Webber, Geçiş Sıkıntısı Karşısında Şaşkın

yazar:

kategori:

Sakhir pistindeki yarış, sezon öncesi beklentilerin aksine heyecandan uzak bir gösteri ortaya koydu.

Gelişim için bazı çağrılar yapıldı, öneriler sunuldu ama Ecclestone’ye göre de refleks tepkiler verilmemeli.

Webber, ilk yarışta geçiş eksikliğinden hoşlanmadığını belirtti.

Webber: “(Yarışta) Çok sıkıldım. Önceki Schumacher’in sonra da Button’un vites kutusunu izleyerek 48 tur geçirdim. Onları geçmek için yapacak bir şeyim yoktu”

“Her şeyi denedim: farklı çizgiler, baskı, her şey. Ama her ikisi de iyi pilotlar ve hata yapmadılar”

Button ve Schumacher arasında takılı kalan Avustralyalı pilot, gelecek yarışlarda daha fazla geçiş şansı olmasını umut ediyor.

Webber: “(Button’dan) Ondan hızlıydım ama geçiş için bir yol bulamadım. Hata yapmadı ve eğer zorlasaydım kaza yapacaktık.”

“Geçişin o kadar zor olmasına şaşırdım. Takvimdeki tek pitstoplu yarışlar için iyi bir işaret değil bu. Herkes neredeyse aynı strateji iler yarışacak”

“Diğer pistlerin Sakhir’den daha fazla geçiş şansı vermesini umuyoruz”


Yorumlar

  1. webber ile buttonı küçümseyen şahsiyetler hamilton da rosberg den daha hızlıydı fakat bi hamlesini göremedik o kadar uğraşmasına rağmen nitekim mühendisi geçemeyeceksen mesafe koy dedi hamiltona. gözünüzle izleyin yarışı! öyle webber button iyi pilot değil demek kolay değil.

  2. mehmet ceviz avatarı

    bazı pilotlar vardır.araba hızlı ise polü alır.starttada yerini kaybetmezse yarış kazanır.bazıları ise geriden gelir zorlar atak yapar yarışı kazanır.webber sen ilk tipe daha uyuyorsun.önündeki araçtan belirgin şekilde üstün bir aracın olursa anca atak yaparsın.sadece şu anki kurallar değil seni engelleyen.birazda kendinsin

  3. Webber tamam haklısında herşeyi yaptım geçmek adına diyosunya ne diyim daha.Yahu Buttona hiç atak yapacak kadar yaklaşmadınki.Tamam kabul ediyorum yeni şartlarla otomobil takip etmek çok zor.Ancak Webber de Button da kimseye bahane bulmasınlar.

  4. "Her şeyi denedim: farklı çizgiler, baskı, her şey. Ama her ikisi de iyi pilotlar ve hata yapmadılar"

    biz başka bi yarış seyrettik herhalde…

  5. seyfi baydar avatarı

    fotanın derhal toplanıp fıa ya rest cekmesı gerekıyor..

  6. Yakıt ikmali yasağı kaldırılmalı ,kers sistemi dönmeli ,motorların devir limiti kaldırılmalı ve farklı lastik üreticileri spora kazandırılmalı.O vakit güzel yarışlar izleyebiliriz.bu sezon geçen seneden daha sıkıcıı olacaktır.

  7. mert merter avatarı

    Akili bir FIA ve takimlar 2008 e döner yoksa acayip sekilde kan kaybediyor F1

  8. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    diğer pistlerde daha fazla geçiş olmasını bizde istiyoruz.F1 izletmiyo insanları çekemiyo artık.eğer yarışlar böyle devam ederse cumartesi sıralamalardaki sırayı yarışın bitişinde de görüyoruz sorun yaşayan pilotlar geri düşüyor sadece.
    2008 ve öncesi gibi yarışlar sadece videolarda kalmış olmamalı

  9. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Sizce 2008'e dönüş yapacaklarmı?

  10. MagicAlonso avatarı

    türkiye geçiş için bence yeni yapılan pistler içerisinde en iyilerden biri hersene sezon rotalamasından fazla geçiş görüyoruz istanbul parkta

  11. Diğer pistlerin Sakhir'den daha fazla geçiş şansı vermesini umuyoruz"

    Takvime bir baktım da geçiş yapılabilecek pistler bir elin parmaklarını geçmiyor.
    Brezilya, Belçika, Monza, Kanada belki Almanya ve Çin. Onun dışında geçiş yapılabilecek pist yok gibi.Maalesef Türkiye de geçiş konusunda muhteşem fırsatlar sunmuyor. Monaco Singapur gibi pistlerden bahsetmiyorum bile.

  12. sıralamalar herşeyi belirliyor. button schumacher den hamilton da rosberg den hızlıydı ama geçiş hamlesi yapabilecek kadar yaklaşamadılar. geçen yıllarda benzin yükü fazlalığı ya da lastik farklılıklarından doğan mücadele oluyordu. bu yıl artık tüm takımlar (ilk ondaki pilotlar) aynı stratejide olacağı için tren vagonları geçişi izleyeceğiz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir