Massa İkincilikle Dönüşten Memnun

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot, dünkü sıralama turlarında takım arkadaşı Alonso’yu geride bırakmıştı ama bugünkü yarış ilk virajın ardından yerini İspanyol pilota bırakmıştı.

Yarışın ilerleyen turlarında Vettel’in sorun yaşaması sonucu galibiyete uzanan kalkışta geçildiği Alonso olmasına rağmen Massa yine de yerinden memnun.

Massa: “Her şeyden önce burada bulunmanın muhteşem bir şey olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden her şeyin harika olmasına minnettarım. Burada rekabetçi bir araca sahip olmak ve yarışın tamamında iyi bir tempoya sahip olmak… Tanrıya şükür iyiyim ve zor zamanlarımda bana destek veren herkese teşekkür ederim”

“Yarış gerçekten iyiydi ve bizim için muhteşemdi. Tabi iyi bir kalkış yapamadım ve ilk virajda Fernando’ya önemli bir yer kaybettim. Ondan sonra benim için yarış, yumuşak ve sert lastiklerde mükemmeldi.”

Massa, yarışın son turlarında Alonso’nun temposundan koptu ve 16 saniye farkla bitiriş çizgisini geçti.

Massa: “Fernando’yu yakaladım, daha sonra araçta sıcaklık konusunda bir sorun yaşadım. Bu da çok yakıt harcamama neden oldu. Bu yüzden son 25-30 tur yakıt tasarrufuna gittim”

“Daha fazla bir şey yapılamazdı. Vettel’in sorun yaşaması, onu geçmemiz ve biraz daha fazla puan almamız ile şanslıydık. Ayrıca Hamilton da sonunda o kadar hızlı değildi”


Yorumlar

  1. El Alonso ... avatarı
    El Alonso …

    Sevgili Kosavalı 5 yaşımdan beri f-1 takip ediyorum diyorsun sorada Massanın taraftarı olduğunu söylüyorsun Massanın f-1 geçmişi belli yaşından şüphe etmeye başladım senin. sanırım seninle anlaşamayacağımız bir yaştasın.espoirede cevap vermişsin ama burada senin kosavalı olmanla ilgili bir sıkıntıyı ortaya dökecek kimsenin olacağına inanmıyorum.burası açık görüş bildirilen ve F-1 konuşulan bir yer senin memleketini burada kimse ne tartışır nede aşağlar bence yanlış düşünmüşsün espoirenin yerine yanıt verdim ama onunda bu şekilde düşündüğünü tahmin ediyorum.zaten böle şeyler bize yakışmaz.A-L-O-N-S-O

  2. "bu massaa takım arkadaşının gerisinde kaldığında hep basın toplantılarında bahane uyduduyor.sanki takım arkadaşı farklı bi araçla yarışmış gibi.dikkatimi çekmiştir hep takım arkadaşından geride kalınca mutlaka bi şey uyduruyor."

    lastikleri ısıtamadım, ısıtana kadar yarışın yarısı bitiyor, yapılan güncellemeler bana uymadı, araç stilime uymuyor gibi mi?? (2008-kimi)

  3. Bnce Massa'nın ikinci olması o kazadan sonra harika birşey ve bnce daha iyisini de diğer yarışlarda yapacaktır.Tebrikler Massa =)

  4. El Alonso …Belki sana dogrusunu kabul etmek zor gelir.F1-i de hakemleri de cok iyi taniyorum.F1-ri 5 yasimdan takip ediyorum,son yarisi takip etigim gibi.Isteseydi Felipede gec fren yapardi…Problem degil,sen kendini hakli bul ve kendine keyf yap?

  5. espoir(Al10so)Sana bildiriyorum ki bende bir Massa taraftari yim.Siradaki yarislari dikatle izle istersen!Anlamadim neden kendi halime uzuleyim.Kosovali oldugum icinmi?Ben KOSOVALI oldugum icin gurur duyuyorum.Her halde dusunmeden yorum yazmissin

  6. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Massa'nın mutlu olması beni de mutlu ediyor.

  7. El Alonso ... avatarı
    El Alonso …

    Kosavalı sana diğer yorumunda bu konu ile ilgili bilgi verdim sen yarışı sanırım izlemedin birilerinden dinledin nasıl böyle saçma kelimeleri bir araya getirip sunabiliyorsun şaşırıyorum.Adam bi şekilde açığı yakaladı ve kapıya dışarıdan geç firenajla girdi ikinci virajdada içte kalma avantajını kullandı geçtiği kişi değil massa feriştahı olsa bişey yapamazdı.kaldıki massanın pilotajı ortada adam aslanlar gibi yarıştı elinden geleni yaptı bu motor problemlerinide kafadan atacak hali yok f1 o kadar basitmi sence bu f1 de hakemler yokmu sanıyorsun sen anlamadım gitti nedir bu alonso düşmanlığı espoirin dediği gibi sen kiminle seviniyorsan şimdilik onunla üzül biz ferrarinin,massanın alonsonun sevinçlerini yada üzüntülerini yaşarız. A-L-O-N-S-O

  8. bu massaa takım arkadaşının gerisinde kaldığında hep basın toplantılarında bahane uyduduyor.sanki takım arkadaşı farklı bi araçla yarışmış gibi.dikkatimi çekmiştir hep takım arkadaşından geride kalınca mutlaka bi şey uyduruyor.

  9. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Yeterince üzüleni var onun kosovalı! başkalarına laf atacağına sen kendi haline üzül.. bırak onu massa ve ferrari taraftarları düşünsün… İşiniz gücünüz laf atmak!

  10. Felipenin olumcul kazasindan sonra ikinci olmasi cok memnun eti beni.Ama Felipe Massa birakalim simdi o muhabetleri yok motor isindi,yok benzin tasarrufu yaptim…bunlar hep Ferrarini taktikleri.Sen isteseydin ilk virajda Alonsoyu disariya atardin ama cok net gurduk ki Alonsoya yol verdin.Yarista yine isteseydin Alonsoyu gecerdin.Ama sana takim izin vermiyor.Takimin karari Alonsoyu sampion yapmak.Cok uzuldum Massa icin!

  11. Bana kalırsa… bu sene en olumlu takım arkadaşlığını bu ikili yapacak.İkisinede başarılar.

  12. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    bir kez daha ne kadar harika bir insan olduğunu kanıtladın adamım. ilk turdaki o hatayı yapmasaydın podyumun en tepesindeki isim olacaktın. zaten biz senin geleneksel pist dışı ziyaretlerini beklerken bu kadar kusursuz sürmen bunu bile geride bırakıyor. ayrıca basın toplantısında vettel'in sorun yaşaması ile pozisyon kazandık çok şanslıydın diyerek bir kez daha gözüme girdin. ben geçtim ben kazandım ben yaptım gibi havalara girmek kesinlikle sana göre değil. bu dürüstlüğün bu kadar insanın sana daha çok bağlanmasına sebep oluyor. senin de dediğin gibi şuana kadar en iyi ilk yarış performansını sergiledin. hem de onca ayın ardından. ne diyelim. rakiplerin kara kara düşünsün o zaman… bir dahaki yarışı iple çekiyorum

  13. ay mükemmel bir yarış ve mükemmel bir dönüş oldu.. bu sevinci gölgeleyen tek şey ilk virajda sıra kaybetmek oldu ama olsun sonuçta hem ferrari kazandı hem de pilotlarımız.. fernando yu da tebrik ediyorum. ama bütün övgülerim felipeye 🙂 böyle bir dönüşü bekliyordum çünkü sen bitanesin bana göre shumi den sonra en iyisi sensin. kalbim seninle 3 senedir olduğu gibi:)

  14. Scuderia 4 Ever avatarı
    Scuderia 4 Ever

    ferrarinin lastik sorunu yoktu anladığım kadarıyla. ferrari hep lastiklere nazik davranan araçlar yapıyo ama silverstone gibi soğuk pistlerde performansa zarar verir diye düşünüyorum.

  15. araçta sıcaklık problemi ne demek yahu, latin ateşi falanmı bastı alonsoyu önde görünce, yakıtmı buharlaştı, enteresan tabi.

  16. MagicAlonso avatarı

    bence massa Alonso yu takip ederken hatayı orda yaptı.Alonso bu konuda daha uyanık.Örneğin vettel e bi ara yaklaşmayı denediğinde lastiklerin ve aracın ısınmasından dolayı farkı açıp düzlükte vettelin çizgisinden çıkıyordu.Ama massa Alonso yu takip ederken hep yakından ve Alonsonun çizgisinden çıkmadan takip etti ve düzlüklerde aracını fazla soğutamadı.Tabi bu sorunları pilotlar ileriki yarışlarda daha iyi anlayarak çözüm bulacak ve daha çekişmeli yarışlar çıkaracaklardır diye düşünüyorum.En azından ne zaman nerde atak yapacaklarını daha iyi bileceklerdir.Bu konuda Alonso daha çakal gibi davranıyordu sanki.Vetteli takip ederkende lastiklerini korumak için zorlamıyordu

  17. Scuderia 4 Ever avatarı
    Scuderia 4 Ever

    Ama gerçek şu ki alonsonun en büyük rakiplerinden biri massa

  18. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Bence bu adama f1 in en fazla şey öğrenen adamı oscar'ını vermeleri lazım… azmi,hırsı ve yeteneği takdir edilesi bir insan..

  19. burak bocek avatarı

    Harikasınız adamım işte bu.Muhteşem geri dönüş herkesin aklında yok kafasında çatlak var bilmem ne olucak mı tarzı düşüncelere en iyi cevabı verdin.Kirli taraftan kalktın ama başladığın yerde bitidin.Aranızda çok iyi daha iyi olucak inşallah.Sıralamada 1-0 yarışta 0-1 gbi kıyasmaları yapmak hoşuma gitmez.Ama böyle bir zamanda bile bazıları Ferrari nin zaferini bırakıp bu tarz şeylere odaklanıcaktır.

  20. fatih çakıroğlu avatarı
    fatih çakıroğlu

    massa'nın dönüşü harika oldu ama alonsoyu fazla zorlayamaz gibime geliyor

  21. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Tebrikler Alonso tebrikler Massa.

  22. elif çivici avatarı

    Massa gerçekten büyük pilotsun,seni küçümseyenlere bir kez daha güzel cevap verdin,helal olsun !Hem Ferrari'ye hem sana !

  23. 30 tur fark 2 saniye civarındaydı. vettel'i geçtiklerinde güzel bir kapışma bekliyordum ferrari pilotlarından. ama anlaşılmaz şekilde yavaşladı massa. mühendis smedley de ekranda massa'nın sidepodunda bir şeyi işaret etti. sonra start finish çizgisine gidip oradan geçmekte olan massa'ya yarı beline kadar eğilip telaşlı telaşlı baktı. hah dedim hapı yuttuk yine bir arıza var derken, çok şükür yarışı tamamladık.

    tebrikler felipe. harika bir performans. sezona bu şekilde başlamak süper. alışmıştık felipe'nin ilk yarışta bir şeyleri berbat etmesine =) ama bu sezonun açılış yarışında kusursuzdu. devamı da gelecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir