Vettel'in Sorunu Egzoz Değil Motormuş

yazar:

kategori:

Vettel, yarışın başından itibaren kontrolü elinde bulunduruyordu ve zafer için sadece aracını evine götürmesi yeterli görülüyordu.

Ama motorunda güç kaybı yaşaması sonrasında her iki Ferrari aracına ve Hamilton’a geçilecek podyumdan uzakta kalmıştı.

Takımın ilk başta sorunun egzozdan kaynaklandığına inandığını söylemesine rağmen inceleme sonrasında motorla ilgili bir durum olduğu ortaya çıktı.


Yorumlar

  1. Siradaki yarista insallah sorun yasamain ve birincisi olursun?

  2. redbull motor problemi diyor amam nico son turlarda redbullu geçememenin nedeninin egzozdan çıkan aşırı sıcak ve aşırı gazlar dan dolayı geçemediğini aracının downforce kaybettiğini söylüyor.belkide geçememesi normaldir. ama.acaba redbull hedefmi yanıltıyor.başlangıçta telemetreden egzoz görünüyor telsizden bu söyleniyor.sonra araba incelendiğinde ! motor deniyor.şaşırtıcı.

  3. Gürcan Hezer avatarı
    Gürcan Hezer

    Motor konusunda daha ilk yarışında değişiklik yapan bi takımı tutan arkadaşların yorumları gerçekten hayret verici , 2006 şampiyonluğunu o belirttiğiniz tasarımcıların tasarımıyla ve şampiyonluğa giden Micheal , motor problemi yüzünden kaybetmedi mi ? Kaldı ki Ferrarinin sadece fabrika takımının değil , motor verdiği diğer takımlarında yaşadıkları problemler , tasarımcılardan mı kaynaklıydı acaba ?
    Sizin dediğiniz efsanevi Lotus zamanlarının tasarımcısı Colin Chapman zamannındadır hem şasi , hem de motor üzerine çalışmatadır o zamanki adamlar ama şu anda en başarılı belki tarihin en başarılı tasarımcısı Newey hakkında böyle gerçekten gereksiz bi bilgisizlikle ve boş bir uslupla sallamak nasıl bir izleyici mantığının ürünüdür anlamam minkün değil……

  4. Ayrıntılı incelemeden anlaşılmıyor tabi bazı şeyler keşke biraz daha ayrıntı verselerdi. Weberden de çıkan dumanı görünce eyvah yağ basıncı yükseldi motor patladı herhalde demiştim. 🙂
    Egsoz denincede egsoz manifoltu yamuldu dedik herhalde tepe kameradan aracın ciddi devir alamadığını görmüştük.
    Renault motorunu kullananları anlamak çok güç. Renault acaba destek konusunda çok iyi değil mi diye düşünecez ama geçen seneki faaliyetlerden sonra sanmıyorum. Motor aynı iki ayrı takım, iki ayrı şase ve motor elemanları, iki ayrı hız değerleri var ortada. Motoru üreten dayanıklılık sorunu yaşamıyor ama satın alan yaşıyor. Diğer markalarda da oluyor ama bu zaten.
    Renault korumak için üretici olduğundan her şeyi biliyor ona göre konfigürasyon yapıyor ama şaseden dolayı hızlı olamıyor. Redbull ise eksiklikleri kapatmak zorunda. Daha agresif soğutma kanalları, vites, dişli oranları, devir, valf aralıkları kullanıyorlardır herhal. Motor harici hiç bir ortak noktanın olduğunu sanmıyorum. Adamlar ne yapsın ellerindeki mekanik bir eleman olan motoru zorlamadıktan sonra. 1000 bilinmeyenli denklem bizim için. Adrian'ın bu konuda suçlu, kabahatli olduğunu söyleyebilecek kadar veri de yok ki elimizde. Motoruda Redbull yapsa hadi birşeyleri daha kolay söyleyeceğiz de oda yok başkasının motorunu kullanmak cidden farklı bir şey. Ya bu adamlar agresif aero'dan vaz geçecekler yada motoru patlatmayı göze alacaklar.
    Ama bir eksiklik olduğu ortada Renault kendi takımı için motoru hızlandırmalı sattıkları için de en az Mercedes satın alanların ki kadar dayanıklı hale getirmeli. He bu Cosworth le beraber olursa daha iyi olur.

  5. anlaşıldı, suçlu benim. motorları ben patlatıyorum. patlayan motorları da ben üretiyorum. hem red bull'u, hem de dayanıksız zamanlardaki mclaren'in aracını da ben kullanıyorum.

    iyi geceler.

  6. "Rory Bryne", "Ron Dennis", "Ross Brawn", "Gordon Murray" bunlar Formula 1'in kaliteli ve gözde teknik isimleridir. Hepsinin iyi ve kötü yanları olmasının yanında başardıkları işler vardır.

    Gelelim McLaren'a. Ben McLaren'in motor patlatma ve dayanıksızlık sorunlarının sadece Adrian Newey'den kaynaklanmadığını düşünen biriyim. Kimi Raikkonen, Mercedes, Adrian Newey faktörlerinin birleşiminden böyle durumlar çıkabiliyor. Ama şu da var, 2000'li yılların başında bazen start alamayan araçları ile Mika Hakkinen'i hatırlıyorum; 2000'li yılların ortasındaki sorunların başlangıcı idi o sorunlar.

    Bir de şöyle bir sorum olacak massathebest sana.

    Aynı motoru kullanan Renault ve Red Bull Racing'den hangi takım şampiyonluğa oynadı 2009'da? Ve bunu sağlayan kimdi?

    Cevap ortada zaten…

  7. motordan sorumlu olan newey değildir; doğru. ama şaseyi uyumlu hale getirmek onun işi. bunun için motor anlaşmaları erkenden yapılıyor zaten, şaseyi motora göre ayarlamak için.

    aynı motor neden renault şasesinde hiç arıza vermiyor? geçen yıla da bakın, red bull ve renault şasilerine takılı olan motorlar aynı iken, hangileri patlamış hangileri patlamamış?

  8. ben motordan kaynaklandigini bilmiyordum sorunun. gecen yil bu motor sorunlari red bull'da en azindan sezonun ortasindan sonra, sonlara dogru bas gostermisti. boyle giderse isleri zor bu renault motoru ile…

    keske mercedes motoruna gecselerdi…

  9. kardeşim, suçlu raikkonen dedik, değil dediniz. suçlu mercedes motoru dedik, görüyoruz aynı motorun dondurulmuş hali 4 yıldır tek arıza vermedi. suçlu mclaren dedik, bak 4 yıldır hiç mekanik problem çıkmıyor dediniz…

    o temiz bu temiz, kim suçluydu o halde? kim hatalı?

    benim tuttuğum takımda rory bryne'dı tasarımcı. neler kazandırdığını söylememe gerek yok sanırım. tasarladığı araçlar kitaplara konu olmuştur; hem performansı, hem dayanıklılığı. adrian newey ile karşılaştırmam.

  10. MagicAlonso avatarı

    yaa arkadaşlar newey e neden bukadar yükleniyorsunuz.Motordan sorumlu olana newey değil sonuçta aracın motor dışındaki kısmındaki aksaklıklarda newey sorumludur fakat her motor problemini ona yüklemek çok saçma.zira 2005 mclaren in en büyük sorunlarından biri motordu.Ozaman mercedes bukadar dayanıklı motor üretmiyordu.Elbette aracın diğer kısımlarıyla ilgili önceden yaptığı araçlarda problemler oluyordu fakat bu problemler tek başına hiçbir zaman şampiyonluğu engelleyecek boyutta değildi.şuan pistteki en iyi aerodinamiğe sahip araç durumunda neweyin aracı

  11. Bekir Abdullah avatarı
    Bekir Abdullah

    Yanlış anlattım galiba… benim eleştirim massathebest arkadaşa..Newey çok iyi bir mühendis ve çok iyi bir tasarımcı..Mühendisliğin ne olduğunu bilmeyenler lütfen yorum yapmasa iyi olur..

  12. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    newey'e gönderilen ağır salvolarr….

    pehhh:)

  13. Bekir Abdullah avatarı
    Bekir Abdullah

    eminim sen daha iyi şase yaparsın massathebest..

  14. Ya Adrian Newey'e baya laf geliyor ama bu başarılı teknik adam, 1988 yılı Williams aracından, 1997 yılı Williams'a kadar olan tüm Williams araçlarının tasarımında bulunmuş "şef tasarımcı" olarak ve yanında "teknik müdür" Patrick Head ile. Ve sonuç 4 pilotlar ve 5 takımlar şampiyonluğu…

    Ne olursa olsun Adrian Newey F1'deki en başarılı mühendislerden biridir.

  15. selamlar adrian newey. hadi bütün suçu mercedes motoruna yıkıyordun zamanında, renault motoru da mı dandik? herkes motor üretmeyi bilmiyor ama, sen müthiş şasi yapıyorsun değil mi? bu motor arızası da kapak olsun dahi'ye.

  16. Geçtiğimiz senelerde de gördüğümüz gibi neden renault motoru kendi şasesi üzerinde böyle bir sorun ile karşılaşmıyorda Adrian Newey in yaptığı tasarım motora bakmıyor gibi

  17. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    senın potansıyelını herkes bılıyo motora yapıcak bısey yok ama genede rosberg ı arkanda tutman ve dorduncu olman buyuk basarı daha kotusu olmaz ınsallah bısey kaybetmıs degılsın onumuzdekı yarıslarda toparlarsın ınsallah sezon 19 yarıs

  18. mephistofeles  avatarı
    mephistofeles

    en kötü ihtimalle ikincilikten oldu…ama dahada kötü olabilirdi vettel orda motor stop edebilirdi ve puansız dönebilirdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir