Honda: “Rossi’nin Marquez Suçlamalarıyla İlgili Kanıt Yok”

yazar:

kategori:

Honda’nın Başkanı Shuhei Nakamoto, Valentino Rossi’nin Marc Marquez’in kasıtlı bir şekilde yavaşlayarak Jorge Lorenzo’yu geçmediği iddialarına sert çıktı.

Dünkü Valencia yarışını kazanan Lorenzo, 3. şampiyonluğunu ilan ederken onun hemen arkasında Honda sürücüleri yer aldılar. Dani Pedrosa son turlarda geçmek için zorlasa da bunu yapamadı ancak Marquez, neredeyse tüm yarış boyunca Lorenzo’yu takip ederek yarışı tamamladı.

Nakamoto “17 yarışı lider olarak götürdükten sonra son yarışta 5 puan farkla şampiyonluğu kaçıran Valentino için çok zor bir gün olduğunu anlıyoruz. Bu büyük hayal kırıklığı olmalı.”

“Ancak diğer taraftan son haftalarda ve bugünkü basın toplantısında sürücümüz Marquez ve Honda’ya yaptığı sert suçlamaları kabul edemeyiz.”

“Bu suçlamaları destekleyecek herhangi bir kanıt yok.”

“Bugün Valentino Marc’ı Jorge’yi asla geçme teşebbüsünde bulunmamakla suçladı ancak Jorge tüm hafta sonu boyunca çok iyi performansa sahipti ve bunu sıralamalarda çok güçlü bir şekilde pole pozisyonunu alarak kanıtladı.”

“Marc bugünkü yarışta arkasında kalmakta zorlandı. Hem Dani hem de o, Jorge’den çok fazla uzaklaşmayarak harika iş çıkardılar. Marc’ın planı son turda atak yapmaktı. Geçmişte bunu bir çok kez gördük.”

“Valentino buna inanmadığı için üzgünüz ancak Marc ve Dani’nin Repsol Honda takımı ve tüm partnerlerimiz için en iyi sonucu alma adına % 100 zorladığından eminiz.”

“Bu suçlamaları kabul edemeyiz çünkü bu sadece tek bir kişinin görüşü ve gerçek değil.” dedi.

 


Yorumlar

“Honda: “Rossi’nin Marquez Suçlamalarıyla İlgili Kanıt Yok”” için 14 yanıt

  1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Telemetre verileriyle bu kanıtlanabilir sanırım.

  2. Marc’ın iddiasına göre son tura kadar bekleyip öyle geçecekti. Daha önce bunu yaptığı yarışlar oldu, doğru olabilir. Ama Pedrosa atak yapıp zaman kaybettirince bu imkanı bulamamış.

    Aksini kanıtlaması kolay olmayan bir durum.

  3. Nasil bir kanit olmasi gerektigini anlamadim.birkere burada ennhafif tabiri ile gonul sikesi var.bunun bir cok nedeni var.kimine gore marquez rossi nin sampiyon olmasini kendi kariyeri acisindan sakincali gordugjnu bir baska kesim lorenzo ile hemseri oldugu ve kendi vatandasi nin samoiyon olmasini istedigini soyluyor.

    En ust duzeyde yarisan pilotlar yapacaklari mucadele sonunda duruma sartlara kimin sampiyon olup kimin sampiyonlugu kacirdigi ile ilgilenmemelidir.yarisa cikar sonuna kadar mucadele eder.gecer gecemez kazanir kazanamaz ayri ama hemserim diye yada ben onun defil bunun samp.olmasini istiyorum diye spor ahlak ve etigine aykiri yarisirsa iste bi kabul edilemez.

    Rossi nin margueze bel bagladigi tekme attigi pilottan medet umdugu filan yok.adam zaten yapacagini yapti.ama ondeki mucadele hicte etik samimi ve ahlakli olmadi.”YARİSMAK” yerine onde yazilmis bir seneryoya uygun sahnelenen bir tiyatro vardi.

    Honda tum bunlar olmamis gibi marquezin temiz yaristigini rossi nin iddialarinin kaniti olmadigini soylemis.yahu rusvetin sikenin belgesi kanitimi olur.kaldiki bu bir hatir gonul sikesidir.valensiyadaki marquez ise malezyada aslan kesilen kimdi.malezyaki marguez aslansa valaencia daki sut dokmus kedi olmuyormu.?

    Hindanin bu topa girmeyip fair play ve samimiyet adina aciklama yaomamasi daha agir bir durus olurdu.

  4. zamaninda rossi iyi darbe vurmuş hala cani aciyor honda nin dünkü yarisi izleyip marc in temiz olduğunu söylemek mümkün değil milyonlarca insan ayni fikirde hatta honda nin kendi taraftarları bile rossi yi destekliyor

    1. Aynen panpa

  5. J.P.Montoya avatarı

    Bu sadece tek bir kişinin görüşü ne demek ya. Akıl gitmiş bunların iyice. Nasıl bir kanıt görmek istiyorlar acaba. Marquez çıkıp evet çirkeflik yaptım ben diyecek hali yok. O kadar da yüzsüz değildir herhalde..

  6. Zamanında kendi kanıtlarını da gördük. CSI olmuş bu Honda. Akıl baliğ olan her insan neyin ne olduğunu görüyor. Konuşmasalar azıcık saygınlıkları olur. Bunlar sıvamayı tercih ediyorlar.

  7. Önünde Rossi olsaydı temas için bile zorlardı yemeyin milleti honda herkes farkında herşeyin

  8. Rossi neden tekme attığı adama güveniyor ben onu anlamadım. Çıkarsın aslanlar gibi yarışırsın şampiyon olursun. Yarışa son sıradan başlamışsın ve 4.sıraya kadar yükselmişsin fakat şampiyonluk mücadelesi verdiğin adam almış başını gitmiş. 20-25 saniye fark açmış. Ya düşmesini bekleyeceksin ya da iki Honda’nın da onu geçmesini. Ee sen Honda sürücülerinden birine tekme atmışsın zaten, neden Lorenzo’yu geçip seni sevindirsin 😕 🙂

    1. Biz buna yarışmak, kazanmak için çabalamak diyoruz, sen yanlış siteye gelmişsin kardeş. Hesap kitap bakkallarda olur, pistlerde ise yarışılır.

      1. Hesap kitap yok zaten. Sondan başladı ve şampiyon olamadı nokta. Suçu Marquez’e ya da Lorenzo’ya atmaya hiiç gerek yok.

      2. Bu lafini begendim dostum gercekten motorsporlarin amaci budur baska birsey degildir olamaz olursa o spor sevilmez herkes birbirne yardim ettigi sporda yetenek hiz hicbirsey onemli olmaz sonucu belli olur

  9. Marquez 3 yil boyunca herkesi kessin bicsin rossinin yaptigindan sonra bunu kabul edemeyiz diyin cok inandirici degilsin honda ama iyi bir firmamisin evet ama insanligin dogasinda olan samimiyeti karsi tarafa hissettiremiyorsunuz ve kaybetmeye basladiniz bu aciklamalarinizda samimi degil keske fairplay zihniyetinde sonuna kadar yarissaydiniz

  10. Yahu herkez marques Nasıl biri olduğunu biliyor kendisi kaç kişiye çarpa çarpa geçiş yaptığını biliyor savunmayın allah aşkına

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir