Vettel İçin Tek Teselli Puanlar

yazar:

kategori:

Red Bull Racing pilotu, sezonun açılış yarışının başından, sorun yaşadığı ana kadar kontrolü elinde bulunduruyordu ama sonrasında 4.lüğe kadar geriledi.

Şu an kazanılan her puanın sezon sonunda büyük değer taşıyacak olmasıyla birlikte Vettel, tek teselli olarak kazandığı puanları görüyor.

Vettel: “Burada çok güzel bir kupa var, sezondaki en güzellerinden biri. Şampanyayı özlemedim, çünkü hiç yoktu. Bitirmek önemliydi. Sezonun sırrı da bu. Bu yüzden genel anlamda 4. bitirmek, kötü bir sonuç değil. Ama kazanabilirdik”

Vettel, grubun önünde kendini tamamıyla rahat hissettiğini belirtti.

Vettel: “Sağlam bir yarıştı, mükemmel kalkış, mükemmel ilk bölüm (pite kadar). İnsanların beklentilerinin aksine süper yumuşak lastiklerde herkesten daha iyi göründüğümüzü düşünüyorum.”

“Ardından Fernando’dan, veya Ferrarilerden bir tur sonra pite girme rahatlığımız vardı. Açıkçası bu nedenle de biraz kaybettik. Yine de sorun yaşadığımız ana kadar her şey çok iyi görünüyordu, kontrolü elimizdeydi”

“Yine de yarış dışı kalmadığımız için şanslıyız. Sonunda 4. olduk. Araçta daha az yakıt varken tekrar işler iyiye gidiyor gibiydi. Bazı bölümlerde çok zaman kaybettim, insanların beni geçişini gördünüz, hiç zorlanmadılar. Güç kaybettik. Gaza bastığım her an daha az güç aldım”

“Frenlemede ve viraj almalarda elimden geldiğince zorlamaya çalıştım. İyi ki lastiklerim hâlâ makul seviyedeydi. Onları da idare etmeye çalışıyordum, 4. bitirmenin sırrı da bu bence. Ama bugün kazanmalıydık”

Vettel, Red Bull’un hem tek turda hem de yarış temposunda hızlı olan, lastiklerine iyi davranan bir araç ürettiğine inanıyor.

Vettel: “Daha iyisini yapamazdım. Her şeyi kontrol altında tutuyorduk. Olumlu çok şey var”

“Lastik idaresinde büyük bir adım attığımızı düşünüyorum. Lastiklerde ilk bölümde (süper yumuşaklarda) bizden daha çok sıkıntı yaşadıklarını görebilirsiniz. Bu çok olumlu ve hız da iyiydi. Ama sonuç açıkçası öyle değildi”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir