Kubica, İlk Turdaki Kazayı Suçluyor

yazar:

kategori:

İlk turda Webber’in aracından çıkan duman nedeniyle önünü göremeyen Sutil, Renault pilotuna çarptı. Bu çarpışma sonunda hem Sutil hem de Kubica spin attı.

Kubica: “Bu hafta sonu yaptığımız bütün sıkı çalışma, ilk turdaki kaza ile mahvoldu. Gride gidilen tur içinde yeteri motorda yüksek yağ seviyesi vardı ve gridde birazını attık. Ama galiba ilk virajdan sonra Webber de aynı sorunu yaşadı. Motoru yağı emdi ve önümde çok miktarda duman oluştu”

“Sutil’in kalkış yapamadığını düşünüyorum. Çünkü hiç bir şey göremiyordu. Sonrasında da bana çarptı. Kaza esnasında spin attım ve bu da arka lastikleri yaktı. O noktadan sonra aşırı ısındılar ve sonunda 12. turda durdum”

“Yarışın geri kalanını sert lastiklerle tamamladım. Bu, büyük bir zorluktu. Puan almayı kendime hedef belirlemiştim ama bunu yapamadık. İlk turdaki kaza olmasaydı güçlü bir sonuç alabilirdim. Çünkü iyi mücadele edecek tempo ortaya koyduk”

“Genel olarak bizim için olumlu bir hafta sonuydu. Kışın ardından iyi hazırlanmıştım. Yeni pakedi ile aracı hazır etmek için takım pistte ve Enstone’de harika bir iş çıkardı. Motorda veya frenlerde herhangi bir sorun yaşamadık. Şimdi çalışmayı sürdürmeli ve zorlayama devam etmeliyiz”

Vitaly Petrov ise Renault ile çıktığı ilk F1 yarışından, kırık bir süspansiyon ve hayal kırıklığı ile ayrıldı.

Petrov: “Muhteşem bir kalkış yaptım ve ilk tur sonunda 11.likte iyi bir şekilde ilerliyordum. Araç iyi durumdaydı ve tempom, önümdeki Barrichello’dan daha iyiydi. Ardından 12. virajda vir bordürün üzerinden dışa taştım ve görünen o ki sağ ön süspansiyonum orada hasar aldı”

“Pite geldim ve aracı kontrol ettik. Süspansiyonun kırıldığını ve tamir edilemeyeceğini gördük. Böylece yarış dışı kaldım”

“Öylesine harika bir kalkışın ardından hayal kırıklığı yaratan bir sondu. Ama o noktaya kadar işlerin gidişatından memnunum. Bana bu hafta sonunu verdikleri için bütün mekanikerlerime ve takıma teşekkür etmek istiyorum. Muhteşem bir iş çıkardılar”


Yorumlar

  1. Kubica aşırı kaliteli pilotlardan olmakla birlikte gözü kara pilotlar arasında ön sıralardadır.2008 son yarışda Vettel Hamilton u geçememişdi adeta ona gösteri yaparcasına ikisini birlikte geçmişdi( 1 tur arkadan geldiği için bir önemi yoktu).

  2. salih yildiz avatarı

    İlk turda spin ve geride yavaş pilotlaaarı geçmek zorunda olması ayrıca 12. turda mecburen pite girmek zorunda olmasına rağmen 5. Rosberg le arasında 30 sn gibi bir fark var bence çok iyi İnşallah diğer yarışlarda böyle sorunlar olmaz.

  3. Büyük şanssızlık Renault gecen yıla oranla bence daha iyi bir yerde olacak bundan sonra şansda bizimle olursa tabi…

  4. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    çok yazık oldu Kubica ya. Alonso dan sonra en iyi olmasını istediğim pilot. Hızını kalitesini tüm sorunlara rağmen gösterdi. Reno da geçen yılki kadar kötü değil. Sorun yaşamasa Button ve Webber in önünde bitirebilirdi bence.

  5. olan puanlara oldu yaw yoksa rahat puan alabilirdik

  6. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Petrov gp2 nin iyi pilotlarındandı.Umarım f1 de kalıcı olur.

  7. Bi de Kubica'nın yerinde Trulli'nin olmasını isterdim; kesin Sutil'le maraz çıkarırdı.. Ayrıca Kubica'nın her soruna olumlu yaklaşması(Webber'in yağ yakmak zorunda kalmasını anlaması, Sutil'in görüş sorunu yüzünden ona çarpması) çok hoş..

  8. Ben yayını hiç beğenmedm. HRT nin aracı pist kenarında görüldü ön tarafı hasarlıydı. Muhtemelen bariyere temas etti ama canlı verilemedi. Bu kabul edilebilir de sonrasında olay anı verildi mi ben görmedim. Kubica nın söz konusu teması da sanırım 1 kere oda genel kameradan verildi. Pozisyon tekrarlarında da çok ciddi sıkıntı yaşandı bence. Sanki çok heyecanlı bir yarışmış gibi replay ın minimum kullanılması yarıştan hoş enstantalelerin verilmemesi (ya da çok az verilmesi ) bence hataydı. Seyirciyi ver, slow motion araçları ver geçen yıl padoktan bile görünütüler vardı içerdeki takım çalışanalar vardı bu yarışta hiç birini göremedik. Sezonun kalnında aynı şeyler olmaz umarım. Bahreyn de sıkıntı çoktu burayla sınırlı kalır inşallah.

  9. Mark'dan çıkan dumanları görünce oha daha yarışın başında motor iflas etti demiştim. Devam ettiğini görünce yağ yakma problemi olduğunu anladık.
    Kubica'nın anlatımı sorunu daha iyi anlamamı sağladı.

  10. Bizim yarışımız ilk ilk virajda bitti zaten ama sağlık olsun sezon uzun takım iyi bir pozisyonda ben halen takımımın bişeyler kanıtlayacağından eminim umarım diğer yarışlar bizim için çok iyi olur petrovda güzel gidiyordu ama pite girdi geri çıkamadı sağlık olsun sonuna kadar renault f1

  11. Renault, iyi bir temele sahip olduğu anlaşılan aracıyla ve Kubica'yla MercedesGP'yi yakalayabilir, hatta bazen geçebilir..

  12. renault'tan beklemeyeceğim bir sıradan kalkış yapmıştı kubica. tahminim puan alarak bitirecekti yarışı. ama hiç suçu yokken geriye düştü. puana bu kadar aç bir takım için yazık oldu. vitaly de o'nu koltuğa oturtanları mahçup etmedi. zaten gp2'den beğendiğim bir pilottu. bir pike ya da grosjean olmayacağını gösterdi, daha da gösterecek. renault da beklenenden daha iyi durumda gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir