Rossi “Marquez Lorenzo’nun Koruması Gibi Yarıştı”

yazar:

kategori:

2015 MotoGP şampiyonluğunu son yarış Valencia’da kaybeden Valentino Rossi, son 2 yarıştır sıkıntılar yaşadığı Marc Marquez’i bir kez daha eleştirdi ve Honda sürücüsünün Lorenzo’nun koruması gibi sürdüğünü söyledi.

Yarışa son sıradan başlayan Rossi, bugünkü yarışta 4. olarak iyi bir sonuç kazandı ancak Lorenzo’nun yarışı kazanması sonucu şampiyonluk İspanyol sürücüye gitti.

Daha önce de Marquez’i suçlayan Rossi “Bugün herkes onların planını gördü. Bu beni çok üzüyor ve spor için çok kötü bir şey. Bir Honda sürücüsünün Yamaha sürücüsünün yarışı kazanmasına izin vermesini anlayamıyorum. Umarım bu hareket bir gün ona karşı olur.”

“Lorenzo çok iyi bir pilot ve onunla eşit şartlarda mücadele etmek güzel olurdu ancak onun bile böyle kazanmaktan çok mutlu olduğunu sanmıyorum.”

“Marquez’in Lorenzo’nun koruması gibi davranmasından üzgünüm. Bunu perşembe günü de söylemiştim. Bu planı sonuna kadar götüreceklerinden emindim. Bana karşı böyle bir planlarının olduğundan emindim.”

“Marquez Lorenzo’yu İspanyol olduğu için mi korudu bilmiyorum ancak bu şekilde koruma olmayı tercih etmesi üzücü. Lorenzo asla Marquez’in yaptığını yapmadı. Ancak Malezya’dan sonraki davranışlarıyla (Mahkemeye katılma isteği) o da Marquez gibi davranılmayı hak ediyor.”

“Üzgünüm. Büyük bir fırsat yok oldu ve bunu hak etmedim.” dedi.


Yorumlar

“Rossi “Marquez Lorenzo’nun Koruması Gibi Yarıştı”” için 50 yanıt

  1. ForçaFelipeMassa avatarı
    ForçaFelipeMassa

    Kendi ülkende bir ispanyol podyumu oluşturuyorsun, şampiyonluğu bir ispanyol kazanıyor ama alkışlanan, gözlerin üzerinde olduğu kişi İtalyan ve sen yuhalanıyorsun. Bence biraz oturup düşünmek lazım, efsaneye bu şekilde ket vurulabilir mi vurulamaz mı diye, öyle tek seferde saf dışı bırakılabilir mi diye.

    Seneye honda şu ikisini (Lorenzo, Marquez) yarıştırsa keşke, bak gör o zaman eğlenceyi, birbirlerine girmezlerse ben de birşey bilmiyorum 😀

  2. İlk kez Alonso’nun 2010’da kaybettiği şampiyonluğun iyi olduğunundüşünüyorum.Şu yaşananlardan sonra Alonso’nun bile artık desteklenmemesi gerektiği tarafındayım.Bundan sonra İspanyol pilotlar yarışlara alınmamalı bence.

    1. Hatta ispanyolları öldürsünler. Komik olmayın yahu.

  3. Doğru söylüyorsun,ama malezya da bunların oyununa gelmeyecektin.Bence bugünkü sürüş sitili marquezin hanesine eksi puanlar yazdırdı.Sportmenlik acısndan hiç hoş değildi.

  4. Altta hala Rossi tekme attı filan diyen cahiller olduğunu görmek ülkemin geleceği açısından beni üzdü. Adamlar Oscarlık performans çıkardılar bizimkiler hala “tekme tekme” diye ağlıyor. Moto GP’nin geleceğinin zaten karanlık olduğu aşikar. Rossi’nin kazanamamasına sevindim aslında. Böyle bir efsanenin bazı cahiller tarafından “tekmeyle kazandı” şeklinde saçma sapan ithamlarına maruz kalmadı. Lorenzo günün kazananı ama Marquez’le birlikte gerçek kaybeden. Son 2 yarışı tarafsız izleyen kimse bu 2 pilota sempati beslemez. Yarışçılığın ruhunda kazanmak vardır. Pol olsun, yarış olsun, şampiyonluk olsun… Marquez gibiler dalavereci, dümenci; başkasına çalışan ezikler. Meyve veren ağacı taşlarlar misali Rossi şampiyon olamasın diye çabaladılar. 2’si de şampiyon olabilir istatistiklere göre. Ama tarih her zaman Rossi’yi efsane olarak hatırlayacak. Bu 2 taklacıyı değil. Bugün kimse Lorenzo’cu ya da Marquez’ci olmadı ama birçok kişi Rossi’ci oldu.

  5. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Öyle yada böyle o şampiyonluğu Marquez değil, senin tekme atan ayağın kaybettirdi.

  6. Meğer Rossi o tekmeyi aslında kendisine atmış! Bir hafta sonra anlaşıldı.

  7. Hiç ağlama dayı. Senin motogp ömrün buraya kadarmış. Gençlere ayak uyduramıyosun. Tekme attığın adam gel reis geç beni mi diyecekti ? İnat yapıp Lorenzo’yu şampiyon yaptılar oh iyi oldu.

  8. Konuyla alakasiz ama eger Red Bull ve Toro Rosso ayrilirsa ve 3.araclar gelirse bu adami Ferraride gormek isterim hemde F1’e iyi bi reklam olur zaten WRC’de yarismisti.

  9. Marquez yapması gerekeni en iyi şekilde yaptı. Kendisi Rossi’nin doğrudan rakibi, ondaan daha fazla sayıda şampiyon olmak istiyor. Lorenzo’yu kısa vadede geçecektir ama hedefi Rossi olduğu için onun daha fazla şampiyonluk kazanmasını istemiyor bu yüzden Lorenzo’yu korudu. Marc’a sallamak anlamsız yani. Yarışı kazanıp niye Rossi’ye bir şampiyonluk hediye etsin ki ? Kaldı ki ona tekme atan adam da Rossi’ydi.

      1. Doğrular acı gelmiş olabilir. 🙂 Marquez’in yerinde ben olsam bende Rossi’yi şampiyon yapmak istemem kimse kusura bakmasın.

        1. Rossi’nin şampiyon olmasını istemeyebilirsin ama bunu rakibinin üstüne gayri nizami bir oyunla yaparsan o zaman bütün dünyada senin şampiyonluğun ve sayısı sorgulanmaya başlanır..

          1. Ortada bir oyun yok ki. Tekme atmayaydı da ön sıralardan başlayıp ispanyolların arasına girseydi. Adamlar kaptırdı gitti. Marc yarışı kazansa bile şampiyon olamıyordu. Vatandaşına yardımcı olması kadar normal birşey yok bence.

            1. Ortada tekme falan yok.. Yarış hakemleri bile bu sonuca varamadı…Bu ayrı mesele..

              Ama ortda gayri nizami bir oyun olmadığını söyleyen birisi ortak noktada ne sen ne ben buluşamayız…Burada bırakalım..

              1. Yarış hakemleri boşuna hakem olmuşlar burası analizci dolu yani. Tekme varki yarışa son sıradan başladı. Bazı şeyleri körü körüne savunmasa seviyorum bu sitenin yorumcularını.

              2. Sadece tekme diye söyleyip durduğun için;
                Eğer zahmet edip yarış hakemi raporunu okusaydın Rossi’nin yarışa neden son sıradan başladığı görebilirdin ama ne yazıkkı bilgi sahibi olmadan yazmak daha kolayına geliyor…

        2. Evet herkes iyi futbolcu, iyi basketbolcu yada motosiklet sürücüsü olabilir fakat iyi sporcu olamaz maalesef marquez ve Lorenzo bunlardan ikisi.
          Sizinde düşünceleriniz bu iki motosiklet sürücüsü ile örtüşüyor.

          1. Bence gayet iyi sürücüler bakınız puan tablosuna 🙂

            1. Ne demek istediğimi anlamayacaginizi daha doğrusu anlayamayacağımız tahmin etmiştim beni sasirtmadiniz

              1. Karakterci misin yoksa sende ? 😀

    1. Boyle durumlar olursa motorsporlarin ne mantigi varki bu sporun ruhuna ve gerceklerine ters ve serefsizliktir(cumurbaskanimiz bile kullanmistir kufur olarak algilamayin)

      1. Sporun ruhuna ters değil sporu spor yapan şeyler bunlar. Rekabet her zaman olacak. Rossi’nin şampiyon olmasındansa Lorenzo’yu tercih ederim diye düşündü büyük ihtimalle. Bunlar robot değil insan. Duygularıyla hareket etmeleri normal. Burada suçu Valentino Rossi’de aramalısınız. Son sıradan başlamasaydı şampiyon olabilirdi. Ama ön grup aldı yürüdü 20 saniye fark taktı.

  10. Sonuna kadar haklı umarım bir gün kendi başına gelir marquez in. Pedrosa bütün sezon silik bir performans sergiledi sakatlık filan derken sezonun sonunda açıldı adam akıllı sürmeye başladı. Bu tiyatral gösteriden uzak kalması dikkat çekti taktir topladı. Umarım seneye daha iyi bir performans gösterir ve kariyerinde ki ilk şampiyonluğu için zorlayabilir. Rossi den sonra Pedrosa destekleyenlerden biri olacağım ve alttan gelen Petrucci dikkat çekmişti takipçisi olacağım.

    1. Pedrosa adamlik yapti katılıyorum

  11. Herkes bu tür düşündüğü için İspanyol pilotlar İspanya’da yuhalandı.Pedrosa’a da arada kaynadı adamın hiç bi suçu yoktu.

  12. Bu sezon un 3 kaybedeni var. Rossi Lorenzo ve Marquez. Son yaptıklarıyla antipatik oldular. Marquez neden bunların arasına girdi onu anlamadım.

    1. İspanyol lar bütün spor branşlarında neden bukadar çirkefler merak ediyorum. Bunlara küçükken nasıl çirkef olunur diye eğitim mi veriyorlar!

      1. Redbullu severim seni ayri ?

  13. Sizlere Soruyorum Marc’ın Önünde Rossi Olsa Temas İçin Zorlarmıydı ? Zorlamazmıydı ?

    1. Sen ne diyorsun adam kaydıra kaydıra atak yapardı şimdi zorlamadı bile

      1. Youtube’de araştır bence konuyu iyice izle gel 🙂

  14. bu konuda yabancılarda olmak uzere cogunluk rossiyle hem fikir

  15. her ne kadar dedikleri %100 doğru olsa da o tekmeyi attıktan sonra bir anlamı yok…

    Kim olsa marquez’in yerinde, aynısı yapar, lorenzo’yu kendi motoruyla bile finişe ilk sırada taşırdı. 🙂

  16. Kimse laga luga yapmasın rossi sonuna kadar haklı. Bir pedrosa çabaladı, marquez onu da süpürecekti nerdeyse. Aynısı onların da başına gelir ileride. O zaman anlarlar. Rossi bırakınca yeni birisi gelmedikçe pedrosa favorimdir. Şike yapmadan çabaladı. En azından bence dikkatimden kaçan birşey varsa biri söylerse sevinirim.

  17. Marquez Malezya’da lastiklerini bitirme pahasına Rossi ile savaşa girerken Valencia’da Lorenzo’ya farkı kapatmasına rağmen atak yapmadı. Nerde o Malezya’daki agresif frenajlar nerde Valencia’daki kontrollü frenajlar.

    Malezya’daki olaydan sonra yine içimde bir umut vardı ama gerçekten Marquez’in tek amacı Lorenzo’yu şampiyon yapmakmış. Pedrosa’yı olaya katmıyorum. Adam son turlara lastik sakladı ve Marquez’e atak yaptı. Ama Marquez izin vermedi. Muhtemelen galibiyeti kaçırdı Honda.

    Rossi’nin yaptığı sportmence değil, ama İspanyolların yaptığı hiç profesyonelce değil. Bildiğin tiyatro izledik. Iannone’den umutluydum belki İspanyolların oyununu o bozar dedim ama o da kaza yaptı.

    Rossi adına üzgünüm. 36 yaşında kariyerindeki son şampiyonluk zaferini kaçırdı. Yamaha patronlarının mutlu olduğuna inanmıyorum. Umarım Marquez bir gün bu yaptıklarını çeker.

    1. +1 ama Rossi yi seneye de görelim, belli olmaz, doktor bu.

    2. 37 de şampiyon olursa ispanyollar kudurur:)

  18. bunu adama ayağınla vurmadan önce düşünecektin..yalandan sportmence konuşarak kendini acındırma.. herşeyi sonuna kadar hakettin. geçmiş olsunnn.

    1. Kendi sportmen diğerleri çirkef sözde 😀 +10 veriyorum diğerlerini nötrledim 😀

  19. Geçmiş olsun…Moto Gp için kötü bir durum oldu bu yaşananlar..

    Her zaman motorsiklet yarışları toplamda daha adil olmuştur motorsporları serileri içinde fakat son iki yarış hiç de güzel olmadı..Keşke rakipler kendi şanslarını kendileri oluşturabilseydi..

    Motorsiklet yarışları için son iki yarış süreci hoş olmadı…Kim şampiyon olursa olsun..Ve Moto Gp organizasyonu için kötü bir süreçti ve daima hatırlanacaktır…

  20. Lorenzo hakkında söyledikleri doğru. Malezya’dan sonraki davranışları sportmence değildi. F1’deki bir pilottan bana tanıdık gelen hareketlerdi.

    Rossi, Marquez ve Lorenzo son iki yarıştaki hareketleriyle kendi namlarını bitirdiler. En çok etkilenenler de Rossi ve Marquez oldu. Artık aklı başında hiç kimse bu ikisini ciddiye almaz. Lorenzo ise fırsatçı gibi kaldı ortada, çok etkilenmedi ama davranışlarını daha iyi kontrol edebilirdi. Bir ara sıralamalarda tur atmayıp Rossi ile birlikte arkadan başlamak isteyebileceğini bile düşündüm. Güzel olurdu tabi ama aklı başında kimse bunu yapmazdı 😀

    1. Bu arada, Rossi bunları söylerken neye dayanmış? 15 saniye arkadan olanları mı görmüş 😀

      Birilerinin söylediklerine istinaden konuşuyor olmalı. Yanlış da konuşmamış tabi.

      1. Bu yeni bir röpotaj mı yoksa yarıştan hemen sonra mı? Belki yarışı izlemiştir. Anlatılanlara istinaden de böyle konuşuyor olabilir

    2. Eğer görüntüleri izlersen herkes yarış bitiminde rossi nin padok alanındaydı. Lorenzonun şampiyonluğuna da neredeyse kendinden başkası sevinmedi. Marquez ise podyuma çıkınca İspanyollar tarafından yuhalandi. Yanı rossi şampiyonluk dışında pek birşey kaybetmedi.

      1. Aynen öyle oldu

  21. aynen öyle… ben pedrosa’yı takdir ettim. pedrosa marquez’i geçebilseydi lorenzo yu da geçerdi olasılıkla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir