FIA'dan McLaren'a Difüzör Uyarısı

yazar:

kategori:

Medyada son çıkan haberlere göre İngiliz takım, FIA’dan Bahreyn’de kullandıkları difüzörün iki hafta sonra Avustralya’da araçta kullanılamayacağına dair bir uyarı almış.

Tartışmalı hava akışı sistemi rakipleri tarafından tepki toplayan McLaren’de Sakhir-spec çift katmalı difüzörün akıbetinin ne olacağı merak ediliyor.

Alman, Auto Motor und Sport’un haberine göre McLaren,  harici motor marşı için var olan deliği aerodinamik olarak gereğinden fazla büyüterek bundan faydalanmış ve farklı bir difüzör seviyesi kazanmış.

2009’daki çok yoğun difüzör tartışmalarının ardından McLaren’ın olayın büyümemesi için Bahreyn yarışında damalı bayrağın hemen ardından sistemi ıskartaya çıkaracağı söyleniyor.


Yorumlar

  1. mert merter avatarı

    sacmaligin daniskasi yok degisecekmis degismeyecekmis McLaren ne yapsa FIA ve yandaslari ayaklanir ama ben sucu sadece McLaren yönetiminin pISIRIK ligina veriyorum F1 in en köklü takimlarindan birisin ama sescikmiyo daha cok darbe yersin McLaren ben sadece Lewis cirpinip duruyor ona üzülüyorum böyle devam ederlerse lewis ide kaybederler .

  2. mert merter avatarı

    sacmaligin daniskasi yok degisecekmis degismeyecekmis McLaren ne yapsa FIA

  3. Yusuf  Hitay avatarı

    bütün tartışmalar bizde ama hız desen yok

    nasıl oluyor anlamış değilim

    spa gibi pistlerde avantajı büyük olur o ayrı

    ancak bu kanat geliştirmesini çıkarırsak aracımız cidden yavaş

  4. Çok ilginç yav bu söylentimi yoksa gerçek mi acaba.
    massathebest 'e katılmamak elde değil tabi normal olarak. Fakat bu konuda en büyük hata FIA'nın. Nasıl inceliyor bunlar araçları nasıl karar veriyorlar böyle.
    Bir kere izin verilirse aynı denemez mi başkası böyle şeyleri. Yarışta kazanırlarsa ne diyecek peki diğer takımlar?
    Bir şey ya legaldir yada illegal bunun yüzdesel oranını mı hesaplayacağız artık. Yarıştan önce yasaklanırsa Mclaren için de üzülürüm belki ama hangisi daha büyük handikap. Yasaklanması mı yasaklanmaması mı.
    Buna sıralamalardan önce nasıl bakmadılar ki.
    Ben anlamıyorum gerçekten FIA'nın bazı süreçlerini.

  5. Kanada bişey diyemediler millet aynısını yapamıyacak diye difüzörü bahane ediyorlar.

    McLaren itiraz buna etmiyecektir çünkü zaten difüzörde değişiklik yapacaklardır da ondan.

  6. kaan kaanhan avatarı

    sanırım Fia buna kesin olarak illegal diyemiyor, buyuk ihtimalle kuralda bu açıklığın büyüklüğü konusunda net bişe yok. gördükleri şey fazla büyük geldi herhalde hoşlarına gitmedi ve birdaha görmeyelim dediler :)) yakında anlarız.

  7. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Yani bu Fia delegesi bu aracı bir zahmet incelemedimi?Üstün körü bakıp ondan sonra birden bire mi fark ettiler?

  8. Sanırım burada bahis konusu olan şey şu yeni F diye adlandırılan kısım değil… difüzör ün taa kandisi.

  9. Bu nasıl bir saçmalık. massathebest'e katılmamak elde değil. Legal ise sorun yok. Ama legal değilse ya değiştireceksin ya da yarışmayacaksın.

  10. eğer fia legal olmadığını ilan etmişse ve değiştirecek zaman yoksa, yapılacak şey bellidir: aracı yarışa sokmamak. kurallar açık. değiştirebiliyorsa da değiştirip yarışa devam eder araç. bu kadar basit. o halde mesela ferrari, 1000 bg üreten bir motorla gelsin bahreyn'e. ve fia sonraki yarışta kullanmaması için uyarsın. ama zaman yok diye bahreyn'de bu motoru kullanmasına izin versin? olacak iş mi şimdi bu, adaletli bir uygulama mı?

    bir karar verilmişse, bu anında uygulanır (uygulanmalıdır), bu konudaki kurallar açıktır. veresiye uygulanamaz.

  11. Ya eğer burda Mclaren bi kural ihlali yapmis ve +downforce kazanıyorsa Mclaren yine berbat bir araç üretmiş benim gözümde testlerde fln sırf bizim gözümüzü boyada özellikle o yenilikçi arka kanat tasarımı fln ..

    Mclarenin en büyük probleminin downforce eksikligi oldgunu soyleniyor ve benim bildigim kadarıyla downforce o kadar aa oraya bu parcayı koyayım ordan sunu kaldırıyım diyerek olmuyor cok fazla emek ve yenilikçi fikirler vs.. isteyen birşey ve bu downforce kaybı yüzünden mclaren tam 1 sn kaybediyorsa yazık …. 1 boş sezondaha pfff

  12. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Takımlar sikayetci olmus massathebest aracdaki difüzör ilk yarisda ortaya cikmis o yuzden bu yarisda zamanları olmadigi icin bir sonraki yarisda bu sistemi kaldırıp baska kurallara uyan bir difüzör söz konusu gecen sezon brawn gp nin yaptigi gibi burdasda farkli bir simülasyon atılmış bakalım neler olucak

  13. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Sanırım şu anda yapacak bir şey olmadığı için.Yine tartışmalar başladı.

  14. legal mi değil mi? anlamadım. legal ise, fia neden avustralya'da kullanılmaması için uyarmış mclareni. legal değil ise, neden bahreyn'de kullanılmasına izin veriliyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir