2015 MotoGP Valencia – Tüm Yarış İzle

2015 MotoGP şampiyonasının, şampiyonun belirlendiği final yarışı Valencia’yı yeniden izlemek için tıklayınız…

 


Yorumlar

“2015 MotoGP Valencia – Tüm Yarış İzle” için bir yanıt

  1. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Yarışın tekrarını koymanız iyi olmuş. Bu güzel hizmet için teşekkür ederim.

    Yarışın tekrarını izleyince şunu gördüm ki hakikaten Lorenzo haketmiş.

    Neden diye soran olursa? Yarışın ilk 16 turu en kötü tur zamanı 1.31.8. Hatta yarışın ilk 20 turu böyle. Marquez onu yarış boyu ortalama 0.4-0.5 saniye geriden takip etmiş ve onun kadar lastikleri zorlamış. Marquezin rekorları secdiğini biliyoruz. Burada yarışı kazanmasa bile tur rekoru kırmayı isterdi. Lorenzo buna da izin vermemiş. Rekoru kendi kırmış.

    Pedrosa yarış içinde lastiklere fazla zarar vermemek adına bu ikiliyi 12 ile 24. turlar arası 1 saniye ve daha geriden takip etmiş. Bir ara 2.3 saniye geriye de düşmüş.

    Son 6-7 tur içinde lastiklerini koruduğu için 2 pilota 0.4 saniyelik hızlarla yaklaşmış. Motorüstü görüntülerden anlaşılacağı üzere Yamaha’nın virajlara girişi Honda’dan hızlı. Dolayısıyla şu virajda içi almaya çalışayım da geçeyim diyebilecek bir hız yok Hondada. Honda’nın tek artısı düzlük hızından sonra içeriyegömülerek geçiş yapmak. Burada o kadar uzun düzlükte yok. Yani Marquez’in kasıtlı olarak atak yapmadığını gösteren tek bir teknik emare yok.

    Marquez sadece bir şekilde geçebilirdi o da gözü karalığını kullanıp 3. viraja girmeden dışardan değil içerden motoru kaydırıp riskli bir şekilde Lorenzoyu düşürme pahasına geçebilirdi. Ama İspanyada olduğu için gelecek tepkileri de düşünüp bu yarış normal bir moto gp pilotu gibi sürdü. Risk almadı kimseyi de riske atmadı.

    Yarış sonu görüntüleri izlememiştim. Şimdi ona da baktım hızlıca.Lorenzo’nun İspanya eski kralı Juan Carlosa el ense yaptığı görüntü var. Sarılıyor, omuzuna el atıyor falan. Bunu Türkiyede bir siyasetçiye yapsa tacizden göz altına alınır, el ense yaparak kamuoyu önünde küçük düşürmekten hakkında işlem başlatılırdı.

    O insanların kralında bile ego yok. Konu siyasete girecek ama inanın sembolik krallık rejimiyle yönetilen ülkelerde krallar halka baskı yapsa, halkı sindirse 1 dakika bile krallıkta kalamazlar. Halktan biri gibi oldukları için, aynı kurallara uydukları için soyağacı ve geleneksel olarak sembolik krallıklarını devam ettiriyorlar.

    Ayrıca dikkatimi çeken bir şey daha oldu. Pedrosa, Lorenzoyu elini uzatıp tebrik etti. Marquez gözlük takmış oturuyorken hiç oralı olmadı. sonradan neyse ayıp olmasın diye el uzattı. Rossi 1 ay önce o açıklamaları yapmamış olsa, şu soğuklukta bir insanın Lorenzoya yardım edeceği kimsenin aklına gelmezdi. Rossi o açıklamayı yaptıktan sonra Marquez yardım öyle değil böyle yapılır diye önce Malezyada uğraştı, sinirlerini bozup kendine ayak dokundurdu. Burada da risk almamayı seçip 1. bile olmayı düşünmedi.

    Şayet Rossi son yarışlarda Marquez,Lorenzo hatta Pedrosa kadar hızlı olmadığını düşünüp politika yapmayı seçmek yarine; sessiz kalıp yarış sonuçlarına odaklansaydı belki 1 belki 2 belki 3 puan farkla şampiyon olacaktı.

    Ama son yarışlarda baktı ki Pedrosa iyi sonuçlar alıyor. Ben en fazla 4. olurum. Politika yapayım ve bunlar birbiriyle uğraşırken aradan sıyrılayım dedi. İşler umduğu gibi gitmedi. 2006’da Nicky Hayden’a karşı da aynı kabusu gördüğü için çok önceden önlem almak istedi ama tarih tekerrür etti yine son yarışta kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir