim için biyerlerde hata falan yapıp yapmadığını da bilmiyorum. önemli olan yarış tabi. umarım iyi bir startla ilk yarışını kazanır. ferrari ekibine başarılar. ilk iki sıra bizim olsun.

  15. sen de gücünü kanıtladın alonso.. ferrari ile çıktığı ilk haftasonunda gayet güzel götürüyor durumu. bir terslik olmazsa (arıza, kaza gibi) ferrari'den duble bekliyorum. galibiyet alonso ile massa arasında gidip gelebilir. başarılar ikisine de.

  16. burak bocek avatarı

    Hadi çocuklar getirin şu yarışı bize.

  17. irfanyavuz-61 avatarı
    irfanyavuz-61

    tabi sen rahat ol

  18. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Haydi bakalım Elmatador.Umarım bir double gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir