2015 MotoGP Valencia – Lorenzo Kazandı ve Şampiyon Oldu!

yazar:

kategori: ,

2015 MotoGP Şampiyonası’nın Valencia’da gerçekleştirilen son yarışını Yamaha sürücüsü Jorge Lorenzo kazanarak şampiyon oldu.

Son bölümü oldukça heyecanlı anlara sahne olan Valencia yarışına ilk sıradan başlayan Lorenzo, tüm yarışı lider götürerek damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu ve böylece MotoGP’nin en üst sınıfında 3. kez şampiyonluğu kazandı.

Son yarışta şampiyonluk Yamaha sürücüleri Lorenzo ve Valentino Rossi arasındaydı. Malezya’da Marquez ile yaşadığı olay nedeniyle son sıradan başlamak zorunda kalan Rossi, ilk turlardaki harika yükselişi ile umutlandırdı. 4. sıraya kadar rahat bir şekilde yükselen Rossi, o ana kadar lider pilotların farkı açması nedeniyle daha fazla yükselemedi ve ön grupta olan mücadelenin sonucunu beklemeye başladı.

Yarış boyunca Lorenzo’nun hemen arkasında yer alan Marc Marquez, özellikle son turlarda yaklaşsa da bir türlü atak yapamadı. Bunun dışında son turlarda Dani Pedrosa ön gruptaki farkı iyice kapatarak galibiyet mücadelesine ortak oldu. Bu mücadelede 3 sürücü bir kaç salise içerisinde yer aldı ve Honda sürücüleri bir iki defa pozisyon değiştirdiler ancak sonuç olarak 3 sürücünün pozisyonu değişmedi.

Lorenzo yarışı kazanarak şampiyonluğunu ilan ederken ona podyumda Marquez ve Pedrosa eşlik ettiler.

Rossi 26. sıradan başladığı yarışı 4. sırada tamamlayarak 8. kez şampiyon olma şansını kaybetti.

Pole Espargaro yarışı 5. sırada tamamlarken onu Bradley Smith, Andrea Dovizioso, Aleix Espargaro, Cal Crutchlow ve Daniel Petrucci takip ettiler.

Uzun yıllardır MotoGP’de mücadele eden 2006 şampiyonu Amerikalı Nicky Hayden da MotoGP’de son yarışına katılmış oldu.

motogp-valencia


Yorumlar

“2015 MotoGP Valencia – Lorenzo Kazandı ve Şampiyon Oldu!” için 144 yanıt

  1. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    Olayı kısır taraftarlık güdüsüyle yorumlamak yerine çerçevenin bütününü görmek lazım.

    Öncelikle ve bana göre ortada tek bir hakikat var, o da şampiyonu Rossi ile Lorenzo arasındaki mücadelenin değil, maalesef Marc Marquez’in son 3 yarıştaki tutumunun tayin ettiğidir.

    Bir Rossi taraftarı olarak, asla Lorenzo bu şampiyonluğu hak etmedi diyemem. Lakin Marc Marquez faktörü bu şampiyonluğu gölgelemiştir. Lorenzo ile Rossi arasındaki rekabet, Marquez’in son 3 yarıştaki kamikazeliği ile mecrasından çıkarak bambaşka bir boyuta sürüklenmiştir.

    Lastiklerini koruduğunu ve ataklarını yarışların son turlarına sakladığını bildiğimiz Rossi;

    1-Avusturya Philip Island’da Marquez tarafından engellenmiş, Marquez’in bir geçip bir geçilen sinsiliği neticesinde Rossi Lorenzo’yu yakalamak yerine Marquez mücadelesi yüzünden lastiklerini tüketmek zorunda kalmıştır,

    2-Normal şartlarda Rossi-Lorenzo arasında geçmesi gereken Malezya GP’si, Marquez’in Lorenzo’ya adeta gel de geç derken Rossi ile giriştiği amansız ve anlamsız mücadele yüzünden gölgelenmiş, ve bazı arkadaşların ısrarla “Rossi tekme attı” sığlığına indirdiği hadise nedeniyle kulvar değiştirmiştir. Maalesef sportif rekabet ve pilotaj yeteneklerini konuşmak varken hakem kararı ve temyiz süreci olaya damgasını vurmuş, Rossi’ye Valencia GP için verilen grid cezası işin tuzu biberi olmuştur.

    3-Ve nihayet Valencia GP’de Rossi’nin de dediği üzere Marquez Lorenzo’ya eskortluk yapmış ve şampiyonanın kaderine direkt etki etmiştir.

    Gelelim 2015 sezonunun genel değerlendirmesine…

    Kurallar manzumesi haline gelen, kuralları bilmeyen sıradan bir vatandaşın yarış içindeki dengeleri kolay kolay anlayamayacağı, V6 dönemi ile sesini ve ruhunu kaybetmiş, tüm dünyanın takip etmese de bildiği pilotlarının birer birer emekli olduğu F1’de özlediğim ve kaybolan ne kadar değer varsa, bu sezon ki Moto GP mücadelesinde bunları fazlasıyla telafi ettim ve büyük bir haz duydum.

    Rossi bu sezonun en hızlısı mıydı? Kesinlikle değil… En başarılısı mıydı? Tartışılır… Lakin 36 yaşında böylesi bir podyum istikrarı göstermesi takdire şayandı.

    Bir yarışçı düşünün ki, sadece onun varlığı, tüm GP’lerin komple dolu tribünlere ve 100.000 küsür seyirci önünde gerçekleştirilmesine neden olsun, ve bu seyircilerin yüzde 70’i de onun taraftarı olsun…

    İngiltere’deki GOODWOOD Festival Of Speed’ten tutun, diğer bilimum organizasyonlarda, motorsporlarının her türlü popüler figürü arasında en büyük ilgiyi hep o görsün.

    İşte Moto Gp organizasyonuna bu denli katkı sağlayan ve 37’sine merdiven dayamış bu adamın, bu podyum istikrarıyla bana göre şampiyon olması, şampiyon olamıyorsa da bunun 3. ve alakasız bir pilotun tavırları yüzünden değil, kendi performansı yüzüden kaynaklanması gerekiyordu. Hayıflandığım nokta budur.

    Sezonun kırılma anı ise, bana göre San Marino Grand Prix’si olmuştur. Yağmur ve ıslak pistin de katkısıyla yarışı lider götüren Rossi, pistin kurumasına ve Honda’ların strateji değişikliğine cevap veremeyerek, göz göre göre ellerindeki yarışı Marquez’e hediye etmiş ve 1.likle neticelenip Lorenzo’nun tamamen mental olarak devreden çıkacağı yarış, 5.likle neticelenerek Lorenzo’yu potada tutmuş, ve bugün şampiyonluğun kaçıp gitmesine yol açan matematiğin oluşmasına neden olmuştur.

    Sonuç olarak ben bir motor sporları organizasyonunda aradığım her hürlü heyecan ve tutkuyu 2015 MotoGP sezonu özelinde fazlasıyla buldum. Şimdi de 2016 sezonunu ise iple çekiyor, ve Rossi gibi bir değeri bir sezon daha izleyecek olmak için sabırsızlanıyorum.

    Jorge Lorenzo’ya ve onu destekleyen herkese 3. şampiyonlukları hayırlı olsun. Herkese iyi haftalar…

    1. Açıkcası harfine kadar katıldığım nadir yorumlardan bir tanesi.
      % 200 katılıyorum.
      Ağzına sağlık.

    2. Kadem Yasin Semiz avatarı
      Kadem Yasin Semiz

      son zamanlarda okuduğum en güzel yorum…. eline koluna sağlık…

  2. Şu foto yarışı özetliyor. Hondalar çok hızlı ve daha 2 tur var 🙂

  3. 125 yorum Kimi / Alonso kavgasını geçmiş 🙂

    1. Biz kavga ettiğimiz de yorum sayısı 150’yi rahat geçerdi. Bir kaç defa da 200’ü bulmuştuk. Dolayısıyla bu haberdeki yorum sayısı biraz daha alt seviyede. :D:D

  4. tipik ispanyol milliyetçiliği

  5. Rossinin tekmesine kadar Moto gp nin bu sitede hiç bu kadar yorum aldığını görmemiştim.
    Rossinin yaptigi kesinlikle yanlıştı ama bundan en çok faydayı Moto gp gördü sanıyorum. Reklamın kötüsü olmaz. Özellikle son 2 yarış iyi reklam yaptılar.
    Hatta önümüzdeki sene Marquez-Lorenzo çekişmesine karşı Rossinin ne yapacagi şimdiden merak konusu.
    Çok izlenen bir dizinin, başrol oyuncusunun başına gelen kötü bir olayla sezon finali yapmasına benzedi bu durum 🙂
    Seneyi iple çekiyoruz…

  6. Ben normalde rossici falan değilim fakat bu yarışta rossiyi destekledim.Hayırlısı olsun,kısmet değilmiş.Benim favori pilotum Casey Stonerdı.O olunca beni ekrana bağlıyordu.Millet bu yorumu okuyorsanız googlea 2008 laguna seca yazın.Orda stoner ve rossinin mücadelesini izleyin.Ah be Casey stoner unutmadık seni reis!!!

  7. Rossi, Marquez lüzumsuzuyla uğraşmak zorunda kaldığı için şampiyonluğu kaybetti.
    Yazık.

    Seneye neler olur tahmin edemiyorum.

    1. Rossi şampiyonluğu zaten kaybetmişti de, dediğin gibi bir de Marquez’le uğraşmak zorunda kaldı.

      1. Sepang’da kendisine haksızlık yapıldı ve çok vakit kaybetti.
        Yarıştan sonra tartışmalarla/cezalarla uğraşmak zorunda kaldı.
        Valencia’ya son sıradan başladı.

        Bunların dışında ne olursa olsun Rossi şampiyonluğu vermezdi,
        diye düşünüyorum.

  8. Arkadaşlar bu arada dikkat ettiniz mi ufak ama ilginç bir ayrıntı vardı. Max Biaggi’de Lorenzo’yu kutlayanlar arasındaydı…Başından beri Lorenzoyu destekliyordu zaten…Adam devamlı Rossi’nin rakipleriyle kanka modunda ve onları destekliyor…Ne kinci adammış be…:)

    1. Kazananı tebrik etmek suç mudur? Veya destekliyorsa da bunda ne var? O da senin benim gibi bir seyirci. Bu kin tutmak mıdır?

      Kim kimi destekliyor kavgasını bu kadar abartmayalım.

      1. eskiye bir atıf ve küçük bir espriydi sadece…:)ama şu bir gerçek ki adam rossiyi sevmiyor ve devamlı onu iğneleyici açıklamalarda bulunuyor…bu da bir gerçek…:)

        1. Komik kısmı kaçırdım ben 😀 Yarıştan sonraki gergin ortamdan olabilir. 🙂 🙂 🙂

    2. Rossi’nin tekmesinin hemen ardından Casey Stoner Twitter’dan yazmıştı. Kimseyi desteklemiyor, Rossi’nin hareketine karşı. Bu olaya bir çok sürücü tepki verdi. Tabi Rossiciler hepsini gözardı etti. Peh, Stoner kimmiş 😀

      https://twitter.com/Official_CS27/status/658221185059000320

      1. Stoner sürekli şikayet etmesiyle meşhur. Rossi’ye karşı böyle bir şey söylemiş olması şaşırtıcı değil. Bugünkü programda bir başka ceza alan isimden bahsettiler. Benzer bir olayda aldığı cezaydı sanırım. Tam hatırlayan varsa yazarsa sevinirim.

      2. Verilen ceza Pirelli lastikleri kadar yumuşaktı. Bence şampiyona heyecanının son yarışa kalmasını sağlamak amacı ile böyle yaptılar.

  9. Geçmiş olsun, bu da bitti. Uzun aradan sonra bir MotoGP yarışını seyrettim. Burada hep heyecanlı yarışlar oluyor sanırım. Sonuçta motosikletlerde aero etkisi düşük ve pistte kapladıkları yer açısından da geçiş yapması kolay.

    Marquez’in Lorenzo’ya bir kez bile atak yapmaması neyin peşinde olduğunu gösteriyordu. Pedrosa da lastik koruyarak sonlarda atağa kalkayım dedi ama Marquez hoop çekti 🙂 Aslında izin verip Lorenzo’yu geçmesini sağlayabilirdi. Pedrosa’da bunu yapabilecek hız vardı.

    Rossi motorunun gücü, şans ve tecrübeyle çabucak tırmandı ama 4. sıradan daha ileri gidemeyeceği de ortadaydı. Honda’lar zaten hızlıydı ama Lorenzo’nun da hızını tutturabilecek durumda değildi. Sondan başlaması hiçbir şeyi değiştirmedi. Polden başlasa muhtemelen yine 4. olacaktı.

    MotoGP’de 4 ceza puanı sonraki yarışa sondan başlamak demek. San Marino yarışı sıralama turlarında Lorenzo’nun tur atmasını engelleyen Rossi bir puan almış. Marquez’i tekmeleyince de (aslında tekmeden değil de kötü sürüşten) 3 puan aldı ve 4 tamamlanınca sondan başladı. Yani Rossi’nin tekmesine teoride hiçbir ceza verilmedi. Aynısını yapan Schumacher’in tüm puanları silinmişti. Dorna bu işi iyi idare ediyor ve şovun devamını ve gelirleri düşünüyor. Sportmenlikle filan alakaları yok. Ağlayan Ducati’yi de bir şekilde tepeye geri döndürmeye çalıştılar.

    Rossi son yarışa daha fazla puanla geldi ve belli ki istikrarıyla orada. Lorenzo ise Rossi’nin 4’üne karşın 7 yarış kazandı ve Rossi’nin 4. olduğu bu son yarışta 2. bile olsa eşit puanda olacak olmalarına rağmen galibiyet farkıyla şampiyondu. Starttan finişe de iyi sürdü aslında.

    Rossi daha Malezya olayı olmadan Marquez’in Lorenzo’ya yardım edeceğini iddia etmişti. Haklı çıktı ama o söyleyene kadar hiçbir delil yoktu. Eşeğin aklına karpuz kabuğunu soktu, Marquez’i tahrik etti. Marquez de üzerine düşeni yaptı tabi. Rossi ise kendi oluşturduğu politikasının ters tepmesiyle kaldı.

    Yarıştan önce birileri arkadaki pilotların Rossi’ye yol vereceğinden şikayet edince başkaları da İspanyolların Rossi’ye yol vermeyeceğini iddia etmişti. Ne kadar güldüm anlatamam 😀 Adamın pist üzerindeki rakibine yol vermeyecek olmasını skandal ve şike gibi göstermekti bu.

    Tartışan tartışsın. Rossi’nin başarıları ortada, ama skandalları da ortada. Aralarında en ufak destekleyebileceğim bir tane adam bile yok. Rossi Armstrong çakması, Lorenzo sevimsiz, Marquez Dorna projesi, Pedrosa da bizim Massa gibi 😀 Stoner vardı bi ara efendi adam, artık o da yok.

    1. Rossi Marquez hakkında o iddiayı atarken bence şu şekilde düşünüyordu: Ben böyle diyeyim de aksini kanıtlamak için Lorenzo’yla mücadele etsin. Puanını çalsın. Ama plan ters tepti. Marquez desteklemek öyle değil, böyle olur dedi. 😀

      Pedrosa da bizim Massa gibi

      Hey! Massa’nın nesi var ki?

      1. Hey! Massa’nın nesi var ki?

        Birşeyi yok 🙂

    2. “Rossi daha Malezya olayı olmadan Marquez’in Lorenzo’ya yardım edeceğini iddia etmişti. Haklı çıktı ama o söyleyene kadar hiçbir delil yoktu. Eşeğin aklına karpuz kabuğunu soktu, Marquez’i tahrik etti. Marquez de üzerine düşeni yaptı tabi. Rossi ise kendi oluşturduğu politikasının ters tepmesiyle kaldı.”
      bu güzel,anlamlı ve dikkat çekici yorumunuza şapka çıkarıyorum bravo genç arkadaşım.
      ayrıca bir de şunu belirteyim Philip İsland’da şampiyonluk şansı olmadığında bile Marc’ın kalkıp şampiyonluk yarışında olan son derece kritik ve hassas bir konumda olan Lorenzzo’yu geçip yarışı kaazanması bile başlı başına büyük bir olaydır son 3-4 turu bir daha izleyin lütfen Marc istese orada yarışı kazandırırdı Lorenzo’ya ama bunu yapmadı aynı durumu İannone’de Rossi’ye yapmadı 🙂

      dediğin gibi Rossi o politik açıklamayı yApmayacaktı belli ki Marc bir saygısızlık olarak gördüğü o politik açıklamadan olumsuz olarak etkilendi bende olsam etkilenirdim kim olsa etkilenirdi eminim yani sonrası malum işte.
      neyse hakeden kazandı ben bundan gayet memnunum Lorenzo’ya tebrikler Rossi’ye geçmiş olsun.

    3. kız arkadaşın yanında yoktu galiba hocam.Bugün birisi ölmedi. 😀

    4. Rossi son yarışa daha fazla puanla geldi ve belli ki istikrarıyla orada. Lorenzo ise Rossi’nin 4’üne karşın 7 yarış kazandı ve Rossi’nin 4. olduğu bu son yarışta 2. bile olsa eşit puanda olacak olmalarına rağmen galibiyet farkıyla şampiyondu. Starttan finişe de iyi sürdü aslında.

      Formula 1’den bahsediyorsun:)

      Tamamen yanlış.

      Motogp’nin kurallarını açıp öğrenmeni tavsiye ederim.

      1. @rknjeur nedir kural eşitlik halinde?

        1. Motogp’de Formula 1’in aksine;

          2. olanlar 18 değil 20 puan alıyor.

        2. Arkadaş Formula 1 ile karıştırmış ki 2. olan 18 puan alır sanmış,

          Halbuki Rossi 2. olsaydı 20 puan alıp 2 puan farkla şampiyon olurdu.

      2. Şampiyonluk tablosu bu. Eşit puanlarda Lorenzo şampiyon oluyor. Yani Rossi 4. iken Lorenzo’ya 2. olmak yetiyor. F1’de de böyle.

        1. Mesele puan eşitliği falan değil.

          Motogp’de Formula 1’in aksine;
          2. olanlar 18 değil 20 puan alıyor.

          1. Sen olayı anlayamamışsın. Lorenzo 330, Rossi 325 puanla bitirdi. Marquez veya Pedrosa öne geçseydi ve Lorenzo ikinci bitirseydi Lorenzo da 325 puana sahip olacaktı ve puanları eşitlenmiş olacaktı. Bu eşitlik durumunda ise galibiyet farkıyla Lorenzo şampiyon olacaktı. Yukarıdaki tablodan da bunu okuyabilirsin.

            1. Açık açık yazarsan anlaşılır. Oradan herşey çıkarılıyor.

  10. birşeyi anlamıyorum, son yarışa gelinmiş ve ilk üçte kalkışta üç tane ispanyol var ve biri şampiyonluk için takım arkadaşıyla yarışıyor, takım arkadaşıda bir önce ki yarışta yine bir ispanyolu itmiş ceza almış. Bu durumda İspanyol marc ve pedrosanın lorenzoyu geçmesini nasıl beklersiniz ki Rossici arkadaşlar. Bunun Turkiye için geçerli olduğunu düşünün Kenan Sofuoğlunun lorenzonun yerinde olduğunu ve arkasında ki iki Türk pilotun hiçbir şampiyonluk iddası yokken onu geçmeye çalıştığını düşünün ne hissedersiniz acaba…tam tersi olsaydı marc ve pedrosa lorenzoyu geçip rossi şampiyon olsaydı kesin vatan haini gibi tepki alacaklardı. O yüzden her ne kadar profesyonelik ve yarış zevki açısından güzel olmasa da beklenen buydu…

    1. tam da olan buydu…biraz empati…ha bu arada ispanyolların lorenzoya yardım ettiği kadar italyanlarda rossiye yardım etti…olacağı buydu…rossi de az kirli çıkı değil hani…eden bulur meselesi…

      1. Rossi’ye yol verenler vardı. Hatta Petrucci abartılı bir şekilde yarış çizgisinin dışına çıktı. O yüzden arkasındaki pilota da geçildi.

    2. Motorsiklet yarışlarında senin anlattığın pek geçerli değildir…Hadi diyelim senin dediğin gibi olduğunu farzedelim..İspanyol Pedrosa atak için niyetlenip Marquez’i geçtikten sonra Marquez’in Pedrosa’yı perdelemeye çalışması daha vahimdi..Yarış kuralları içinde mi evet ama gerisi…

    3. Türkiye ile ilgili soruna soru ile cevaplar vericem. Senin adın ahmet bende mehmet vs. Biz seninle honda pilotuyuz Kenan Sofuoğlu’da yamaha pilotu. Onunla yandaş değiliz,kardeş değiliz sadece yarışcıyız ve altımızda en iddialı motor var tabiki onu geçicez değil mi? Biz lcr honda yada aprilia pilotu olsak zaten yakın olamayız değil mi? Yiğit Top ne dedi her pilot gibi marquez’de bu yarışı kazanmak istyor :)) sen onun yerindesin ahmet olarak onun kazanması mı önemli yoksa senin galibiyetin mi? İspanyollar ile biz Türkler arasında çok büyük farklar vardır bunu unutma bizler bir işe duygularımızı katmayı çok severiz, ne kadar tasvip etmesem de bu böyle. İspanyollar bu konuda daha modern şöyle bitirelim; sen duygusalsan marquez durumuna düşersin, ben geçer giderim tabi ki sen bana karşı savunma yapıp öndeki pilotun arayı açmasını sağlamazsan…

      1. Nicohulk; yukarıda ki yorumumu dikkatlice okursan, Honda pilotlarının şampiyonluk için hiçbir iddası olmadığını belirtim ve bu ikiside yarış kazanmayan zafer görmeyen pilotlar değil, ki olsalar bile yinede lorenzoyu şampiyonluktan edecek kadar zorlayacaklarını sanmıyorum . Dediğim gibi böyle bir durumda dünyada hiçbir ülkede benzer durumda vatandaşını satacağını sanmıyorum. Bu yarıştan önce zaten rossi marquezi itmiş düşürmüş, sonrasında repsol çekilme tehdidinde bulunmuş, lorenzonun italyan sponsoru desteğini çekme kararı almış vs. olay çok fazla restleşmeye gitmiş. öte yandan marquezin yarış boyunca lorenzonun 0.5 sn altında takip etmesi sanki herkese bakın istersem lorenzoyu geçebilirim ben daha iyi sürücüyüm fakat geçmeyeceğim ve lorenzoyu şampiyon yapacağım der gibiydi…

        1. Yorumunu gayet dikkatlice okuduğumu düşünüyorum. Tamam Rossi’nin teması sportmence değil okey vs vs. Üstte sorularıma cevap alamadığım için sana son bir soru sormak istiyorum; Türk konusundan devam ediyoruz öndeki pilot da Türk, MotoGp’de yarışıyosun izmit körfez pistinde değil en üst kademe yani okey? Profesyonelce bir yarış mı çıkarırdın yoksa vatansever olarak escortluk mu yapardın şampiyonluk iddiasını karıştırma. Sonuçta senin markan farklı onun markası farklı,onun şampiyonluğu seni etkilemiyor. Cevabını bekliyorum, şimdiden tşk ediyorum..

          1. Türk konusunuda ben aslında özetlemiş oldum yorumumda. ben olsam kesinlikle bir Yunana karşı veya başka bir uyruk olsun Türk pilotu desteklerdim ve hatta başka Türk pilotlarıda organize ederdim 🙂 düşünsene Türk olmayan pilot şampiyon oluyor hem de benim yüzümden yıllarca hain ilan edilmek vardı işin ucunda:)) tepkiler bir yana ben her zaman bir Türkün şampiyon olmasına yardımcı olurdum…

            1. Soruma cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. Biz burada birbirimizin yorumunu alıcaz,karşılaştırıcaz ki doğruyu öğretelim,öğrenelim.

    4. 2 haftadır Marc Lorenzo’yu destekliyor diye bas bas bağıran kimse Marquez’in Rossi’yi şampiyon yapmasını bekliyor olamaz. Şu an konuşanlar şaşırdıklarından değil, tepki göstermiş olmak için yazıyorlar. Herkes kararını 2 hafta önce verdi.

      Marquez yarış sonunda gerçekten geçiş yapsaydı ve Lorenzo 2. bitirseydi hiçbirinin bunu takdir edeceğini de zannetmiyorum. Buradaki insanların kafası değişmiyor.

  11. Ortaokuldan beri motogp izlerim hiç bu kadar uzulmemistim herkes herşeyi yazmış ben lafi uzatmayacagim dilerim Allah tan bu yasananlarin aynisini marc ve lorenzoda yaşar ve umarim ben görürüm duygusala bağladım diyecek lafim yok forzarossi!

  12. Tekme atti diyen arkadaşları anlayamiyorum. Hakemler bile tekme yok derken siz neyin pesindesiniz ve hakiketten büyük bir tiyatro oynandi. Marq Lorenzo yu çok zorlamadi. Pedrosaya geçildiğinde yerini nasil hemen geri aldi hemen agresiflesip saldirdi. Lorenzo ya neden aynisini yapmadi turlar boyunca.

    1. Pedrosa sonlara dogru hizlandi hamle yapmaya kalkıştı marc önünü kapattı

    2. Tekme atma olayı ile ilgili sana katılıyorum

  13. Valencia tiyatro ekibini tebrik ediyorum. 110 bin kişilik bir gösteri hazırlanmış sadece başrol iki tane acemiye verilmiş. Bazı oyunlar vardır duygular dışarı vurulmaz kereste ”markes” güzel kesti Pedrosa’nın yolunu. Escort’luk bu kadar iyi yapılır ancak. Kendi ülkesinde ıslıklanan bir pilot olarak tarihe geçicek markess. Markesin babasını oynayan lorenzoya gelirsek böyle şampiyonluk kutlaması olmaz kendi evinde,bir şeyi de becer be kardeşim derler adama. bir yere el sallıyor insan yok Rossi fanlarına el sallıyor si…. takan yok. Kusura bakmasın Malezyadan itibaren maydonoz değil boyunun adamı olsaydı şu an burada helal olsun haklı bir zafer yorumları ağırlıkta olurdu.Ama şaibeli şampiyonluk diye kayıtlara geçti artık. İster hadi ordan diyin ister katılın buna güzel tiyatroydu..

    1. aynen katılıyorum

  14. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Yahu savaş çıksa bu kadar Allah kelamı yapmayız yada günü birlik düşünürsek Rabbimizin adını bu kadar zikretmiyoruz. Gerçekten arkadaşlar bu kadar kaptırmanın manası yok. Yorumlar oldukça kötü bir seviyeye düşmüş yorumda. Lanet yağdıranlar,küfredenler vs vs… Yahu bu adamlar ne anamız ne babamız,eminim bir süre sonra onlar da bu durumu unutup bir sonraki sezona hazırlanacak.

    O yüzden bence değmez arkadaşlar. Bu tür elit sporların bize fazla olduğunu düşünmeye başladım. Yarışı ben de izledim. Toplasanız 3-5 moto gp yarışı izlemişliğim vardır ama tekme olayını ben de gördüm. Bu kadar tecrübeli bir pilota bir efsaneye yarışmayacak tarzda bir hareket yaptı Rossi ve kurallar dahilinde bir ceza verildi sanırım. Pek aram yoktur sportif ve teknik yönetmeliklerle ama yaptığı çok yanlıştı. Marquez adlı pilotun tahriği ne olursa olsun durumu meşrulaştırmaz.

    Bunun dışında biz toplum olarak fazla duygusalız. Çok sıcak ve duygusal reaksiyonlar gösteriyoruz. Bu adamların ecnebi olduğunu ve her türlü yapıda bizden farklı olduklarını unutmamak lazım. İspanyol dayanışmasına gelince; ben, bu durumu normal karşılıyorum. Kendi vatandaşı dururken İtalyanı şampiyon yaptırmazlar. Düşünsenize ; Kenan Sofuoğlu lider ve arkasında 2 Türk genci daha. Hemen berisinde bir Alman ve tıpkı bu yarış gibi olsun senaryolar. Kimi destelkerdik ? Herşey baştan sona aynı tekmesinden cezasına. Yani demem o ki bir milletten yok yere nefret ediyoruz. İspanyolları ben de pek sevmem spor organizasyonlarındaki hareketlerinden ötürü ancak abartmamak gerek. Buradaki pek çok arkadaş eminim Alonso dan ötürü İspanyollara kinli 😀 Unutmayın 2008de Alonso Massaya destek vericeğini söylemişti ve pek çok arkadaş ben dahil durumu memnuniyetle karşıladı ama tüm bunlara rağmen Hamilton kazandı. Rosberg-Schumi-Vetteli hatırlayın. 2012 Son yarışında ne kadar rahat ekarte etti onları. Çıkıp da millet dayanışması hainler demedim 😀

    Bununla beraber herkes Rossiyi desteklemek zorunda da değil. Benim bildiğim sezon bir bütün ve en çok puan alana şampiyonluk veriliyor. Sezon genelinde demekki bu adam daha iyi iş çıkartmış ve şampiyon olmuş. Tebrik etmek gerek.

    Son olarak ilk kez Moto Gp yorumu yazıyorum ama dayanamadım ne yapayım 🙂 Ben de zamanında çok yanlışlar yaptım, böyle yorumlar hatta daha beterlerini yazdım ama ders aldım. O yüzden size bir yorumcu bazılarınızın arkadaşı olarak tavsiyem; bu kadar kaptırmayın arkadaşlar. Zararı size olur sonra insan pişman oluyor

    1. Rossi’nin, Marquez’in temasından sonra dizinin açıldığı görünüyor ama tekme attığı görülmüyor..O kadar izlememe rağmen bende bariz bir şekilde Rossi’nin tekme attığının göremedim…Hadi kendimi geçtim O yarıştan sonraki yarış komiserleri o kadar açıdan izlemesine rağmen Rossi’nin tekme attığını görememişler ve bunu belirtmişler… Rossi’ye cezayı Marquez’e tepki göstermek isterken sportmenlik dışı sürüşten verdiler cezayı…

      Rossi o yarışta yinede sinirlerine hakim olabilirdi Marquez’in yaptıklarına rağmen..

      Diğer konu bir iki kişi kötü kelimeler kullanıyor diye genelleme yapmayı ne kadar çok seviyorsunuz..O sana göre kötü yazanları bir kerede isim olarak belirtsenizde herkes görse..Hemen genelleme yapıp yapıştırmatı seviyoruz..

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        . Az evvel sitede belalar küfürler site duvarında yorumlar havada uçuşuyordu. Genel olarak yazıyorum tabi. Sitede ilgili haberi açtığımda ilk 10-15 yorum full lanet okumaydı 😀 Hatta admin bir arkadaşım da yorum yolladı bana. İsim vererek insan rencide etmeye gerek yok. Yorumumu şahsileştirme.

        1. O zaman olayı genelleştirme…

          1. burak karaküdük avatarı
            burak karaküdük

            halen genelleştirme diyorsun.tabi genelleştiricem kardeşim.okumuyor musun yorumu ilk 10-15 yorumu gördüm sonrası da malum zaten.sen okumadın herhalde.2-3 kişi yazsa amenna.genelleştirince ne olacak anlamadım sana soracak değilim ya! karanlığa ışık tutulmasından mı rahatsız oluyorsun ? haryet bir şey.yazdıklarımı oku birader gözünle lütfen.adamlar belalar küfüğrler havada sallıyordu diyorum sana.o zaman sitede 20 yorum varsa 10-15i böyleydi zaten silinenler hariç

            1. Yorumları başından beri bende okuyorum “””kardeşim-biraderim.””””

              Gelip polyannacılık yapıp herkesi aynı kefeye koymaya çalışıyorsun itirazım buna…Varsa itirazın bu yorumları yazanların isimlerini yazarsın herkes görür..

              Genelleme yapıp işin kolayına kaçıp herkesi aynı kefeye koymana itiraz ediyorum işin aslı bu…

              1. burak karaküdük avatarı
                burak karaküdük

                ne alakası var polyannacılıkla bunun. herkesi aynı kefeye tabi koymuyorum.iyi yorum yazan müstesna.sen iyi yorum yazdıysan ne diye itiraz ediyorsun.herkes kendini biliyor.kolayına kaçmak değil aksine dayanamadım yorum yazdım.kolayına kaçsam hiç uğraşmazdım.saçmalamayı bırak Allah aşkına.tek tek adamların altına diline biber sürerim mi demeliydim 😀 Türkçe konuşuyorum ama anlatamıyorum

              2. Birileri yazdıklarına itiraz edip, fikrini söyleyince saçmalamak oluyormuş senin açından, öğrenmemiz iyi oldu…

            2. Arkadaş “genelleştirme” kelimesinin anlamını bilmiyor sanırım. Sen ona takılma. Allah rızası için biri sözlük hediye etsin.

              Bu arada site yönetimi bugün hakaret içerikli mesajlara hızlı müdahale ediyor. Takdir ettim.

              1. burak karaküdük avatarı
                burak karaküdük

                yani aynen öyle.daha kaç kez üstüne basa basa söylemeliyim anlayamadım Mc arkadaşım 😀 baksana polyannacı olduk 😀 adama diyorum ki ilk 15 yorum böyleydi isim ver diyor ya 😀 sen sen sen sen eller yukarı 😀 neyse benden bu kadar daha fazla uğraşamayacağım iyi bakın kendinize 😀 Sağol Didem sen de eksik olma. İşin zor kolay gelsin 🙂

    2. +1
      Söyleyemediklerimi dile getirmişsin Burak.Altı üstü bir spor bu kadar fanatikleşmenin bela okumanın ne gereği var hala anlayabilmiş değilim.

    3. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      @bocek F1’de bile bu kadar uzun yorum yazmadın yahu 🙂 🙂

  15. Beyler büyük bi oyun oynandığı açıkça belli ama bu işin içine Pedrosa’yı sokmayın.Sadece işini en iyi şekilde yapmaya çalıştı.

    1. Pedrosa İspanyol. Sırf bu yüzden mücadele etmesine rağmen hakaret yemeye layık bazılarımızın gözünde.

  16. Rossi bugün ön sıralardan da başlasa 4. olabilirdi… Ama Moto gp bu sene son iki yarışta yaşananlar çok şey kaybettirdi Moto Gp ismi olarak… Kim şampiyon olursa olsun..

    İnsanların aklına şu gelebilir Moto gp’yi yöneten “Dorna” ispanyol şirketi…3 pilot ispanyol (Pedrosa ayrı tutalım)..Moto Gp’nin 4 yarışı yanlış hatırlamıyorsam İspanya’da..Moto Gp’nin nerdeyse resmi sponsoru sayılabilecek “Repsol” İspanyol firması vs vs.. Bunları Moto Gp organizasyonun insanların aklında ki soru işaretlerini açıklaması artık zor bu yarışları izleyenlere..

    Son iki yarıştır Marquez’in yaptıkları her zaman akıllarda kalacaktır…

  17. Moto GP podyumu mu Oscar ödül töreni mi belli değil. 0 yarışçı, 3 oyuncu. Gerçek yarışçıyı zaten pitte herkes tebrik ediyordu. Bu 3 İspanyol’a bir gün bir musibet vurur ama hadi hayırlısı. Allah’ın adaleti büyüktür. Rossi geçen yarış her şeyi söylemişti zaten. Net bir şekilde bugün gözler önüne serildi. İspanya’da Rossi’nin her yaptığı geçiş sonrası alkış tufanı kopuyorsa varın gerisini siz düşünün.

  18. 30 yıllık oyuncuyum, böyle TİYATRO görmedim 🙂

  19. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Lorenzo 6 galibiyet aldı ona hiç bir şey diyemem. sonuçta komple bir yarışçı ve önden başladığında genellikle kazanıyor. 2013 yılında marquez bir çok kez lorenzo’nun arkasında kalıp sonra yaptığı hamlelerle onu geçip yarışı kazanmıştı. 2014 te yine bunun aynısını yaptı. istese yapardı ama yapmadı. pedrosa yaklaştı ve ona geçilmemek için mücadele ediyor. ama Marc marquez saygınlığını kaybetti tıpkı lorenzo’nun 2010 yılında saygınlığını kaybetmesi gibi oda artık lorenzo ile aynı kefeye girdi. bir çok insan artık onu sevmeyecek . rossi için helal olsun doktor sen gönüllerin şampiyonusun. yamaha da lorenzo’nun ekibi hariç diğer yamaha daki insanlar bile sevinmedi bu. duruma. ispanyollar gerçekten çok çirkef bunu gördük. ama pedrosa biraz mücadele etmek istedi ona da marc izin vermedi. ama burada kaybeden sadece rossi olmadı marquez’de kaybeden kişi oldu ve gelecek yıl bütün yarışlarda rossi marquez’e karşı çok agresif olacak artık rossi’nin şampiyon olması zor ama oda ben olmayacaksam marquez’de olmasın dicek umarım öyle yapar. 36 yaşında ki bir insanın emeğini 22 yaşındaki bir yarışçı demek bile istemiyorum elinden aldı. çifte dünya şampiyonu olabilirsin ama hala ergen hareketler jorge çok güçlüydü atak yapamadım gibi saçma açıklamalar yapıp duruyor du. neyse sezon bitti ve jorge şampiyon oldu. ama gerçek şampiyonu herkes gördü…

  20. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Yarışın duygusal yorumlarını bir kenara bırakırsak; son 7 tur lastiği biten Lorenzo’dan öncesi bileğinin hakkıyla 1.liği aldı. Son 7 tur Marquez’in ufak katkıları oldu.

    Son 3 tur hem Marquez hem Pedrosa Lorenzoyu rahatça geçebilirdi. Ama gerek İannone’nin kasıtlı düşüşü, gerek diğer İtalyanların çok rahatça ilk 12 turda Rossiyi 4.lüğe taşıması bu işlerde her şey karşılıklı ve milliyete bağlıymış demek dedirtti.

    Ayrıca Rossi start anında erken bir start aldı. Kariyeri boyunca startları sıkıntılı olan adam olarak1 kalemde 11-12 sıra atladı. Yarış temposuna baktığımız zaman Rossi normal sıralama yerinde yarışa başlasa dahi ön grupla mücadele edemezdi. En iyi turu 1.32’nin altına inmedi neredeyse. 18-19 tur önü bomboştu fark 12 saniyeden 18’e kadar çıktı öndeki üçlüyle. Lorenzo’nun lastikleri sonlara doğru bitmese ilk 3-5 tur gayet alıp başını gidecek temposu da vardı.

    Yarış içi motor üstü görüntüleri izledim; yavaş virajlara girerken Yamaha 90’nın altına düşmüyor. Honda 81-82’de döndü. Hızlı virajlarda Honda’nın 10-11 kilometrelik avantajı vardı. Düzlük çok kısa olduğu için burada düzlük hızları çok yakındı.

    Yavaş virajlardaki hızlı sürtünmeden dolayı hızı daha yüksek olan Lorenzo’nun yamahası lastikleri çok erken bitirdi. Ama yarışı haketti mi? 20 turluk performansıyla evet son 7 tur ki performansıyla hayır. Yine de şampiyonluğu bana göre haketti. Bu sene sanırım 7 yarış kazandı. kazanabileceği 3 yarışın 2’sinde sorun yaşadı veya takım stratejisi kötüydü, 1’inde de Marqueze son virajlarda geçildi.

    Rossi 4 yarış kazandı, yarışların %70’inde podyuma çıktı. Şampiyon olsa Alonso gibi istikrar şampiyonu olacaktı. İstikrarıyla haketti ama gerek sıralama gerekse son 9-10 yarıştaki yavaşlığıyla pek haketmedi. Marquez 5 yarış kazandı; 3-4 yarışta kazanmak için gözü karalığı seçip düştü. Agresifliği ve sıralama hızıyla şampiyonluğu en fazla hak eden pilotların başında geliyor ama rakiplerini tehlikeye atma ve düşüncesiz sürmesi nedeniyle pek sportmen yarışçı değil.

    Pedrosa; önceleri Ntv’de Moto gp yayınlanırken; kısa boyu downforce kaybı sebebi diye ti’ye alınırdı. Hakikaten gridin en yetenekli ama kısa boyuyla en şanssız pilotu. Sadece 1.57 boyunda ve bacağıyla downforce kazanma konusunda en şanssızı. Rossi 1.82’lik boyuyla bu konuda en şanslısı heralde.

    Her neyse Moto Gp bu sezon renkli geçti. Ben yıllardır Yamaha taraftarı olduğumdan Yamahadan biri şampiyon olsun da kim olursa olsun anlayışında birisiyim. Lorenzo taraftarı olma sebebim dar günde zor günde Yamaha garajında olması ve Rossi gibi dur 1-2 sene Ducati deneyim, dur belki orası daha iyi olur 1-2 şampiyonluk daha alırım anlayışında olmayışıydı.

    Bu konu daha çok tartışma götürür ama Yamaha lastik performansını geliştirmezse seneye Honda çok öne çıkar. Şimdiden önlem alınmalı. Takımlar şampiyonu olduktan sonra pek bu seneyle ilgilenmedilerse tamam ama eğer bu seneyle ilgilenip bu lastik performansına düştülerse gelecek sene iş çok zor olacak.

    1. MotoGP’de gridde Rossi hariç 3 İtalyan sürücü var. Bu 3 sürücü nasıl bu kadar yetenekli olup da o kadar sıra kazandırıyor? Buna karşılık 9 İspanyol sürücü var.

      Bunun dışında Yiğit Top, Rossi Monster Yamaha’ların arkasına geldiğinde geçmesi çok zor olmaz fabrika takımı olduğu için yorumlarını yaptı ancak en çok onların arkasında zorlandı Rossi. Milliyetçilik olarak yaklaşırsak olaya İtalyanlardan ve hatta İspanyollardan ziyade olayı bir şekilde manipüle eden isim İspanyol Marquez oldu.

      1. Abdulley bey, beyefendi zaten Lorenzo fanıyım dedi çok normal böyle bir analiz yapması, tek anlamadığım tur zamanlarına boylara ve downforce’a bakan birinin italyan azlığının farkında olmaması, artık bununda farkında bundan sonra daha güzel yazar. Yine de yazısının orta bölümü takdirle okudum,tebrik ederim güzel bir yazı olmuş italyanlar hariç.

    2. Ferrari Racing avatarı
      Ferrari Racing

      Bu arada yarışın ve pistin en hızlı turu 1.31.367 ile Lorenzo’ya ait. Bunu 3. turda yaptı. Lastik çok çabuk performans verip aniden bitti. Bu çok ilginç

      İannone’nin düşüşü’nün Rossiye ne katkısı oldu? derseniz O düşünce arka grup frene bastı. 6 ile 11. sıralar arası aniden yavaşladı Rossi’nin yükselişi kolaylaştı.

    3. kardeş ben hem formula 1, hemde moto gp izlerim, motor ve araba kullandığımdan severim motor sporlarını, yamaha nın daha y si anılmazken, honda da görevlilerinin yanlış yapması sonucu yamaha ya geçen rossi ,yamaha nın y sini bilinir yaptı bu sporda ve dünya da da satışları arttı , şu an fz8 yamaham var, ben rossi yi sevmezdim ama yaşına göre gayet başarılı oldu bu sezon

      kısaca yamaha yı şampiyonluklara taşıyan rossi dir ( bu hale getiren ) katkısı küçümsenmez lorenzo ilk gekldiğinde iki pilot garajları arasında paravan konurdu, çünkü rossi nin ayarlarını kullanıyordu, bunları da yabana atmamak lazım, şimdi adam yaşlandı diye birazda yavaş diye saygısızlık yapmamak lazım, lorenzo sussa gene bu kadar konuşmazdım ama geçenlerde ne dedi az bile ceza aldı dedi,
      bu saygısızlıktır
      ilave olarak çekiş kontrol sistemleri olmasa rossi halen bunlarla başa çıkabilir,
      yiğidi öldür ama hakkını ver demişler bende böyle yapıyorum aynı 2. schumacher mercedes olayı gibi oldu

      1. Ferrari Racing avatarı
        Ferrari Racing

        Yahu zaten bu spor 2002’de Moto Gp adını aldı. Önceleri 500cc idi. Yamaha’nın Y’si bilinmezken ne demek? 90’ların ilk yarısında ortalığın tozunu Yamaha attırırdı. 90’ların 2. yarısı ve 2000’lerin başı Honda parladı. O da sanırım 1994’te Repsolle yaptıkları anlaşmadan dolayı parlatılmalarından dolayıdır.

        Bu sporda yine şimdilerde ismi unutulmaya yüz tutsa da Suzuki çok başarılıdır. Çok net bilgim yok ama öncesinde Ducati’nin öncülü Mv Agusta vardır. Mv Agusta yarıştığı yıllar içinde bir nevi Ferrari olma yolunda giden bir şirketmiş. Net bilgim olmadığı için miş’le kullandım.

        Ama dönecek olursak Yamaha’nın Y’si 90’lerin 2. yarısından beri bilinir. O tarihlerde Honda üretici olarak bilinse de kazanan olarak H’si bilinmezdi.

        Rossi’nin yamaha’ya geçişi sanılan sebeplerden değil, Fiat-Marlboro ve Yamaha’nın anlaşmasından dolayıdır. 2010’da Lorenzo ezici üstünlükle şampiyon olunca, ben gideyim de gününüzü görün der gibi Ducatiye geçti.

        Üstelik Fiat’ın isim sponsorluğu da bitti. 2013’te İspanyol telekom şirketi Movistar’ın geleceği duyurulunca güçlü bir sponsor geldi diye tekrar Yamaha’ya döndü. Yamaha’da onun standartlarında pilot bulamadığı için mecburen kabul etmiş oldu.

        Eğer ortada saygısızlık varsa Rossi’nin de Yamahaya yaptığı bir dolu yanlış var. Pilot ilahlaştırma huyundan acilen vazgeçmeliyiz. Lorenzo ise 2008’den bu yana aralıksız Yamaha pilotu ve önümüzdeki seneler çok olağanüstü durum olmadığı sürece başka takıma da geçmez. Yamaha isim sponsoru olmadan yarıştığında bu takımda Lorenzo vardı Rossi değil.

        1. Ferrari Racing avatarı
          Ferrari Racing

          90’lerin 2. yarısı yazan yer 70’lerin 2. yarısı olacak. Orasını klavye otomatik olarak algılayıp 90’lar yapmış. Kesme işaretini ler’le kullandım çünkü 70’ler yazmıştım.

        2. kardeş aklımdakiler ile yazıyorum ve genel anlamda, çok bilmek istiyorsan ilgili sitelerden araştır ,dediklerimi, ben moto gp tarihi anlatmıyorum, rossi honda da şampiyondu, yamaha ya geçti gene şampiyon yaptı, ducati apayrı bir motor stoner harici pek iyi kullanan da olmadı ,rossi neden takım değiştirdi ben anlatayım, rossi honda dan yarış motoru istemiş ,honda takımı olmaz deyince rossi bozuluyor, sen olmasanda honda kazanır diyor bazı yöneticiler, rossi yamaha ya geçiyor,sponsorlar sonraki mesele, sonuç honda tırtlıyor ,hayden ile kazandı 1 kere ama oda ayrı konu, toni ellias kazandırdı, rossi yamaha takımından gerekli ilgiyi göremeyince ducati ye geçti sonra başarılı olamayınca yamaha ya döndü ve japon motorlar kadar rahat değil kullanımı zor v.s dedi burada tarih anlatacak değilim, bildiğim kadarı ile yazıyorum, biraz araştır wikipedia ile olmaz bu işler, demeçleri araştır artık kaç gününü alır bilmem 😀 rossi taraftarı değilim, ayrıca rossi honda da kalsaydı 10 şampiyonluğu geçerdi diyenler bile vardı

          1. Ferrari Racing avatarı
            Ferrari Racing

            Wikipedia ile görüş desteklemek Türkiyede sanılanın aksine bir eziklik değil bilimsel bir kanıt sunmaktır. Ne yapayım yani kafamdan subjektif şeyler yazıp biri aha bilmiyorsun uyduruyorsun mu yazsın. Ben 1970’lerde belki atmosferdeki toz zerreciğiydim. O yüzden 1970’leri araştırıp mişlerle yazmam gayet normal.

            Yazınızda beni çokta rahatsız edecek yer yok. Ben söylentilere ve subjektif yorumlara pek bakmam. Şundan dolayı, bundan dolayıdan ziyade bu iş ilk önce paraya, sponsora bakar. Bu kadar yüksek paraların döndüğü her spor önce sponsora, paraya bakar. Öyle olmasa Rossi 250 cc’de Aprilla ile şampiyon olduktan sonra Honda’ya geçmezdi.

            Honda bizi sen değil motorumuz şampiyon yapıyor, sana istediğini veremeyiz dediyse ve Rossi Hondayı satıp yamaha’ya geldiyse bu onun sorunu. Nitekim bu sporu pilotlar ve takımlardan ziyade sponsorların kazandırdığının kanıtı olarak finansal anlamda güçlenen Yamaha’nın üst üste 2 kez Rossiyle kazanıp sonrasında Nicky Hayden’ın Hondası’nın şampiyon olmasını gösterebiliriz.

            Her neyse işte bu tartışmalar çok uzar. Böyle spor dallarında aslında kimse dürüst değil ama galiba biz aksiyon olsun diye bir tarafı tutup; rakip tarafa kendimizi kabul ettirmeye çalışıyoruz. Tartışma için sağolun. ☺

            1. yani bende zıtlık olsun anlamında yazmıyorum, bildiğim kadarı ile tartışma yapıyorum, saygılı olduktan sonra sorun yok ayıpsın 😀 he şunu da söyleyeyim, rossi nin gitmesine razı olan herkesi honda takımdan kovdu

    4. İannone’nin kasıtlı düşse ne olur düşmese ne olur. Vale onu da geçerdi

      18 tur bomboş olsa bile, her tür 0,8 saniye fark kapatmak gerekir. Bu da imkansıza yakın.

      Burada Hondaların bariz üstün olup, Lorenzo’ya eskortluk etmelerini konuşmak gerekir.

      Marquez gibi gözü kara bir pilot, nasıl olurda 30 tur boyunca ön tekeri içeri sokmaz !

  21. Bir pilot kendi ülkesinde yuhlanıyorsa bi düşünmek lazım.

  22. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    smart sporda lorenzoya ne bindirdiler be ☺ hepsi rossici yiğit top da öyle tabi ??

    1. Adam dogruyu soyluyor neresi yanlis lutfen soyle

  23. Bir kaç yarış önce yayın esnasında Yiğit Top’a şöyle bir şey yazmıştım “Rossi bu sene şampiyon olursa istikrarı sayesinde olacak, hızı sayesinde değil.”.

    Bu görüşüme hala katılıyorum. Rossi bugün önden de başlasa belki fark daha az olurdu ancak yine 4. olabilirdi. Yaşlı kurt hala hızlı ancak öndekilerden bir tık daha geride gibi görünüyor. Ancak şampiyonu belirleyen hızın da dışında Marquez’in tutumu olduğunu düşünüyorum. Evet Phillip Island’da Marquez yarışı kazandı ancak onun pist üstünde neler yapıp neler yapamayacağını gayet iyi biliyoruz. Honda motoru sene başında o kadar güçlü olmasa da son yarışlarda bariz en hızlısıydı. Gerçek performansını Marquez ile görüyorduk o açıdan görememiş olduk.

    1. sana kesinlikle katılmadığımı belirtmek isterim Abdullah.
      ilk 13 turda (biri düştü)tam 21 pilotu çatır çatır geçmesine rağmen, 4. sıraya çıktığında öndeki grupla olan 11 saniye fark, 25-26. tura kadar 14-15 saniye civarına kadar çıkabildi. 13 turda lastiklerini deli gibi yemesine rağmen dünya geçiş yapmış bir adamın, üstüne 10-11 tur küçük farklarla öndeki grupla aynı tur derecelerini elde etmesine bakarsak, starttan finişe kadar antrenman modunda ve gram lastik eskitmeden kardeş kardeş giden ispanyol çetesini, eşit şartlarda başlamış olsaydı pistten sileceğine ve honda’nın yandaş pilotlarının kıçından kurşun yemiş gibi basacağına eminim.

      1. Kesinlikle haklısın. Rossi şampiyonada geride olsa eminim bu şampiyonluğunu vermezdi. Seneye yine üçü beraber son yarışa kadar şampiyonluk için yarışırlarda bugünkü gibi şaibeli bir yarış izlemeyiz

  24. o kadar yazdık çizdik, bu yarış merguez in şikesi kanıtlandı, rossi yaşlandı ,öndeki tempoyu illaki tutturamaz ama hırslı ve istikrarlı oluşu , şampiyon olması için yeterliydi fakat marguez bugün de lorenzo ya çalıştı, zaten bilinçli seyirciler olayı anladı ,onlara lafım yok ama şampiyonluk lorenzo nun hakkı diyenlere ne demek lazım ? ispanya da ispanyol kazandı ama daha çok tebrik edilen ve sevgi gösterilen rossi ydi olayın özeti budur

  25. Sampiyon lorenzo ama herkes rossinin garajinin onunde suzuki calisanlari yamaha monster calisanlari ducati calisanlari padoktada yamaha movistar tebrik etti bu herseyi ozetliyor motogp tarihinde ilkkez boyle birsey yasaniyor smartspordaki yorumcularda aynisini soyluyor sonradan televizyonu acsam kimin sampiyon oldugunu anlamayabilirdim rossi icin ise yapabilecegi herseyi yapti artik gelecek yila bu lorenzonun takimdan gonderilmesiyle hersey duzelir bide bu ispanyol cetesini motogpden sileceksin iannone de gelecek yil yamahada daha uyumlu olur ins en hayirlisi olur rossi ve yamaha icin

  26. Podyumda İspanyolların yarışı kazanmak için mücadele eden Pedrosa’yı yuhalaması çok ayıp oldu.

  27. üç şaklabanın da gözlerinin içi gülüyor. hepsi birlikte sarhoş gibi birbirlerine sarılıyorlar.
    honda, şikeli şampiyonu bağrına basıyor.
    şikeli şampiyonun ekibi, yandaş yastık görevi yapan honda’nın uşaklarına sarılıp kutluyor.
    yandaş satılmışlar, röportajda zafer kazanmış gibi heyecanla ve tüm suratı ile sırıtarak konuşma yapıyor.
    tribünde binlerce ırkdaşı da hiç bir şey olmamış gibi anırıyor, haykırıyor..
    nasıl bir kepazelik bu, hiç birinde gram aciziyet duygusu, azıcık şeref kalmadı mı?
    şampiyonluk kupasının bir kulpu lor’a, bir kulpu ped’e ve sapı da marq’a hediye olsun.
    tüm dünyanın gözü önünde sergilenen bu rezilliği önceden bilip tekme atmakla geçiştiren vale’nin ne kadar haklı olduğunun ispatıdır bu yarış. tekmeye “sportmenlik” duyarı kasanlar, bu rezilliğe de bir isim koyarlar sanırım.

  28. İspanyol çocuğu Marquez seneye gittiğin her pistte ıslıklanacaksın şimdi sevin 2-3 aylığına ama Allah büyük seneye karaktersizliğini tüm Motogp fanları yüzüne vuracak her pistte

    Şampiyonluğu Rossi kaybetmedi bu senenin asıl kaybedeni sensin İspanyol çocuğu

  29. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    millet lorenzoya marqueze atıp tutmuşta cok degil daha geçen yarışta rossi lorenzonun onunde olmasına rağmen lorenzoya gecildi ve marquezle 3. lük icin kapıştı orda hızlı olsa 3. lük icin degilde lorenzoya gecilmeyip pedrosayla liderlik için yarışırdı . Sampiyon lorenzo hak etmiştir tebrikler

    1. Elbette haketmiş olabilir ancak Lorenzo ve Marqueze atıp tutanlar hiç de haksız değiller şampiyonanın en agresif sürücüsü Marquezin bugün bir kedi olduğunu gördük. Pedrosa yaklaşınca gerçi aslan kesildi. En azından birincilik için savaşmalılardı.

  30. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    We are the champions
    No time for losers
    Because we are the champions of the World

  31. Moto Gp’yi az takip eden herkes bu yarışta Honda’ların ilk 2’de bitireceğini bilirdi. Bariz Yamaha’dan hızlıydılar.

    Ama Marquez bu yaptığı ile sadece kendini küçük düşürdü. Şu anda bile Marquez’e karşı inanılmaz bir tepki var. Çoğunluk geçen yarıştaki Rossi kareketini savunuyor artık.

    Geçen yarış Rossi’ye kan kusturan adam burada bir atak bile yapmadı.

    Herkes şampiyonu yazar ama bu senenin kazananı Doktor oldu bence.

  32. Marquez’in yerinde bir an KENAN SOFUOĞLU’nu düşündüm !…

    Ağlatırdı valla Lorenzo’yu…. İspanyollar her yerde aynılar !…

  33. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    Herkes Hondalara sallamış ancak söylediğiniz şeyler komik. Bir kere yıl boyunca kimse kimseye iltimas tanımadı son 1-2 yarış vatandaşı oldukları için tam gaz gitmemiş olabilirler ancak 3 yarış önce son virajda Lorenzo yu geçen kimdi hatırlıyor musunuz? Yapmayın Rossi yıl boyunca uçtu da adamın önünü mü kestiler? Kendi işini kendi bitirecekti yapamadı tebrik etmeyi bilmek lazım bela okumak yerine.

    1. Herkes Rossi’yi desteklemek zorunda mı ? Nedir bu Rossi hayranlığınız anlamadım. Eğer Honda’lar Lorenzo’yu geçseydi Rossi şampiyon olacaktı. Bunu neden yapsınlar ? Bir sebep söyle 10 yıllık izleyici.

    2. Asıl senin gibilerle bu ülke gelişmez.Adam resmen tekme atıyor canına kast ediyor ve hala bu adamı savunabiliyorsunuz.Adam gibi geçen yarışı 4. bitirseydi bu yarışta da cezalı olmasaydı belki Rossi şampiyon olacaktı.Kendi bacağına sıktı.Hala başka yarışçılara sallamayın.

    3. Rossi’nin bu seneki en büyük hatası şampiyonada lider gittiği için önde olma psikolojisi ile yarışlarda çok fazla zorlamaması oldu. Ama bu yarışta Magqueze insanların kızması gayet doğal kesinlikle Lorenzoyu geçerdi. Atak yaparken en fazla risk alan adam bu yarış hiç bir atak yapmadı. Pedrosa kendini geçince nasıl agresif olabildiğini gördük. Rossinin de Marqueze karşı söylemlerinin de ne kadar doğru olduğunu gördük. Lorenzo nun evinde Rossinin her geçişinde seyircilerin inanılmaz tezahüratı da gerçekten güzeldi.

  34. Marquez 0.3 arkasında 30 tur gitti nerdeyse tek bir atağı olmadı. Çok güzel bir tiyatro izlettiler bize. Pedrosa olsaydı marquez in yerinde atak yapardı lorenzo ya zaten fark açılmışken o bile yetişti arkalarındanda honda daha iyiydi yamana dan bu pistte ama marquez atak yapmamayı Pedrosa ya da yaptırtmamayı tercih etti. Bu şampiyonluk mücadelesinden önce marquez Rossi nin veliahtı olarak görüyordum bundan sonra tek sezon desteklemem bu elemanı. 36 yaşında şampiyon olmak için belki de son şansı olan Rossi nin bütün sezonluk emeğinin içine ettiler. Rossi efsaneliğinden bir şey kaybetmedi iyi ki o tekmeyi atmış kiminle aşık attığını görsün marquez. Dilerim ki (seneye şampiyonluk için yarışmaz ise Rossi eğer) marquez bir şampiyonluk mücadelesi içinde olur Rossi sonuna kadar zorlasın marquez i pozisyon kaybettirsin geçirmesin kendini ve sonunda marquez e aynı şekilde bir şampiyonluk kaybettirsin.

    1. Kardesim sana katiliyorum ama mc ile honda gelir 2-3 yaris izlemis bebeler gelir ustad gibi konusmaya calisirlar milleti inandirmaya caba gosterirler

    2. Marquez Lorenzo’yu geçmedi de geçirtmedi de. Pedrosa mücadele edecekti oysa. Ama millet sırf İspanyol olduğu için Pedrosa’ya da sallıyor burada. Allah kimseyi ırkçı etmesin.

  35. Göstermelik 1-2 Atak Sonuç olarak ” ZORLADIM ” diyebilecek bir yarış oldu Marc İçin ” tabi bizde yedik ” marquez yarış sonu lorenzo ailesi ile samimiyetini gördükten sonra tamamiyle anlamış oldum.

    Yarış sonu Pit yolunda uzun bir koridor halinde Rossi’yi karşılamaları görünce Rossi’nin ne büyük bir pilot olduğunu gördüm ve Rossi Hep Gönlümde 2015 ŞAMPİYON’u olarak kalıcak !

  36. 30 tur boyunca Lorenzo’nun arkasında 0,5 -1 saniye aralığında gezinip hiç atak yapamamak ! Marquez’in Tüm İSPANYA’yı arkasına almak istememesinden !… ROSSİ’ye ASLAN KESİLİP, LORENZO’ya KEDİ OLMAK HİÇ YAKIŞMADI…

    Not: Zaten pedrosa’ya söylenecek bir şey yok,

  37. 44 numaradan sonra 46 numarada şampiyon olsun isterdim ama bu katakullelerle mümkün değildi :((

  38. Bir hiç uğruna yasayacagima “Lorenzo -marquez”, bir amaç için ölürüm “Rossi”.. LORENZOYU takip etmekten başka bi *** yapmayan ergen MARQUEZ, Pedrosa gelince hemen yarış moduna girdi!!!!

  39. Son turlar güzeldi. Açık konuşmak lazım Rossi yarışa pole pozisyonundan başlasa bile ancak 4. olabilirdi. Sondan başladı ve yine 4. oldu. Çok iyi yükseldi ancak daha fazlası yoktu.

    Marquez’ci arkadaşlar ya da Rossi düşmanı arkadaşlar kusura bakmasın ancak Marquez resmen, Lorenzo’nun arkasında yastık görevi gördü. Yapacak bir şey yok her şey kurallar dahilinde.

    Pedrosa’ya tebrikler. Son turları heyecanlı kıldı. Tüm yarış boyunca Lorenzo’nun arkasında yatan Marquez kendisine karşı aslan kesilmeseydi muhtemelen Pedrosa yarışı kazanacaktı. Tüm bu hareketleri yapmasa Marquez zaten yarışı kazanacaktı. Rossi şampiyonluk sayısını daha da yükseltmesin diye son yarışlarda bu oyunu oynadı.

    Güzel bir sezondu. Yanlış hatırlamıyorsam Rossi tüm sezonu şampiyona lideri olarak götürüp son yarışta kaybetmiş oldu.

    1. Pedrosa ya da Marc yarışı kazansa bu Rossi lehine olacaktı zaten ikisinin de şampiyonluk iddiaları yok neden kazansınlar ki yarışı ? İspanyollar Rossi’den artık haz etmiyor. Bence yaptıkları gayet normal bir davranış.

      1. Geçen yarış marquez in şampiyonluk ihtimali yoktu Rossi yi niye o kadar zorladı madem? Bunun cevabını verebiliğinde yorumun anlamlı olabilir.

        1. Rossi’nin şampiyon olmasını istemiyor hala anlamıyorsunuz sanırım. Bu adamın yaşı çok genç ve amacı Rossi’nin şampiyonluk sayısını geçmek. Bu sayıya neden katkıda bulunsun ki ? Kendi işini neden zorlaştırsın ? Lorenzo’yu zaten geçecek.

          1. İşte bunu kabul etmiyor bazıları “marquez masum o sadece yarıştı o yüzden zorladı” gibi bir söylemleri var. tiyatro yaptığı ortada marquez in. Ama Rossi 1-2 sene daha buralarda. Marquez in Rossi den çekeceği var daha.

            1. İkiside masum değil kesinlikle. Marc bu yaptığıyla italyanların nefretini kazandı rosside attığı tekmeyle ispanyolların.Rossi bırakana kadar Marc’ın yakasından düşeceğini zannetmiyorum 😀

    2. Son iki yarışta olanlar yüzünden güzel bir sezon değildi Moto Gp açısından…

    3. dediklerine katlıyorum ama rossi ilk 4 içinde başlasaydı hele polden başlasaydı 4. olma ihtimali olsa da zor diye düşünüyorum kolay kolay bırakmazdı doktor ama işte ispnayollar …

  40. Marquez bugün ne yazıkki bir kez daha 36 yaşında ki bir adamın 1 senelik emeğini nasıl katlettiğini görmüş olduk.. Bu Marquez gibi bir yarışçının bu işlere girmesi çok üzücü…

    Marquez bari Pedrosa’yı perdelemeseydin…

  41. Rossi’nin bu yaştan sonra sampiyon olması çok zor. Ama birileri sampiyonluk mücadelesi verirken tavrı ne olacak çok merak ediyorum 🙂
    Sanıyorum Moto gp de son dersini seneye Marqueze verecek 🙂

  42. Şampiyon olan Lorenzo ama herkes Rossi’yi alkışlıyor. Kalite bu olsa gerek. 26.sıradan 4.sıraya kadar geldi.
    Marquez’e de helal olsun 30 tur boyunca 0.3 sn farkla gitti; hiç mi canın çekmedi atak denemeyi?
    Arada hızları gösteren bir grafik vardı, Lorenzo 190 küsürle giderken Marquez sürekli 180 lerde dolaşıyordu.
    Sonlara doğru sanki zorluyor ayağına birkaç deneme yaptı. Pedrosa orada yerini sağlamlaştırsa görürdüm ben onları ama olmadı işte.
    Sağlık olsun.
    Kayıtlara geçmeyen bir şampiyonluğu oldu Rossi’nin. Lorenzo hak etmedi, nokta.

    1. İyi de Pedrosa gelse o da geçmeyecekti Lorenzo’yu. Bunları yarışa heyecan katmak için yaptılar. Arka sırada yarışanlar Rossi’yi nasıl koruyup yer verdiyse İspanyollarda birbirini kolladı bir nevi.

      1. Kaç tane İtalyan varda yol vermiş çoğunluk İspanyol pilot. İspanyollar yol verdiyse de oturup lorenzo düşünsün hemşerim niye bana yardımcı olmuyor diye.

        1. Adam 1 turda 20 kişiyi elini kolunu sallaya sallaya geçti ben bunda birşey ararım.

          1. F1 de de öyle değil mi mercedes en arkaya düşse bile podyum yapıyor ilk 4 yamaha ve honda. Çok normal eninde sonunda zaten 4. Olacaktı Rossi. En iyi 2 takım denk gibi. Çoğunluğu İspanyol pilot lorenzoya yardım etmesini kendini geçirmemesini beklersin ki 11 saniye fark olmuştu Rossi 4.lüğe geldiğinde altında başka bir şey aramamak lazım. Arıyorsan da şampiyon lorenzo olmuş pitte herkes Rossi yi alkışlıyor hatta ispanyollar bile bunun altındaki nedeni aramak daha doğru olabilir.

  43. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    Bir yanım Rossi nin kazanmasını istesem de hızlı olan kazandı şampiyonluğu. Rossi için yolun sonu diyebiliriz. Massa nın 2008 yılına çok benziyor bu yıl Rossi için. Şampiyonluğu kazanabileceği son yılıydı ve başaramadı. İstikrar ve yarış tamamlamak yeterli olmadı. Tabi ki Sepang çok belirleyici oldu ve Rossi nin orada ki kendisine yakışmayacak tecrübesizliği şampiyonluğu kaybettirdi diyebiliriz. Standartların oldukça üstünde bir sezondu Lorenzo ya tebrikler.

  44. Kimse kusura bakmasın ama ispanyol şikesi böyle olmamalıydı …

    1. Ayrıca marquez pedrosaya ne yaptı öyle remen lorenzoyu korudu şikeciler … keşke düşseydiniz lan …

  45. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    son 8 turu izledim alâkam olmayan moto gp de bile heyecanlandım. rossi iyi iş çıkarmış ama şampiyonluğu kim hak etmiş dersen lorenzo derim fazladan 2 galibiyet almış hem rossinin dünya kadar şampiyonluğu var bırakında lorenzo da kazansın biraz ☺

  46. Marquez’in planları işe yaradı. Elin İtalyanı şampiyon olacağına vatandaşını şampiyon yaptı. Etik değil ama kurallara aykırı olmadığı için yapacak bir şey yok. Tebrik edilecek biri varsa Marquez’dir. Lorenzo yatsın kalksın ona dua etsin.

  47. Bu 3 İspanyol adamız diye gezmesinler ortalıkta.Bu rezillik onlara fazla fazla yeter.

  48. Lorenzo’yu geçmesin diye neredeyse Pedrosa ile çarpışacaktı Marq kalitesizi.

  49. Marquez lorenzoyu geçmeyi denemedi bile. . Bunlarmı dünya şampiyonu şimdi? Bunlarmı gerçek yarışçı? Herkes şampiyon olabılı yarış kazanabilir ama herkes efsane olamaz ! Forza valentino motogp dendiği zaman akla gelen ilk ve tek isim olacan

  50. Lorenzo & Marquez kol kola Lorenzo şampiyonluğa.. Pedrosa son tularda denedi ama olmadı.. Tebrikler Doktor yükseldin ama yetmedi. Şampiyonluğu en çok sen hakettin. Sağlık olsun.. Şu caps iyi gider 🙂

  51. En anlamayan insan bile görse , bariz hızlı oldugunu anlar hondaların , 1 kere bile atak denemediler. Koyayım böyle şampiyonluğa ben.

  52. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Marquez ne savundun Lorenzo’yu be.

    Tahmin etmiştim. Tek bir atak denemesi bile yapmadı. Pedrosa gelince de ona karşı aslan kesilip Lorenzo’yu korudu.

    Geçen yarıştan belliydi niyeti. Rossi’nin şampiyon olmasını engellemek. Güya bir de Lorenzo’nun dibinde gidiyor zorluyormuş gibi, ama tek bir kez içeriye bir bakış bile atmadı 😀

    İkisi de adam değil. Pedrosa yarışalım bari dedi, Marquez ölümüne savununca aman bulaşmayayım boşver dedi bıraktı.

  53. Son 5 tura yetiştim. Fenaydı hakikaten. Tebrikler Lorenzo.

  54. Rossi ye yakışmayan hiç yapmaması gereken o hareketi yaptıran sebeblerde isin tahrik boyutunda ne kadar haklı olduğunu malesef bugün ortaya konan tiyatroyla görmüs olduk.Hem Marquez hem Pedrosa acık bir sekilde bu kadar hızlı iken escortluk tan öteye gitmek istemediler.

  55. MARQEZ’in LORENZO’yu geçmesini beklemek tam bir aptallıktır. Marquez koca yarış adamın arkasında rolantide yarışa devam etti 🙂 Adam bütün İspanya’yı kendisine düşman mı edecekti ! VALEEEEEEEEE 46

  56. İspanyollar resmen şov yaptı. Tebrikler Lorenzo, Helal olsun Marc iyi iş çıkardın. O kadar yer vermelerine rağmen şampiyon yapamadılar malum kişiyi 🙂 İlk üçlü uçtu gitti.

    1. Herkes Marquez’e kızmış fakat doğru olanı yaptı. Kendisine tekme atan adamın lehine çalışıp Lorenzo’yu geçmedi ve vatandaşını şampiyon yaptı. Marquez ve Pedrosa’nın şampiyonluk iddiaları zaten yoktu bu yüzden en doğru olanı yapıp vatandaşlarını korudular. Güzel yarıştı.

  57. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    motoGP tarihinin gördüğü en şikeli yarış bu yarış… 30 tur boyunca arkasına takıldı ve hiç geçmek için bir hamle yapmadı. yazık motogp’nin düştüğü duruma bakın. rezil bir yarış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir