Rosberg: "Yumuşak Lastiklerde Eksiktik"

yazar:

kategori:

Nico Rosberg: “Bugün çok iyi bir kalkış yaptım ve ilk turun sonunda 4. olarak gitmekten memnundum. Bununla birlikte ilk bölümde yumuşak lastiklerle tempo eksikliği çekiyordum ve sıkıntı yaşıyordum. Lewis beni stratejide yendi ve piststoplarda beni geçti. Bunu incelemeli ve ne olduğuna bakmalıyız. Sonlarda Sebastian’ı geçemedik, ona yaklaştığımda kirli havada tutunma eksikliği yaşadım. Yine de 5.lik, bizim için iyi bir başlangıç ve buradan gelişebileceğimize inanıyorum”

Ross Brawn: “Nico ve Michael, bu hafta sonu 5. ve 6. olarak harika bir iş çıkardılar ve şimdi, onlara pu konumlarını geliştirmek için yeterli bir araç vermemiz gerekiyor. Bugün yeteri kadar hızlı değildik ve tempomuz, daha yukarıda olup podyum mücadelesi yapmak için yeterli değildi. Önümüzde bazı sıkı işler var ama gelecek yarışlarda araçta güçlü bir gelişim kaydedebileceğimize inanıyorum. Takım, bu hafta sonu oldukça iyi performans ortaya koydu ve iki yeni pilotumuzla ilk yarışta güçlü puanlar aldık”


Yorumlar

  1. Doğru söylüyorsun jet man, Mercedes için asıl kötü durum önleri açıkken yavaş kalmaları. Schumacher açıkça arkasındaki Button ve Webber'den yavaştı, Nico da yarışın başında Ferrari'lere yarışın sonunda da Hamilton'a yetişemedi. Belki sezon içinde 1-2 galibiyet gelir ama o kadar zaten şampiyon sezon başındaki performansla belli oluyor. Bu ilk yarışlarda ne alırsan o sonraki yarışlarda herkes ayarları oturtmuş, lastikleri ve ağır yakıtlı aracı tanıyor olacak, işler zor o yüzden.

  2. ne lastiği yumuşak sert fark etmez .yavaştık liderden.nico elinden geleni yaptı. startta hamiltonu geçti.yarışı schuminin önünde bitirdi. pite kadar hamiltonu arkasında tuttu.ama mercedesin pit ekibinin marifetsizliği hamiltona yol verdi.ancak hamiltonun mclarenide meredeslerden daha iyiyidi.pist üzerindede geçme ihtimali vardı nicoyu.
    sonuç olarak bu mercedesle bi şey olmaz.gelişse bile öndeki takımlarda gelişecek.(özellikle ferrari)aradaki fark büyük.bu yıl için yatırımda yapılamaz maliyetler büyük.çünkü seneye difüzörler kalkıyor yani ufak tefek güncellemeler olur mercedeste ama şampiyon olamaz.ilerleyen yarışlarda mclarene yetişebilir.redbullun dayanıksızlığından ve webberin marifetsizliğinden faydalanabilir.hepsi bu.

  3. valla yarışın başında çok fark yedik zaten.Yumuşak lastikler pek iyi sonuç vermedi.Hamilton önü açıldıkdan sonra iyi turlar attı.Michael de bence iyiydi.En azından Butto ve Webberin ardında kalmadı.Mevcut şartlar Mercedes ismine yakışmıyor.Umarım ilerdeki yarışlarda daha iyi olur.

  4. murat levent avatarı

    Klasik bişey senin 5. sıralarda dolaşman, hiç şaşırmadım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir