Yeni Kural: "Hiçbir Pilot Atak Yapamaz"

yazar:

kategori:

FIA’dan yeni bir kural daha geldi. Üzülmeyin o kadar da önemli değil sadece pilotlar atak yapamayacaklar. Resimde gördüğünüz gibi pilot nerde başladıysa orda bitirecek diğer pilotların araçlarında bi arıza vs gibi nedenler olmadığı müddetçe atak yapılamayacak. Artık araçların arkasına “Alyazmalım”, “Nazar değmesin”, “Yavaş ve sakin” gibi yazılar asılabilecek. Benzin ikmali kuralı ile F1 araçları sadece yarış değil tanker yerinede kullanılabilecek böylece yolda kalmış arabalara son sürat benzin yetiştirilebilecek. İçinizden vay be dediğinizi duyuyor gibiyim. Ama  bitmedi! Pilotlar sezon boyunca aynı lastiği kullanacaklar hiç pite bile girilmeyecek bu yuzden pit alanı kaldırılacak ve pistte genişlik söz konusu olacak. Seneye pist sayısı artacak Bay Ecclestonun geliri artacak. Her organizasyonda buyuk paralar harcandığı için F1 yarışları GT2 yarışları ile beraber koşulacak. Ama F1 araçları GT2 araçlarını geçemeyecek (bu kurallarla istese de geçemez zaten). Yeni takımların araçları yolda kalırsa diğer araç onu çekecek ve finishi gorecekler. Dayanışma olacak heyecan olmayacak sessiz sakin bitecek. 1.Yarıştan sonra Ecclestone “Paniğe gerek yok” diyecek “İleriki yarışlarada bi bakalım eğer yarış zevki orda da olmazsa yarışa kamyon da sokarız. Kamyon şöförünü de Recep ivedik yaparız seyir artar” gibi çözümler üretmeye çalışacak. 🙂 Şaka bir yana gerçekten F1, F1 olmaktan çıkıyor arkadaşlar. Yaklaşık 2000 yılından beri F1 i izlemekteyim. İlk defa bir sezon kapandıktan sonra diğer sezonu 4 gözle bekledim (2009-2010). Yeni pilotlar, kurallar, araçlar insan artık “gel be 2010” derken Bahreyn yarışı hepimizi çok güzel dindirdi. O kadar güzel dindirdi ki yani Schumacher-Button-Webber sanki iple bağlanmış Schumacher de onları cekiyor gibi izliyorduk bi o yana bir bu yana. F1 böyle devam ederse sonu hiç güzel bitmieecek kanaatindeyim. Ne demişler “YENİ KURALLAR ESKİ KURALLARI ARATIR” :))

Not:Eleştrilere açığım tersini düşünen varsa yorumlara saygı duyarım. İyi günler dileğiyle.

Hakan SAKAR


Yorumlar

  1. hakan öbüt avatarı

    formula 1 de eski kuralları geri istiyorum bu kadar sıkıcı bir yarış olmaz ne benzin alan araçlar ne sollama yapan araçlar bu yüzden seyirci olarak yarıştan zevk almadım

  2. Kadir YILMAZ avatarı

    Mizahi yaklaşımın çok iyi. Fikirlerine de katılıyorum. Kuralları geçtim, sürprizlerle dolu Avustralya ilk yarış değilde Bahreyn ilk yarış, bak şu işe!
    Ayrıca bir arkadaşta söylemişti (tekrar olsun); taraftarı olmasam bile Hamilton bile daha hızlı bir araç ile atak yapmadıysa bu işte bir terslik var.
    Bu arada futbola spor demeyenler çok üstün varlıklar sanırım. En popüler spora bir bakmak lazım (amerika, ki umurumda değil, hariç)

  3. Heh işte umut yorum ve olay budur. İşin psikolojisi işte aynen böyle, az, öz ve güzel ifade etmişsin. Ben bunu görüyorum insanlardan aynen senin gibi.

  4. Bence kendi kendine yazıp üstüne de yorum yapmışsın. Söz konusu ettiğim insan topluluğundan en az iki tanesinin futbol ile alakası yok. Görüleni, yaşanan budur. Bu mu yani savunma yöntemi. Futbol spor değil miş miş. Ne yani Formula 1 mi hakiki spor o zaman.
    Dünyada en fazla izlenen spor değil biraz araştırın bence.
    Söyleyene saygım var yoksa başka türlü konuşurum. Ali Clay benim de hastası olmadığım futbola laf etmiş ama boks nasıl bir spor, spor mu?
    Sizin açıklama çalıştığınız şiddetin kralı var box'da. Ringlerde bir sürü insan öldü bu güne kadar. Futbolda binde bir kan var ama ringlerde çoook kafa göz patlatma var. 🙂
    Başka örnekler bulsaydınız keşke.

  5. Daha ilk yarış arkadaşlar yapmayın diyemiyorum. Çünkü bu kadar insan daha önceki sezonlarda da çok sıkıcı yarış gördü ama hiç isyan ettiklerini hatırlamıyorum. Off macaristan yarışı da ne sıkıcıydı be demişizdir en fazla. Bence herkes aylarca içinde biriktirdiklerini dışa vuruyorlar. Geçen yıl yapay bir rekabet vardı. Normalde sadece güçlünün şampiyon olabileceği organizasyonda güçlüleri sürünürken izledik. Kuralların yarattığı bir şampiyon gördük. Haliyle F1 fanlarında kurallara karşı bir güvensizlik oluşmuştur şüphesiz. Zaten 2009 kötü bir sezondu bana göre. Bu sene sezon çok büyük beklentilerle ama çok kötü şekilde başlayınca e herkes bence 2 yılılın hesabıbı da sormaya başlıyor. Ellerinden alınan harika görünen bir o kadar da güçlü araçlarının hesabını soruyor.Yeni kuralllara isyan ediyor. Tek bir yarışın isyanı olduğunu hiç sanmıyorum. Bundan daha iyi geçecek yarışlar vardır ama yine eski sezonları aratan bir sezon olursa o zaman atağın kıralını f1 seyircisinden yiyecekeler.

  6. meltem eroğlu avatarı
    meltem eroğlu

    İşin mizahı gayet iyi olmuş ve katılmamak elde değil, atak görmeyi özledik artık, korkuyorum ki bu gidişle insanların "20 tane aracın sürekli orda dönmesinden ne anlıyosunki?" dediği spora dönüşmeye başlıyor F1.. bütün zevk anlayışımızı da kademeli olarak ortadan kaldırdılar bu kurallarla… nereye kadar gidecek bakalım.

  7. Güzel ve özgün bi yazı olmuş, tebrikler.

  8. Arkadaşım senin dediklerine katılmıyorummu dedim veya senin dediklerinin tersine mi bişey konuştum ayrıca benim f1 bilgilimi tam bilmeden yargılıyorsun.
    F1 i 1 kişi değil herkes mahvetti. Sezonun ilk açılışı diyorsun olabilir diyorsun da biraz daha gözünü açıp baksan geleceğe.
    Kuralların değişmesi en az 4 yarış sürecektir 4 yarış ne demek! Hadi diyelim değiştirildi neyi değiştirecekler hangi birini değiştirecekler? İşte yazıda en cok üstüne bastığım nokta bu. Benzin ikmalini gerimi getirecekler? Getiremezler araçları baştan mı tasarlatacaklar takımlara. Yani büyük çapta değişiklik olmicak bu sezon bunuda herkes adı gibi biliyor. Ama inşallah ben yanılıyorumdur senin dediğin gibi olur. Todh a da fazla güvenme bunlar tek başına çalışmıyor. Bizim bilmediğimiz kişilerde bu işin içinde mutlaka ayağına basanlar olur.

  9. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    açmamı istiyorsan madem aççayım.
    sen bir yarışla tüm f1 i yerden yere vurmuşsun.
    ben f1 in nerden nereye geldiğini en iyi bilenlerdenim. hakkinenin son şampiyonluk zamanından beridir f1 i kendi işim gibi takip ederim.
    f1 i mahveden max mosleydir. f1 f1 olmaktan çıkmıştır bunda herkes hem fikir. herşeyin içine edilmiştir buda açık. fakat yeni bir başkan geldi. sezon heyecanla başladı fakat ilk yarışın bu şekilde geçeceği zaten belliydi.
    1.si pist şartlarından dolayı
    2.si ilk yarış olduğu için tüm takımlar temkinli kullandılar araçlarını. ilkönce puan dediler kendilerini ve diğer takımların güçlerini görmek istediler.
    sen ilk yarıştan herkes yüklenecek araçlarına kazalar olacak geçişler olacakheyecan olacak deersen ben sana kusura bakma afedersin ama "deli" derim.

    benim bu yazıya neden "eleştiri yapmam" dememin sebebi bir anda hüküm vermek çok yanlış. heleki f1 in başkanı değişmiş ve 4 güçlü takım aynı sezonda yarışmaya başlamış üstüne daha ilk yarış.
    biraz bekleyelim görelim todh bu işi değiştirecektir.

  10. Yorumlarınız için sağolun arkadaşlar. "bekir pehlivanlar" ilk önce yazılarını capslock açıkken yazmamaya dikkat et. Herkes yazıda ne denmeye çalıştığını anladı. Direk saçma diye yargılayacağına yazının saçma olan taraflarını söyle düzeltelim. Biz eski f1 hasretini çekiyoruz sen memnunsan F1'in halinden Bay E. nun akrabası olduğunu düşünürüm :))

  11. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Emeğine sağlık Hakan

    Şahsen bukadar sıkıcı bir yarış görmemiştim;resmen "Trencilik" oynanıyordu pistte..Mosley e kına mı yollasak ki aceba???

    Birde iki pitstop u tartışıyorlar şimdi:Çok çözüm olacakmış gibi:Biz geçişleri pist üzerinde görmek istiyoruz derken yine iş pit e dönecek galiba…

  12. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    ELEŞTİRİ YAPILACAK BİR TARAFI YOKKİ BU YAZININ!
    O KADAR SAÇMA BİR YAZIKİ, ELEŞTİRİ YAPMAK İÇİN İLKÖNCE DOĞRU DÜRÜST BİLGİ VE DOĞRU DÜZGÜN BİR YAZI GEREKİYOR.

    BEN BU YAZIYI GÜNÜN ŞAKASI OLARAK GÖRMEK İSTİYORUM.

  13. mert merter avatarı

    tebrikler Hakan cok aydinlatici bir yazi olmus sana aynen katiliyorum dostum..

  14. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    yazı güzel olmuş emeğine sağlık Hakan

    eğer paniğe gerek yok deyip biraz daha beklenirse kurallar bu düzeye de gelebilir yeter ki Bay E'ye para densin herşeyi yapar!

  15. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    M1CHAEL dostum o insanlar eminim 90 dk sonucu 0-0 giden bir maçı kapatmıyorlardır.Muhammed Ali Clay bu resmen saçmalık!20 moron koşuyor,2 si çok akıllı onları izliyor diyerek aslında spor olmayan ve dünyayı dolaşan bir sirk ve para tuzağı olan futbolu açıklamıştır.Görüyoruz maçlarda çıkan olayları,aletleri ölümleri!
    Bir futbolcuda iki tane ızbandut birbirlerini öldürüyorlardı!Kan içindelerdi.Eğer bu sporsa savaş olimpiyat olmalı diyerek olaya farklı bir bakış açısı getirmiştir.
    Varsınlar bakmasınlar.Dünya üzerinde en fazla izlenen spor ve umarımda hep öyle olacak.Bunun için ise 2 yol var.
    1-Bu heyecan verici gride yakışır mücadeleler olması.Ve bunun olması için Fia dünyadaki tüm dinlerde,tüm inanç sistemlerinde dua etmeye başlasa iyi olur.(umarım başarırlar)
    2-2009 öncesine bu gridle berebar dönmek.
    3-Umarım ikiside olur 🙂 (Göz alışkanlığı)
    Kendi açımdan söyledim ben Ferrari kazanırken zevk alıyorum.Ama umarım stresli ve rekabet dolu yarışlardan sonra bunu başarırız.İster Michael ip bağlasın çeksin ister başka birisi ben bütün antremanları-sıralamaları-yarışları izlemek isterim ve umarımda bu gerçek olur.Ancak sanırım Fia tüm dünyadaki taraftarların sesine kulak vermeli.Şimdi biz isteklerimizi sıralasak,bunu dünya genelindeki taraftarlarla paylaşsak ve toplanıp bir mail veya imza kampanyası başlatıp fia ya Bernie ye Luca ya,Marin e , x'e atsak buna kayıtsızmı kalacaklar.Yoksa biz söylüyoruz biz dinliyoruz.Bu sıkıntı İsveçteki kişi içinde,Katardaki kişi içinde,Türkiyedeki bizler içinde,Alman-Fransız vs içinde aynı.Yeterki yanlız olmadığımızı bilelim ve unutmayalım.

  16. Yusuf  Hitay avatarı

    @alonsothebestmassa

    son 16 tur heyecan mı yaşadın ? :S

    evet hakikaten ferrari nin galibiyetiyle ilgili sanırım

  17. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Açıkçası benim için önemli olan Ferrari galibiyetidir.Yarışın son 16 turuna kadar katılıyorum.Ama son 15 tur bence 2008 Braziyadan beri en zevkli yarıştı.Umarım bundan sonra Fia'nın kuralları işe yarar takımlar yakın olur ve geçiş rekabet artar(Ferrari'nin kazanması dileğiyle) Dediğim gibi eğer rekabet olursa Bernie ninde dediği gibi ve şu örs kapaklar kullanılmassa harika olacak.Ama olmuyorsada bu sezonuda biz domine edelim seneye 2009 öncesine dönelim.

  18. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Durun bakalım daha bir yarış yapıldı. Hemen karamsar olmayın. İlk yarışta herkes sert lastiklerle yarışın 3te 2 sinin bitip bitmeyeceğini kontrol etti. Alonso dan başka kimse risk alacak kadar lastikleri zorlamadı. Sonuçta lastiklerin sorun çıkarmadığı görüldü. Bir sonraki yarışta daha fazla atak olacaktır. Bekleyelim biraz.

  19. tersini düşünen biri f1 den anlamıyor demektir bence güzel yazı olmuş aynı fikirdeyim seninle

  20. irfanyavuz-61 avatarı
    irfanyavuz-61

    çok harika olmuş eline sağlık

  21. lewis hamilton avatarı
    lewis hamilton

    tebrikler hakan güzel yazmışsın..

  22. Biz haftalarca lobi yapalım, anlatalım, aman kültür olsun diyelim. Milleti oturtalım ekran başına.
    Az biraz seveni de var, takip etmek isteyenide, öğrenmek isteyenide…
    Son sen gel böyle bir hal koy ekrana.
    Millet bu ne beh desin.
    Dayanamayıp yarısında kanalı değiştirsin.
    Oldumu yani şimdi bu…
    Sonra diyorlar ki tribünler dolmuyor. Dolması için sebep? 😀

  23. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Güzel yazı olmuş. Bence önerilerin Bernie'ye aç. Birde cümlelerin arasına para sıkıştır,anında bu kurallara geçilir:D

    Bir de ufak bir uyarıda bulunmak istiyorum. Türkçe'yi daha özenli kullanmaya çalışırsan ve konuları paragraf paragraf ayırırsan, okuyucular daha rahat edecektir,demek istediklerin daha rahat anlaşılacaktır.

  24. aslında haklısın, yalnız şöyle de bir durum var, gerçekten tek yarışla bakmamak gerek bu olaya, biz beklentilerimizi çok yükselttik, yoksa geçen sezonda özellikle ön grupta her yarışta atak falan olmuyordu yani… bahreynde de arka tarafta bir şeyler oldu ama o bizi tatmin etmedi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir