FOTA, Sıkıcı Yarışları Tartışmak için Toplanacak

yazar:

kategori:

Bahreyn’in ardından Formula 1 dünyası, yarışlarda yakıt ikmalinin yasaklanması sonucu pit stratejilerinin öldüğü ve araçların yarışı başladıkları yerde bitirmelerinden şikayetçi.

Bernie Eccletone ise değişiklik yapmaya karar vermek için en azından üç yarış daha beklenilmesi taraftarı olduğunu açıklamıştı.

1997 dünya şampiyonu Jacque Villeneuve ise; “Kurallar güzel. Bir yarış hiçbir şeyi göstermez. En kötü şey, herkesin ne istediğini bilmeden acele bir değişiklik yapmak olur.” diye konuşuyor.

Lotus teknik patronu Mike Gascoyne ve Gerhard Berger de Villeneuve’e katılıyor.

Gascoyne; “Şu anda ihtiyacımız olmayan şey düşünmeden verilecek reaksiyonlar. Ne olursa olsun, yapılacak bir değişikliğin bu şovu geliştireceğinden emin olmamız gerek.”

Berger; “Bahreyn sıkıcıydı ama henüz ilk yarış ve bir yargıya varmak için erken. Ben bu sistemin işe yarayacağını düşünüyorum.”

Sir Frank Williams ise Auto Hebdo’ya yaptığı açıklamada, suçlanması gerekenin sadece kurallar ve araçlar olmadığını söylüyor.

“Formula 1’de sihir yoktur ama faydalı olabilecek bir değişiklik daha uzun düzlükler ve daha büyük kaçış alanları olurdu.”

HRT pilotu Karun Chandhok ise işi şakaya vurarak; “En iyisi benim hafta sonu programımı da onlar yapsınlar ve sıralamalara da onlar çıksınlar” diyor.


Yorumlar

  1. feel_it61-Bende sana katiliyorum 2 pit zorunluluğu biraz fark yaratabilir ama en azindan lastiklerin buyuklugunu degistirmeseydiler.Buna bi de yakit ikmali katildigi zaman yarislar basladigi gibi bitiyor.

  2. bekir pellivanlar arkadaşım Bütün dünya bütün f1 dünyası izleyenler yanlış biliyor sen doğrusunu biliyorsun.Bu kurallar varken geçiş yapmayı pilotlar çok denemez.Niye boş ataklarla lastiklerini heba etsinler.Biraz düşünürsen zaten anlarsın olayları.2 pit zorunluluğu bir nebze ilaç olabilir benim görüşüm…

  3. Sanırım Avustralya'yı bekleyecekler, bir şeyler yapmak için. Doğru bir davranış olur Avustralya'dan sonra karar vermek. Çünkü Avustralya heyecanlı yarışların çoğunlukta olduğu ve hatalara müsait bir pist. Eğer Avustralya'da da heyecansız bir yarış olursa, işte o zaman anormal bir şeyler vardır ve acilen çözmek gerekir.

  4. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    NOLUYO YA?
    BİR KİŞİ BİŞEY DEDİ, HERKES ORTALIĞI KALDIRDI.
    NEDİR BU DÜŞMANLIK?
    DAHA 1 YARIŞ BİTTİ, YER YERİNDEN OYNUYOR.
    HERKESİN AĞZINDA SIKICI YARIŞ!
    HELE BİR DURUN YA, VALLAHİ BEN BIKTIM KONUŞANLAR BIKMADI.
    BİR YARIŞLA HEMEN BU KANIYA VARILMAZKİ!
    GEÇEN SENEKİ BAHREYN YARIŞI NASIL OLMUŞTU? Bİ BAKSINLAR.
    YAKIT İKMALİ KALDIRILDI VE İYİDE OLDU. GERÇEK YARIŞ PİSTTE OLSUN PİTTE OLMASIN DİYE!
    BUNA PİSTLERİN ETKİSİ DAHA FAZLA. İLKÖNCE ONA BAKSINLAR.
    TABİ F1 F1 OLMAKTAN ÇIKTI BUNA HERKES HEMFİKİR FAKAT BİR YARIŞLA BU KADAR NEGATİF ELEŞTİRİLER OLMASI ÇOK YANLIŞ!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir