Grosjean Haas İçin Sabırsız

yazar:

kategori:

Romain Grosjean kış testlerinde Haas aracına oturmak için sabırsızlandığını söyledi.

“Haas ile anlaştığım için mutluyum, harika bir yıl olacak. İyi olacağına inanıyorum. Gene Haas ve Günther Steiner Austin’e geldiler ve 2015 planları hakkında konuştuk.”

“Austin’den sonra Gene ve Günther ile birlikte Haas Otomasyon’u ziyaret ettim ve akşam yemeği yerken ertesi günün kış testlerinin başlangıcı olmasını umdum ve aracın iyi olup olmacağını düşündüm. Bence etkileyici ve çok iyi bir proje.”

Grosjean Haas’ın ikinci koltuğu için eski Sauber yarış ve mevcut Ferrari test pilotu Esteban Gutierrez ile anlaşmasını normal karşıladı.

“Gene oldukça deneyimli bir sürücü istiyor ve benim takımlarda iyi performans çıkardığımı biliyor, daha fazlasını da istedi. Tüm bunlar onların sizinle çalışmak istediği anlamına geliyor.”


Yorumlar

“Grosjean Haas İçin Sabırsız” için 2 yanıt

  1. İşin zor adamım Q2’ye kalırsan büyük bir başarı olur…

    1. Açıkçası üstat,ben Haas ve Ferrari’nin gelecek yılki aracının renkler dışında neredeyse aynı olacağını düşünüyorum.Belki sezon öncesi kış testlerinde FIA ve diğer takımların çok fazla ilgisini çekmemek için bazı parçaları farklı olabilir ama sezon içinde git gide aynı olacağını düşünüyorum.

      Dolayısıyla Haas’ın düzenli olarak Q3’te yer alacağını ve düzenli puan alacağını(hatta podyum bile mümkün) düşünüyorum.
      Hatta Ferrari ve Haas’ın ön süspansiyonlarda push rod arka süspansiyonlarda ise pull rod kullanacağını(tıpkı redbull gibi) ve böylece difüzörün verimliliğini arttıracağını düşünüyorum.

      Haas şimdiye kadar Ferrari’ye rüzgar tüneli ve CFD’de yardım etti Ferrari de gelecek sene Haas’a yardım edecek.

      Peki Haas neden Ferrari için bu kadar önemli?
      1-)En önemli sebep Ferrari’nin “RACE” ismi ile New York borsasına girmesi olarak düşünüyorum.
      2-)İkince sebep olarak Amerika pazarı 300 milyon kişiden fazla nüfusu,17 trilyon $ yurt içi hasılası ile tüm üreticiler için önemli bir pazar,Ferrari de pastadaki payını büyütmek istiyor
      3-)Ferrari uzun yıllardır şampiyon olamıyor ve Vettel ile şampiyon olmak istiyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir