Yarışlarda İki Pit Stop Zorunluluğu mu Gelecek?

yazar:

kategori:

Yakıt ikmalinin yasaklanması kuralı yarışın ardından büyük eleştirilere maruz kaldı.

Yarışı üçüncü sıradana tamamlayan Lewis Hamilton konu hakkında, “Yarış başladığı gibi bitiyor. Yüksek yakıt yüküyle başlıyorsunuz, tek pit stop yapıyorsunuz ve sonra…. tıpkı bir tren gibiyiz.” diye konuşuyor.

Yapılan tek pit stoplar yarışın ilk bölümünde yapıldı çünkü öndeki araçların hepsi Bridgestone’un yumuşak lastiklerini kullanıyorlardı.

Böyle bir sonucun yarışlarda olabileceğini düşünen bazı takımlar kış aylarında yarış içinde iki pit stopun zorunlu olmasını önermişti ama bu istek oy birliği ile kabul edilemedi.

FOTA başkanı Martin Whitmarsh da yarıştan sonra yaptığı açıklamada, “Sanırım bunu yeniden değerlendirmeliyiz.” diye konuşmuştu.

Bu duruma bir diğer çözüm ise Bridgestone’un ellerinde. Eğer sıralamalarda kullanılan en uygun lastik yarışta pilotların pit stop yapmasına yetecek kadar dayanıklı olmazsa takımlar iki pit stop yapmak zorunda kalabilirler.


Yorumlar

  1. aLonsoKenan  avatarı

    Bence Bridgestone daha çabuk aşıncak lastikler üretmeli..2 pitstop zorunluluğu olsa yine aynı sonuç çıkıcak büyük ihtimalle ama lastikler çabuk aşınsa lastiklerini koruyanlar pite girmez koruyamayanlar girmek zorunda kalıcak bana bu daha mantıklı geliyor…

  2. umit isbilen avatarı

    daha önce de sıkıcı yarışlar olmuştu ancak bu yarış ilk 3'e girer. bir sezon bu şekilde geçmemeli çok seyirci kaybeder F1…

  3. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kesinlikle 2 pit-stop getirilmeli. En azından yarış sonuna doğru belki pozisyon değişiklikleri olur.

  4. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    O zaman 2008 araçlarına ve kurallarına dönelim,ancak difizör-slick lastik ve ön arka lastik farkı kalsın.Puan sistemide.

  5. el_fano, şu anki lastiklerle 2 pit yapılırsa lastiklerde doğru düzgün bir aşınma olmayacak ki. Herkes maksimuma yakın bir performansla sürüşe devam edecek. Evet, pilotlar 2 pit yapacaklarını bildikleri için daha agresif yaklaşabilirler ama yine geçiş problemi pilotların azmiyle alakasız şu anda. Öndeki araca yaklaşamayan pilot lastikleri gözden çıkarıp ne kadar saldırırsa saldırsın geçiş yapması hala çok zor.

    Şimdi kullanılan lastiklere oranla bir miktar daha çabuk ufalanan lastikler yarış güvenliğini azaltmaz.

    Benim asıl demek istediğim şu; yarışların sıkıcılığını yanlış yollardan gidermeye çalışıyorlar. Dünkü yarışta 1'er pit daha yapacak olsalardı yarış zevki açısından çok çok büyük bir fark olmazdı diye düşünüyorum.

  6. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Bence de en doğrusu 2 pitstop zorunluluğu. Lastik dayanıklılığını düşürmek hiç güvenli olmaz. Bence bu sert lastiklerle iki bölüm geçilirse, yarışın ortasından itibaren zorlamalar başlar.

  7. Eldeki Bridgestone'larla 2 pit zorunluluğu çok saçma olur. Şu haliyle bile lastiklerde aşırı bir aşınma olmadığı için arada farklar oluşmuyor. Benzer hamurda ve yüksek kalitede lastiklerle 1 pit daha yapılırsa arada doğru düzgün hiç bir fark oluşmaz.

    Bu konuda yapılabilecek şey, Bridgestone'un daha çabuk dağılan (nasıl desem, daha dayanıksız) lastikler tasarlaması olabilir. Yüksek hızlı, çabuk dağılan yumuşak lastikler ile, daha düşük hızlı, yumuşak olana göre biraz daha dayanıklı sert lastikler kullanılmalı. Bu durumda 2. pit zorunluluğu kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Lastikleri iyi kullanan pilotlar için de avantaj ortaya çıkar. Gereklilik nedeniyle 2 pit yapacağını bilen pilotlar da Bahreyn'deki gibi korkuya varan bir titizlikle lastikleri korumaya çalışmazlar.

    Ancak geçişleri artırmanın asıl yolu lastiklerden değil, acilen yasaklanması gereken çift katmanlı difüzörlerden geçiyor. Geçen sene araç aerodinamiğini basitleştirdikten sonra Brawn GP'nin arkadaki aerodinamik akımı mahveden difüzörüne izin verilmesiyle geçişler eskisinden de kötü hale geldi. Dünkü yarış sonrasında pilotların nerdeyse tamamı "öndeki araca yaklaşamıyoruz" dedi. Bunun çözümü kesinlikle lastiklerde aranamaz. Genel aerodinamik yapısı basitleştirilen araçların arkasında böyle kötü bir hava akımı olmasının tek nedeni difüzörler. Hayır, madem arkadaki hava akımını FIA bu kadar önemsemiyordu, neden geçen sene araçların şeklini şemalini bu kadar değiştirdiler ki? Kalsaydı her şey eskisi gibi, hiç değilse gözümüz güzel araç görürdü biraz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir