Button'un Güven Kaybı Yok

yazar:

kategori:

Hamilton, Bahreyn’de sıralamalarda 4. olurken Button 8.; yarışta ise Hamilton 3, Button 7. olmuştu.

Button, aracın kendi stiline uyması için denge üzerine çalışması gerektiğini söyledi ama Bahreyn’deki sonucun, güvenini zedelemediğini belirtti.

Güveninde eksilme olup olmadığı sorusuna Button: “Hiç olmadı. Lewis, olağanüstü bir pilot, gridin çoğu da öyle”

“Yeni bir takıma gidiyorum, orada bir pilot var ve bir süredir orada olması nedeniyle çalışma tecrübesi var”

“Sıralamalarda onun şekilde benden hızlı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü takım, onun nasıl çalıştığını biliyor. Bu günlerde üst düzey takımlarda her şey %100 eşit, bu da harika”

“Mühendislerimle oturup dengeyi iyileştirmeli ve sürüş stilime daha uygun hale getirmeliyim. Beni dinliyorlar ve çok faydalı oluyor”

Button, Hamilton ile başa baş olmak için sıralamalardaki temposunu arttırması gerektiğini belirtti.

Button: “Sıralamalarda onun 4., benim de 8. olacağımı düşünmüyordum. Çok yakın olmayı bekliyordum.. Lewis daha iyi bir iş çıkardı ve sıralamalarda daha hızlıydı. Yani bu araçla üzerine çalışmam gereken alan bu (sıralamalar)”

“Sıralamalardaki araçtan memnun değildim. Bu araçlar gelişmem gereken alanlar var”

Dünya şampiyonu, yarıştaki tempolarının takıma cesaret verdiğini de ekledi.

Button: “İyi olan şey, aracın temposu. Sıralamalar ardından bütün takım hayal kırıklığına uğramıştı. Kabul edilemez konumda değildik ama öndekilerle aradaki fark ortadaydı”

“Ama yarış gösterdi ki, sıralamalardakine göre daha iyi bir aracımız var. Şu anda tek turda sıkıntı yaşadığımızı biliyoruz. Farklı bir pistte belki de daha iyi olur”

Button, Avustralya’da bir adım ileri atabileceğini düşünüyor.

Button: “Hafta sonunun gidişatından memnunum. Daha fazla puan almayı umardım ama olmadı. Gelecek yarışa, bir adım ileri atabileceğimize güvenerek gidiyorum”


Yorumlar

  1. sezon başlamadan bu Mclarenin bu sene şampiyon olabilmesininn çok zor olduğunu söylemiştim.Hatta bazı arkadaşlar bu yüzden Mclaren takıntılı olduğumu söylediler.Böyle düşünmemin sebepleri vardı.Bunlar Mercedes in ayrılması Ferrari nin çok iyi bir araç yapacağı vede Mercedesin elinde geçen senenin şampiyon şasisi olduğu için onlarında çok güçlü olacağı.Mclaren artık eskisi kadar gelişemeyecektir.Bunun birçok nedeni var.Mclarenin şuandaki en büyük silahı Hamiltondur.Button un işi hayli zor hakikatten.Redbull konusunda da sezona hızlı gireceklerdir fakat newey in dayanıksız araç üretme handikapı birde tecrübe eksiklikleri onların şampiyon olmalarındaki en büyük eksiklik demiştim.MErcedes konusunda ilk yarışta yanıldım ama sezon sonunda yinede Ferrari ile şampiyonluk yarışında olacaklarını hala iddia ediyorum.Bakalım ne kadarı doğru çıkacak.Bu arada geçen seneki gibi sezonun ortasından sonuna kadar tek pilotla yarışan vede gelişimini durdurmuş Ferrari yok karşınızda.Birde Ferrari vede diğer takımlar o meşhur kanadı üretebilirlerse o zaman Mclaren in düzlüklerdeki avantajıda yok olacaktır.Şimdi Mclarenci arkadaşlar kızmasın ama bu sonuçta bir görüş dimi…:)

  2. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Herkes bizi yakalıyor biz armut topluyoruz heralde 🙂

  3. arkadaşlar herkes yarışın sıkıcılığından bahsetmiş. geçiş zorluğu konusunda bir miktarda olsa sizlerden farklı düşünüyorum.

    yarışın genelini ele aldığımızda; araçların ağırlığı nedeniyle zaten yarışın ilk yarında atak yapılmasını beklemek pekte iyimser bi bakış açısı olmaz. atakları anca araçların hafiflediği yarışın ikinci bölümünden sonra bekleyebilirdik. Fakat burdada şöyle bir handikap ortaya çıkıyor. sıralanmış araçların henüz sezon başı olması münasebetiyle bir öndeki araç kadar performans göstermediği gün gibi ortada. yani atak yapabilmek için en az hemen önünüzdeki kadar hızlı bir aracınız olmalı. yarış sıralamasında nerdeyse bir güç sıralaması gördük. Bunlardan webber müstesna. Birtek webberin aracı önündeki araçlardan kuvvetliydi. O'da kendi yarış yorumunda her şeyi denedim, baskı yaptım gibisinden konuşmuş. Fakat ben bu konuştuklarını uygularken göremedim. Neyse yarış haftaları ilerleikçe ve güç dengeleri yakınlaşmaya başlayınca daha heyecanlı yarışlar izleriz gibime geliyor. Herkes için en heyecanlı sezon olması dileklerimle…

  4. evet, alonsonun massayı geçtiği o ilk turda hamilton da rosberge geçildi. pitlere kadar da arkasında takıldı yavaş yavaş. tıpkı button ın önce webber pitten sonra da schumacher in arkasında (5 sn farkı erittikten sonra) takılması gibi. demekki tek yarıştan böyle istatistiki bilgiler çıkarmak hata olur. ama,
    zaten sırlama performansı olarak hamiltonun daha iyi olacağı tahmin edilebilir birşey. button ın güçlü yanı istikrar ve hatasız sürüş. ama bu yılki kurallarla geçiş imkansızlaşmış gibi. dolayısıyla takımın tek tur performansı geliştirmek için çalışması gerekirken button ın da bu yönünü geliştirmeye ağırlık vermesi gerekiyor.

  5. mclaren ferrariyi yakalayacaktır, redbull'u da. ancak button'ın lewis'i yakalyabileceği konusunda şüpheliyim.

    alonso da şu durumda button ile aynı şartlar altında ancak takım arkadaşını geçebiliyor veya benzer performans gösterebiliyor.. yani button için işler gelecek yarışlarda çok iyi olmayacak diye düşünüyorum.

  6. mert merter avatarı

    McLarem ve pilotlari ilk üc yarisdan sonra seriye agirliklarini koyacaklardir bekleyip görecegiz sezon icinde en iyi arac gelistiren takim McLaren oldugunu zaten bilyioruz..

  7. araç tek turda kötü ama yarış temposu iyi. ancak sıralamada iyi bir yerde değilseniz yarışda temponun iyi olmasının manası olmadığını gördük. ön grupta geçişi bırakın zorlayabilen bile olmadı. (pitstoplar ve vettelin sorunu hariç). takımın ve button ın tektur performansına ağırlık vermesi gerekiyor..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir