Bahreyn'de İlk Yarışı Fernando Alonso Kazandı !

yazar:

kategori:

Yarışa 3. sıradan başlayan ve Ferrari ile ilk Formula 1 yarışına çıkan Alonso, yarışın başında yaptığı atak ile uzun süre 2. sıradaki yerini korudu.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Red Bull pilotu Sebastian Vettel, uzun süre lider olarak gitmesine rağmen yaşadığı egzoz sorununun ardından güç kaybetti ve bir anda yerini Ferrari sürücülerine kaptırdı.

Ferrari sürücülerinden Alonso, Vettel’i geçmesinin ardından takım arkadaşına oranla daha da hızlandı ve sezonun ilk yarışında damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı. Alonso, 2008 Japonya yarışından sonra ilk kez podyumun en tepesine çıktı.

Yarışa 2. sıradan başlayan ve geçen sene Macaristan’da geçirdiği büyük kazanın ardından ilk yarışına çıkan Felipe Massa, takım arkadaşının ardından ikinci oldu ve Ferrari, sezonun ilk yarışında duble yapmayı başardı ve 2008 Fransa yarışının ardından ilk kez duble yapmayı başardı.

Mclaren Mercedes’in 2008 şampiyonu Lewis Hamilton da Vettel’in yaşadığı sorunundan faydalanan isimlerden oldu ve Hamilton Bahreyn’de podyumu tamamlayan isim oldu.

Yarışın son bölümünde hayalkırıklığı yaşayan Vettel, son bölümde Mercedes GP pilotu Nico Rosberg’den gelen baskıya cevap vermeyi başardı ve yarışı 4. sırada tamamladı.

Mercedes GP’nin genç sürücüsü Nico Rosberg 5. olurken 3 yıl sonra pistlere dönen Michael Schumacher onun hemen arkasından 6. sırada damalı bayrağı gördü.

Schumacher’i Mclaren Mercedes’le ilk yarışına çıkan son lşampiyon Jenson Button takip ederken yarış içerisinde büyük mücadele verdiği Mark Webber onu takip eden isim oldu.

Force India’nın İtalyan pilotu Vitantonio Liuzzi, takımına sezonun ilk yarışında 2 puan kazandırdı. Son puan ise Williams’la ilk yarışına çıkan Rubens Barrichello kazandı.

Sutil ve Kubica yarışın başlarında pozisyonlarını kaybetti. Alguersuari 2 pit yaptı. Hulkenberg yarışı tamamlayan tek çaylak pilot oldu. Ancak oda yarışın başında spin atıp pite girmek zorunda kalmıştı.

Yeni takımlardan yarışı tamamlayabilen tek pilot Kovalainen oldu ve sadece 1 tur geride yarışı tamamladı. Trulli ise son turlarda hidrolik sorunu nedeniyle yarışı bırakmak zorunda kaldı. Diğer yeni takımlar ise çok erken yarışa veda ettiler. Mekanik sorun nedeniyle finiş göremeyen diğer takımda Sauber oldu.

 

Pos  Driver        Team                       Time
1. Alonso Ferrari 1h39:20.396
2. Massa Ferrari + 16.099
3. Hamilton McLaren-Mercedes + 23.182
4. Vettel Red Bull-Renault + 38.713
5. Rosberg Mercedes + 40.263
6. Schumacher Mercedes + 44.180
7. Button McLaren-Mercedes + 45.260
8. Webber Red Bull-Renault + 46.308
9. Liuzzi Force India-Mercedes + 53.089
10. Barrichello Williams-Cosworth + 1:02.400
11. Kubica Renault + 1:09.093
12. Sutil Force India-Mercedes + 1:22.958
13. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1:32.656
14. Hulkenberg Williams-Cosworth + 1 lap
15. Kovalainen Lotus-Cosworth + 1 lap
16. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 3 laps
17. Trulli Lotus-Cosworth + 3 laps

Fastest lap: Alonso, 1:58.287

Not classified/retirements:

Driver Team On lap

De la Rosa Sauber-Ferrari 30
Senna HRT-Cosworth 18
Glock Virgin-Cosworth 17
Petrov Renault 14
Kobayashi Sauber-Ferrari 12
Di Grassi Virgin-Cosworth 3
Chandhok HRT-Cosworth 2


World Championship standings, round 1:

Drivers: Constructors:

1. Alonso 25 1. Ferrari 43
2. Massa 18 2. McLaren-Mercedes 21
3. Hamilton 15 3. Mercedes 18
4. Vettel 12 4. Red Bull-Renault 16
5. Rosberg 10 5. Force India-Mercedes 2
6. Schumacher 8 6. Williams-Cosworth 1
7. Button 6
8. Webber 4
9. Liuzzi 2
10. Barrichello 1

All timing unofficial

Yorumlar

  1. sevgili serhat altin, arada bi soluklansan hani:))

  2. massathebest Tarih: 14.03.2010 17:44:04
    Her seyi cok sirali yazmissin.Zaten hersey de senin dedigin gibi oluyor.Bende bunu ispat etmek istedim,ama anlayani anladi anlamayani anlamadi?Onumuzdeki yarislar bunu defalarca gosterecek…

  3. Bunlara karşılık olarak Alman basınında Bild Zeitung: "Kötü kaybedenler olduğu gibi kötü kazananların da olması mümkün"

    Italia-Gazete, Ferrari'nin aldığı çifte zaferin tamamıyla Vettel'in teknik sorunu sayesinde olduğuna değindi.
    RTL- Felipe Massa gec frenaj yapsaydi ne olurdu?

  4. nico ya kötü pilot diyenler onun bazı pilotlardan bile kötü olduğunu iddia edenler bakın nico bahreynede nasıl iyi bi iş çıkardı.
    massa-button vwebberide bunlara ekyeyebilirim.bu 3 lü sıralamalarda takım arkadaşının gerisinde kaldı.massa hariç oda startta geçildi takım arkadaşına.oysa nico sıralamalarda takım arkadaşını geçti.bu 3 lü yarış sonunda takım arkadaşının gerisinde kaldı.oysa nico takım arkadaşını geçti.yarıştaki en hızlı tur zamanlarında bu 3 lü takım arkadaşlarının bir hayli gerisinde kaldı oysa nico takım arkadaşıyla aynı zamanı tutturdu.nico startta hamiltonunu geçmeyi başardı.güçlü mclarenli hamiltonu pit stopa kadar arkasında tutmayı başardı.

  5. Bn ferrarinin bu kadr iyi olabiliceğini pek düşünmüyordm.İlk önce takıma sonrada Alonso ve özellikle Massa'ya tebrikler.Vettel içinde üzüldüm…İnş takımın ve Alonso'nun başarıları devam eder =)

  6. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Ferrari'yi tebrik ederim.

    Sezona en hazır takım onlarmış.

  7. serhat altin avatarı

    hoş geldin şhumi tebrikler ferrari üzgünüz vettel çok bekledim sabırla sezon başlıyo diye tam bir kabus hiç atraksiyon olmazmı 300 km hız yapan arabalara habire viraj döndürmek akıl karı degil kaldıki f1 hız sürat hecan cesaret işi ama hiç bişey yok zaten hecanı azalan f1 benzin ikmalide kalktı hepten heyacanı kaybediyo bahreyn kalksın hecanlı hızlı pistler gelsin

  8. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    insan görmek istemezse önüne everesti de koysan göremez!

  9. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu arada yarışlar bana göre geçen senenin hayli uzağında olacak heyecan anlamında. Tabi değişiklik yapılmazsa. Ama arkadaşlara şöyle bir umut vereyim. Bahreyn'de hangi yarış çok çok heyecanlı geçmiş ki?

  10. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Alonso'nun bir kez olsun şanssızlık yaşadığını göremeyecek miyiz?

  11. El Alonso ... avatarı
    El Alonso …

    Renklenecek 2-3 yarış sonra herşey değişecek diye düşünüyorum.İnşallah kimse sıkılmayacak.

  12. Ahmet DEMİR avatarı

    Yarış berbat ve sıkıcı idi. Askerde şafak sayar gibi F1 in başlaması için şafak saydık, yarışı izlerken uykum geldi.
    Arabalar berbat, geçiş yok, heyecan yok, benzin ikmali yasak, lastikler berbat.Nasıl tepkimi gösterebilirim bilmiyorum.Bana katılan arkadaşım var mı???

  13. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    yavrum benim.
    tebrikler şampiyon.

  14. evren ayaoku avatarı

    Sevgili Kosovalı arkadaş öncelikle araç kullanmak yetenek ve zeka işidir start anında önünde çok bilinmeyenli bir denklem var.Start anında gelişir herşey kaleye penaltı atmaya benzemezki bu iş hangi köşeye topu atacağını topun başına gelmeden belirlersin.Starta ise sağdan kaçacam diye yada soldan kaçacam diye birşey yoktur herşey o ışıkların yanması ile başlar o anda karar verirsin diğer plotların hamlelerine göre ne yapman gerektiğine.Vetel temiz bir start aldı Alonso geç firenajla Massaya dıştan atak yaptı ve ikinci virajda içeride kaldı yani işin özü her zaman bir açık kapı vardır ama hangisinin açık olduğunu görmekte işin inceliğidir.Massa iyi bir plot bunun en önemli göstergesi Ferraride plotluk yapmasıdır ve senin dediğin gibi bırakacak açık kapısı yok.1. ve 2. plotluk var diyeceğin takımlar illaki vardır ama o dediğin ferfaride yok.Vetel e gelince beğendiğim pilotlar arasında izlemekten keyif alıyorum iyiki var f1 de aracında sorun yaşamasaydı daha güzel olacaktı ve sonrasını izleyecektik buradan kuru sıkı laflar söylemek istemiyorum çünkü daha herşeyin başındayız umarım kazasız belasız gözümüze hitap eden temiz yarışlar izleriz.(A-L-O-N-S-O)

  15. bi noktanın yanlış anlaşılmasını istemem.1.-2.pilot derken şu an hiç bi takımda böyle bi ayrım yok.ben pilotların performasnları olarak bu ayrımı yaptım.

  16. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    bu arada sıte yonetımınden yarısın hızlı turlarını gosteren bı cızelge koyarsanız cok sevınırız

  17. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    cok doluyum kardes ıkı yıldır yettı artık sımdı ıyı aracta alonsoyu gordum ve cok ozlemısım ortalık bosken sampıyon olmaya benzemez bu sene sampıyon olanın bılegı bukulmez 2005 ve 2006 da sampıyonluk shumının elındeydı alonso aldı sımdı alonsonun elınde gelen varsa buyursun ben cekısmeye kapısmaya hazırm ve massa alonsoya yol verdı dıyen arkadasım yarıstan zevk almamıs zaten yarısıda adamgıbı ızlememıs oyuzden tekrar baksın massanın yapacak bıseyı yok alonso ıkıncı vıraj ıcın daha avantajlı ve daha ıyı cekıs yakaldı ama sen ne goruyosun bılmıyorum kı alonsoyu cok yakından takıp ettı massa asla 2. pılotu oynamıcak sadece takım ıcı savas yasanmıcak hızlı olana sans verıcek takım bunu ılerde gorucez

  18. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Alonso-Ferrari naptın? daha bir yarış oldu ve uzuuuuuuuuuuun bir maraton var önümüzde!

  19. trt yarışın tekrarını 00.00da verdi. yarışın tekrarınıda izleyemecektim.yarış sıkıcıydı.vettele yazık olmuş.button mclarenla ilk yarışında acımasızca eleştirilmiş buun nedeni hamiltonın podyumu olsa gerek.biraz zaman vermek lazım.o kadarda kötü yarışmamış bence.sıralama turunda geride kalması yarıştaki tabloya neden olmuş.redbull ve ferrari çok yakın umarım mclaren ve mercedes gp en kısa zamanda bu iki takımla mücadeleye girer.

  20. arkadaşlar şu bi gerçekki vettel sorun yaşamasada alonso onu geçecekti çünki dibine kadr girmişti vettelin keşke vettel sorun yaşamasaydıda alonso onu geçseydide zevk alsaydık o geçişten
    şumiden 3 yıl sonra ilk defa yarıştığı için büyük ataklar bekliyordum oda olmadı
    berbat bi yarıştı 2009 sezonu bile bundan daha iyiydi yani ne bu böyle
    hrt ve virgin gelişecekler ve kendi aralarında çekişeceklerdir bi tek onları izliiyip geçiş görecez sanırım

  21. Her sey acikti.Fetel sorun yasamasaydi Alonso cok zor ki gecebilirdi onu. Ikincisi cok net gurunuyor ki Ferrari Alonsoya 1 numarayi vermis Massaya ise 2.Onun icin Massa Alonsoya kocaman kapiyi acik birakti.Bugunku yarista hic zefk almadim.Insalah kuralar degisir.

  22. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    mclarende ferrraı kadar guclu yarısta buyursun gelsınler alonso yarısta 6 basladıgında renoyla ya 2 olurdu ya 1 oo yuzden hamıltonun dort baslaması 1 olabılır anlamına gelıyo ama bos bır sezon degıl alonso var buyursun gelen gelsın lonsoya bukadar guvenmekte haklıymısız bu yuzden cok mutluyuz massada cok ıyı ıs cıkardı ama buttonun shumı arkasında cok zaman kaybettıgını dusunuyorum ve 2. yarıs button ıcın ıyı gecer ınsallah 2010 sampıyonu alonso hayırlı o0lsun bu arada yen puan sısyemı cok ıyı 1 ve 2 arasında adaletlı puan farkı var onceden 3. ıle 4. arasında 1 puan vardı yanı podyuma cıkmanın hıc bır onemı yoktu ama sımdı1. lı fazlası olan kolay kolay yenılmıcek 2008 dekı gıbı bu cok hos

  23. Ferrari'lere tebrikler…

    Ben yarıştan hiç zevk alamadım.

  24. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Herşey senin istediğin beklediğin gibi olmuyor.Renk olarakta görüntü olarakta en güzel araç Ferrari daha sonra Mercedes.Alonso daha hızlıydı geçti,başka zamanda Massa geçer.Massa nın burda sorunları vardı.Boşver sen ne desek boş.Karnın toksa olsun birde şunu dinle.Çekemiyorsun kıskanıyorsun,için içini yiyor.Keşke kimi olsaydı diyorsun ama umarım Ferrari ye gelmez bir daha.Ben istemiyorum.Başka nerde olursa olsun başarılar,kazasız belasız bir şekilde evine sağ sağlim dönsün sevenlerini mutlu etsin.(Bizde rekabet dolu bir sezonda bu yarıştan daha iyilerini yapalım)

  25. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    gridin en hızlı aracının RedBull olduğunu öğrenmiş olduk
    Vettel yarışı kazanmayı sonuna kadar haketti mekanik sorunların ona engel olduğuna inanamıyorum gridin en hızlı ve güzel aracı en tepede olmalıydı
    Schumacher için üzgünüm kendine güvenini yitirmemesi için daha ilerilerde olmalı
    Hamilton da Vettel gibi çok iyiydi üçüncülük onu pek mutlu etmedi tabi kazanmaya alışmış insan 🙂
    Massa Alonso'yu geçebilirdi neden uzak kaldığını zorlamadığını anlayamadım tahminlerim var ama tartışma olmasını istemem ve çekemiyosunuz Alonso'yu laflarına karnım tok duymak istemiyorum

    Avustralya benim için çok önemli bir yarıştır orda kazananın şampiyon olacağına inanırım. Schumacher,Vettel,Hamilton'dan birini orda en tepede şampanyayla ıslanırken görmek istiyorum!!!

  26. alonso ferrarisini hatasız kullandı,massa startta agresif davranmayarak 2. virajda alonsoya açık kapı bıraktı.hamilton hissettiğim gibi startta 1 sıra kaybetti ama ummadığım kadar güçlü bir yarış çıkardı.vettel gerçekten çok şansızdı sorun yaşamasa toplam 4-5 geçişin olduğu 49 turluk bir yarışda kralı onu geçemezdi.rosberg bekleneni veremedi,schumayer ilk yarışı için negatif bir sürüş sergilemedi,button takım arkadaşı göz önüne alındığında vasattı.yarış hiç güzel değildi…

  27. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    ferrari takımını ve alonsoyu tebrik ederim,sezona en iyi başlayan hızlı-dayanaklı araç kombinasyonu şimdilik onlarda..
    akıldaki soru işaretlerini çok da cevaplayamasa da biraz fikir vermiş oldu bu yarış bizler için..ama genel olarak çok sıkıcıydı,ön grupta atak yapan ya da yapmaya niyetlenen biri olmadıgı sürece,arka tarafta isterse 35 atak olsun hiçbir anlamı yok..hamilton gibi bir adam 15 tur rosbergin arkasında gidiyorsa bu işte bir saçmalık var demektir bana göre.
    vettel e de yazık oldu,sorun yaşamasaydı galibiyet için daha iyi bir mücadele izleyebilirdik,tabii atak matak yapmaya cesaret edebilen olur muydu bilmem ama daha iyi oalcağı kesindi,red bull un çektiği şu motor problemleri olmasa çok daha iyi şeyler başaracaklar da bu konu onlar için hep sakat bir durum oluşturuyor,ve avustralyada da onları favori görüyorum,orası red bulla daha çok uyacak..
    mclaren açısından durumun ne olduguna çok karar veremedim ama biraz hayalkırıklığı oldugu kesin,kimse sıralamalarda 1 saniye fark yemeyi beklemiyordu acıkcası ama bugunku yarış tempomuz çok da kötü değildi;en azından ilk bölümde rosberg in arkasında çok zaman kaybetmeseydi lewis daha yakın bir yarış olabilirmiş ama ferrariden 0.5 saniyeye yakın bir yavaşlık var,umarım ilerleyen zamanlarda farkı kapatabilir fabrikadaki çocuklar..
    ve iyi araçla alınan double dışında kendi çabasıyla tıpkı gecen yıl oldugu gibi bahreyn den en iyi sonucu almayı başaran lewisi de tebrik ediyorum,mclaren takımında yarıştıgı için şanslı oldugumuzu düşünüyorum,taraflı tarafsız büyük çoğunluğun çok iyi oldugunu düşündüğü bu adam,umarım ilerleyen yarışlarda en azından öndekilerle aynı hıza sahip bir araca kavusur,daha iyisine,ihtiyacı yok zaten,gerisini kendisi halledebilir bence..

  28. özgür özel avatarı
    özgür özel

    fazla soze gerek yok sanırım alonso mekanık sorun yasamazsa her yarısı en guzel derecelerle bıtırebılecek bır pılot.yeterkı arac sorun yasatmasın..tebrıkler alonso

  29. bazı arkadaşlar massanın ikinci pilot oldugunu , bunuda tescil ettiğini söylüyor :). arkadasım neye dayanarak massanın ikinci pilot oldugunu söylüyor anlamıyorum. Önde giderken durdu da yol mu verdi sanki. Yarış bu alonso temiz taraftan iyi bir start aldı ve geçti. Yarış bu bir başka yarışda da massa önde bitirir veya alonso önde bitirir. bu kimsenin ikinci pilot oldugunu tescil etmez. Ancak sezonun ikinci yarısında bir pilotun belirli bir üstünlüğü varsa pilotlar şampiyonluğu için o pilota yönelebilir takım. O zamanlara da daha cok var. Tabi massan'ın benzin problemi yaşaması banada ilginç geldi , aracı fazla da zorlamadı , dediğine göre sıcakdan araç hararet yapmış ve bu ndenle fazla benzin yakmış araç.

  30. ferrari'yi de bunun için eleştirmiyor muyuz zaten? rory bryne, paulo martinelli varken hangi mekanik arızayla, hangi motor sorunuyla karşılaşıyorduk? ama bu adamlar gitti, ferrari garip garip arızalarla dökülmeye başladı. burada da şimdiki ekibi suçlamıyor muyuz? ama kimsenin adı mclaren kadar çıkmadı dayanıksızlık konusunda. neyse ki nevey ayrıldıktan sonra bu problemleri kalmadı. yanılıyor muyum? elbette ara sıra ufak tefek problem çıkabilir; ama hangimiz "acaba bu yarışta mclaren'e ne olacak" diye bekleyerek izliyoruz yarışları artık? bir zamanlar böyleydi…

  31. massathebest,hatırlatırım 2008'de Kimi de egzoz problemi yaşamıştı.
    Demek istediğim F1 mekanik bir spor her an herkesin başına bir şey gelebilir.
    Bence Bahreyn'in sezonun ilk yarışı olması iyi olmamış,zaten fazla atak görmüyorduk,yeni 2.sektörüyle fazla bir şey vermedi bu yarış.

    Avustralya geleneksel olarak Ferrari'nin hızlı olduğu bir pist.Ben galibiyet mücadelesinin yine redbull-ferrari arasında olacağını düşünüyorum.

  32. harikasın alonso
    yok şu olmasaydı yok bu olmasaydı
    mazerey üretmeyin
    birinci ve ikinci kim ona bakın
    saygılar

  33. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bazıları cumaları bazıları cumartesileri kitler.Ama tarih pazarları kitleyenleri hatırlar.En azından bu yarıştan çıkarabileceğimiz sonuç bu.Kusura bakmayın ama biraz duygu patlaması yaşıyorum hala inanamıyorum.

  34. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Kimi wrc dostum bence silkelen ve kendine gel.Başkalarına değil kendi adamında ara hataLARı.

  35. özetle şu:ferrari ve redbul en iyi iki takım mclaren 4.mercedes ise yerlerde 5.
    pilotlara gelince ilk 4 takımın 1.ve 2.pilotları bu yarışta tahminler gibi görüldü.mercedes hariç.pilotlara gelince alonso gerçekten çok iyi bir pilot olmanın yanında çok iyi bir avcı olduğunu gösterdi.sabırla bekledi vettelin arakasında vettel araıza yapmasada son turlarda atak yapacaktı.vettel gerçekten şanssız en az kimi kadar.motor problemi olsa eyvallah diyecem ama dandikten bir egzoz problemi olmamaılysı.vettele yazık oldu.massa en yi 2.pilot olduğunu tescil etti..hamilton mclarenin 1.pilotu olduğunu tescil ettti.nico startta hamiltonu geçerek + puan aldı.ama mercedes pit ekibinin zaman kaybettirmesi ile pit stopta hamiltona geçildi.ama hamilton gerçekten mercedesten hızlıydı.pitte geçemesede pist üzerinde nicoyu geçebilirdi.nico 7 kez dünya şampiyonu olmuş schuminin önünde finish gördü ve startta hamiltonu ngeçerek iyi iş yaptı.schumi 7 başlayıp 6 geldi.bu onun 3 yıl aradan sonraki ilk yarışı olduğu için iyi normal bi sonuçtu.bu8tton ve webber ise 2.pilot olarak kalacaklarını tescillediler.

  36. massathebest sana kesinlikle katılıyorum örnek verecek olursak 2005 2006 yıllarıı renault r 25 r26 hem dayanaklı hem güçlü bir arabaydı mclaren hızlı bir arabaydı ama dayanıklılık yoktu yanlış anlamayın arkadaşlar

  37. bundan 2-3 ay kadar önce, adrian newey'i kast ederek "mclaren istese böyle bir adamı elinden kaçırır mıydı" diye sormuş ve bir çok eleştiri almıştım.

    yine tekrarlamak isterim; mclaren'in dayanıksız araç olma konusunda meşhur olduğu yıllar, bu adamın takımda olduğu yıllardı. o gitti, mclaren coştu.

    dün webber hidrolik arızası yaşadı. vettel fren problemi. bugün vettel egsoz problemi ile galibiyetten oldu, belki de yarışdışı kalacaktı.

    kazanmanın ilk şartı, süper hızlı bir araç yapmak değil, aracı finish çizgisine getirebilmektir. hızlı araç yapıp sonunu getiremeyen bir teknik adam yerine, orta halli bir araç tasarlayıp dayanıklılık problemi yaşatmayacak bir teknik adamı tercih ederim.

  38. ah redbul ah aracın hızını dusunurken dayanıklılıgı hıc dusunmedınızmı gıttı guzelım galıbıyet.alonsoyu zorla ferrarıye getırdıler kımıyı yollayarak en gucume gıdende bu oldugu ıcın alonsoyu sevmıyorum.

  39. bence lg grafikleri çok kötüydü nerdeyse hiçbir şey göstermediler yarışta sinir oldum eski sistemi istiyorum….:D

  40. Hem söylenecek çok şey var hemde hiç bir şey yok. İlginç duygularla başladık yine.
    Bir arkadaşın dediği gibi problem pistlerde. (Tabi bir kaç önemli etmen daha var.) Klasik pistlerde en azından heyecan biraz daha geri dönüyor onun dışında bir şey olmuyor. Geçiş istatistiklerini görmüştük. Bu sezon da o rakamlara uyumlu olacak. Düz bakıldığında geçen seneki kadar geçiş yapılmaz diyebilirdim ama yeni takımlar sayesinde geçiş oranı artabilir.
    Tamamen olmasa bile bir çok konuda bende Okay'ın fikrine sahip olanlardanım. 2000'den önce her hangi bir aracı ve sezonu alın son 2 yıldakileri görmemiz mümkün değil. O günleri birebir yaşayanlar bu yıllardan o keyfi almaları inanın mümkün değil.

    Bu yarış için sadece şunu diyebilirim bir çok kişi gibi bende söyledim Avustralya değiştirilemez, değiştirilmemeliydi ama yaptılar ve gördük…

  41. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    ayrıca bugün şunuda görmüş olduk ki en sağlam kadro Ferrari'de.. Eğer bu tempo ve uyum korunursa Pilotlar şampiyonluğu olmasa bile takımlar şampiyonası için en güçlü aday.

    Sonuçta bu daha ilk yarış ve bilindiği üzere ilk 3-4 yarış pek farkları ortaya koymuyor ama sadece eldeki olan verilerle bunları söylüyorum. Umarım Alonso pilotlar şampiyonluğuna, Massa 2.liğe Ferrari'de şampiyonluğa ulaşır:D

  42. ferrari 3 yıl boyunca eşitlik ilkesini uyguladı. ben bunun devam ettiğine inanıyorum. ihtimaller üstüne konuşmak istedim yalnızca, hepsi bu. alonso tek başına işi götürüp şampiyon olacak kadar başarılı bir pilot, massa da 2. pilot olmayacak ve şampiyon olabilecek kadar başarılı. aklımızı bulandırmamalıyız şimdiden, katılıyorum.

  43. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    umarım böyle kirli oyunlar olmaz ve adaletli mücadeleler,adil galipler izleriz…

    Bence her zaman olumlu düşünelim..çünkü eğer kötü şeylere yorarsak kafayı binlerce teori üretilebilir.

    Alonso'nun Vettel'in arkasından bazı zamanlar kaçtığı görüldü.Aynısını Hamiltonda da gördük(aklıma direkt sistem geldi:D) Ancak benim dikkatimi çeken diğer birşeyse Alonso ile Massa'nın sürüş stili farklılıkları.

    Örneğin genelde Massa 1.sektörde Alonso 2.sektörde birbirlerine oranla daha iyiydi. Ekrandan dolayı 3. sektörü göremedim ama çok yakındırlar diye tahmin ediyorum. Kullanış stillerinin farklılığı lastikleri ve benzini ne kadar eritiyor bilmediğimiz için yorumda yapamıyoruz. biliyorsunuzki izlediğiniz çizgi, vites değişimleri bile tüketimi artırıyor.. o yüzden olumlu düşünelim diyorum:D

  44. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ben Alonso-Massa-Lewis-Vettel-Kimi arasında bir fak görmüyorum.İkisine sahipsen eşit davranacaksın.Ama diğeri ButtoN,Webber,Rosberg ise duruma göre.Kimse üzülmesin ama bugün gördük az çok.

  45. oncelikle ferrari'yi, daha sonra alonso, massa ve hamilton'a tebrikler. ferrari ve mclaren'i podyumda birlikte gormek sevindirici.

    finish sirasina gore pilotlara yorum yapacagim.

    alonso: ne denilebilir ki… aracini seviyor ve burada iyi bir is cikardi. startta massa'yi gececegini tahmin etmistim, oyle de oldu. sorun yasamadi. ideale cok yakin bir haftasonu gecirdi. tebrikler.

    massa: gecirdigi olumcul kazadan sonra bu sekilde donmek muhtesem olsa gerek. startta alonso'ya gecildi ama vettel sorun yasadigi icin bir sira uste cikti. ancak bahsettigi sorunlari da goz onunde bulundurursak, basladigi pozisyonda bitirmesi adaletli- dengeli oldu. ferrari icin bayram havasinda bir gun olsa gerek.

    bu arada alonso – massa rekabetinde yine bu haftasonu oldugu gibi siralamalarda massa'nin yarista ise alonso'nun daha fazla one cikacagini dusunuyorum. acikcasi alonso'nun yaris zekasi schumacher'inki ile benzer.

    hamilton: aracindan maksimumu cikardi. button'a kiyasla gozle gorulur bir yetenek oldugu kesin. lastik yonetimi konusunda iyiydi. agresif olacagi dusunuluyordu bu konuda.

    vettel: ben basta motordan kaynaklanan bir ariza sandim. startta webber'in yasadigi sorun da dusunuldugunde, simdiden renault motorlari konusunda endiseleniriz demistim. degilmis. favorimdi bu yarista. ancak oyle olmadi. sanssizlik iste. ileriki turlarda alonso belki atak yapabilirdi ancak finish cizgisine ilk gelen pilot olacagini dusunuyordum. olmadi, saglik olsun. yine de fena sayilmayacak puanlarla durumu kotardi. ileride puanlarin ne kadar onemli olacagi dusunuldugunde bu iyi bir sey.

    rosberg: dusundugum gibiydi. schumacher'i hem siralamarda hem de yarista gecti. basladigi gibi bitirdi. aracin yetersizlikleri ile kendi yetersizlikleri ve yeni kurallar birlesince sonuc kacinilmazdi.

    schumacher: yeterli bir performansti. ne ustun ne de dusuk, bekledigim gibi. ona 7 dunya sampiyonu gozuyle degil de bir caylak olarak bakacagim ilk birkac yaris. iyi is cikardi. zaten demeclerinde gerekli aciklamayi yapmis. daha da iyileseceginden eminim. rosberg ile arasindaki fark devasa degil ve bu farki da yavas yavas eritiyor.

    button: genel olarak beklentilerin bir adim gerisindeydi. podyuma yakin olmasini beklerdim. lastiklere nazik davranmasinin su an icin bir faydasini goremedi.

    webber: siralamadi hatasini kendisi de kabul ediyor. bu kadar tecrubeyle boyle seylerin olmamasi gerekir. fazla tirmalamadi.

    liuzzi: force india'daki ilk adamakilli sezonu ve elinde iyi bir arac vardi. siralamada biraz daha iyi olabilirdi ancak biraz da sansi yaver gidince puan alabildi. sevindim. 2006'da toro rosso'ya ilk ve tek puanini getiren pilot oldugunu da belirtmem gerek bu arada. bos bir pilot degil. ama bu sezon kendisini iyice ispatlamasi gerek. ilk yarista puan alip sezonun geri kalaninda yan gelip yatmamasi gerek.

    barrichello: williams araci icin iddiali konusmustu ama bilmiyorum pek dogru gibi gelmiyor. biraz da pilotajdan. iste soyle boyle puan aldi. son puan alan pilot oldu.

    kubica: muhtemel puanlari kacirdi. sanirim sutil ile yasadigi temas yuzunden. daha sonra bir iki atak yapti. performansi iyiydi. renault ve kubica puan alabilir duzenli olmasa da.

    sutil: uzuldum. sevdigim bir pilot. ayni sekilde kubica gibi puan alacakti ama olmadi. en iyi 2. tur zamanina imza atmasina ragmen lider alonso'dan 1 sn'den daha fazla yavas olmasi da ilginc bir ayrinti.

    alguersuari: citayi yukseltmis gibi gorunuyor. bir ara en hizli turu atti hatta gecici de olsa. yaris sonunda da 8. en hizli tura sahipti. bu cocuga haksizlik mi ettik ne 😛

    hulkenberg: bir caylaga gore iyi is cikardi. umut var diyorum. simdilik baska yorum yapmayayim.

    kovalainen: mclaren'de kalsaydin da biraz asilsaydin be heikki. neyse, yeni takimlara gore eh iste.

    buemi: biraz daha iyi performans gosterebilirdi sanki.

    trulli: eh iste trulli bildigin. boyle bir takimda bi de ne beklersin ki.

    de la rosa: bir ara kobayashi'yi gectigini gordum. puan almasi zor gorunuyor. sauber araci da o kadar iyi degilmis sanki. bilemedim simdi bak.

    senna: o aracla dayisi mezardan ciksa yine bir sey yapamazdi heralde…

    glock: bilmiyorum basini duvarlara vuruyor mudur… ama yine de o aracla biraz iyiydi. arac gelisirse orta siralarda gezer. simdilik puan hayal gibi.

    petrov: sponsor destekli mi yoksa gercek bir yarisci mi oldugunu gorecegiz ama ilk yarisi fena degildi. hakkini yemeyelim.

    kobayashi: demek ki neymis, aracin cok buyuk etkisi varmis f1'de artik. de la rosa ile kafa kafaya gidebilirler ama sauber'in puan almasi icin kendine ceki duzen vermesi lazim.

    di grassi: keske gp2'de kalsaydin ve pisseydin. adamakilli bir takimla girseydin f1'e…

    chandhok: araci zaten herkesin malumu ama en azindan yaris bitirebilecek bir araci olsaydi bile ne yapacagi soru isareti. ben hintlilerin kod yazmasi taraftariyim 🙂

    ————————–

    en hizli turlar konusunda da bir iki seye deginmek istiyorum. alonso'nun 2. sutil'e attigi fark 1 sn'den farkli ve bu muthis bir sey. dedigim gibi jaime ayni sekilde, gerci bu en hizli turlar tam bir net resim olusturmuyor ancak bazi ayrintilarin habercisi olabilir. yine force india'larda isik var. vettel ve schumacher'in yaris temposu konusunda da bir seyler yapmalari lazim diye dusunuyorum.

    acilis yarisinin bahreyn'de hem de degistirilmis haliyle yapilmasi hangi akla hizmet bilmiyorum ama ilk yaris olmasa, hicbir heyecani olmayan bir yaristi. 19 degil takvimde 30 yaris da olsa boyle olduktan sonra hic cekilmiyor acikcasi.

    2 hafta sonra cok daha guzel bir yaris izlemek dilegiyle.

  46. ben cadı kazanı kaynatmıyorum oversteer. burası formula1 ise, her zaman böyle şeylere karşı uyanık olmak lazımdır, bunu f1 seyreden takip eden herkes bilir. alonso ve hamilton arasında monaco 2007'yi, avustralya 2007'yi unuttuk mu? bir pit stop zamanlamasına bakar bu işler. rubens'in brezilya'da nasıl benzininin bitip yarış dışı kaldığını unuttuk mu? ya da a1-ring'de yaşananları? takımlar isterse neleri değiştirebilirler. ama ben yine de bu tarz yaklaşımları ferrari'nin artık rafa kaldırdığını düşünüyorum. daha doğrusu inanmak istiyorum.

  47. aslında şu bir gerçek ki her takım bir pilotu koruyor, senelerce renault Alonso'yu gözbebeği yaptı, hamilton mclaren'in bir numarası bu yazılı olmayan bir kanun gibi, geçen sezon brawn'ın button'ı desteklediğini hissedebilir, red bull'un ise vettel'e ağırlık vereceğini düşünebilirsiniz… bunlar sporun içinde var, açıkcası bunu 2-3 yıldır Ferrari yapmıyor, nedendir bilinmez, belki massa ikinci plana atılamayacak kadar iyi bir iş çıkartıyordu veya kimi ikinci plana atılamayacak kadar yetenekliydi kim bilir? bundan sonra Ferrari'de bir pilotun üstüne yoğunlaşır mı bilinmez, olur mu diye de daha ortada fol yok yumurta yok tartışmaya değmez bence… massa performansıyla buna izin vermez zaten, bugün Alonso'dan pekte bir farkı yoktu sonra ne olur görücez 🙂

    tabi Alonso'nun da hala takıma alışma evresnde olduğunu düşünüyorum, daha yapılacak çok iş var! rekabet üst düzeyde

  48. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bende umarım yapmazlar diyorum Massathebest.Hem Alonso ya karşı hem Massa ya karşı.Ha ne zaman yapılır?Ne zaman birinin şansı kaybolur ortadan diğerine yardım için.Neyse umarım 2 hafta sonra çekişmeli bir yarış izlerizde milletin siniri geçer.Tabi onlarda haklılar 2009 dan sonra 5 ay beklediler.Ancak daha sezon uzun.2 hafta sonra olmasa 3 4 hafta sonra olur.Ama olur.Bakalım.Benim içim rahat.Hemde mutluyum.

  49. ben de öyle düşündüm pit sırasını. önde olan pilot, daha önce girecek diye. ama bunun massa aleyhine değiştirildiği bir yarış görürsek diyorum..

    ne oyunlar ne politikalar dönüyor f1'de. ferrari de, smedley'i insanları inandırmak için bile numaradan oraya buraya koşturabilecek kadar (bugün telaşlı telaşlı koşturduğu gibi) oyunlu bir takım.

    yapıyorlar demiyorum. inanıyorum ki yapmıyorlar. ama yaparlarsa??

  50. kim öndeyse doğal olarak o önce girer, Alonso önde olduğuna göre, burda tartışılacak bir şey görmüyorum ben massathebest? hemen cadı kazanlarını kaynatmaya gerekte yok, yok az benzin koyulmuş, işte alonso önce pite alınmış vs. gibilerinden… Aynı yakıt yükü aynı araç aynı lastikler aynı strateji, belki de Alonso yarışın ilk bölümünde tasarruf yaptı, ya da sürüş stiline göre değişebilecek bir durum yakıt tüketimleri, aracın fazla ısınması ise, Alonso'da da vardı, görmüşsünüzdür, bulduğu her düzlükte Vettel'in hava koridorundan dışarıda sürüyordu aracı…belki de massa bu yarışın şanssız ismiydi, öte yandan Alonso-massa mücadelesi zaten birbirine çok yakındı bu pistte ve Alonso 2. virajda öne geçerek avantajı ele geçirdi, oldu bitti.

    Vettel'e ise helal olsun, gerçekten iyi performans gösterdi araç sorunluyken bile…

    Hamilton ve mclaren pit stoplardan sonra oldukça hızlıydılar, tamam ferrariler ve vettel'den hızlı değildiler ama fark 1 saniye değil 0.1 ile 0.4 saniye arasındaydı, hamilton'ın farkı kapattığı turlarda oldu üstelik…

    Avustralya tamamen farklı bir pist, bakalım orada neler olacak

  51. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Umarım olmaz.

  52. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Alonsothebest_Massa

    Alonso ve Massa birbirlerini geçmeye çalışacak tabi ama Ferrari Massa'nın zorlamasına engel olursa diyoruz…

  53. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Massathebest bence kim öndeyse onu alacaklar.Alonso yu transfer etmelerinin amacı belli.2 tane güçlü pilota sahip olmak ve Massa yı zorlayacak tabikide.(Kimi yapamadı demiyorum ama Kimiyi daha hızlı olmaya zorlayan Massa idi)Massa yı da harcamazlar bunda yıldan sonra.Harcasalar yerine kim gelecek?2nci pilot olacak biri değil.

  54. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ferrai ıyı bır ıs cıkarmıs.bellıkı gecen seneyı erken bıtrmelerı baya bır ısabetlı olmus..yınede red bull daha hızlıydı sorun yasıyana kadar.vettele yazık oldu .yenı takımlar kalabalıktan baska bırseye yaramamıs gıbı duruyor.zevkten cok sınır bozdular .yarıs ıcınde hıc bır pozıtıf taraflarını goremedım.

    rosberg schumı baskısını ıyı kaldırdı ve sıralamalardan sonrada schumı ye gecılmedı ve o psıkolojık dezavantajı daha ılk yarısta yenmeyı basardı.sanırım avrupa sezonu baslıyana kadar 4 buyuk takımın guc dengesı bı sclada bır asagı bır yukarı harıcınde pek degısmeyecek.hayırlı ogurlu olsun dıyorum

  55. görkem, bu benzin sıkıntısı problemi ile geçen 3. yarıştı. ilki kanada 2008. raiikonen ve hamilton pit yolunda yarışdışı kalmıştı. massa pit yaptı, galip gelebileceği yarışta, hemen 1 tur sonra, yakıt koyamadık gerekçesiyle 1 pit daha yapıp geriye düştü. geçen yılki ispanya yarışı. massa raikkonen'in geride olduğu yarışta 3. sırada giderken yavaşlatıldı ve yerini arkadakilere bırakarak 6. bitirdi. yarıştan sonraki incelemede, yeteri kadar benzin olduğu anlaşıldı. sorunun göstergelerde olduğu söylendi. şimdi, 30 tur boyunca 2 saniye alonso'nun arkasından ayrılmadı, yine benzin tasarrufu nedeniyle yavaşlatıldı. aksi türlü düşünmek istemiyorum ama, bir benzin problemi sadece bu adamın mı başına gelir? yine de iyi niyetli düşünmeye çalışıyorum.

    diğer konu ise, pite ilk önce kimin gireceği. ferrari bu konuda adaletli bir çözüm bulabildi mi acaba? bugün eğer alonso ilk pite önce girip massa 2 tur sonra girmemiş olsaydı, hepimiz biliyoruz ki massa pitten alonso'nun önünde çıkacaktı. aradaki fark yalnızca 2 saniye idi. hangi kritere göre pit sırasını belirliyor takım, merak ediyorum. daha da önemlisi, pilotun ismine bakarak sıra yapmıyorlardır umarım.

    bunlar çok alengirli ve kirli işler. inanıyorum ki hem benzin, hem de pit sırası seçiminde ferrari adaletli davranıyordur. eğer davranmıyorsa da, bilsinler ki, kulun bir hesabı varsa, Allah'ın da bir hesabı vardır..

  56. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Yani sezonun ilk yarışında yeni kurallarla ne bekliyordunuz?Birşekilde taşlar yerine oturacak.Gelişsecekler ve yüksek performans almayı öğrenecekler.Geçen sene ilk pitlerden sonra kopan ve son 15 turu aracı koruyarak giden,20 inci turdan sonra atak olmayan (2006-2007-2008) den farklı olarak ilk başlarda ağır depoları hafifletip pitlerden sonra hafifleyen depolarla ve lastiklerin durumuyla yakın olanlar sonlarda daha fazla mücadele edecekler.Araçlara gelincede açın bakın araçların gelişimine,her sene hemen hemen farklı.bu araçlarda öyle beni rahatsız eden bir yan yok.Bazı motor kapaklarını saymassan.Turkiye gp sine kadar bekleyin,Ondan sonra yorum yapın.Daha öncede yakıt yasaklandı,lastik değişimi yasaklandı,lastikler değişti,turbo kaldırıldı.F1 bir moto gp değildir.Yada nascar.Sürekli geçiş beklemeyin.Bunda birazda pistlerin de yapısıyla alakalı.

  57. inci incili avatarı

    fernando iyi iş çıkardı. vettel'in sorunu da yardım etti ama zaten fark azdı vettel sorun yaşamasa da onu geçebilirdi. yeni takımlar beklendiği gibi ilk yarışta sınıfta kaldı fakat sezon ilerledikçe daha başarılı olacaklardır. ferrari ve mclaren pit ekibinin, pilotlarının sorun yaşayan vettel'i geçmelarinin ardından alkışlamaları çok kötüydü. düşene birde biz vuralım der gibi alkışladılar. çocuk zaten sizin pilotlardan daha yavaş zaten geçilecek.

  58. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Yarış sonucu olarak mükemmel bir yarıştı(bizler için), ama sıkıcıydı. Dün Alonso nun kazanmasının tek yolunun startta Massayı geçmesi olduğunu ve sonrasında Vettel e hata yaptırması olduğunu yazmıştım. Benzeri de oldu.

    Massa nın bu kadar zorlayacağını tahmin ediyordum. Kendini çok geliştirdi. Yalnız sorunu yokken de Alonso nun çok az gerisindeydi. Vettel ise sorun yaşamasada kaybedebilirdi. Çünkü Alonso son 10 tura tüm hünerini saklamıştı ve Ferrari sert lastikle Redbull kadar, hatta biraz daha hızlıydı. Ayrıca ferrari Redbull a göre çok daha dengeli olduğundan, daha fazla zorlanabilirdi.

    Yalnız tüm takımlar sert lastikle 32-33 tur atmanın mümkün olup olmayacağını denediler. Sorunsuz da attılar. Yani bir sonraki yarışta pilotlar daha fazla lastikleri zorlayacak ve atak yapacaktır. Ayrıca Mclaren yarış ortalarında Ferrari den farksız gibi. Zaten malezya da ve Avustralyada daha farklı güç dengeleri görecez muhtemelen.

    Bu arada Şumi sadece Nico nun 4 sn gerisinde bitirdi. Bence hemen malezyada Nico nun önünde yada yanında olacaktır.

    Button ise ilk yarış olduğundan, tahminimden daha iyiydi.

    Hamilton u da tebrik etmek gerekir. Aracına göre iyi bir sonuç aldı.

  59. emre özduru avatarı

    espoir(Al10so) dostum sen yemeğini ye ve enerjini al bir de senin sağlık problemlerinle uğraşmayalım.

    Ortada bir tane sağlıksız F1 varken senin ki ile daha fazla canımız sıkılmasın. Kendine ii bak.

  60. Bi yarış bu kadarmı sıkıcı olur uyuyakalıyordum tv başında izlerken, Vettel'in güç kaybından başka bi heyecan görmedim birde sezon açılışı o kadar, çok berbattı, Alonso'ya tebrikler Massa'yıda özlemişiz umarım heyecanlı ve güzel yarışlar izleriz bundan sonra :/

  61. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    yok yok sen bi kaç yarış daha bekle… son 10 15 turda kıyametler kopacak… sabret biraz daha:D

  62. emre özduru avatarı

    Yok sinrimi ve hızımı alamadım.

    FIA'nın sitesine girdim yarışları daha eğlenceli hale getirdikleri için mail atayım dedim mail linkleri yok.

    Ama FOTA'nın var ve mail atmanızı acilen rica ederim yoksa son yılların en berbat heyecansız sezonunu izleyeceğiz.

  63. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bence öyle olacak dostum.Daha sezon yeni başladı ve sezon İspanyada başlar.Mclaren ve Mercedes te dahil olunca,Ferrari-Redbull nasıl yakınsa max 5 sn idi 10 sn araya 8 i birden sığar ve son turlarda (10-15) eski senelerde ilk başlarda yaşadığımız o mücadeleyi görürüz.(UMARIM en kısa zamanda mimkünse 2 hafta sonra)

  64. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    emre sıkıcı bir yarış olduğunu kabul ediyorum ama inanırmısın sabah 10.45te kalktım,şimdi kahvaltı yapıcam:D hayatı durdurdum bu yarış için kendime… eğer bir msj daha yazamazsam ambulansı arayın açlıktan yığılmışım demektir:D

  65. Bu durumla ilgili olarak…
    Demek oluyorki yarışın başları sıralama almak ve dayanıklılık testleri gibi olacak.Yanılmıyorsam; puan atakları yarışın sonlarına doğru olacak gibi.
    Bu kadar zamandır beklediğimiz yarışların mevcut takımlar arasındaki güç farklarından dolayı zevksiz olarak görünmesine sebepdir.RedBull tazı kadar hızlı olamakla birlikte başarının hız olmadığı açıkdır.RedBull takımı,yumuşak lastikleri Ferrari den çok daha iyi kullanmakla birlikte sert lastikleri Ferrarinin daha iyi kullandığını sanıyorum.Belki beni yanıltan… RedBull un neasıl çalışacağını bilmeyen Ferrari teknik gurubunun baskı ile aracın bazı donelerini kaçırmama isteğinden olabileceğinide söyleyebilirim.Alonso nun bir sıralar aşırı hızlanmasının sebebinin bunun olduğunu sanıyorum.Bir an hızlanarak lastik aşınmasını,yakıt tüketimi ve ısınmayla ilgili değerleri incelediklerini sanıyorum.Sonrasında 1 saniye gibi yavaşlayarak motorun ısınını korumak için gerekli 2 saniye sınırına geri döndüler.Alonso nunda dediği gibi;atak için son turları beklerken RedBull un egzozu bunu kaldıramadı.
    Mercedes GP nin daha hızlı olamaması beni üzmekle birlikte Alonso nun kazanmasıyla mutlu olabildim. Ferrari taraftarlarını kutluyorum.
    Birileri,Hamilton un Ferrari ler ile aynı tempoyu tutturduğundan bahsetsede bana göre en azz 1,5 sn yavaş.Alonso nun attığı seri turlara bakarsanız anlarsınız.Anında 2 sn gibi farklar yaptı.

  66. Alonsoyu tebrik ederim.Massa gerçekten duygusal anlar yaşadı.Massa ailesinin yüreği ağzında izleyişi beni çok duygulandırdı.RedBull'un dayanaklılık sorunu yüzünden Vettel'in bir yarış zaferi daha elinden gitti 🙁 En iyi paket Red Bull da ama dayanıklılık sorunları devam ederse işler onlar için çok zor olacak.

  67. emre özduru avatarı

    espoir(Al10so) dostum teşekkür ederim.

    Ama hakikaten daha önceki sezonlarda yarışı bırakıp s…ra içmeye bile gidemezdim şimdi brezilya dizisi gibi olmuş yarış. Git,gez, yemek ye pilotlar hala dönüyorlar.

  68. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Harika bir başlangıç için teşekkürler FERRARİ… Gerçekten rekabetçi olmayı özlemişiz, duble olmasaydı bile Alonsonun galibiyetinden hiç endişe etmedim. Yalnızca ne zaman geçeceğini merak ettim.. Tabi ki dediklerim bu yarış için geçerli, sonraki yarışlar ve ayarlar nasıl olur bilemem. Benim için en önemlisi rekabetçiydik..

    Okay Karacan'ı izlerken içim sızladı. Devamlı yanlış anlaşılmaktan korkan biri (bunu defalarca programda söylüyor)güvensizlik bunalımı yaşıyor olmalı. Ne zamanki söz Serhan Acara geçti içim rahatladı.. bu aynı usta birinin arabayı devralması ve verdiği güven gibi geldi bana

  69. Alonsothebest_Massa arkadaş kesinlikle haklısın yorum yapan kişiler o kadar bilgisizki izlerken cinnet geçirecek gibi oluyorum birde herkesi yayına davet ediyorlar taraftarlar bile daha güzel yorum yapıyor. o son gelen adamda ne öyle yaa geçiyordum uğradım gibisinden arkadaşın dediği gibi hala fenerbahçe maçında kalmış aklı.

  70. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    emre +1:D

  71. arkadaşlar yarıştan çok zevk alamamızın nedeni şudur geçen sene herkes birbirine çok yakındı ve her an ha geçildi ha geçecek telaşıyla yarış bitene kadar duramıyorduk aslında güzeldi ama büyük takımların geride kalması biraz gölge düşürdü geçen sene gridde 1ile 20.arasında 2 ile 3 saniye varken şuan 15 den fazla oluyor yani ferrari red bull ve mcLaren bu sezonu domine edecek gibi

  72. Alonsothebest_Massa inşallah dediğin gibi olur yoksa bugünkü gibi olursa millet ağır konuşur buna sebep olanlara:))

  73. emre özduru avatarı

    Siz daha durun arkadaşlar.

    Asıl eğlence cadde pistlerinde olacak, cadde pistlerinde ki yarışları izlemek yerine Aşkı Memnu dizisini izlemek daha eğlenceli en azından herkesin konumu ve durumu sürekli değişiyor.

  74. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ferrari'ye tebriklerde sakın bu benzin tasarrufu olaylarıyla Massa'yı ikinci plana atmaya kalkmasınlar. massa'ya bilerek biraz daha az benzin koyabilirler valla hiç acımam takımıma eleştirinin kralını yaparım.

  75. Kadir YILMAZ avatarı

    bende dün 16:9 seyrettim, bugün 4:3 olunca acaba dün yanlış görüp yanlış ayarlamı seyrettim demiştim 🙂

  76. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    feel_it61 haklı olduğun yerler var.Ancak buda ilk yarış.Mclaren ve Mercedes te dahil olsun,ve lastikleri benzinleri çözsünler çok şey değişir.Mesela geçen sene ilk 6 yarıştan sonra aynı şeyleri söylüyorduk,pitler vardı geçiş azdı ve şampiyon son yarıştan önce belli oldu.Sorun pistlerde arkadaşlar.Ayrıca bu bir moto gp yada nascar yarışıda değil.Sinir harbi ve dayanıklılık da önemli.

  77. burak bocek avatarı

    Cidden aylarca verilen emek daha ilk yarıştan duble olarak döndü bize.Herkese teşekkürler.Tabi pistin yapısı,sıcaklık,rakibin sorunu etkili olsada çok güçlü götürüyorduk.En kötü podyumda olucaktık.Tekrar tebrikler

  78. massabest sana katılıyorum.İmkan olsada 1 haftada 3 yarış çıkarabilseler.Mesela yarın direk Avustralya antremanları başlasa ne güzel olur hakikatten:)).Şaka biryana f1 in en kötü yanı 2 hafta beklemek zaten.Haklısın valla

  79. 4,5 ay bekledik geceli gündüzlü. sonunda ilk yarış geldi. ve ışık hızında başlayıp bitti ilk haftasonumuz. şimdi 2 hafta daha bekleyeceğiz. şu yarış haftasonlarını beklerken acayip sıkılıyorum..

  80. emre özduru avatarı

    Ben bu sezonun yarışlarının böyle geçeceğini düşünüyorum ve tek kelime ile iğrenç bir format. Cadde pistlerini düşündükçe kabus görür gibi oluyorum.

    Alonso'yu da tebrik ederim ben Vettel yada Alonso diyordum kazanacak. Alonso kazandı her durumda saygı duymak ve tebrik etmek lazım.

    Umarım bir an önce şu yarışlarla ilgili bir şey düşünürler yoksa halimiz harap.

  81. Yanlız dün 16:9 olan yayın bugün 4:3 yapıldı. Neden öyle yaptılar acaba ?

  82. DAha taze benim fikrim merak etme.Geçen sene Ferrari ve de Mclaren çok yavaştı ayrıca Brawn öndekilerden 1.5 snye hızlıydı yarışın sıkıcı olmasının nedeni budur.GEçen sene 1.5 saniyede tüm grid diziliyordu yarıştada farklar çok azdı mesela Force İndia Ferrariyi baskı altına alabiliyordu(Spa 09),daha o kadar örnek varki saymak isterdim ama çok da çürütmek istemiyorum senin fikrini.Ne de olsa takımdaşız:))))

  83. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    umutntm haklısın dostumda üzülüyorum ve sinirleniyorum.Kusura bakmayın 🙂

  84. aLonsoKenan  avatarı

    Bencede ilk yarışa göre yorum yapmak olmaz.2-3 yarış geçmesi lazım avrupaya gitmeden önceki perfomans hakkında konuşmak için..

  85. bu arada, alonso ile ilgili düşüncelerimi de unutmadan söylemek isterim. gerçekten çok kaliteli. sürüşü ve aracın içindeki duruşu güven veriyor. ilk yarışında çıkıp aslanlar gibi aldı galibiyeti. vettel'e bir şey olmasa gerçebilir miydi? bunlar önemsiz ayrıntılar. bunu asla bilemeyeceğiz, biz sonuca bakalım.

  86. "Alonsothebest_Massa" Yine yaptın yapacağını 🙂
    Eleştirmek hakkın tabiki ama o kadar ölçüsüz eleştiriyorsun ki saldırı tadında biraz yapıcı eleştiri yapsan da onlar da payına düşeni alıp " -ha şunları yapmayalım "diyebilsinler. Bu şekliyle mesajın kimse için bşrşey ifade etmez. Ama Okay Karacan bir nevi sohbet programı sunduğu için abartacak espri yapacak konuklar da ona eşlik edecek. Neyse uzatmayım ama sen kafayı sunuculara fena taktın yorumlarını F1 fanına yakışır şekilde yapıcı ve ölçülü yaparsan hepimiz için iyi yapmış olursun 🙂

  87. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    eğer geçen seneye bakarsanız.yarış ilk viraj ve ilk birkaç tur hariç.inanılmaz sıkıcı bi hale geliyodu.bu sene fia yarışın başında ağır yakıt yüküyle heyecanı yarışın orta bölümüne taşımaya çalıştılar.mantıklı düşünmüşler.bn sezonun ilerleyen haftalarında gelişimlele brlikte bu düşüncenn işe yarıyabilceğini düşünüyorum.

    Arkadaşımızında dediği gibi bu şekilde çürütüyorum.Daha sezon yeni başladı.Hatta başlamadı.Biraz şans verin,hemen ön yargılı olmayın.

  88. Bu arada TRT 1'in yayını hiç fena değildi. Sadece bir ses problemi var. Reklama girmeden önce küçük bir cızırtı vardı arka fonda ve pilot telsizinin sesi gelmiyordu. Ama reklamdan sonra güzeldi problem. Ayrıca Serhan Acarın sesi de az geliyordu. Bu problemlerin Bahreyn'den kaynaklandığını da öğrendik.

    Görüntü konusunda bir problem yoktu. 37 Ekran Arçelikte memnun bir şekilde yarış seyrettim 😀 LG'nin hazırladığı arayüz ise PC'deki yarış oyunlarını andırıyor. Güzel görünümlüydü…

  89. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    bu arada toplam speedler gostermedıler galıba bu cok uzucu kımın kac yaptıgını goremedık

  90. burak bocek avatarı

    ya sen böle tebrik ediceksen hiç etme yapmacık kalıyor wrc rai.ortamıda germe bırak insanlar sevinsin.belli ki sinirden çatlıyorsun ona buna laf atmaya cevap vermeye gelmişsin.başkada bir amacın yok zaten.

  91. Taşucu F1_Mehmet-B avatarı
    Taşucu F1_Mehmet-B

    EGZOZ SORUNUMUZ BENİ NE KADAR ÜZDÜYSE BU SORUNA RAĞMEN 4. BİTİRMEMİZ O KADAR MUTLU ETTİ.

    Ferrarici arkadaşları tebrik ediyorum. Vettel egzoz sorunu yaşamasa bile yine 2. ve 3. olarak podyumdaydınız.

  92. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    tarıh tekerrur ettı alonso 1 ve bu sene sampıyon olabılır yaklasık bes yıldır boyle ama kolay yarıs olmad hamılton sıralamada cok ıyı degıllerdı ama yarısta sankı basedebılcek gucteydı 4. vurajda hata yapmasa ama cok mutluyum sezona cok ıyı basladık boyle gıder ınsllah vettele de allah sabır versın reno motoruyla bası dertte gıbı gorunuyo ama areacları cok guclu

  93. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    deme massatbest hele o mühendis baktıktan kısa bi süre sonra massa ufak bi spin attı ama hemen zort diye kontra yaptı ya… o milisaniyelik sürede araya hasss… ile başlayan kelimeyi o kadar hızlı sığdırdım ki:D

    Bir ara Alonso bir turunda hata yaptı ve dereceler 1.59.9 a dayandığında 2.01… lik bir tur attı. aradaki fark yaklaşık 3 saniyeden 1.6 ya inince birden massa zorlamaya başladı ve direkt uyardılar yakıtını koruması için… çünkü yakıtı son turlara saklamaları ve kontrollü gitmeleri gerekiyordu… Ancak Alonso'nun kafası rahatladıktan sonra farkı hızlıca açması iyiydi. zaten Massanın o süreden sonra çok zorlaması birşey kazandırmazdı çünkü Vetteli geçer geçmez Alonso daha ilk turda 3 küsür saniye fark oldu… Ama iki aracında problemsiz olduğu bir yarışta müthiş bir hesaplaşmanın kokusunu alıyorum… Massa diş biliyor:D güzel bunlar güzel:D dediğim gibi ferrari taraftarları için bu sene iki şampiyona ve 2 kat zevk var:D
    Bu sırada ilk yarışta duble:D hmmmm fantastik:D

  94. Alonsobest_massa arkadaşım böylemi çürütüyosun.Alonso dedi lastikleri korumak için tam gaz gitmedik.son 10 turda atak yapacaktık SON 10 tur ne demek neredeyse 35 tur tam performans gitmiyorlar.Keza Massada yakıtı korumak için 30 tur yakıt tasarrufu yapmak zorunda kaldım dedi.Şimdi sana soruyorum.Bu yakıt kuralı olmasaydı da Massa Alonsoyu zorlasaydı.Alonso başlarda Vettele yetişmeye çalışsaydı geçmeye çalışsaydı.Hamilton rosbergi geçmek için var gücüyle uğraşşaydı.Diğer pilotları saymıyorum bile daha iyi olmaz mıydı?

  95. yarışı uzun uzun yorumlamak isterdim, zamanım olunca yapmayı da planlıyorum, fakat kısaca şunu söyleyeyim, en hızlı tur zamanlarına bakın, gerçekten beklediğimize değmiş…

  96. MagicAlonso avatarı

    Harika bir başlangıç önümüzdeki yarışlarda özellikle ferrari ve redbull arasında ciddi çekişmelere şahit olacağız.En sonunda şampiyonluk için savaşırken tekrar seni görebildik El Nano…

  97. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Arkadaşlar arada kaynamasın temiz yazayım
    Yarışlar sıkıcı olmaz.
    1-Öğrenirler ve alışırlar 2-3 yarış içinde
    2-Diğerleride gelişir.
    Maximumda değiller diyorsunuz maximumdalar.Geçen senelerde ilk başlarda yakından takip oluyordu bu sene ise araçlar hafifledikçce farklar kapanacak.Yani geçen sene son turlarda yaptıkları araç korumayı bu sene başlarda yapıp hızlandıkçca zorlayacaklar.Vettel i zorlardı ancak kesin geçerdi yada geçemezdi diyemem ancak muhteşem oldu.Umarım devam eder böyle.

  98. faruk sapmaz avatarı

    ağzımıza sadece bal çaldılar,o da şekerlenmiş çıktı….
    dört buçuk aylık aradan sonra f1 özlemi çekenler eğer alonso veya ferrari taraftarı değiilse,tam bir hayal kırıklığı ile karşı kalmıştır…geçen sene yoğun bir şekilde eleştirilmelerine rağmen(ki bende bunlardan biriydim)10 takım 1,5 saniye içinde yer alıyordu…belki ilerde farklar kapanabilir ama sonuç olarak 4 takım sezonu domine edecektir…
    yakıt ikmalinin neden kaldırıldığını anlayabilmiş değilim…tek bir pit stop hiçte heyecanlı değildi…4 takımın pilotları birbirine çok yakın güçteler…bu sebeple geçişleri biraz arabalar belirleyecektir…bir alonso taraftarı olarak bütün yarışları alonso bu şekilde kazanacaksa(zevksiz)kazanmasın daha iyi…en azından 8-9 yarış bol geçişli ve heyecanlı olmasını diliyorum…

  99. mclaren son yıllarda ducati gibi, hamilton da stoner.. bu aracı hamilton'dan başka verimli kullanabilecek pilot yok bence. hamilton da gerçekten kaliteli bir pilot ama.

  100. eğer geçen seneye bakarsanız.yarış ilk viraj ve ilk birkaç tur hariç.inanılmaz sıkıcı bi hale geliyodu.bu sene fia yarışın başında ağır yakıt yüküyle heyecanı yarışın orta bölümüne taşımaya çalıştılar.mantıklı düşünmüşler.bn sezonun ilerleyen haftalarında gelişimlele brlikte bu düşüncenn işe yarıyabilceğini düşünüyorum.

  101. Ferrarinin bu güçlü yarış performansını tebrik etmekle beraber, oldukça sıkıcı bir yarış olduğunu söylemeden geçemeyeceğim maalesef. Arka sıralarda yaşanan sıkı mücadeleleri ve geçişleri görmezden gelirsek, gerçekten de kayda değer bir heyecan, aman aman diyeceğimiz bir aksiyon göremedik maalesef. Önlerdeki ve arkalardaki takımlar arasında oluşan dağlar kadar fark, eğer kalan yarışlarda da böyle devam ederse FIA yine çok büyük kural değişikliklerine gidecektir. Ve bu sefer gitmelidir de.

    Onun haricinde Ferrari gerçekten güçlü ve yeni sezona tamı tamıyla hazır bir takım olduğunu gösterdi. Alonso yarışı kazansa bile iki pilotun performansları gerçekten birbirine çok yakındı. Öyle ki Red Bull' da Vettel' in, McLaren' de Hamilton' ın, Mercedes'te de Rosberg ilk yarışta takım arkadaşlarına göre daha dominant bir performans sergilediler. Ferrari ise İspanya' ya kadar böyle devam eder gibime geliyor. Çünkü o yarışa kadar ciddi bir performans geliştirmeleri yapamaz zaten takımlar. Ferrari' nin ve Alonso' nun bu performansını gerçekten tebrik etmek lazım.

  102. emre özduru avatarı

    Bu ne yaaa????

    Bu ne biçim F1 yarışı sanki asfalt üzerinde giden tren yarışı seyrettim. Kesinlikle çok sıkıcı!

    Yarışın en heyecanlı bölümü Vettel'in sorun yaşaması ve Alonso'nun onu geçmesi bu yarışla ve bu berbat pist ile ilgili aklımda başka bir şey kalmadı.
    Mercedes için ise testlerde 0.2-0.3 sn yavaş diyordum düzeltiyorum en az 1 san. civarı yavaşlar. Rosberg'in Schumi'yi ezeceğini geçeceğini parça pinçik edeceğini iddia eden arkadaşları yorumcular arasında göremiyorum!!

    Schumi yarışlar avrupa'ya döndükten sonra tecrübesi ve hızı ile öne çıkacaktır.

    Eğer sezon böyle gidecek olursa zaten sıkıcı olan Singapur,Macaristan ve Monaco yarışları hiç çekilmez olacaktır.

  103. alonso ile massa nın farkının neden kaynaklandığı bildiğimi nerden çıkardın. açıkcası massa nın konuşmalarının hepsini dinleyemedim. neden benzin tasarrufu yapmak zorunda kalmış ki? başlarda alonso ile yakın turlar atıyodu. burda alonso dan daha fazla benzin tüketmesi de mümkün değil. alonso son turlarda hızlı turlar atarken massa neden benzin tasarrufuna mecbur kaldı?

  104. ecrin deniz avatarı

    ferrarilerin başarısı dunden sonra zaten beni pek şaşırtmadı ama alonsonun massayı geçişine açıkcası şaşırdım…vettel e yazık olmadı desek haksızlık olur. geçen seneki berbat sezondan sonraki duble harikaydı. alonsonun bir de yarışı kazanması ferrarinin kimiyi göndermekteki haklılığını ispatlar gibi oldu biraz:)böle gözükse de geçen seneden beri tasarlanan, geliştirilen bir aracın (hele ki bu ferrari ise) zaten bu başarısı, olması gereken bişeydi. aksine şaşardım. ayrıca red bull ile aradaki performans farkı da daha net olarak belli de deil…massayı yarışırken görmek ve güzel bir başlangıç yapması çok sevindiriciydi. schumi için de aynı şey söz konusu. mclarenin button transferine zaten anlam verememiştim. kovalineni gönderirken aldığın pilot biraz fark yaratıcı olmalıydı sanki( biraz erken bi eleştiri oldu ama)yanılacağımı sanmıyorum. sonuc olarak iyi ki de sezon başladı:)

  105. bu arada mümtaz bey mclaren'in mercedes ten sonra kullanacağı motoru biliyorum dedi acaba hangi marka yaw.

  106. evet espoir =)

    ben yarışı tamamlamasına bile çok sevindim. smedley kendi ekranında massa'nın sidepodunu işaret edip sonra massa geçerken pit duvarından sarkıp telaşlı telaşlı baktığında arıza olduğu anlaşılmıştı zaten. son turlarda acaba sağa çekecek mi diye hop oturdum kalktım yerimden. çok şükür korkulan olmadı, ama benzin tasarrufu yaktı yine bizim galibiyet mücadelesini.

  107. Açıkçası çoğu kişi gibi Vettel'in kazanacağını düşünüyordum. Kalkışta Alonso mükemmel start alamazsa, Alonso’nun kazanması zordu hatta. Ama Alonso kazandı ve mutluyum, doğal olarak.

    Red Bull’un alışagelmiş dayanıklılık sorunları devam etti ve Vettel mutlak 1.likten, 4.lüğe indi. Ayrıca Webber de start esnasında beyaz dumanları saldı etrafa.

    Hamilton’un ve McLaren’in podyumuna da sevindim, çünkü McLaren pek umutlu konuşmuyordu yarış hakkında. Sezona podyum ile başlamak güzel bir şey geçen seneki durumdan sonra.

    Massa da 2009 Macaristan’da ölümden dönmenin ardından performansından bir şey kaybetmediğini gösterdi. Helal olsun diyorum.

    Lotus’u da ayrı bir tebrik etmek gerekir, yarışı tamamlayan tek yeni takım oldular.

  108. Basın toplantısında massa pitstoplardan sonra,sürekli iletişim halindeydim mühendisimle,benzin tasarufu için,diye demeç verdi,acaba kulanım stilinde fazla yakıt harcama gibi bir dezavantaja sahip olabilirmi?

  109. elif çivici avatarı

    Alonso üstündeki baskıyı attığı için bundan sonra daha rahat olacaktır.Üstündeki baskı,geçen seneki Santander kavgaları,Alonso kendi adına bunlara cevap vermiş oldu,şansı da yaver gitti bu bir gerçek,ama spnuçta yarış bittiğinde akılda kalan şey sonuçlar oluyor.Vettel e de üzüldüm cidden,bu kadar hızlı bir aracın bu şekilde gerilere düşmesi,ama buna rağmen finişe iyi getirdi otomobili.
    Hamilton da araçtan maximumu çıkardı,Button a da daha ilk yarıştan onu ugraştıracagı mesajını çakmış oldu.
    Lotuslarda yarışı tamamlayabildiler,bu bile büyük başarıdır bence.
    Yarışa gelince ilk yarış olması dışında bir heyecan unsuru yoktu ama özlemişiz ya Valencia da yapılsa bile heyecanla izleriz biz 😀

  110. Pilotlar sürekli lastik koruyacagız,tasarruf yapacagız diye zorlamıyorlar.İki pitstop kuralı ciddi manada düşünülecektir.

  111. ferrari forever sende iyi dinle son cümlesini

  112. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ferrari ye gıcık,Renault a çakma diyen bu sunucuyu * kınıyorum.Dün Türkiyenin en iyi rallicisi diye çıkarttıkları ve arabalar zıplaya zıplaya gidiyor diyecek kadar komik duruma düşen kadını kınıyorum.Programa 2 tek atarak çıkmış akşam fenerbahçe ne yapar acaba diye kara kara düşünen soruları hıı ? hönk! diye cevap veremeyen adamıda kınıyorum.
    Sayın tahinci senin oğlunuda görseydik bu gocartta ?Gülüyorum sana bir şeyi yönetemedin.Ve okay bu araçlar MUHTEŞEM. Eğer sen ve saygı değer konukların kuralları okusaydınız,araçların genişlediğini ve uzadığını görürdünüz.Yandan bastırılmış diyerek yaptığınız yayını korumaya çalışmadınız.Neyse okay sana 1995 yılında mutluluklar dilerim.En korktuğum insan tipidir yeniliklere ve farklılılklara ön yargıyla yaklaşan.Arkadaşlar ister eksi verin ister artı ben bunları yazmak zorundaydım.Orda resmen futbol muhabbeti gibi program yaptılar.Yarış sıkıcı değildi.Sezonun ilk yarışı olduğu için sıkıcı geçti gibi geldi çünkü bilinmezlikler var hala.
    Alıştıkça öğrendiçce olacak.Feel_it arkadaşım yarışlar max geçmiyecek diyor ancak şöyle çürüteyim tezini geçen sene olsaydı yarışın başında Alonso zorlar ve pitlerden sonra fark açılmış olsaydı Alonso bırakır Vettel yine yavaşlayarak zaferi alırdı.Bugün ise başları kontrol altında,sonları (hafifledikçe) zorlamaya ve maximum a yakın geçti ve geçer.Çekişme ise tahminime göre İspanyada başlar.(en geç)

  113. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    massathebest 1-1 😀

    Öncelikle benim açımdan mükemmel bi sezon açılışı oldu. Vettel'in sorununa üzüldüm. Eğer sorun yaşamasaydı 2 Ferrari ve 1 Redbull birbirine saldırıcaktı ve delirerek son turları izleyecektik. Eğer sorun olmasaydı Ben Ferrarilerin Vettel'i geçebileceini düşünüyorum çünkü Alonso basın toplasında Massa'da radyo konuşmalarında duyduk. Özellikle son 10 tura kendilerini sakladıklarını söylediler. Ve mesafeyi mümkün olduğunca korudular. Ancak Ferrari ve Redbull kafa kafaya arçlar yapmışlar. Mclaren sadece çok az farkla geride… oda kapanacaktır. Mercedes ise tam bir muamma benim için..

    Alonso'ya tebrikler,zaten pistte konuştu:D

    Massa'ya da tebrikler iyi yarıştı(ancak yarış bittikten sonra 2.liğe sevinmedi bile umarım sorun yaşanmaz)

    Hamilton'a da tebrikler Rosberg engelini aştıktan sonra istikrarlı turlar attı ve bence 3.lüğü hakketti.

    Vettel Kubicadan sonra günün en şanssız adamı kesinlikle podyumda olacaktı ve güzel bir başlangıç yapacaktı, diğer yarışta acısını çıkarır.

    Rosberg elinden geleni yaptı ancak 3 yarışa kadar Schumi ile arasındaki farkı açtı açtı,açamadı Schumi kapıda…

    Schumi helal olsun, alışması için birkaç yarış zaman verelim ve o da bize eski Schumiyi geri versin,mutlaka verecektir… Özlediğimiz Schumi bizi strese sokan Schumi…

    Button birkaç yarış beklemek lazım, bence bu yarışta eleştiremeyiz, ama çokta kötü değildi…

    Webber yarışın başında gidiyordu adam ipten döndü onun aracında da sorn vardı o yüzden değerlendirme yapmak garip olur bence…

    Kubica; Webberin kurbanlarından biri, yazık oldu iyi puanlar alabilirdi diye düşünüyorum…

    Genel olarak; yeni takımlar yeniliklerini gösterdi, ancak lotus a tebrikler… Yarışın çok adrenalin salgılatmadı ama belli zamanlarda güzel mücadeleler oldu,ah bi de Vettelin sorunu olmasaydı… Force India'ya dikkat… Petrov ilk puanları kovalıyordu,talihsizlik…

    Umarım güzel,rekabet dolu bir sezon olur..Tüm F1 severlere selamlar…

    ha bi de unutmadan söyliyim ALONSOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO:D

  114. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    alonso zormu dedi :)) son 10 12 turda atak yapcaktık dedi. lastikleri korudm ilk böloümde hızımı biraaz daha arttırabilrdm dedi:)) aksm trt3 ömzeti var ii dinle basın toplantısını

  115. Kına yak Mosley, Kına yak Bernie.. Formula-1`i 23 nisan konvoyuna çevirdiğiniz için..

  116. burak bocek avatarı

    Evet Redbull sorun yaşamasa zorlayabilirdik hiç belli olmazdı.Arada ilk pit 5sn ikinci pit yeni lastikten sonra kalmış 2sn sanki ayet mi var alıcaktı Vettel diye

  117. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    FERNANDO ALONSOOOO. cok ii bi yarıstı sertlastikerde ferrari daha hıslıydı alonsoda daha hıslıydı. alonsdoa söledi son 10 12 turda atak yapcktm dedi.

  118. aLonsoKenan Bilgili avatarı
    aLonsoKenan Bilgili

    aLonso aLonso…Dicek bişi yok adamım aldı götürdü yarışı keşke kapışsaydı vettelle ama yazık oldu vettele..

    ilk yarışa göre tahmin yapmak olmaz ama ağır depoyla yarış zevkli geçmiyor.bunun yerine lastikler 2-3 kere değişilse daha ii olacağını düşünüyorum.

  119. Öncelikle;ferrari sezona harika başaldı,duble cok güzel oldu.Vettel ise yarışı kazanabilecek güçteydi,en azından zevkli bir son turlar izleyebilirdik.Hamilton'da açıkçası buttondan iyi oldugunu gösterdi.Mercedes nasıl böyle bir arac yaptı o da ilginç…

  120. bu arada bazıları hala redbull sorun yaşamasaydı geçerdik havasında hiçte öyle değil redbull un yarış turlarıda gayet istikrarlı.alonso bile zor demiş.

  121. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    izlerken uyumuşum kim kazandı hah gerizekalılar çok geçiş olcakmış , geçen senenin sıkıcı pistlerinde yarış izlemek gibi bir niyetim hiç yok

  122. Tebrikler Ferrari, Alonso ve Massa. Gerçekten ortaya güçlü bir araç çıkmış. Vettel'in başına bir şey gelebileceği belliydi zaten dünde söylemiştim. Tahmin ettiğimiz gerçekleşti ve Ferrariler ilk iki basamağı ekarte ettiler bugün. Mclarenin yarış temposu fena degildi Hamiltonuda tebrik ediyorum. Mercedes yavaş kaldı ilerleyen yarışlarda gelişim kaydederler. Ben bir tebriğide 41 yaşındaki kralımıza gönderiyorum 🙂 Yarış temposu oldukça iyiydi. Daha hızlı olan Buttonu arkasında tutmayı başardı ondan önce Webber'i arkasında tuttu. Rosberg'e yakın kaldı. İlk yarışta gayet iyiydi ve eminimki ilerleyen yarışlarda çok daha iyi olacak ve bıraktığı yerden sürdürecek bu işi. Ama benim şüphelerim var Mercedesin bu yavaşlığından dolayı. Yani Schumiye kazanabilecek bir araç çıkartmalarını bekliyordum. Ama içime su serpende bir olay şudur Brawn & Schumi ikilisi işin içindeyse bu araç her an kazanan bir araç olabilir. Eminim gelişimde harika işler başaracaklardır.

  123. Ferrari ve Alonso'ya tebrikler bahreyn için iyi bir paketleri olduğunu görmüş olduk ama en iyi paket bana göre redbull daydı gerçkten vettel'e yazık oldu mclaren ve mercedes beklenenden yavaş kaldılar Renault için Kubica'nın yarışı ilk virajda bitti sonradan iyi bir performans sergilese de puan almak için cok geçti Petrov ise müthiş bir başlangıc yaptı egerki aracında sorun olmasaydı benım tahmınım yarısı 6 veya 7.sırada tamamlayabilirdi ama Rus pilot yeni bir çaylak pilot faciası yaratmayacagını bence ilk yarıstan gösterdi 0 hatayla sürdü ve iyi bir start aldı suana kadar hersey onun ıcın ıyı daha ılk yarısta kubicayı geçme şansına sahıp oldu umarım bu ivmesini korur ve gelecek yarıslarda renaulta puan(lar) kazandırır

  124. Ferrari ve Alonso'ya tebrikler bahreyn için iyi bir paketleri olduğunu görmüş olduk ama en iyi paket bana göre redbull daydı gerçkten vettel'e yazık oldu mclaren ve mercedes beklenenden yavaş kaldılar Renault için Kubica'nın yarışı ilk virajda bitti sonradan iyi bir performans sergilese de puan almak için cok geçti Petrov ise müthiş bir başlangıc yaptı egerki aracında sorun olmasaydı benım tahmınım yarısı 6 veya 7.sırada tamamlayabilirdi ama Rus pilot yeni bir çaylak pilot faciası yaratmayacagını bence ilk yarıstan gösterdi 0 hatayla sürdü ve iyi bir start aldı suana kadar hersey onun ıcın ıyı daha ılk yarısta kubicayı geçme şansına sahıp oldu umarım bu ivmesini korur ve gelecek yarıslarda renaulta puan(lar) kazandırır

  125. ferrariye tebrikler vettel çok şansız bir pilotsun be ama olsun bu senin en iyilerden olma gerçeğini değiştirmez.alonso kardeşim bitiş çizgisiyle massa arasındaki farkı hala idrak edemediysen yazık massa benzin tasarrufu derdindeydi de ondan.

  126. tebrikler alonso her zamanki gibi hep birincisin………..

  127. Ferrariye tebrikler takımca iyi iş çıkardılar.Vettele de yazık oldu, yoksa yarışı rahatlıkla kazanabilirdi.Mclarenin yarış performansı hiç de kötüymüş gibi gelmedi bana.Bu yeni kuralların geçişi zorlaştırdığı açıkça ortada.Neredeyse 16 tur boyunca hamilton rosbergin arkasında takıldı.Kimse atak girişiminde bulunarak lastiklerini harcamak istemiyor.Bir nevi yarışların sonuçları sıralmada belli oluyor ki bu da herzaman en hızlı aracın kazanması demek.

  128. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Tebrikler Fernando!Tebrikler Massa.
    Alonso:bu takıma neden geldiğini kanıtladın.Zaferden sonra ''sevindiğin ve yüzümüzü güldürdüğün'' .ç.n çok teşekkürler.
    Massa:Bıraktığı yerden devam ediyor.Ailesinin Tanrıya şükretmesi ve aylar sonra Massa'nın geri dönmesi muhteşemdi.
    Yayın kalitesi düzelmiş,Okay beyimizi beyenmesede araçlar harika.O çok istiyorsa 1995 araçlarının kolleksiyonunu yapsın.(Kusura bakmayın ama Okay'ın bu sanat eserlerine laf etmesi midemi bulandırıyor)
    Vettel gerçekten iyi yarıştı.Pitlere kadar 5sn fark açtı ancak pitlerden sonra Alonso iyiydi.15 tur vardı geçebilirmiydi geçemezmiydi bilinmez.
    Ancak Vettel yarış dışı kaldıktan sonra Alonso hızlandı,en hızlı turu attı ve gerçektende hoştu.
    Ayrıca Alonso'nun Lewis i tebrik etmesi ve Massa ile kucaklaşması-Lewis'in Ferrari pilotlarını tebrik etmesi cok centilmenceydi.Bizimde görmek istediğimiz şeyler bunlar.Bu adamlar düşman değil sadece rakip.Bizlerde yorum yaparken bunu dikkate almalıyız.
    Msc ye gelince ilk yarış için fena değil.Ancak Msc standartlarının çok altında.
    Button 2009 dünya şampiyonuydu değğilmi?Mercedes te kalsaydı şimdi herkes Msc yi geçti araç kötü diyecekti.Mclaren'de ise Lewis in 30 sn gerisinde kaldı.Buda ikisi arasındaki farkı gösteriyor.Keza Webber içinde geçerli.
    Mercedes olsun Mclaren olsun bence Avrupada kesin,ancak öncesindede fark kapatacakalrdır.Yeni puan sistemi ise kopmalara neden olabilir. 1-6 arasında 7 puan fark vardı eskiden şimdi 17.Kapanması güç farklar olabilir.
    Kimse yanlış anlamasın ama bir yarışın zevki benim için Ferrari nin kazanmasıdır.Ancak rekabet isterim tabiki.
    Sezonun ilk yarışı,bilinmezlikler,depolar,lastikler henüz kestirilemedi,daha öğrenecekler,gelişsecekler.Böyle kalmayacaktır.Artık yarışların sonunda kapanan farklar ve hızlı turlar göreceğiz.Redbull'un ise dayanıklılık sorununu çözmesi gerek.
    Sezon öncesi testlerde,ilk antremanlarde Ferrari'nin hızını kabul etmeyenler,ikinci antremandan sonra ''kitlemek''İndia da gelsin ilk 6 bizim olsun diyenler sıralama turlarında susmuşlardı,şimdi ise tebrik etmek yerine şampiyon ilan edilir diyerek buna katılmadıklarını ilan ediyorlar.
    Tebrikler Alonso ve Massa kardeşime,Tebrikler Lewis ve Vettel gibi iki güçlü rakibime.Takım arkadaşlarına aradaki kocaman farkı gösterdiler.

  129. YArış çok sıkıcıydı ayrıca.Tek tesellim duble yapmamız.Diğer takım taraftarlarına üzüldüm açıkçası.Hakikatten test havasında geçti yarışa benzemiyordu hiç.Bu yeni kurallar yüzünden herkes lastiini koruma düşüncesiyle yarışın büyük bölümünü maximumda geçmiyor.Bu da seyir zevkini azaltıyor.Neden hersene oynarlar bu kurallarla anlamak mümkün değil.

  130. kaan kaanhan avatarı

    yazık oldu vettele ama beklenen durumdu. araçları çok hızlı birde dayanıklı olabilseler…ferrari sezona en hazır takım olarak gözüküyordu öyle oldu. McLaren yarış temposunda Mercedes ten daha iyi gözüktü artık diğer yarışları bekleyelim güç dengesi nasıl şekillenecek.

  131. alonso sanki kendini dizginlemeye çalışıyor gibiydi, arada bir anormal turlar attı.

  132. ağır depoalarla beklediğim veya beklenlen bi start oldu bnce.ferrariyi tebrik etmek gerekiyo burda gerçekten 2010 a çok çalışarak iyi bir şekilde rekabetçi hazrlandıklarını kanıtladılar.vettelin egzos sorunu vettel için piskoloik olaraqk daha büyük bi sıkandal oldu bnce.mclaren ve mercedes yarış için bkleneni verdiler.sauberin yarışı bitrmesini isterdim.

  133. Kadir YILMAZ avatarı

    Sıkıcı Sıkıcı Sıkıcı. Ferrariye tebrikler.
    Sezon hakkında ilk genel yorumumu yapayım. Bu kurallar bence durumu daha da kötüye götürecek. Lastik korumak en önemli durum olacak, hızlı araç pilot kombinasyonunu durdurmak sorun, tekerlek ya da araç ağırlık ayarlarına bağlı. Dişe diş bir kapışmadan söz etmek zorlaşacak çünkü kolay kolay pilotlar eşit şartlarda olmayacaklar. Kısa bir örnek; hafife göre ayar yapan takımı diğerini daha kolay sollayacak ya da lastikleri aşınmış pilotu arkadaki gelip rahatça geçecek, burada tartışırken de biri lastikler yüzünden deyince diğeri o da marifet diyecek (daha iyi dövüşen değil daha iyi tek ayak üstünde denge kuran kazanacak, ben savaşanı tercih ederim). Umarım çok erken konuşmuş olup yanılırım, gerçekten bunu diliyorum, çünkü inanılmaz sıkıldım ve kimse kimseyi 49 tur boyunca yakın gitmesine rağmen geçmedi!
    Bu arada şunu da erken den söyleyeyim, Adrian Newey tasarımı, Renault motoru, Vettel. Reno Yerine Merso yazınca aklınıza kim geliyor? (bu yarış için yazmıyorum, geçen sene de yaşandı, umarım bu konuda da yanılırım) Yıllar sonra Vettel içinde şansızdı demek onu şampiyon yapmayacak.
    Schumi dök bizi sokaklara 🙂 (Merco ve Ross birşeyler yapmalı ve Schumi de eski performansına dönmeli tabi)

  134. Dün sıralamalardan sonra,vetelin yarışı bitiremiyrceğini söylemiştim,yanılmışım,ama ferrarilerin duble tahminim tuttu

  135. alonso, massa, vettel ve hamilton'a tebrikler. vettel rakip bile olsa üzüldüm açıkçası ama, red bull'un dayanıklılık sorunlarını sağır sultan bile duydu artık. ama bir tek adrian newey duymadı hala.

    30 tur massa ile alonso arasındaki fark 1,5-2 saniye arasında gidip geliyordu. derken alonso alıp götürdü. bir sorun olduğu belliydi. massa'nın basın açıklamasına göre, 20-25 tur boyunca sürekli benzin tasarrufu yapması yönünde uyarmış takım. her tur 1 saniye civarında kaybettik alonso'ya karşı. tabi nasıl böyle bir problem çıkabiliyor anlamış değilim yakıt ikmalinin yasak olduğu bir yarışta. güzel bir kapışma izleyebilirdik, olmadı. sağlık olsun. bu sonuç, felipe'nin kariyerindeki en iyi sezona başlangıç sonucu. çok şükür önceki yıllardaki gibi bir salakça hata görmedik felipe'den. kazadan sonraki yarış performansı da gayet tatmin edici.

    hamilton da kalitesiyle güzel bir sonuç aldı. mclaren, uzun yarışta o kadar da geri olmadığını gösterdi. hatta schumacher ile aradaki 7-8 saniye farkı bile kapattı j button.

    güzel bir yarış sonucu oldu. takımımız 1,5 yıl aradan sonra duble yaptı. bir tebrik de ferrari'ye. sezona böyle başlamak çok keyifli bir duygu..

  136. Tebrik ediyorum bizimkileri.Tam tahmin ettiğim gibi Redbull da klasik newey hastalığı:Dayanıksız otomobiller…
    Ama bizimkiler çok iyi bir iş çıkartmış hepsine tebrikler.Bu arada Hamiltona değinmeden geçemeyeceğim.Mclaren onun gibi bir pilota sahip olduğu için çok şanslı.Button da sanırım tahmin edilendende gerisinde kaldı Hamilton un.Ayrıca Efsaneyi de tebrik etmek lazım.Yarış boyunca tempoyu korudu vede geçen senenin şampiyonunu ayrıca en hızlı otomobillerden birine sahip Webberi geride bıraktı.Takım arkadaşındanda diğerleri gibi fark yemedi.Rosberg en fazla 2 yarış daha dayanır sonra Schuminin gerisinde kalmaya başlayacaktır öyle gözüküyor

  137. burak bocek avatarı

    Harika ya tek kelime kusursuz.Kazandık hemde duble o yüzden yarışın sıkıcılığı yada rutinliği umrumda değildi.Yarış hızımız özellikle pitten sonra yeni set lastikle daha iyidi.İlk başlarda 15kg ağr araçla aynı tempoda çok fark yemedik ve hafifledikçe zaten yaklaşıyorduk.Sürekli sorun yaşamasaydı deniliyor ama belki kalan turlarda atak yapabilcektik garantisi mi var?Bir sektörde fark yiyorken diğerinde kapatıyorduk neticede fark sorun çıkmadan evvel 2-2.5sn civarıydı.Redbull herkesin beklediği üzere dayanıklılık sorunları yaşıyor.Ama hız olarak en iyi takım.Pit stoplarıda en hızlı Vettel yaptı ama ortalama zaman kaybı açısından Ferrariydi çünkü her 2 pilotta çok ufak farkla ve en az kayıpla bitirdi.Massa 8 ay sonra harika döndü ve Alonso harika bir startla Ferrari kariyerine tıpkı Kimi gibi zaferler başladı.Geçen sene nerdeydik şimdi nerdeyiz.Belki sorun yaşamasa Vettel alıcaktı ancak kesin alırdı diyemem.Şu benzini biraz daha iyi ayarlarsak yarış başındaki dezavantajdan da kurtuluruz.İnşallah hep böyle perfonmans sergileriz.

  138. mclarele ferrarinin yarış performansı aynı mı massa yakıt tasarrufu yaptığı için geride kaldıklarını söyledi alonsoda 1.5 sn hamiltondan hızlıydı aynı mı performanslar red bull ve ferrari konusunda bence sorun çıkmasaydı da alonso vetteli geçebilirdi ama zor olurdu ferrari ve redbull ve mclareni tebrik ederim ama mercedes o mirastan böyle bir araç yapmış söyleyecek bir şey yok

  139. yarış bittiği anda en çok duymak istediğim şeyi duyamadım: radyodan alonso nun sevincini. ama sanırım benim sevincmden pekte farklı değildir. italyan milli marşını birazda alonso dinletsin demiştim. bunu ilk yarışta başarmış olması çok çok mutluluk verici. iyi iş başardılar.start harikaydı. son çizgiyi geçtiğinde massa ile arasındaki fark harikaydı. bi ara vettel le arayı kapamaya çalıştı. bence bu denemeydi. son 5 turda vetteli tekrar zolayacaktı diye düşünüyorum. tebrikler alonso ve tebrikler ferrari.harikaydınız.
    ve tabiki massa nın 2. olmasıda taktire şayan. bu kadar aradan sonra. vettel e üzülmedim değil. çok iyi gidiyordu ama sadece hızlı olmanın yarış kazandırmayacağını da tekrar görmüş olduk.

  140. Ferrariyi tebrik etmek lzm cok iyi yarıştırlar . Ancak Hamiltonun ücüncülügü beni cok tatmin etmedi açıkcası insallah diger yarıslarda Mclaren ferrari ve redbull la olan farkı kapatır .

  141. umarım raikkonen gibi bitmez bu sayfa(rai'de ilk yarışını kazanmıştı ferrari'de)

  142. Yarışın başlarında arabalar sanki gitmiyor gibiydi bir gp2 izliyor gibi hissettim kendimii tadı yok gibiydii beklenen ataklarıda göremedik güya yeni kurallarla geçişler olacakdı

  143. Alonso-Massa ve Ferrari'ye tebrikler. Yarışa ve sezon gidişatına gelirsek, bu sezonun geçen sezondan tek farkı Brawn gp'nin yerine Ferrari'nin gelmiş olması gibi gözüküyor. Red Bull gene hızlı ama dayanıksız, Mclaren de bu iki takımın biraz gerisinde ki difüzörünü sonraki yarışlarda kulanamayacak. Mercedes'in ise yarış temposu kötü bu sene belki 1-2 yarış kazanabilirler ama şampiyonluk zor gözüküyor. Lotus'a da tebrikler en azından yarışı bitirebildiler her iki pilotla da. Virgin ve özellikle Hrt'ye ise diyecek laf bulamıyorum. İnsan 2 tur gider yahu.

    Yeni kuralların geçişe yardımcı olmadığı da ortada, herkes belli turlarda pite giriyor yine değişen birşey yok. Red bull'un o 1.8 saniyelik pitini de göremedik hatta Webber pitte arkasındaki Button'a geçildi. Kurallar pek de birşey değiştirmedi yani. Ayrıca bu sıcakta lastikler aşınmıyorsa hiçbir yerde aşınmaz. Lastik sorunu da görmeyeceğiz muhtemelen. Çekişmeli olsun dedik ama geçen seneyle pek bir farkı olmayacak gibi duruyor. İnşallah yanılırım çünkü F1 geçen sene gibi bir sezonu daha kaldırmaz.

  144. Bu arada kimin kaçıncı sırada gittiğini bazen bilemiyoruz bu nasıl grafik anlamadım gitti

  145. Yavuz Balcı avatarı

    ferrari ve alonsoyu tebrik ederim.yarış tempoları gerçekten iyi.McLaren ise sanıldığı kadar geride değil.yarış temposunda ve ana lastiklerle gayet iyiydik.

    yalnız geçen senenin ardından bu yarış beklentilerimi karşılayamadı.sıkıcı bir yarış oldu.

  146. Ferrari ve Alonso yu tebrik ederim massayı da redbull a gelince böyle basit dayanıklılık sorunlarıyla bişey yapamaz gibi artık hızlı bir araba ama dayanıklık yok buda neviden kaynaklanıyor gibi.Bize gelinece yarışımız ilk virajda bittii weberin arkadan dumanlar çıkarması görüşü kısıtladı sutilin spini bizim yarışımızı mahvetti

  147. mert merter avatarı

    vettel e üzüldüm problem olmasa kazanirdi rosberg de lewisi arkasinda tutdu 16 tur lewis cok zaman kaybetdi ama yarisi bitirdigi yer yine de iyidi buton un lewis kadar iyi bir pilot olmadigini daha sezon baslamadan yazmistik sonucda ilk yaris ve ferari yi kutluyorum .

  148. Alonso start anında yapması gerekeni yaptı daha sonra da hep kontrolü elinde tuttu.Bir ara cidden zorlamaya başladı ve aynı anda Vettel'in radyosundan Alonso'nun aşırı yüklendiğini ve lastiklerinin aşındığını söylediler.Ama sonra tekrar eski temposuna döndü.Vettel sorun yaşayınca da onu geçerek en hızlı tur zamanlarını da geliştirdi ve bize hasret kaldığımız günleri yeniden yaşattı.Ama Vettel'i soruna rağmen Rosberg'i arkasında tutabildiği için tebrik etmek gerek.Aslında her ne kadar sevmesem de Hamilton da yavaş geçen haftasonuna rağmen Mclaren'i olabileceği en iyi yere taşımayı başardı.

  149. mert merter avatarı

    sampiyon sampiyon bir yarisla sampiyon ilan olunur :))

  150. mephistofeles  avatarı
    mephistofeles

    işte bu bea… sıkıcı bir yarış bir tifosi olarak muhteşem geçti tabi vettelin arıza sına üzüldüm ama bu galibiyetimizi gölgelememeli…sonuçta takım oyunu vettele de tebrikler …

  151. ferrari'yi tebrik ediyorum. vettel için üzüldüm çok iyi giderken talihsiz bir sorun yüzünden 4.olabildi ama bence yinede hala en hızlı araç redbull.

  152. Red Bull-Ferrari ve Mclarenin yarış temposu birbirine yakın. 3 takım ve muhtemelen 4 pilot şampiyonluk adayı.

    Mercedes tek turda çift turda trible turda veya 49 turda her halükarda net 1 sn yavaş tur başına. Podyum ve olası birkaç galibiyet savaşı verirler diyorum, schumacher için de ancak yeniden alışma senesi olur o da şimdilik rosbergden 0.1 sn yavaş.

    Alonso haketti, vettel de haketti ama o aracın böyle sorunlar çıkaracağını herkes bekliyordu daha sezon başından gördük. Aslında Mclaren atak yapamassa ve Red Bull bu sorunları çözemesse veya ferrari de aynı sorunları yaşamassa ferrari markaları alır, şampiyonluk içinde alonso-massa çekişir. İlk yarış erken tahmin bunlar tabi ama ben sezon içerisinde çok büyük atak göreceğimizi sanmıyorum.
    Schuminin dönüşü de alonsoya yaradı heralde, malum o olmayınca pistte şampiyon olamıyordu 🙂

  153. tebrikler ferrariye ve tifosilere pistin yapısı gereği ve ilk yarış olması dolayısıyla sıkıcı bir yarıştı.

  154. Ferrari için harika bir yarıştı süphesiz ama baştan sona çok sıkıcı bir yarıştı bana göre. Lotus un yarışı bitirmesi de büyük başarı trulli 3 kova ise 2 tur yemiş. Williams ın performansı da hayal kırıklığı. Diğer yarışlar daha çkişmeli geçer inşallah.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir