Alonso “2015’te Düşük Performans Gösterdim”

McLaren pilotu Fernando Alonso, 2015 Formula 1 sezonunda düşük performans gösterdiğini bu yüzden 2016’da daha iyi olmak zorunda olduğunu söyledi.

Bugün Brezilya’da konuşan Alonso “Bazı yerlerde iyi sıralama performanslarım oldu. Japonya’daki 2. seansı hatırlıyorum. Austin yarışında zor koşullarda araçta emindim ve zorlayabildim.”

“Ancak iki an dışında en iyi sezonumu geçirdiğimi düşünmüyorum bu yüzden gelecek sene kesinlikle gelişmem lazım.”

“Önde mücadele ederken tabi ki bu size daha fazla motivasyon sağlıyor.”

“Ancak şu anda bekleme modundayım ve gelecek sene için enerji depoluyorum.”

“Zor bir sezon oluyor. Hepimiz kazanmak istiyoruz ancak zaten bir kaç senedir zor geçiyordu.”

“Mercedes’i yakın gelecekte yenmenin tek yolu çok güçlü bir projeye, farklı bir felsefeye ve yeni Formula 1 için farklı bir anlayışa sahip olmaktı. Doğru yerde olduğumu düşünüyorum.”

“Bizim için zor bir sezon oluyor ve beklentiler çok yüksek olduğu için sinir bozucu bir sene oldu ancak 2014’te Ferrari ve Renault’nun yaşadığı sorunlar bu sene Honda ile yaşadığımız sorunlarla hemen hemen aynıydı.”

“Bu yüzden ilk senesinde sadece Mercedes her şeyi doğru yaptı. Bizim zor sezonumuz, Ferrari ve Renault’nun 2014 rakamlarına göre daha büyük.”

“Normal bir kış dönemi geçirebilip normal gelişebilirsek diğer üreticilerden çok daha iyi olabiliriz.”

“Honda’nın yaklaşımı zayıflık ya da kazanan formül olabilir. Bunun kazanan formül olduğuna inandığım için böyle seçim yaptım. Mercedes’in yaptığını kopyalarsanız onlardan daha iyi olamazsınız.”

“Bu sene çok zor oluyor çünkü bazı süreçler normalden daha yavaş ancak bazı fikirlerle padokta yegane pozisyondayız.”

“Onları çalıştırabilirsek başkalarının kopyalaması çok zor olacak.” dedi.

 

Gelecek sene büyük gelişim bekleyen Alonso, aksi halinde çok şaşıracaklarını söyledi.

Alonso “Bu üzücü haber olur çünkü gelecek sene için büyük umudumuz var ve gerçekten takıma güveniyorum. Gerçekten yetenekli insanlara ve başarılı olmak için gereken tüm kaynaklara sahip olduğumuza inanıyorum.”

“Bu yüzden ilk testlerde kötü bir araca sahip olursak benim için şaşırtıcı olur. Ancak bunun bir sorun olacağını düşünmüyorum. Bu tekrar öğrenme öğrenme ve 2017’ye hazırlık senesi olur.”

“Tekrar sıfırdan başlamak üzücü olur ancak elimizdeki her şeyi düşününce gelecek sene çok rekabetçi olmazsak benim için sürpriz olur.” dedi.

 


Yorumlar

“Alonso “2015’te Düşük Performans Gösterdim”” için 9 yanıt

  1. Manorlari gectin ya koftehor seni, daha ne istiyon ??

    1. Sauber’i de geçtik sayılır onuda kayıtlara geçelim.

  2. Seneye de araç düşük performans göstermeye devam ederse Alonso’dan ziyade takım için sürprizler olabilir. Alonso Ferrari’den sonra bi de Honda geyiği çekmez heralde.

    1. Honda motor organizasyonunu sorgular.
      Yani honda dükkanı kapatabilir.

  3. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Sonun Engin baytar gibi olmasinda.Zaten Mclaren araci ”Muhteşem”

  4. Bazı sıralamalar ve yarışlar için hayatımdaki en iyi performansı gösterdim şeklinde söylemleri vardı, hadi neyse onu kafasının dağınık olmasına verelim ama şu araçta kötü ya da iyi performans göstermenin bi anlamı yok, umarım podyum için mücadele edebilirler seneye biraz zevk gelir yarışlara…

  5. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Alonso güzel konuşmuş ve itiraf etmesi de olumlu. Genelde kendisini %110 yarışa adayan birisi. Belli ki motivasyonu beklediğini ilk senesinde bulamayınca biraz düştü ama son yarışlardaki gelişim 2016da potansiyel olduğunu ona kanıtlamış. Bir sene daha şampiyonluktan uzak ama düzenli puan ve belki podyuma yakın olursa sürüşüne etki eder.

    Bunun dışında Alonso , Mercedesi kopyalamaktan bahsetmiş. Farklı yol izlemek ve onları yenmek için kopyalamak yanlş demiş. Ancak daha bir kaç yarış önce sanırsam kendisi rakipleri kopyalamaktan bahsetmişti. Hem tüm üreticiler bir şekilde Mercedes motorunu kopyalamak en azından eldeki imkanlar dahilinde yapılabilecek en benzer motoru yapmak durumunda. Honda ile Mercedes turbo yapıları paylaşıldı defalarca. Hiç kopyalama yok mudur ? Yada benzerlik ?

    1. Gecen hafta yaptigi kopyalama aciklamasi şasi anlamindaydi kardesim burda motordan bahsediyor

  6. Araç kötüydü zaten motive olamaz insan bu araçla. Ne kadar iyi pilot olursan ol araban kötü olunca bitiyorsun, işte örneği.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir