Rosberg Polde Olamadığı için Üzgün

yazar:

kategori:

Alman pilot Cuma günü antrenmanların en hızlısıydı ancak bugünkü sıralamalarda beşinci sırada kaldı.

Son seansta Vettel ile hız konusunda mücadele edemeyeceğini kabul eden Rosberg BBC’ye konuştu.

“İki nedenden hayal kırıklığına uğradım. Doğruyu söylemek gerekirse burada pol pozisyonunu hedefliyordum. Bugün bunu yapacağıma ikna olmuştum. Ama bugün biraz hız eksikliği yaşadık. Ardından dördüncü olabilirim diye düşündüm ama lastikler fazla ısındığından bu da mümkün olmadı.”

“Eğer arkadan kayma yaşıyorsanız lastikleriniz fazla ısınıyor ve birkaç viraj sonra oyununuz sona eriyor. Gerçekten büyük mücadeleydi.”

“Sanırım yarın lastikler en önemli faktör olacak. Bu yüzden hepimiz süper yumuşak lastikleri kullandık. Yarın da yarışa onlarla iyi bir başlangıç yapacağız.”

Rosberg beşinci sırada almasına rağmen takım arkadaşı Michael Schumacher’i geride bırakmayı başardı.

Alman pilot Schumacher ise sıralamaların ardından yeni karşılaştığı sıralama formatıyla ilgili olarak, “Bu kesinlikle benim için farklı bir şey. Gördüğünüz gibi Nico benden biraz daha hızlı.”

“Ama ben durumdan memnunum. Adım adım gelişiyoruz ve şuanda önemli olan takım olarak çok iyi çalışmamız. Yarış uzun. Neler olacağını göreceğiz ve önümüzde daha çok yarış var.”


Yorumlar

  1. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    uzun zaman oldu buray yorum yazmayalı.hos hep burdaydım ve tum haber ve yorumları takıp ettım.lakın pek yprum yazacak bır durum goremıyordum kendı acımdan.cunkı herkes ıcın her yonuyle sılbastan bır sezon olacaktı ve ben dereyı gormeden pacayı sıvamak ıstemedım.hos yıne erken.en azından yarınkı yarıstan sonra baslamayı dusunuyordum ama rosberg ın polu alamamsı benıde sasırttı acıkcası.mercedes ın guclu oldugunu dusunuyorum.yarın yarısta bunu gostereceklerdır.rosber ge sezon oncesı schumının altında ezılır dıyenlerıde okudum bu sayfalarda.belkı ezılebılır.ama ben hıc sanmıyorum.rakıbı her ne kadar schumı olsada altlarındakı arac aynı arac.schumı ılerlıyen haftalarda tecrubesı ıle gecerse gecer rosbergı yoksa aralarında pek bır fark goremıyorum.
    schumı ye gelınce sezon oncesı geldıgınde de demıstım.gelecekse herseyı kabullenecek yas bahanesenın 3 yıl ara vermıslıgının arkasına sıgınmaya hakkı olmayacak dıye.ne kadar ara verırse versın dıger tum pılotlar onunla aynı kurallara sıfırdan baslıyorlar.yas dezavantajı varsa tecrube avantajı var.bahaneye yer yok bence.kazanır basarılı olursa herkes takdır edecek olamassa yaslanan kurt kopegın maskarası olur mısalı elestırılecek tabıkıde.

  2. Rosberg ne kadar hızlı olduğunu kanıtladı ama ayakları yere basması lazım. İlk defa iddialı bir araçta yarışıyor. Heyecanını anlıyoruz ama durumun farkına varması lazım. Sıralama sonuna kadar hangi aracın tek turda iyi olduğu belli değildi ve Ferrari ve Redbull bir adım önde. Bakalım yarış performansları nasıl olacak. Bu arada pilotların yarış boyunca biraz daha sakin olmaları gerekiyor, özellikle yumuşak lastikleri kullanırken. Schumi ise yarın yarışın yarısından sonra araca çok daha iyi uyum sağlayacaktır. Ama biraz zamana ihtiyacı var. Henüz kendi çizgisini yakalayamadı.

  3. massathebest arkadaş çok yüklenmişsin rosberg'e unutma adam ilk yarışında en hızlı tur zamanını yapmıştı 2006 bahreynde. biz şimdiki favori pilotların ilk yıllarınıda biliriz daha doğru düzgün piste gidemezlerdi bu adam saf bir yeteneğe sahip williams ona kazanacak bir araba veremedi ondan yavaş gözüktü. ilerleyen yarışlarda galibiyet ve pole için mücadele edecek buna inanıyorum şu baba mevzusunada gelince ben pilotların babalarını yarışlara getirmelerini anlamıyorum küçük çocukları babaları okula getirir ya onun gibi. ne zaman oğulları ekrana gelir hemen ardından kameralar garaja babaya döner sanki babalarıda yarışıyor.

  4. Bence siz Nico'nun şampiyon veya birinci olmasına kıyasla Schumacher'i geçmesini daha çok istiyorsunuz.
    Biz de ümitliyiz Nico'dan Alman milleti de öyle ama Nico'nun geleceğini kestiremiyoruz çok. Benim ondan en büyük beklentim krizleri iyi yönetebilmesi yoksa zaten hızlı olabilecek bir çocuk.
    2006 ve sonrasından beri söylediğim şeyde şu Keke büyük şampiyonlardan ama evet benimde sevmediğim yönler var. Kan hasebiyle oğlunda da sevmediğim haller var malesef. Bizi bundan sonraki açıklamalarıyla değiştirir inşallah.

  5. şu yorumları okuyunca tepem attı valla.Rosberg antremanlarda cok iyi derece yapmıstı.1 sn farkdan bahsedenler görecekler farkı.

  6. ferrarici arkadaşlar fazla karıştırmayın ortalığğı bence zaten müthiş asabiyim bugün. siz ferrarinin tadını çıkarın.

  7. alosothebest.schumi efsane hiç antrenman yapmadımı kaç tur attı daha ısınamadımı.dur bakalım ben esas yarış performansını çok merak ediyorum.özellikle altını çiziyorum yarış bitsin performansları o zaman göreceğiz.takım arkadaşları arasındaki farkı.

  8. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Efsaneyi bile geçmiş?Adam 3 senedir yarışmıyor.Nico yinede Button ve Webber dan iyi.

  9. massathebest ferrarici kaderdişim.o ferrari niconun altında olsaydı.neler yapardı.ne diyosun sen nico hakkında efsaneyi bile geçmiş sıralamalarda konuştuklarına dikkat et.

  10. bazi arkadaslar daha testlerde nico'yu yaris kazanacak hatta sampiyon olacak kadar ucurmuslardi.

    yere inmesi zor olacak rosberg'in… dikkat et yere cakilma 😛

  11. rezalet bumu yani mercedes liderden 1.1 saniye fark yemiş.nico gibi schumi gibi bir pilotu bırakın polü almayı podyuma bile çıkaramaz bu mercedes.ross brawn ne yaptın sen.geçen yılki brawn ın haline bak bu seneki haline bak ya üzülmemke elde değil.harcayacaksınız.nicoyuda schumiyide.haug şu işe bi el at ters giden bişey var.hallet şu işi.hemde en kısa zamanda.yoksa ben burda kuduracam nico gerilerde kaldıkça.

  12. ne pole ü ya biri uyandırmadımı seni, 1 sn fark yedik. Eğer sorunsuz turlar atılarak alındıysa bu derece 1 sn fark korkutucu. Umarım benzin yükü ile araç daha iyidir. Maximum alınacak 3.lük olur muhtemelen webber in durumuna göre tam netlik kazanılcak. Umarım schumi yarışta performance olarak iyi şeyler yapabilir.

  13. rosberg'in polede olacağına hiç ama hiç ihtimal vermediğim için, sonuç şaşırtıcı olmadı benim açımdan. geçen yıldan bu yana, antrenmanları lider bitirip sıralamalarda ne yapıyordu bu arkadaş? sana antrenman birincilikleri ile mutlu bir hayat dilerim rosberg. iş sıralamalara gelip, diğerleri oyunlarını yükseltince neleri yapamayacağın çok güzel anlaşılıyor. bunu ben oturduğum yerden anladım artık, sen anlamadın henüz =)

    bir de bugün rtl'nin yayınında babasını gördüm. içimdeki heyecan sevinç falan kalmadı. hiç bir şey için değilse bile, sırf babasının suratı ekşisin diye bile schumi'nin bu kendini beğenmiş aile efradından bir pilotu (nico) geçmesini isterim. gıcığım keke rosberg'e. ve kendini beğenmiş oğluna, kusura bakmayın sevgili arkadaşlarım..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir