Renault’nun Yeni Motoru 2016 Red Bull Planlarını Etkileyebilir

yazar:

kategori:

Daniel Ricciardo, Brezilya GP’de kullanacakları yeni motorundan çıkaracakları derslerin Red Bull’un 2016 motor planlarında etkili olacağını söyledi.

Renault’nun tek bir seferde güncellediği yeni motoru bu hafta sonu ilk defa Brezilya’da piste çıkacak ve Ricciardo yeni motoru kullanacak. Daniil Kvyat’ın da yeni motoru kullanma şansı var.

Red Bull’un henüz gelecek sene hangi motoru kullanacağı belli değil ancak büyük ihtimalle Renault motoru kullanmaya devam edeceği düşünülüyor.

Ricciardo “Red Bull olarak bilmek istiyoruz. Gelecek sene ne yapacağımız konusunda kararsızız bu yüzden bu hafta sonu pozitif bir şeyler yaparsak hangi yolda ilerlemek istediğimize dair bir opsiyon ortaya çıkabilir.”

“Pozisyon olarak 2 yarış kala pek mücadelenin içerisinde değiliz. Burası podyumda olmayı beklediğimiz bir yer değil bu yüzden denemekle bir şey kaybetmeyeceğiz.”

“Ve dediğim gibi bu şekilde bazı soruların cevaplarını bulabiliriz.”

“Yeni motor konusunda tabi ki meraklıyım. Ancak umutlarımı yükseltmiyorum. Renault çok fazla gelişim olmayacağını; 01 ile 0.2 sn arasında gelişim olacağını söyledi.”

“Ben daha çok sürülebilirliği merak ediyorum. Gaza daha temiz basabilirsek ya da bu alanda olumlu şeyler olursa o zaman yarışta lastik kullanımında faydası olabilir.”

“Ben daha çok bunu merak ediyorum.” dedi.

Ricciardo, yeni motora Brezilya’da geçip aldıkları ceza ile son yarış Abu Dhabi’de daha güçlü olabileceklerini söyledi.

Ricciardo “Her zaman bu yeni motoru bir noktada kullanmak istedik ve Abu Dhabi yerine burada kullanmak daha mantıklı oldu.”

“Bu hafta sonu bir şeyler öğreneceğiz ve umarım Abu Dhabi’de daha iyi durumda olacağız.”

“Geçen sene orada iyi performansa sahiptik. Pit alanından başlayıp 4. olduk. Williams ve Ferrari bu sene biraz daha performans buldular ancak yakın olmalıyız.”

“Düzlükler var ancak oradaki tüm virajlar aracımıza uyuyor. Bu yüzden şansımız olabilir.” dedi.

 


Yorumlar

“Renault’nun Yeni Motoru 2016 Red Bull Planlarını Etkileyebilir” için 4 yanıt

  1. Bu güncellemede 11 hak kullanıldığı söyleniyordu ancak sadece 7’si buraya getirilmiş.

    1. bu adama herkes eksiyi basmış ama dediğiniz gibiyse söylediklerinde gerçeklik payı var
      başka siteden alıntı

      my source says about 8 tokens, they was ready for russia but renault prefered to wait a lil more dynos, Amus is wrong on burnt ice on dynos, wrong on evolution number of tokens , 2 for brazil, lol!

      my source says 6% gain on ICE, all token was used on Turbo and ICE ! 6% is about 50bhp !

      thier willing is to close thier mouths and show on the track , they lost alot of time with RB illien pushed unreliable “solutions” at the start of the season

  2. Renault ile boşu boşuna takıştılar. İster istemez böyle devam etmek zorundalar, yoksa diğer üreticilerin 2015 motorlarına razı olacaklar. Bakalım güncel motor bu hafta sonu nasıl bir performans sergileyecek.

  3. kvyat da motoru kullanırsa o zaman yeni motor da ışık var demektir
    ancak yeni motor 2016 motoruna temel olacağı için fazla beklentide olmamak gerek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir