Todt, Standart Motorların Olmaması İçin 12 Milyon Dolar Sınır İstiyor

yazar:

kategori:

FIA Başkanı Jean Todt, 2017’de planladıkları standart motor fikrinden dönmeleri için üreticilerin 12 milyon dolar motor fiyatı sınırını kabul etmeleri gerektiğini söyledi.

FIA, Ferrari’nin motorda üst sınır fikrini veto etmesinin ardından takımlar için yıllık 6-7 milyon dolara mal olacak bağımsız bir üreticinin hazırlayacağı standart motor fikrini gündemine aldı.

Standart motorun tam olarak ne özelliklerde olacağına dair ayrıntılar paylaşılmadı ancak 2.2 litre çift turbo motor planlandığı söyleniyor.

Bazı takımlar bu şekilde çift katmanlı seri olmasından endişe duyuyorlar.

Todt “Bana göre 12 milyon dolar, hala çok fazla para olsa da kabul edilebilir seviyede.”

“Ben üreticilerin bütçelerini takip etme sorumluluğuna sahip değilim. Ancak bu adil olur ve müşteriler için de kabul edilebilir olur.” dedi.


Yorumlar

“Todt, Standart Motorların Olmaması İçin 12 Milyon Dolar Sınır İstiyor” için 3 yanıt

  1. İşte kimse yorum yapıp durmak istemiyor artık böyle haberlere. 🙂 Bıkıyor insanlar aynı çorbayı getirip götürmelerinden ciddi bir hareket göremiyor kimse.

    Bütün dünyayı yıkıp tekrar kurmak lazım 😀 ama bunu yapacak gençlikte yok galiba önümüzde. Mujica öyle diyor 🙂

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      +1

  2. Yanlış, Todt hala Ferrari’nin etkisinde ve onları korumak istiyor. Ancak FIA garaj takımlarını (ki onlar sporun olmazsa olmazlarıdır) 10 milyon dolara motor sahibi yapabilmeli. Yoksa ne Sauber, ne Force India, ne Manor kalacak bu gidişle. Hatta bana kalsa büyük üreticiler sadece motor sağlamak için F1’e girebilmeli, takım olarak yarışmamalılar. Görüldüğü üzere başarılı olmak adına maliyetlerin önüne geçilemediği gibi daha önce Toyota gibi, Honda gibi, Bmw gibi üreticiler imajım zedelenmesin diye kolayca ayrılabiliyorlar. Sadece motor sağlarlarsa bu çok büyük sorun olmaz. Önümüzde çok güzel bir örnek var; Mclaren bu sene en kötü iki takımdan biri, ancak bu onlar için berbat ötesi ve F1’i bıraktıracak bir durum değil, bunu bir garaj kaldırabilir, aynı duruma Mercedes düşseydi eminim yönetim kurulu kararıyla pılını pırtını toplar giderdi seneye. Çünkü bir pazar kaygıları var ve bu marka için çok önemlidir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir