Horner, Vettel İçin Çok Üzgün

yazar:

kategori:

Vettel, ilk sıradan kalktığı yarışın kontrolünü elinde bulunduruyordu ama aracında sorun, onun zaferine mâl oldu.

Horner: “Çok sinir bozucu. Rahat bir şekilde yarışın kontrolü elimizdeydi. Egzoz sorunu veya elekrtriksel bir şeyle güç kaybetmemiz rahatsız edici”

“Sebastian, muhteşem bir şekilde sürerek 4.lüğü korudu ve değerli puanlar aldı. Çaresizce moralimiz bozuldu. Yarış iyi geçti, strateji çalıştı, Ferrari’leri arkamızda tuttuk ve lastiklere de iyi bakıyorduk”

Horner, RB6’nın egzoz sisteminin 2009’da kullanılandan çok farklı olmadığını söyledi.

Horner: “Şu anda sorunun egzoz mu yoksa başka bir şey mi olduğunu bilmiyoruz. Çünkü kesik kesikti. Araca bakıp anlamamız gerek.”

Takımın diğer pilotu Webber ise sıralamalardaki hatasının sonuçlarına katlandı ve yüklemedi.

Webber: “Trafik çoktu. İlk virajda iki Mercedes’le mücadele ettim ve Michael ikinci virajda içeriyi aldı. Ardından iş biraz onları nasıl geçebileceğimizle ilgiliydi. Önündeki aracın arkasında yakın kalabilmek gerçekten çok ama çok zordu.”

“Dün sıralamalarda yara almıştık. İstediğimiz kadar çok olmasa da bugün bir kaç puan alabildik. Bugün takım olarak kesinlikle çok şey öğrendik. İçinde bulunduğum en heyecan verici yarış değildi. Bütün hafta sonu vites kutusu izledim. Ama öndeki üst sınır pilotlar normalde pek hata yapmazlar. Jenson ve Michael’in hata yapması için zorladım ama olmadı. Önümüzde uzun bir şampiyona var ve çocuklar inanılmaz derecede sıkı çalışıyorlar. Geçen sene mücadele edebileceğimizi gösterdik. Bu yüzden Melbourne’yi dört gözle bekliyorum”


Yorumlar

  1. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Azizcim Vettel sorun yaşamasaydı Alonso birinciliği rüyasında bile göremezdi sorun çıkıncaya kadar böyle rahat yorum yapabildiğine göre aracın ne kadar hızlı olduğunu görmedin heralde görmemek için gözlerini kapatıp kulaklarını mı tıkadın çok merak ettim

  2. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    çok üzgün olmak yetmez icraat görelim dayanıklılık görelim araç hızlı ama neden bu mekanik sorunlar oluyo bunu bulmak gerek sorun motorsa motora fazla yüklenmesinler gerçekten çok yazık oldu Vettel benim gözümde bugün birinciliği hakeden tek insandı

  3. m-sc efsane avatarı

    bende çok üzüldüm:(

  4. Aziz Büyükbayram avatarı
    Aziz Büyükbayram

    vettel orada sorun yaşamasa bile alonso son 10 12 tur kala yüklenecekti.ve 1 .inciliğide alırdı muhtemelen

  5. RedBull cok hızlı ama dayanıklılık problemi yaşayacaklarını tahmin ediyordum.İleriki yarışlarda motorla ilgili sorunlarda olacaktır.Vettel bi ara kanatlanacak dedim nerdeyse.Yinede alonsoyu kutlamak lazım.

  6. burak bocek avatarı

    Herşeye itiraz etmeyi biliyorsanız aracınızın zaafı olan bölümleri giderin birazda

  7. Olan Vettel'in yarışına oldu.Artık çözmeliler dayanıklılık sorununu yoksa iki şampiyonada da şansları kalmayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir