McLaren Yeterince Hızlı Olmadıklarını Kabul Ediyor

yazar:

kategori:

Whitmarsh aracın downforce eksikliği yaşadığını ve pistin yeni bölümündeki tümseklerde zorlandığını belirtti.

“Gerçekçi olmak zorundayız. Bugünün ardından burada galibiyeti hak edecek kadar hızlı olmadığımızı gördük ama bunun için çalışmayacağımız anlamına gelmiyor bu. Ancak biz aynı zamanda gerçekçi de düşünüyoruz.”

“Her zaman tetler boyunca insanların neler yapmakta olduklarını bilmenin çok çok zor olduğunu söyledik. Boş ve dolu depolarla çıktığınızda arada beş saniye fark var ve bu yüzden bir şey söyleyemiyorsunuz. Sıralamaların ardından görmeye başladık bazı şeyleri.”

“Bugün, pilotlarımıza en iyi aracı veremediğimizi hissettik ama takım olarak neler yapabileceğimize bakacağız. Belki burada yeterli downforce yakalayamadık, özellikle de orta bölümde ama yaptığımız işe odaklanmamız gerek.”

“Herhangi bir üprizler karşılaştığımızı düşünmüyorum. Burada ne durumda olacağımız konusunda her zaman gerçekçiydik ve bunu biliyorduk. Hırs ve kazanma hedefi ile gelirsiniz her zaman ki biz de aynen öyle yaptık ve bu hedefi gerçekleştirmek itiyoruz. Neler yapacağımızı göreceğiz.”

Jenson Button ise performan konusundaki kötümserliğe rağmen hala ellerinde oynanacak kartlarının olduğunu düşünüyor.

“Yarış içerisinde aracın farklı olacağını ve sıralamalarda aldığımız sonucu almayacağımızı düşünüyorum.

“Yüksek yakıt yükleri nedeniyle farklı bir diziliş göreceğiz ama ilginç olacak. Benim için Red Bull’un bu kadar hızlı olması sürpriz oldu. Dün Mark Webber ile konuştum ve sıralamalarda hızlı olacaklarını biliyordu ama yarıştan pek emin değildi. Tabii ki bana doğruyu söylemiyor olma ihtimali de var!

“Şaşırttılar. Ferrarilerin de kış testlerindeki performanslarından hızlı olacaklarını biliyorduk. Bu yüzden rekabetçi olacaklarını düşündük zaten ama ben yine de Felipe’nin tur zamanına şaşırdım. Ama bunlar bizim aracımızda daha fazla hıza ihtiyacımız olduğunu gösteriyor.

“Şu anda sahip olduğumuz araçla daha fazla zaman elde edebiliriz. Son antrenmanda araçtan memnundum, sıralamalarda ise pek değil. Bazı farklı şeyler denedik, yarış için değişiklik yapabileceğimiz şeylerdi. Ama denge sorunu yaşadım.”


Yorumlar

  1. Özellikle geçişin zor olduğu pistlerdeki yakın mücadeleler ilginç olacak. Artık öndeki pilot arkadakinin pite girmemesini isteyecek. Arkadaki pite girerse de olabildiğince zorlayıp çok hızlı bir tur atıp bir sonraki tur o da pite girecek. Bu ona yetecek mi yetmeyecek mi zaman gösterecek bakalım.( Tabi bu yazdıklarım eşit yapılacak pitstoplar için geçerli)

  2. Ben lastiğine iyi davrananın pite daha erken gireceğini düşünüyorum. Pit stratejisi ile öndekini geçmek pist üstünde geçmekten her zaman daha kolay olmuştur. Trafik hesaplarını bir kenara bırakırsak, yarışa başladığı değil de diğer lastiğe daha yumuşak davranan onunla daha uzun mesafe katedebilir. Araçlar pitstoplarda yakıt almayacağı için aynı yakıt yüküyle pitten çıkacak. Bu yüzden aynı yakıt yüküyle önündeki araç aşınmış lastikle daha yavaş tur atarken pite giren yeni lastikle daha iyi turlar atacaktır. Böylece öndeki araç pite girdiğinde onu geçmiş olur. Ancak bu işi yaparken yarış sonlarına doğru arkadaki araca göre lastik dezavantajı olacak ve yarış sonuna doğru arkadaki araç daha hızlı olacaktır. Ama geçiş zorluğunu düşünürsek, öndeki aracın lastiği çok aşınmamışsa arkadakini tutacaktır. Burada önemli olan trafiğe bağlı olarak bir sonraki lastikle yakalacağınız ortalama hızı hesaplayabilmektir. Bazen de bunu hesaplamadan lastik aşınma riskini alıp erken pitstoplar görebiliriz ki bu sezon çok heyecanlı olacağa benziyor.

  3. Bugün ki durumunu gördüğümde keşke şu arka kanat yerine başka çözümlere gitselerdi diye düşündüm. Pistlerin üst üste virajlı noktalarında sıkıntı yaşayacaklar gibi düşünceler geliyor aklıma. Bugün ki yarış daha net bilgiler verecek bize ama önümüzdeki yarışlarda anlayacağız bazı şeyleri. Diğer takımlar da bu arka kanat çözümünün uygulanması için acele etmezler umarım. Mclaren durumunu kestirememişken bizim kestirmemiz mümkün değil. İnşallah sadece ayarlar ile şu downf. eksiğini giderebilirler.

    Yakıt yükü, harcama ile lastikler ilintili. Evet lastiğini en iyi kullanan en geç girer. En geç giren de çoğunlukla, (%100 değil) özellikle geriden gelenler avantajlıdır. Lastiklerini ideal ısı ve aşınmada tutan pite geç girer pite geç girende stratejiden tutun, hıza, geçişe, pit stop zaman kazancına kadar bir çok avantaja sahip olur. Optimum lastik ısısını yakalayamayan hız ve frenlemede sorun yaşar bunun üstündeki ısınmada da aşırı ufalanma, aşınma yaşar.
    Misal bir pistte herkez 2 pit stop yaparken 1 pit stop ile yarışa devam edebilmek ne kadar büyük bir avantajdır.

  4. bizim için sezon yine avrupada başlayacakmış gibi görünüyor, şimdilik istikrarlı sonuçlarla podyumda kalmayı başarırsak ilerisi için avantaj olacaktır.. mclaren'in aracının en kompleks araç olduğu söyleniyor ve bu araçtan maksimum performansı almayı öğrenmeleri de biraz uzun sürecektir ancak sezon ilerledikçe çok daha iyi yerlere gelebileceğimizi düşünüyorum. bu yarışta 3.lük iyi bir sonuç olur

  5. panik yapmaya gerek yok McLarenin sezona iyi başladığı bir yılı hiç hatırlamıyorum zaten. 2008 de avustralyada kazandık ama sonrasında bahreyn ve malezyada ferrari egemenliği olmuştu. Red bull ve Ferrari önde arkalarında McLaren ve Mercedes var. Tek turda Red bull oldukça dengeli ve hızlı görünüyor ama yarışta kazanılıyor puanlar bakalım neler olacak ilk virajda ve daha sonrasında bekleyip görelim. McLarenciler karamsarlığa kapılmasın tarihin en büyük dönüşünü yapan takımımız bunun üstesinden çok zorlanmadan gelecektir. En hızlı 3. takım gibi görünüyoruz sanırım ideal set-up ı bulamadık gibi görünüyor 2. sektör için biraz daha kanat açısı kullanmak gerekiyordu nese startta eğer Alonsoyu geçebilirsek yarış farklı bir hal alabilir.

  6. Hamilton yarışta 1 pitstopdan fazla yapucağımızı sammıyorum demişti yanılmıyorsam eğer öyleyse kötü bir sonuç değil 4. lük

  7. ben açıkcası bu sonuca şok oldum :S , çok daha iyi bir sonuc bekliyordum ben mclarenin 2 plotundanda ve Redbullun tam 1 sn gerisinde kalmamız inanılası bir durum degil . Yarışın büyük ihtimalle galibi ferrarilerden biri olacak redbull uzun turlarda pek iyi degil snaırım ama yine bir süpriz yapabilirler .

  8. Ertan Akkaş avatarı

    Evet bende bu konuda hata yaptığımı düşünüyordum. Bilgilendirme için teşekkürler. Ama şöyle bir artık tarafı olabilir pite geç girmenin; eğer yumuşak lastiği((hızlı olan lastik hamurunu kastediyorum. Tabiki pistten piste daha hızlı olan lastik hamurunun değişebileceğini unutmamak lazım)) daha iyi kullanırsa bir takım, bu tip lastikle daha fazla pistte kalması artı zamanlar kazanır.

  9. Ertan Aktas, pite en gec girmek değil mesele pite girene kadar lastiklere nasıl davrandıgı. Eger lastikler daha az asınırsa tur zamanları daha iyi olacaktır. tabi bu benim düşüncem yanlısda olabilir.

  10. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Elbette başarılı sonuçlar alacaklar ama burada değil…

  11. Benzin yüküyle beraber yarış süreleri de uzayacak bazı yarışlar tur sayısı olarak erken bitebilir.Mclaren;ne kadar kötü olsa adamlar gelip yarış kazanmadan sezon bitirmiyorlar.

  12. Ertan Akkaş avatarı

    Bence araçların yakacağı yakıt ve motor üstündeki etkisinden çok lastikler önemli. Takımlar henüz bu kadar sıcak havada tam dolu bir deponun lastikler üzerindeki etkisini görmedi. Lastiğini en iyi kullanan bence bu yarışı alacak. Lastiğini en iyi kullanan en geç girer. Yada tam tersi miydi? Emin olamadım şimdi 🙂 🙂

  13. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    sezonun ilk yarışı kimse ne kadar dayanacağını bilmiyor araçların araçların. dolu bir depo sıralamalardan farklı bir hız verecek her araca her motora
    yarıştan sonra yorum yapmak daha mantıklı olacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir