Gascoyne: Raikkonen Liderlik Rolünü Yapamıyor

yazar:

kategori:

Eski Toyota ve Renault teknik direktörü Mike Gascoyne, Raikkonen’in Meksika’da olduğu gibi liderlik rolünü üstlenemediğini düşünüyor.

Fin pilot, Vettel’in son sıraya düştüğü yarışa 20. sıradan başlamış ve ilk ona kadar yükselmişti. Fakat Bottas ile yaşadığı temasın ardından yarış dışı kaldı.

Mike Gascoyne’ye göre Raikkonen liderlik rolünü yapmada başarısız.

Gascoyne “Kimi etrafında neler olup bittiğini umursamayan kişilerden birisi. Hatta takım arkadaşı önde pole pozisyonu mücadelesi verdiğinde bile endişeli değildi”

“O uygun gördüğü şeyleri yapar ama bu sporda sonuçlar elde etmeniz gerekiyor”

“Meksika’da Sebastian’ın istenilen sonuca ulaşmakta başarısız olduğunu gördük. Kimi böyle bir durumda Ferrari’deki liderlik rolünü üstlenemedi ve bu gerçek bir sorun” dedi.


Yorumlar

“Gascoyne: Raikkonen Liderlik Rolünü Yapamıyor” için 8 yanıt

  1. Artık bu spor bu hızla tüketerek nereye varacak çok meraklanmaya başladım.

    Adam resmen F1 kitlesiyle dalga geçiyor. Eleştirdiği pilot anketlerde zirve de çıkıyor.

    Hadi soytarılık yapıp, zırvalayan bizler, bu sporun yegane takımları McLaren, Ferrari diyoruz.
    F1 kariyeri sona ermiş, Fernando’nun McLaren olan ilişkisini anlıyoruzda, acaba bu Kimi denen adam ne *oktan bir pilottur ki Ferrari’de yarışmaktadır! Yok mudur? koca organizasyonda daha iyisi? diye sorarlar abime :DD

  2. Hiçbir özelliği olmayan dümdüz bir pilot kendisi. Liderlik vasfı olmamasına şaşırmadım doğrusu. Massa = Button = Raikkonen. Hepsi birbirinin aynısı. Gittikleri takımda ikinci pilot oluyorlar otomatikman.

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Anlıyorum.

  3. Hızını liderliğini filan tartışmaya gerek yok da, adamın temel özelliği istikrarından eser kalmadı, ona şaşırıyorum. Ne değişti acaba?

  4. Laf olsun torba dolsun hikayesi olmuş.Teknik direktör açığı yok şimdilik olursa haber verirler sana..

  5. Ferrari Kimi’ye bir liderlik rolü biçmediği için pazarlama anlamında, Kiminin böyle bir rolü yok.Takım Vettel ile kazanmak istiyor, öncesinde Alonso Onun öncesinde de Şumi ile.

    Kiminin Ferrari ye liderlik ettiği tek dönem Massanin kazasından sonrası, ve aldığı sonuçlar ile üzerine yoğunlaşıldığı zaman nasıl bir lider olduğunu gördük.

    Ancak Ben Kimi’nin eskiye göre çok daha hırslı olduğunu görüyorum, altında iyi bir araba olursa Ferrari tarafından saçma saçma hatalar olmazsa bize son kez mükemmel bir sezon izletebilir..

  6. Kemal-emir arkadaşın yorumuna katılıyorum , ayrıca adam ne yapsın be insafsız 18. sıradan kalkıp sert hamurla önü boş olmamasına rağmen yani ham şartlarda yumuşak lastiğini tüketmemiş williamslarla aynı zamanlarda döndü durdu öndekilere sürekli yaklaştı muhtemelen temas anını baz alırsak 1 yada 2 tur içinde opsiyon lastiği için pite girecekti ve pit limitöründen çıktığı anda asıl şovu o zaman görecektik malum zatın ellerine ayaklarına sağlık ..

  7. Savunma yaparken temas yaşayıp yarış dışı kaldı. Herkesin başına gelebilir ki geliyor da. Bununla liderliğin ne alakası var? Vettel ayağını kırsa 3 ay yarışamasa Raikkonen o zaman liderliği yapabiliyor mu yapamıyor mu görebilirdik. Meksika GP böyle bir kıyas için çok saçma. Sanki polde başladı da kazanamadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir