Marko: "Mercedes, Red Bull'a Motor Vermek İstemedi"

yazar:

kategori:

Geçen sezon Renault motoruyla birçok kez sorun yaşayan Red Bull takımı, 2010 sezonunda şu anda F1’deki en iyi motorlara sahip oldukları düşünülen Mercedes ile anlaşmayı denemiş ancak başarılı olamamıştı.

Marko, Mercedes hakkında; “Bizi istemediler. Eğer o motora sahip olabilseydik, bizi pistte yakalayamayacaklarını biliyorlardı.” diye konuştu.

Marko, “Şu anda Renault ve Ferrari’nin de denediği gibi, motorların eşitlenmesi için çalışıyoruz.” diye devam ediyor.

Red Bull takımı ilk önce Vettel’in yarışta yaşadığı sorunun egzoz problemi olduğun açıklamış ancak daha sonra problemin Renault motorundan kaynaklandığını belirtmişti.

Mark Webber’in yarışın ilk turunda otomobilinden beyaz dumanlar çıkmasıyla ilgili olarak ise Horner f1.com’a yaptığı açıklamada, “Doğruyu söylemem gerekirse, hiçbir fikrim yok. Renault’ya sormanız gerek.” demişti.

Problemin yine motor sorunu gibi gözüktüğü söylendiğinde ise Horner, “Evet ben de öyle düşünüyorum. O da oldukça üzücü bir andı.” diye konuştu.


Yorumlar

  1. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Extreme sporların zirvesi (umarım öyledir) f1'e girme maksatları marka imajını tavan yaptırmak olan ve sloganı red bull kanatlandırır (gives your wings) olan firma açısından bu haberle de barizleşen büyük bir sorun var. (çünkü aracı kanatlandırması için Merso dan yardım istemekte)

    araç rebull takımı üretimi ama onu kanatlandıracak olan şey reno üretimi.

    demek istediğim imaj için çılgınca para yarcayan red bull patronu (ki gözü baya bir kara) f1 motoru üreten bir firmayı satın alıp ismini redbull a çevirse (paraya boğduktan sonra) ve gerçekten aracı kanatlandıranın red bull gücü olduğu imajını yaratsa concept tamamlanmış olmaz mı?

    demeyin can sen uçmuşsun. red bull patronu ziyadesiyle arıza bir adam şu mesajımı biri ona üslubuyla izahlasa. fizibilite çalışmasına başlaması izahın bitiminde mukabildir.

  2. mclaren muhtemelen 2015'den önce kendi motorunu yapacak, 2012'ye kadar 1 veya 2 model daha yol otomobili üretecekler, mclaren'in bunlarda da kendi motorunu kullanması bekleniyor. açıkçası yeni f1 motoru, iki yeni model yol otomobili üretecekler, ayrıca mercedes'in hisselerini de ödeyecekler, yani büyük bir masraf gibi gözüküyor.. ancak 2007'deki 100 milyon dolarlık cezayı öderken hiç rahatsız olmayan takımın finansal olarak bunları da kaldırabilicek kadar güçlü olduğu düşünülebilir.

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mercedesin her halükarda Redbulla motor tedarik etmesini isterim gelin görün ki şayet Mercedes şu anda Redbulla motor tedarik etmiş olsaydı 2010 Bahreyn gp. sinde puan alan takımlar içerisinde Mercedes motoru dışında Ferrari 2 aracıyla ve Williams tek aracıyla olabilecekti ve bu da spordaki rekabet açısından hiç iyi olmayabilirdi gerçi benim için sorun teşkil etmezdi :)) amma F1 için bayağı bir sorun teşkil ederdi hatta ve hatta yarış lideri dahi değişebilirdi ….

  4. Vermez tabi motor onların malzeme onların.Madem burası rekabet ortamının yaşandığı bir yer.Senden şasini isteseler verir misin??:))) Yap sende kendi motorunu o zaman.Bu işe girerken bunları göze alarak girdiniz.Bir arkadaşında dediği gibi işte büyük takım küçük takım farkı budur.Sen bu kurallara yasaklara duğa et.Yoksa zor görürdünüz siz önlerde yarışmayı zor.Adam motoruna güveniyorki vermiyor.Ferrari Mercedesten motor istiyor mu?istemiyor tabiiki.Çünkü büyük takım Ferrari.Ama sen böyle millete gebe kalmaya devam edeceksin.Yapacak birşey yok…

  5. “; "Bizi istemediler. Eğer o motora sahip olabilseydik, bizi pistte yakalayamayacaklarını biliyorlardı."

    Ben bu cümleye benzer bircümleyi Veyis’in söylediği habere yorum olarak yazmış ve bol bol eksi almıştım diye hatırlıyorum. Marko’nun bu düşüncesine katılıyorum.

    2010 Formula 1 Spor Kurallarının 13.3 maddesi ise şöyle diyor.

    A major car manufacturer may not directly or indirectly supply engines for more than UthreeU teams of two cars each without the consent of the FIA.

    Özetle; üretici FIA’nın onayı olmadan 3 (2 araçlık) takımdan fazlasına motor tedarik edemez.

    Red Bull Renault’tan memnun değilse, kimleri seçme şansları var ki? Cosworth hala bir bilinmezlik performans olarak. Ferrari’nin motor verdiği takımlara kendi kullandığı motorun aynısını vermediği, güçsüz motorlar verdiği söylentisi var. BMW’nin dönmesini beklemek uzun sürecek. Honda’yı ikna edebilmek zor diye düşünüyorum… McLaren da motor yapma çalışmalarına başlamış bile olsa 2015’ten önce kullanmaz.

    Red Bull’un bu olayı çözmesini umut ediyorum.

  6. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Mercedes hisselerinin Mclarene devrine kadar geçecek olan zamanda(2012) Mercedes gridde herhangi bir takıma motor sağlayamaz sebebi ise öyle veya böyle ayrı bir takım kurmuş olsa bile Mclaren ile halen daha ortak ayrıca 2009 yıl sonunda Mercedes Redbulla motor vermek istemiş fakat Mclaren ortaklığı buna engel olmuştu ayrıca Mclaren kendi motorunu 2015 yılında araca yerleştirebilir çünkü bu konu ile ilgili çıkan haberlerde Mercedesin 2015e kadar Mclarene motor tedarik edeceği yönünde idi fakat 2012den sonra Mercedesin herhangi bir F1 takımına motor tedarik etmede bir sıkıntısı olmayacaktır FIA nın bu yönde bir kuralı yoksa tabi gerçi en fazla 3 takıma motor tedarik edebiliyorlar galiba ….

  7. gecen sene bu konudaki bi haberde de mercedesin redbull'a motor vermek istedigi fakat o günkü ortakları olan mclaren'in bunu istemedigi yazılmıştı. şimdi işler farklı mercedes de kendi takımını kurdu. bu habere pek inanasım gelmiyor ama vermek istememiş de olabilirler en doğal hakları tabi eğer yenilme korkusuyla verilmediyse bu apaçık korkaklıktır mercedes'i desteklesem de söylerim bunu.

  8. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Malzemecisinden, pilotuna kadar bu takımı hiç sevmiyorum.En ufak bir başarılarında dahi içim acıyor.Mercedes' i tanımıyorlar.Redbull içsinler, belki kanatlandırır.

  9. MagicAlonso avatarı

    onun için FİA nın ve bernie nin son dönemde etekleri tutuştu.Üreticiler giderse bu spor biter sporu ayakta tutan daima üreticilerdir.Garaj takımlarıda olmalıdır fakat üreticilerin olmadığı veya azladığı bir F1 kaybediyor demektir ki son 4 yılda yaşananlar hem kurallarla ve buna bağlı olarak üreticilerin ayrılması herşeyi alenen ortaya koyuyor.F1 de ciddi manada düzletme ve yeni üreticileri çekecek ve rekabeti arttıracak geliştirme alanlarının tekrar açılması gerekiyor.Ayrıca mecburen geleceğe dönük yol araçlarına katkı sağlayacak düzenlemelerin de olması şart üreticiler için cazip hale gelmesi için

  10. işte küçük takımların büyüseler bile tıkandığı nokta.bu f1 politikalarıyla bu kadar.büyük takımlarda haklı kendi ürettiği motoru neden rakibine versin.bu işe çözüm bulunmalı.ama fia bunu düşünmeyecektir bile.

  11. MagicAlonso avatarı

    bmw motor departmanını kapattığı için redbull un böyle bir şansı olmayacktı.Ayrıca motor üretmek için yatırım ve geliştirme faliyetleri yüksek bütçe gerektirir ki redbull bunu yapabilecek bir takım değil.Redbull sadece bir garaj takımı ve yol otomobili üretmeyen bir marka.Motor almaktan başka çaresi yok.Eeğer reno hem dayanıklılılk hemde performans sağlayacak bir geliştirme çalışması yaparsa ve bunun için bekledikleri izini alabilirlerse reno ile devam edebilirler.Ayrıca mclaren in kapı gibi anlaşması olmasa mercedes bugün mclaren e motor vermeyi keserdi.

  12. Madem parasal sorunu yok redbulun,spordan ayrılan diğer üç üretici ile bu sorunu (sorun ise)haledebilirdi,bmw motoru hizçte fena değil,geçen sezon yanılmıyorsam haidfeld hiç bir sorun yaşamadı.

  13. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    şampiyonluğa oynayan 4 takım içinde (Mclaren'in 3 yıl sonra kendi motorunu kullanacağını düşünürsek) kendi motoru olmayan tek takım RedBull bu durumu çözüm arıyorlardır zaten şampiyon olmak isteyen takım kendisine rakip olan takıma neden motorunu versin ki??

  14. mert merter avatarı

    Mercedes kendisi sampiyon olmak istiyor neden her önüne gelene motor verip kendine rakip yapsin McLaren le bile iki üc senelik anlasmasi var RetBul sampiyon olmak istiyorsa neden Ferariye gitmiyor ? cünki ferraride motor vermiyor RetBul a baska cözüm yollari aramali RetBul McLaren gibi F1 de kalmak istiyorsa bir kac seneye kendi motorunu yapsin yada McLaren den motor alsin verirse tabiki.

  15. mert merter avatarı

    olmak istiyor RetBul neden Ferariye gitmiyor ? cünki ferraride motor vermiyor RetBul a baska cözüm yollari aramali RetBul McLaren gibi F1 de kalmak istiyorsa bir kac seneye kendi motorunu yapsin yada McLaren den motor alsin verirse tabiki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir