Fry, Schumacher'in Formundan Memnun

yazar:

kategori:

Schumacher, sezonun ilk hafta sonunda Bahreyn’de sıralamaları 7., yarışı ise 6. tamamlamış, sürekli olarak takım arkadaşı Rosberg’in gerisinde kalmıştı.

Fry, 2010 lastiklerinin Schumacher’in stiline uymadığı yönündeki düşüncelere de katılmıyor.

Nick Fry: “Takım içindeki konuşmaları dinledim de, Nico ve onun geri dönüşleri arasında pek bir fark göremedim”

“Aracı geliştirmek için ikisi de ne yapmak istediğini biliyor diye düşünüyorum. Bana göre kendi açılarında tutarlılar. Michael’e özgü bir şey duymadım. Ama ümit veren şey, bir yapılacaklar listesine sahip olmaları”

Ama Fry, Rosberg’in, Schumacher’in takım arkadaşı olma durumu ile başa çıkışını övdü.

Fry: “Michael’in takıma katıldığını bilmesinden bu yana Nico’nun yaklaşımından inanılmaz derecede etkilendim”

“Hiç telaşa düşmüş gibi değildi. Bazen odak noktası Michael olsa da (Rosberg) normal düzenini bozmadı. Olanlar onu rahatsız etmiş gibi durmuyordu. İşini yaptı. Ne kadar hızlı olduğunu tekrar kanıtladı ve gelişmeye devam edeceğini düşünüyorum”

Fry; Rosberg, Schumacher ve Brawn birlikteliğinin Mercedes’in öndekilerle olan farklı kapatmayı sağlayacağına inanıyor.

Fry: “Ross, Nico ile, sadece aracı geliştirmek için değil, ayrıca kişisel performansının da gelişimi için hangi alanlarda çalışabileceğini gördü.”

“Çok ümitliyim. İyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Pilotlar birlikte iyi bir şekilde çalışıyor ve Bahreyn’den, moralleri bozmadan çalışmamız gerektiğini bilerek ayrılıyoruz. Potansiyelimiz çok.”

“Uzun bir sezon olacak ve Ross’un önderliğinde, sene sonunda çok iyi bir durumda olmamızı sağlayacak insanlara ve donanıma sahip olduğumuza inanıyorum”


Yorumlar

  1. feel it birde sezon sonu ve yarış sonu istatistiklerine iyi bakmanı tavsiye ederim.yanlışların var

  2. tamam fell it bırakalım şimdi ferrariyi konumuz mercedes-schumi-nico bu üçlü paket. hızlı olmamızı rekabetçi olmamızı istiyorum.mercedes gibi bi takımın gerilerde kalması acı bi durum.
    schumi içnde kötü diğer pilotlara ayak uyduramadığından gerilerde kaldıkça prestij kaybediyor.baksan italyanlara haksız yere neler yazmışlar hakkında.
    nico içinde kötü mercedeste podyuma çıkamadıkça yarış kazanamadıkça sonraki yıllarda büyük takımlara transfer ihtimali zayıflıyor.

  3. 1 yarış yorumu yaptım tüm sezon değil.ama bi gerçek var dikkat ettim massa podyuma çıktığında takım arkadaşının gerisinde kaldığında hep bi bahanesi var.yok motorum ısındı yok yakıt tasarrufu yaptım yok downforce kaybettim bahane üstüne bahane.

  4. sen 1 yarışa göre karar veriyorsan seninle burada tartışmanın anlamı yok.Ne demek kiminin hızına ayak uyduramadı hiç izlemedin sanırım sen 2007 yi 08 i 09 u 2007 hariç oradada çok az bir fark vardı diğer yıllarda massa hep üstündü kimiden.1.5 snye fark demişsin son yarış biraz olağandışı değilmi adam söyledi yakıt tasarrufu yaptık diye.Şimdi 1 yarış sonra Massa geçse alonsoyu o zamanda alonso kötü pilot massa çok daha iyi mi diyeceksin…?

  5. massa webber ve button dan bile daha kötü hızlı tur atmış

  6. ben massa nın çok hızlı bi pilot olduğu görüşünde değilim önceki yıllardada çok hızlı değildi.kiminin hızına yetişemiyordu. mesela bahreynde alonsonun yarıştaki hızlı turuyla kendi hızlı turu arasında tam 1,5 saniye fark var.

  7. be orda örnek verdim saydığım 3 lü pilotla niconun performansınını karşılaştırdım.tabiki schuminin performansı artacak ama nicoda yerinde saymayacak oda yeni kurallarla ilk kez yeni aracıyla ilk kez yarıştı.
    onun mantalitesinide zaten ros brawn ve fry dah ilk yarışta görmüş.bu yazının içinde net yazıyor.

  8. feel_it61, teşşekür ederim ben de baya aradım bulamadım.Artık bununla idare edeceğiz 🙂

  9. bulamadım dediğini ellerinde bu varmış:)) ama buradanda aşşağı yukarı belli oluyor
    bu arada jet man sen eğer 3.5 senedir araca oturmamış,bıraktığı f1 ile şimdiki f1 arasında alakası olmayan kurallar,motorlar,aerodinami,lastikler,takım değişmesine rağmen ilk yarışında rosbergle aynı turları atabiliyorsan,geçen senenin dünya şampiyonunu vede en hızlı araçlardan birine sahip bir pilotu geçebiliyorsan, zaten efsanesindir.İşte bu yüzden rosberginki özel bir durum.BU şartlar altında bile Schumi rosbergle aynı turları attı.O yüzden rosberg için o dediğin kıyaslamayı yapamassın.Massa hariç bana göre diğer saydığın pilotlardan hızlı rosberg ama onunda en büyük eksikliği mantalitesi.Onuda Schumi sayesinde tıpkı Massa nın yaptığı gibi geliştirirse o zaman şampiyonluk kovalayan bir pilot olabilir.

  10. feel_it61, verdiğin linkler çok güzel.Acaba pilotların her turunu tam olarak (örneğin massa 1. tur 1:54.45 2.tur 1.53.23 gibi) görebileceğim bir link biliyor musun?

  11. to be continued.

  12. feel it bende niconun performansını yazıyım.
    nico ya kötü pilot diyenler onun bazı pilotlardan bile kötü olduğunu iddia edenler bakın nico bahreynede nasıl iyi bi iş çıkardı.
    massa-button vwebberide bunlara ekyeyebilirim.bu 3 lü sıralamalarda takım arkadaşının gerisinde kaldı.massa hariç oda startta geçildi takım arkadaşına.oysa nico sıralamalarda takım arkadaşını geçti.bu 3 lü yarış sonunda takım arkadaşının gerisinde kaldı.oysa nico takım arkadaşını geçti.yarıştaki en hızlı tur zamanlarında bu 3 lü takım arkadaşlarının bir hayli gerisinde kaldı oysa nico takım arkadaşıyla aynı zamanı tutturdu.nico startta hamiltonunu geçmeyi başardı.güçlü mclarenli hamiltonu pit stopa kadar arkasında tutmayı başardı

  13. arkadaşlar aşşağıdaki linklerde 4 büyük takımın tüm yarış boyunca takım arkadaşları arasındaki turlarını gösteriyor.Güzel graifikler hakikatten.Hamilton takım arkadaşına en fazla fark atan gibi duruyor.En az ise hatta eşit olanlar ise Schumi ile rosi.Hatta en hızlı turu rosininkinden daha iyi.Tabiiki Schumiden memnun olacaksınız.Çok değil 2 yarış sonra rosiyi geçecektir.Öyle gözüküyor.
    http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2010/03/201001_ferr.png
    http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2010/03/201001_redb.png
    http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2010/03/201001_mcla.png
    http://www.f1fanatic.co.uk/wp-content/uploads/2010/03/201001_merc.png

  14. Schumacher'in yanında Rosberg'e yapılan olumlu eleştrilerin de önemli olduğunu düşünüyorum. Her şey yolunda giderse Mercedes bu kadro ile en azından 2. senesini de geçirir.

  15. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Bruno HSP de pişsin iyice. F1'de gelişmesi için ve de sonraki sezonlar daha iyi yerlere gelebilmesi için belkide kaderi böyle olabilir Alonsothebest_Massa 🙂 Zamanında Alonso ve Massa'da böyle takımlardan geçti.

  16. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Nasıl bu kadar gerilediler?Redbull da son ana kadar 2009 a önem vermişti.Hemde kadroları çok daha güçlü bu sene.Geçen sene zorunluluk vardı birazda.(Pilot seçimlerinde)Aslında motorsporlarının en ilginç yanıda şu:TOyota eğer Vettel Japonyada yarış dışı kalmış olsa en az 5 seneyi garantilerdi.
    Senna ise geçen sene brawn gp ile yarışsa bu sene ya Mercedes te kalmıştı yada Mclaren de Lewis in takım arkadaşı olmuştu.Rubens in tecrübesinden yararlanmak istediler ve Senna artık HSP de sadece arka sıralarda yarışacak.Yaşıda çok az değil.İster şans diyin ister kader.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir